Omdat ik voor mijn eerste opdracht gezakt was en niet begreep hoe ik het de volgende opdracht beter kon doen. Bij de 2e opdracht heb ik dus studiemeesters ingeschakeld.
Voor het vak Toetsende Statistiek. Ik had nog twee kansen over voordat al mijn voorgaande vakken zouden vervallen, er lag dus veel druk op. Door de bijles begreep ik de stof beter en voelde ik mij ook zelfverzekerder. Ik heb het vak uiteindelijk afgesloten met een mooie 6,8!
Gewoon goed kunnen werken
Ik moest na enige jaren studie onderbreking een verdraaid lastige casus oplossen en had daar ondersteuning bij nodig. Dat wil zeggen iemand met wie ik over de zaak kon sparren: nou die heb ik bij Studiemeesters wel gevonden!
Ik heb hulp gekregen bij het verwerken van data in SPSS. Twee uur bijles statistiek inclusief het samen draaien van een aantal analyses en vervolgens heb ik die verwerkt in mijn scriptie. Die is mede daardoor beoordeeld met een 9! Ik heb dankzij deze hulp namelijk meer laten zien dan van een HBO Bachelor student verwacht mag worden en zelfs het inschakelen van hulp is als positief beoordeeld. Tijdens mijn vorige studie (HBO Bachelor Communicatie) had ik al kennisgemaakt met Studiemeesters in Amsterdam. Daar werd ik ontvangen met een dagplanning die ik moest invullen... Super effectief! Ik gebruik die dagplanning nog steeds ;-).
Voor het analyse gedeelte met SPSS. Karlijn heeft me heel goed vooruit geholpen en de eerste stappen hiermee gezet.
Ik had behoefte aan 1 op 1 begeleiding. Sander van Luit heeft mij hierin uitstekend begeleid.
De reden dat ik voor begeleiding gekozen heb is omdat ik mijzelf niet kon opleggen om daadwerkelijk aan mijn scriptie te gaan werken. Daarnaast ontbrak mij thuis of in de UB de concentratie om goed aan het werk te kunnen. Ik had al een jaar vertraging met mijn scriptie waardoor ik weer in het ritme moest komen en hier begeleiding voor nodig had. Iets wat ik vanuit de studie nauwelijks kon verwachten.
Statistische deel. Veel baat gehad bij de gedegen en specialistische begeleiding. Ik was hier zelf absoluut niet uitgekomen.
Ik heb bij Studiemeesters na jarenlang ellendig uitstellen en een aantal verwoede pogingen mijn Bachelorscriptie in zes weken geschreven en gehaald. Studiemeesters gaf mij de context en de begeleiding die ik nodig had om aan het werk te gaan en te blijven. Op een heel realistische, positieve en vriendelijke manier ben ik geholpen. Het is me nog steeds een beetje een raadsel waarom precies ik het nu wél heb gedaan en waarom het nu wél is gelukt, maar zonder Studiemeesters was ik in ieder geval nu nog bezig geweest.
Ik begreep statistiek niet en moest mijn herkansing halen. Ik begreep door bijles de basis van statistiek meer, en heb uiteindelijk de herkansing gehaald. Ik hoopte wel op een hoger cijfer.
Ik liep vast bij het maken van mijn scriptie. Ik had het grootste gedeelte al af maar wist niet hoe ik verder moest. Door scriptiehulp aan te vragen kon er met een frisse blik gekeken worden naar mijn onderzoek. Ik heb het dan ook als zeer prettig ervaren dat iemand mij goede tips heeft gegeven waar ik vervolgens verder mee kon.
Ik was bezig met het afronden van mijn scriptie, maar helaas lukte het mij niet om mijn scriptie goedgekeurd te krijgen en zag ik door de bomen het bos niet meer. Door eenmalig 2 uur hulp van studiemeesters te krijgen werd mijn doelstelling en beantwoording van mijn hoofdvraag en deelvragen weer duidelijk. Aan de hand van de feedback heb ik de puntjes op de i gezet en werd ik vervolgens kort daarna geïnformeerd dat mijn scriptie was goedgekeurd en dat ik mocht komen presenteren voor de afronding van mijn scriptie.
Ik nam bijles, omdat ik erg veel moeite had met statistiek. Ik moest nog 1 tentamen halen, waarvoor ik nog 1 kans had dit schooljaar. Ik heb veel aan de bijles met Rian gehad. Ze heeft me goed geholpen! Duidelijke uitleg en ze nam de tijd om alles duidelijk te maken. Uiteindelijk het tentamen gehaald!
Ik ging na lange tijd weer studeren en ik had geen idee hoe ik het moest aanpakken en waar ik moest beginnen. Verder had ik geen goede plek waar ik rustig kon studeren. De begeleiders van Studiemeesters hebben mij heel goed op weg geholpen. Daarnaast is het een fijne plek om een dagje te knallen. In één dag bij studiemeesters doe ik net zoveel als in drie dagen thuis.
Omdat ik niet uit de structuur kwam van mijn stuk. Ik heb er veel aan gehad. Met name een objectieve kijk van iemand die niet in het vakgebied zit.
Ik heb hulp gevraagd bij het schrijven van mijn scriptie, omdat ik een achterstand op school had opgelopen. Hierdoor was het heel moeilijk om naast alle andere vakken mij ook nog te concentreren op het schrijven van een goed onderzoek. Bovendien had ik alleen op school geleerd hoe ik in groepsverband een project in elkaar moest zetten. Een onderzoek had ik nooit eerder gedaan en begreep er daardoor niet veel van. Studiemeesters heeft mij in velen opzichten geholpen. Ten eerste werd mij goed uitgelegd wat een onderzoek is en hoe ik te werk moest gaan. Ook werden de hoofdstukken uit mijn scriptie duidelijk uitgelegd. Ik had wekelijks persoonlijke begeleiding van een uur. Deze uurtjes hebben mij ontzettend geholpen. Ik kreeg te horen hoe ik per hoofdstuk aan de slag moest gaan en als onduidelijkheden waren kon ik vaak snel terecht. Zonder Studiemeesters was ik hoogstwaarschijnlijk nog niet afgestudeerd. Ik heb het werk van een scriptie best onderschat en als langstudeerder is het moeilijk om rust en grip op het werk te krijgen. Naast de gesprekken over de inhoud van mijn scriptie ben ik dankbaar voor alle positieve steun, vertrouwen en de vaak motiverende woorden. Ik heb redelijk vaak met mijn handen in het haar gezeten, maar ben blij dat ik heb doorgezet!
Doel was begeleiding in het schrijven van scriptie, om aanvullende tips en verbetering te genereren. Via Ivar heb ik de nodige hulp ontvangen. Dank hiervoor
Ik voorzag dieptepunten en wilde daarop voorbereid zijn. Dat bleek inderdaad nodig te zijn en dat heeft Ivar uitstekend opgepakt. Ik had ook behoefte aan meer inzicht in wat een scriptie nu eigenlijk voorstelt en hoe je zo een theoretisch kader opstelt. Ik had wat dit punt betreft eigenlijk tot het laatst het gevoel dat ik er nog lang niet was. Ik had kennelijk een te grootse voorstelling van een sciptie. Misschien had Ivar eerder in het traject daar iets aan kunnen doen. Het programma was ook iets afwijkend in die zin dat het ook kennisverwerving bevat. Hierdoor werkte ik lange tijd op drijfzand en dat maakte het erg onzeker. Feitelijk is het programma wat ik doorlopen heb een bewijs dat je onafhankelijk kunt leren op academisch niveau. Volgens werkten Ivar en ik daardoor ook weleens langs elkaar heen. Maar ik moet toegeven dat ik deze implicaties ook pas later in het traject inzag. Het belangrijkste is dat ik het nu gehaald heb en zonder Ivar wat het niet gelukt.
CBV eindelijk gehaald
Omdat er vanuit mijn studie geen feedback momenten waren tijdens mijn afstuderen wilde ik graag dat er iemand af en toe mee keek. Studiemeesters heeft er ook voor gezorgd dat ik elke week wat deed en dingen niet tot het laatste moment heb laten wachten. Verder waren de tussentijdse deadlines die ik met Anneclaire heb afgesproken een fijne houvast.
Om samen deadlines te stellen, en gemotiveerd te worden.
Ik nam begeleiding a.d.h.v. meerdere onvoldoendes van mijn scriptie. door de intensieve korte begeleiding en feedback van Karlijn en het kunnen verwerken van deze feedback in een rustige omgeving, heb ik vandaag mijn scriptie behaald!
Tijdens mijn afstudeerfase ben ik regelmatig op studiedag geweest. Het lukte mij niet om me thuis te concentreren. Op de studiedag lukte dit veel beter. Dit komt ook doordat ik op studiedag structuur had in mijn dag. De studiedagen zijn niet goedkoop, maar dit zie ik als een investering. Als ik niet naar Studiemeesters was gegaan had ik zeker een stuk langer gedaan over mijn opleiding. Inmiddels ben ik geslaagd met een mooi een eindcijfer.
Ik nam scriptiebegeleiding omdat mijn Plan Van Aanpak twee keer was afgekeurd. Daardoor waren zowel mijn motivatie als het geloof in mijzelf weg gevlogen. Samen met mijn begeleider hebben we naar de stukken gekeken die ik maakte, daar kreeg ik vervolgens heldere en fijne feedback op. De studiedagen zijn erg prettig als je snel bent afgeleid! Ik heb veel aan Studiemeesters gehad en raad het iedereen aan. De mensen die er werken leven met je mee en zijn oprecht enthousiast en blij als je bijna klaar bent (of zoals ik afgestudeerd bent). Het is een kracht om hulp te durven vragen, en als je dan opzoek bent naar hulp, neem dan vooral contact op met Studiemeesters!
123 Rapenburgerstraat
Amsterdam 1011 VL