Erg goede begeleiding van start tot finish, ook de vergunningen worden aangevraagd door Oude Wolbers/VarexHuis. Tijdens de uitvoerige voorbereiding prettig contact gehad met Jonneke. Altijd snel een reactie op vragen gekregen en goede tips bij de vele keuzes die gemaakt moesten worden. Ook erg dankbaar voor het snelle schakelen toen we met spoed de offerte rond moesten krijgen voor de hypotheekaavraag. Tijdens de bouw goed contact gehad met Patrick; duidelijke voorstelling van zaken, heldere afspraken. De woning is vóór de gestelde termijn opgeleverd. Ontzettend tevreden met het eindresultaat. Hoog afwerkingsniveau, de ingeschakelde onafhankelijk bouwkundig inspecteur was bij oplevering zeer positief! We wonen er inmiddels met erg veel plezier en zijn blij dat we gekozen hebben voor Varexhuis/Oude Wolbers.
Goede en prettige begeleiding gedurende de bouw van het huis. Huis zeer comfortabel.
Door positieve ervaringen van anderen kwamen wij in 2021 terecht bij oude Wolbers/Varexhuis voor het realiseren van ons droomhuis. Een proces waarbij vertrouwen, goede communicatie en kennis van zaken voor ons belangrijke punten waren. En nu ons huis helemaal af is delen wij, op onze beurt, deze positieve ervaring graag met anderen. Varexhuis hanteert een duidelijk stappenplan waarin wij als klant zijn meegenomen in het bouwproces. De inbreng van Jonneke als verkoopadviseur hebben wij als erg zeer prettig ervaren. Goede communicatie, duidelijke tijdslijnen en prettig advies. Deze gedegen voorbereiding heeft ertoe geleid dat de uiteindelijk bouw zeer vlot is verlopen. Varexhuis werkt met betrouwbare partners met kennis van zaken. Door de aanwezigheid van een bouwbegeleider konden wij ook tijdens de bouwfase onze vragen kwijt en was er de mogelijkheid tot kleine aanpassingen aan ons huis. Uiteindelijk is ons huis binnen het gestelde budget en de afgesproken tijdslijnen gebouwd. In een tijd van krapte op de arbeidsmarkt en stijgende bouwkosten is dat een mooie prestatie. Valt er nog iets te verbeteren? Wat ons betreft ligt dat in de 'nazorg'. In de vorm van betere communicatie over de afhandeling van de laatste zaken na oplevering van de woning. Inmiddels wonen wij met erg veel plezier in ons nieuwe huis en zijn wij nog altijd blij dat we deze stap met Varexhuis hebben genomen.
Ik zie ons zelf als een redelijk kritische en snelle actie eisende klant. Vooraf gezegd moet een aannemer voldoen aan: - snelle reacties - duidelijk in communicatie en achteraf geen verrassingen - flexibel en meedenken - afspraak is afspraak - eerlijk - net dat beetje meer dan een doorsnee aannemer Bij Varex zijn al deze vinkjes gezet! Via google kwamen wij uit op de site van Varex. Varex heeft niet zozeer een uniek concept, maar voeren het concept wel heel goed uit. Wat ons in het begin met name beviel was de snelle communicatie. Jonneke geeft veelal binnen 24 uur reactie en vaak zelfs dezelfde dag. Erg fijn om mee te werken en zeker als je met allerlei deadlines werkt zoals vergunningen/gemeentes etc. Wat ook verschilt met andere aannemer met vergelijkbare concepten is dat je een richtprijs van een voorbeeld huis kunt opvragen. Je zou denken: “Dat is toch niet zo uniek?”. Dat klopt! Maar wel dat dit ook daadwerkelijk een goede inschatting is en niet dat je het huis met plussen duurder hoeft te maken om enigszins een goed huis in de basis te hebben. En bij Varex klikte het gelijk goed. Was dan alles fantastisch? Nee uiteraard niet! Maar wat bij alle dingen die er opspeelde wel steeds was, is dat ze met ons meedenken en proberen een oplossing te bedenken die ook in het belang van ons staat. Tijdens onze bouw hebben wij met name contact gehad met Patrick. Patrick is ook wat wij zochten in een aannemer die tijdens de bouw met ons samenwerkt. Hij staat open voor vragen en is niet beroerd om met je mee te denken als je toch nog (kleine) wijzigingen wilt (uiteraard geen wijzigingen in de categorie “graag woning 3 meter langer”). En staat je ook goed te woord als je denkt dat er dingen niet gaan zoals we dat hebben afgesproken. Wat had er volgens ons beter gekund? We hadden graag wat meer pro actief vanuit de installateur (elektra) ideeën gehad wat handig is om aan te denken. Bijvoorbeeld vragen als “Heb je aan loze leidingen gedacht voor wifi op de eerste etage?”
Voor de bouw van ons huis zijn we met Varexhuis/Oude Wolbers het project aangegaan. In alle fases hebben we een prettig contact gehad met de medewerkers van het bedrijf. In de ontwerpfase was er veel goed advies en geduld om ons door de vele wensen en keuzes heen te leiden en naar een voor ons passend ontwerp te komen. Hierbij werd goed geluisterd naar onze input. Ook de inrichting van de technische installaties werd goed doordacht en gezamenlijk doorlopen, waardoor we al onze duurzaamheidswensen konden realiseren. De bouw ging volgens planning en ter plekke werd er door de uitvoerder goed en helder met ons gecommuniceerd. Alle partijen die aan ons project gewerkt hebben, waren tijdig, netjes en volgens afspraak. De administratieve en contractuele afhandeling is vlekkeloos verlopen en werd ook goed toegelicht. De kwaliteit van het huis bij oplevering was erg goed en het enkele kleine puntje is naar tevredenheid zeer snel opgelost. Wij zijn erg tevreden over onze samenwerking en blij met de keuze voor Varexhuis/Oude Wolbers.
Zeer tevreden met het resultaat. Prachtig huis geworden dat aan alle wensen voldoet. Vooral de begeleiding tot en met de definitieve tekening was top. Zeker als je nog geen ervaring hebt met bouwen van je eigen huis. Handig om direct inzicht te krijgen wat (on)mogelijk is en wat de kosten zijn. Tijdens de bouw bleken een paar onderdelen anders te zijn gerealiseerd dan op de tekening aangegeven. Het pro-actief signaleren hiervan en oplossen had beter gekund, vooral in communicatie. Met weinig opleverpunten de woning in gebruik genomen. Je merkt gelijk dat het huis goed in elkaar zit met een hoog afwerkingsniveau. Het oplossen van gebreken na oplevering (installatiewerk) zou sneller mogen, ook daar blijft de communicatie een punt van aandacht.
Wij hebben ons droomhuis door Varex laten bouwen. Vanaf begin verliep het contact erg fijn, zowel bij het ontwerpen als bij de bouw verliep communicatie over het algemeen erg goed. Voor uitvoeder Jan was niks te veel. Complimenten voor Patrick en Jonneke die erg professioneel omgaan met de klanten. We zijn blij met de materialen die we gekozen hebben. Wij raden dit bedrijf iedereen aan!
Na onze zoektocht naar een mooie kavel hebben we verschillende bouwers door heel Nederland gesproken. Na verschillende goede gesprekken kwamen we bij Varexhuis aan. Na een goed gesprek en het bekijken van de schetsen op de site hebben we besloten om een tekening te laten maken door Varexhuis. Na een mooi ontwerp en een goede prijs besloten om met Varexhuis in zee te gaan. Alle afspraken die gemaakt zijn zijn nagekomen en het contact is altijd soepel verlopen. In nog geen 13 weken is het volledige huis (van heien begin maart tot de sleutel eind mei) gebouwd. Tijdens de bouw was er goed contact met de mensen op de bouwplaats en kan nog van alles besproken worden. Het belangrijkste voor ons was dat de afspraken nagekomen werden. Er is geen moment spijt geweest van de keuze en dat is er nog steeds niet.
Na aankoop van het kavel hebben wij meerdere partijen gesproken voorde bouw van ons huis. Varexhuis maakte direct een goede en vertrouwde indruk. Varexhuis heeft dan ook onze vrijstaande woning gebouwd. Ze hebben vanaf het begin van het proces goed meegedacht. Ze gaven gericht en professioneel advies. De adviseur nam geregeld contact met ons op een hield ons goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. Er werd door alle betrokken partijen bij het ontwerp prettig geadviseerd. Vanaf de start van de daadwerkelijke bouw hebben wij wel zelf vaker initiatief in het contact genomen. Varexhuis bouwt meerdere woningen tegelijkertijd, waardoor de uitvoerder niet fulltime aanwezig is bij de bouw. We konden echter altijd contact met hem zoeken. Er zijn tijdens de bouw meerdere contactpersonen, welke allemaal zeer toegankelijk waren. Enige opmerking door wij hebben gehad was dat enkele details minder goed besproken werden met ons (door de adviseur tijdens de bouw). Mogelijk door drukte, mogelijk door even niet aan gedacht. Wij hebben dit wel goed kunnen bespreken met de adviseur. Uiteindelijk hebben wij een fijne woning, waar bij de oplevering weinig op- en/of aanmerkingen op waren. De woning was ook binnen de gestelde termijn opgeleverd. Wij zijn blij dat we voor Varexhuis hebben gekozen en wonen met plezier in ons huis.
Wij hebben door Varex ons huis laten ontwerpen en bouwen. Het contact was in de ontwerpfase erg goed. Bij de start van de bouw is de uitvoerder uit dienst gegaan, wat heeft gezorgd voor een slechte begeleiding van onderaannemers op de bouw en een slechtere communicatie naar ons. Uiteindelijk is het allemaal netjes en naar wens opgelost! Wij hebben qua afwerking wel vaak voor de extra opties gekozen omdat die er kwalitatief toch iets beter uitzien. De standaard afwerking voldeed niet altijd aan onze eisen. Over het algemeen zijn we zeer tevreden. De kwaliteit van de woning is zeer goed en het is erg mooi geworden!
De fase van oriënteren, offerte en scherpstellen van onze wensen verliep heel gestructureerd en prettig en gaf ons een goed gevoel. Ons huis is gebouwd in de periode dat de druk op de bouwsector groot was. Er was schaarste van zowel personeel als materialen. Wellicht dat hierdoor het bouwproces niet geheel vlekkeloos verliep en daardoor ook wat langer heeft geduurd dan gebruikelijk. Uiteindelijk hebben we er een heerlijk huis aan over gehouden en voldoet aan onze wensen. Ook de zorg na oplevering, van met name de uitvoerder Jan G., zijn we zeer te spreken.
Het bouwen van een huis moet een fijn proces zijn en zo hebben we dat van ontwerp tot aan oplevering ook ervaren. De architect denkt goed mee bij het ontwerp, goede strakke planning, hele fijne voorman en goede adviezen tijdens het bouwproces. We kijken met veel plezier terug op de bouwperiode en mochten we in de toekomst nog een keer een bouwavontuur aangaan dan staat VarexHuis bovenaan ons lijstje.
Over het algemeen zeer tevreden met deze bouwer. Het bouwproces ging snel en goed, weinig opleverpunten. Met eventuele punten word het een heel snel opgelost en het ander duurt lang. Vooral service voor installaties, maar dat is meer degene die de grondwarmte pomp levert (Doornekamp) is als je wat verder weg woont belabberd. Terwijl het toch echt een flinke uitgave in je budget is! Qua bouwen en communicatie tijdens het bouwen en het eind resultaat fijne ervaring, ik zou ze zeker aan raden.
De bouw is gelopen zoals gepland. Kwaliteit is goed. Er waren bij oplevering weinig gebreken. Duurt soms wel wat lang tot deze zaken opgelost worden, dat is een verbeterpunt. Maar uiteindelijk wordt het wel opgelost. Prima partij om een huis mee te gaan bouwen.
VarexWoning van Oude Wolbers is een marktconform product waarmee goede bouwkwaliteit wordt gekoppeld aan behoorlijke flexibiliteit wat betreft eigen keuzes van de klant in exterieur en interieur. Het bedrijf heeft een menselijke maat met enthousiaste bouwers die op een Twentse en degelijke manier de afspraken nakomen. Dus mooie woning, goede kwaliteit en nette prijs.
Na een gedegen advies en ontwerp traject zijn we vrij snel uit de contractering gekomen. Het prijsniveau is passend voor de prima bouwkwaliteit. Bij nieuwe wensen werd en goed meegeluisterd en meedacht. Tijdens de uitvoering was er een goed overleg met de uitvoerder ter plaatse. Helaas was er vanwege een faillissement van een onderaannemer wat te managen, echter ook dat is prima opgelost. De oplevering, de dag voor kerst, was spannend maar uiteindelijk goed gegaan. Met een minimum aan restpunten zijn we het nieuwe jaar ingegaan. Uiteindelijk is het huis uitstekend opgeleverd en wonen we er met heel veel plezier.
Erg tevreden
Voor ons was vanaf het eerste moment duidelijk dat we een partij wilde kiezen die vooraf een heel helder beeld kon schetsen van onze eisen & wensen, met het daarbij behorende prijskaartje. In een traditioneel proces, krijg je veelal te maken met een architect versus aannemer constructie, wat meestal resulteert in een fantastisch plan, maar uiteindelijk op veel punten sneuvelt door overschrijding budget. Bij Varex hebben ze dit samengevoegd, door hun slimme bouwmethode (gebruik van prefab onderdelen) en kennis van deze methodiek vanuit de architect, heb je in zeer korte tijd een duidelijk beeld hoe je droomhuis eruit ziet (in 3d) en wat dit gaat kosten. Daarnaast hoef je in deze voorfase geen forse investeringen te doen (wat normaal wel het geval is als je in een architect in de hand neemt). We hadden het geluk om met adviseur Jonneke te mogen werken. In één woord geweldig. Jonneke maakt van een enigszins complexe wereld een helder verhaal, ze denkt echt met je mee. Ze leidde ons op een klantgerichte manier door het voortraject heen, alles klopte. Met deze uitgangspunten kon de bouw beginnen. De bouw op zichzelf verliep vlekkeloos.Fijn team van bouwvakkers, die veel ervaring hebben, het huis schoot als een paddestoel uit de grond. En geen discussies achteraf, afspraken vanuit het voortraject worden nagekomen, en uiteraard is er tijdens de bouw ruimte voor veranderingen mits je dit op tijd aangeeft. We hadden enige tegenslag toen onze werkvoorbereider tijdens de bouw een andere baan kreeg. De overdracht naar de nieuwe werkvoorbereider ging niet helemaal soepel, waardoor ik zelf even projectleider heb gespeeld waarna alles weer vlekkeloos verliep, uiteindelijk moet je het ook samen doen vind ik. We zijn uiteindelijke superblij met het eindresultaat! Kwalitatief top afgeleverd.
8 jaar geleden hebben we ook met Varex een huis gebouwd. Dat was toen erg goed bevallen. Daarom kwamen we ook al snel weer bij Varex uit, toen we een nieuwe kavel gekocht hadden. Zeker nu ze veel meer vrijheid boden in het ontwerp van het huis. Zoals verwacht was ook dit maal de kwaliteit super. Er is ook goed meegedacht met het ontwerpproces. De begeleiding in deze eerste fase was zeer prettig. Echter, bleek de communicatie in de uitvoerende fase wat stroef.
Een rondgang langs verschillende bouwbedrijven leerde ons dat wij 30% van onze wensen zouden moeten laten varen omdat zij of onrealistisch waren, bouwtechnisch niet konden of ver boven budget bleken. Tot wij op een advertentie van Varexhuis stuitten. Daar leek volgens de gegeven informatie ons droomhuis wel mogelijk te zijn. Met al onze eigen ideeën en tekeningen op zak bij Jonneke terecht gekomen. Zij dacht prima mee, overlegde via korte lijntjes met o.a. architect en bouwtechnisch medewerkers. Met wat kleine aanpassingen bleek dat "ons huis" toch wél gebouwd kon worden! Helaas bleek de enorme reisafstand tussen het Oosten en Westen gedurende de bouw, het bouwproces op verschillende fronten te benadelen. Communicatie verliep niet altijd even goed en de afwerking van binnen verliep moeizaam. Uiteindelijk, binnen de afgesproken tijd, is ons huis opgeleverd en het is precies zoals wij hoopten dat ons droomhuis zou worden.
Van de eerste schets tot oplevering zijn wij op een zeer prettige manier meegenomen door Varexhuis. De bouw zelf verliep grotendeels soepel zonder financiële verassingen. Ondanks dat de 4 maanden realisatie niet gehaald is er goed meegedacht hoe wij onze planning m.b.t. de afwerking simultaan door konden laten lopen. De flexibiliteit van de uitvoeder was hierbij cruciaal. Al met al zijn wij zeer tevreden met onze nieuwe woning. Aandachtspunt is communicatie. Gedurende de bouw wisselden wij van contactpersoon wat verwarring veroorzaakte. Ook laten antwoorden soms lang op zich wachten, maar dit is bouw breed probleem.
Na onduidelijkheid omtrent het huren van een appartement werd er netjes contact opgenomen om de situatie uit te leggen. Oorspronkelijke review had betrekking op Oude Wolbers, niet op VarexHuis woningbouw.
Originele beoordeling
Elke e-mail wordt half of niet beantwoord. Afgewezen voor een appartement zonder enige toelichting of uitleg. Vreemde communicatie en klantvriendelijkheid is ver te zoeken.
Wij zijn geweldig voorgelicht met betrekking tot het ontwerp. Van ontwerp naar definitief bouwplan aan alles werd gedacht onze wensen werden meegenomen en aangevuld met doordacht aanvullingen. Tijdens de bouw prettige omgang met de vaklieden en ook was geen vraag te veel voor de werkvoorbereider/bouwbegeleider. bijna geen opleverpunten, de enkele puntjes waren binnen twee weken opgelost. Wij wonen in een zeer prettig Varexhuis en raden iedereen deze aannemer aan.
In 2018 hebben wij onze nieuwbouw woning met Varexhuis gerealiseerd. Door de gedetailleerde aanpak tijdens de voorbereiding is alles gelopen zoals dit zou moeten lopen en zijn wij niet voor planmatige en financiële verrassingen komen te staan. Ondanks de “standaard” maatvoeringen hebben wij onze eigen wensen prima kunnen verwezenlijken. Ook na oplevering zijn daar waar nodig de puntjes op de i gezet.
Het voor traject tot aan de bouw was zeer goed. Bouw was zeer matig geen uitvoeder aanwezig die de mensen goed aan stuurde. Onderaannemers die fouten maakten of niet wisten wat precies te doen. Veel oplever punten pas goed opgelost toen Bart Oude Wolbers zich zelf er mee ging bezig houden. Aanbevelen heb ik Nee ingevuld omdat het totaal zeer matig was. Oude Wolbers als bedrijf zal ik zeker aanbevelen
Oostermaat 8
7623CS BORNE
Bij VarexHuis bouwen we uw droomhuis op maat. Wat vindt u belangrijk? Wilt u een grote woonkeuken, een veranda of een knusse open haard? En houdt u van een strakke en moderne stijl of juist van de karakteristieke sfeer van de jaren ’30? Verzamel uw woonwensen in uw eigen woonprofiel op VarexHuis.nl. Vervolgens vertaalt onze architect uw wensen in een persoonlijk schetsontwerp, dat u samen met een gespecificeerde all-in offerte ontvangt. Helemaal gratis en vrijblijvend!