Zoals bij velen, het voortraject goed ging, ging het bij mij na het accepteren van de offerte goed mis. Na de offerte geaccepteerd te hebben werd ik gebeld door de werkvoorbereider die met mij een aantal dingen ging doornemen waarom het legplan. Ik gaf aan dat ik het vreemd vond dat zij een legplan hadden gemaakt met de panelen aan de voorzijde van de woning, waar al mijn buren de panelen aan de achterzijde hebben. Er werd op google maps gekeken en er werd mij verteld dat in de omgeving er ook mensen waren met de panelen aan de voorzijde. Ik gaf aan dat de situatie bij mijn blok anders is omdat wij een hele rij hoge bomen hebben staan en dat dat deel van het dak al vroeg in de schaduw staat. Er werd gezegd volgens de berekeningen dit legplan het hoogste rendement zou opleveren (dus dat al mijn buren het verkeerd hebben). Na een tijd kreeg werd ik gebeld door de planner die de installatie dag zou bespreken. Ook hier heb ik aangegeven dat ik het niet eens was met het legplan en ook hier werd gezegd dat volgens de berekeningen, dit het hoogste rendement zou opleveren. Ik heb het laten gaan omdat ik niet de professional ben. Toen de installatie dag aangebroken was, was de afspraak dat de installateurs tussen 8 en 12 zouden komen. De eerste installateur kwam om 13:15 aan. Mijn zorg over het legplan ook met hem gedeeld en hij vertelde dat hij het zelf niet op die manier zou leggen, maar dat hij alleen maar een opdracht uitvoerde. Hij instrueerde mij wel om er nog eens een belletje aan te wagen naar de planning. Dat heb ik gedaan. Toen is er toch besloten dat 2 van de 7 panelen naar de achterzijde konden. De installateurs hebben prima werk geleverd en toen ik een maal de app kon gebruiken, werd mijn zorg bevestigd. De 2 panelen die op het laatste moment zijn verplaats van de voorzijde naar de achterzijde, halen het hoogste rendement. De klantenservice hier over gebeld en gemaild en het werd afgedaan met(nogmaals); volgens de berekeningen zou dit het meeste rendement geven.
Dag Antonio, Zoals ook telefonisch en per mail aan je uitgelegd, hebben wij met onze software bepaald dat de panelen op het dakvlak gericht naar het zuidwesten, naar verwachting het meeste rendement gaan behalen. Hierbij kijken wij ook naar de (hoogte van de) bomen voor jouw huis en naar de opbrengsten in de verschillende seizoenen. We staan dan ook achter onze keuze voor wat betreft het legplan. We hebben je de optie gegeven om alles te verplaatsen naar de andere zijde, maar hier zag je vanaf. We betreuren het dan ook dat je deze review hebt geplaatst. Mochten we je in de toekomst nog ergens mee kunnen helpen, dan horen we het graag. Vriendelijke groet, Team Zonduurzaam
Vijf stuks zonnepanelen gekocht. Voortraject werd goed en deskundig begeleid. Snel contact, zowel via telefoon als de de mail. Er werd actief meegedacht. Dit geldt ook voor het plaatsen van de panelen. Deskundig, rustig en beleefde monteurs. Snelle werkers.
Beste Evert, Hartelijk dank voor deze mooie review. We zijn blij om te horen dat de plaatsing van de zonnepanelen volledig naar jouw wens is verlopen. Fijn dat je het hele traject naar tevredenheid hebt doorlopen. Dat is precies waar we naar streven! Zonnige groet, Team Zonduurzaam
We zijn blij met de heldere communicatie rond de offerte en het de snelle plaatsing van de zonnepanelen. De financiering moest even op zich wachten, waardoor we bang waren dat de zonnepanelen pas na de zomer geplaatst zouden worden. Maar tot onze verrassing was het tegendeel waar. Anderhalve maand na het akkoord werden ze al gelegd. Op de dag kwam Fatih Deniz met zijn maat later als gepland, maar in korte tijd (zo'n vier uur) lagen de 12 zonnepanelen op het dak. Jullie zijn echte vaklui. Veel dank voor de fijne samenwerking!
Dag Maarten en Henrieke, Ontzettend bedankt voor jullie prachtige woorden! We zijn blij dat we jullie van begin tot eind hebben kunnen begeleiden bij de zonnepanelen. Het is geweldig om te horen dat jullie zo tevreden zijn over de hele ervaring. We wensen jullie en de zonnepanelen een zonnige tijd toe! Met een zonnige groet, Team Zonduurzaam
Super tevreden! Van de communicatie tot de plaatsing, alles ging heel snel en ze liggen te pronken op ons dak! Nu de app en de zon nog en we kunnen gaan opwekken!
Beste Familie van Eijk, Wauw, de panelen liggen er mooi bij. Bedankt voor het delen van het eindresultaat en voor deze mooie 10! We zijn echt blij om te horen dat alles naar tevredenheid is verlopen en dat jullie het hele proces als positief hebben ervaren. Op naar heel veel zonnige jaren. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Prima bedrijf! Monteurs communiceerden prima en dachten ter plekke nog mee over de best mogelijke oplossingen.
Dag Bram, Bedankt voor het vertrouwen in Zonduurzaam en voor deze mooie recensie. Fijn om te lezen dat je alles zo naar tevredenheid hebt ervaren. Mochten we in de toekomst nog iets voor je kunnen betekenen, dan horen we het graag. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Tja, nadat ik echt door de bomen het bos niet meer zag en al met de gedachte rondliep laat maar die zonnepanelen kreeg ik Djemi aan de telefoon. Eindelijk iemand zonder enkele vorm van arrogantie, meedenkend, en vooral meevoelend. Gaat nergens over eigenlijk maar het trok mij wel over de streep. Eindelijk een normaal iemand die mij duidelijk en zeer uitgebreid alles op de rij zette. 2 mei 2023 was het eerste contact en op 20 juni lagen de paneeltjes erop. Ik heb een beetje mazzel gehad denk ik maar ik had er ook maar 6, klusje van 2 uurtjes. Kon nog ff tussendoor vermoedelijk. Hele fijne leuke aardige jongens, die mij continu met mevrouw en u aanspraken :-) Vond ik echt niet nodig, maar ze deden het toch. Bloedheet was het, maar werken dat ze deden, vond best eigenlijk beetje zielig voor ze. Nou ja om een lang verhaal niet nog langer te maken. Topbedrijf, geen aanbetaling gezeur, wat ik toch al niet kon want ik had een lening bij het warmtefonds aangevraagd. Dus tja wat kan ik verder nog zeggen, niks eigenlijk. Nu nog ff wachten op de app, maar dat zal ook wel goed komen.
Wauw Esther, wat een ontzettend mooie review. Djemi en de installateurs zijn erg blij met jouw vriendelijke woorden. We waarderen jouw aanbeveling en het vertrouwen dat je in ons stelt als jouw zonnepanelen partij. Op naar hele mooie, zonnige jaren. Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij dit graag. Ook dan zullen we weer voor je klaar staan. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Team kwam op tijd, plaatsing en aansluiting verliepen vlotjes. Netjes alles opgeruimd en werkend achtergelaten.
Dag Perry, Bedankt voor jouw recensie en de prachtige foto van het eindresultaat! Ziet er super uit. Het is geweldig om te horen dat je tevreden bent met het geleverde werk. Dat is precies waar we naar streven. We wensen jou en de zonnepanelen een zonnige tijd toe! Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Zeer nette jongens en netjes werk geleverd
Beste Albert Jan, Hartelijk dank voor deze mooie 10 en voor jouw vertrouwen! Goed om te lezen dat je alles naar tevredenheid hebt ervaren. Als er in de toekomst nog iets is waar we je mee kunnen helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Up to the installation day I would rate Zonduurzaam a 5/5. However, I had some unpleasent experience during the installation day which I will summarize below: - Loud workers - A bit sloppy and unprofessionals and didn't pay a lot of attention to details. For example, they put the big stair in my garden and destroyed few plants, the workers left hand stains on the house wall while going up and down the stairs. - made few connections mistake by attaching neighboors solar pannels to our address. - asking me to help on few occasions while they were a big group of workers.
Dear Francesco, Thank you for your positive and honest story. We see in our system that the story you tell about the points you mention concerns your neighbors. As agreed, we laid the panels with you and several neighbors on 1 day.. We are glad that you are satisfied, but that your neighbors have gone wrong about the points mentioned. We deeply regret this. We have had contact with your neighbors about these points. If there are any further questions, please do not hesitate to contact us. Kind Greetings, Team Zonduurzaam
Vriendelijk personeel. Jongens hebben snel en goed werk geleverd.
Goedemiddag Ronald, Bedankt voor jouw mooie woorden en voor het vertrouwen! We zijn blij om te lezen dat je een positieve ervaring hebt gehad met ons team. Als er in de toekomst nog iets is waar we je mee kunnen helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Na een behoorlijke zoektocht, verschillende offertes en bedrijven, uitgekomen bij zonduurzaam. Panelen zijn geplaatst, wel vier weken later dan eerder toegezegd en daar was op tijd duidelijkheid over. Gekozen vanwege de grootte van het bedrijf en het eigen installatieteam. Vrolijke jongens die hard doorwerken. Blij dat ik de stap genomen heb ondanks deze 'cowboywereld' van zonnepanelenaanbieders. Kies waar je een goed gevoel bij hebt en check reviews. Hopelijk helpt deze jou.
Goedemorgen Jeroen, Wat fijn om te horen dat wij jou hebben kunnen helpen bij jouw zoektocht naar zonnepanelen. Bedankt voor jouw vertrouwen en voor deze mooie review! We zijn blij om te horen dat je een positieve ervaring hebt gehad met ons team en waarderen je aanbeveling. Dank je wel voor je support en wie weet tot een volgende keer! Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Het 1e contact met een van de adviseurs (Sem) van Zonduurzaam was prettig, transparant en professioneel. De mogelijkheden en het gehele proces zijn rustig met elkaar doorgenomen en geen pusherige verkooppraatjes. Offertes zien er duidelijk uit, geen verassingen achteraf. De plaatsing duurde helaas 2 maanden langer dan gepland vanwege switchen montageteam. Dit kan gebeuren maar wel jammer dat ik toen niet door de planning tijdig op hoogte ben gebracht dat het langer ging duren. Ondanks dit zijn de zonnepanelen uiteindelijk op 22 mei jl. vakkundig op geplaatst en de communicatie vanuit het montageteam (uit Meppel) was uitstekend te noemen. Ook na de plaatsing is er de volgende dag vanuit Zonduurzaam contact geweest om te vragen of alles naar wens ging. Ondanks dat het iets langer duurde, kan ik Zonduurzaam zeker aanbevelen.
Beste Hans, Bedankt voor je vriendelijke woorden over Sem en onze installateurs. Het doet ons goed om te horen dat je tevreden bent met onze service. We stellen je aanbeveling zeer op prijs. Als er in de toekomst nog iets is waar we je mee kunnen helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Geweldig!. Van A tot Z, vanaf het moment van offerte aanvragen tm het plaatsen van de panelen. Telefonisch duidelijke uitleg en antwoorden op mijn vragen, legplan doorsproken en via de mail ontvangen uiteraard. Ook de jongens die kwamen installeren, ik noem het maar Jordi en zijn 2 collega's, keurig alles in overleg en maken er geen zooitje van. Ik zou gewoon zeggen DOEN!! En als goed is nemen ze nog contact op of alles naar wens is. Die kan ik nog niet beoordelen omdat ik pas 2 dagen mijn zonnepanelen heb liggen op het dak.
Goedemiddag Rene, Wat een ontzettend mooie woorden zeg! Namens het hele team dan ook hartelijk dank. Fijn dat alles zo naar tevredenheid is verlopen. Als er in de toekomst nog iets is waar we je mee kunnen helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Zowel bij de offerte als bij het installeren uitstekend geholpen. Wij kregen Villa Volt team 3 over de vloer. Was gelijk goed en duidelijk. Alles werd van te voren goed uitgelegd. Ik lag helaas in het ziekenhuis maar mn vrouw nam de honneurs goed waar Drie heel aardige mannen die met gemak het dak opklommen. Lekker sociaal met onze gehandicapte kids en beleefd. Vreselijk heet op het dak, ik geef het je maar te doen. Alles werd netjes opgeruimd. Zeer tevreden met dit team.
Wauw Henny, wat een mooie foto van het eindresultaat. De panelen liggen er mooi op! Bedankt voor de review en de aardige woorden voor onze installateurs. We wensen jullie heel veel zonnige dagen toe. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Via een bekende kwamen wij in contact met Zonduurzaam omdat we door ons hoge energie verbruik zeer geïnteresseerd waren in het aanschaffen van zonnepanelen. Vanaf het eerste moment hebben we hierin deskundig advies gekregen en zijn we volledig ontzorgt in het proces en keurig bij elke stap op de hoogte gehouden. We hebben hier niet gekozen voor de laagste prijs maar voor kwaliteit. De installatie verliep vlekkeloos en we zijn nu al flink aan het besparen met de zonuren van de afgelopen weken. Wij kunnen Zonduurzaam ten zeerste aanbevelen.
Hoi Maurits, Heel erg bedankt voor jouw mooie review en voor jouw vertrouwen in Zonduurzaam. Super om te lezen dat je ons zou aanbevelen aan anderen. Fijn ook om te zien dat je zo tevreden bent vanaf het eerste moment tot aan de installatie. Dat jullie energierekeningen maar heel gunstig mogen gaan zijn de komende jaren. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Mijn keuze voor dit bedrijf gemaakt vanwege Sem. Hij heeft al mijn vragen beantwoord en mij geholpen wat nu blijkt de goeie keus te maken verder was de installatie super en binnen 5 uurtjes klaar
Hi Jesper, Wauw een 10! Heel erg bedankt, ook namens Sem. We zijn blij te lezen dat je zo tevreden bent. Op naar heel veel zonnige jaren. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Na installatie op 14 maart wekt het systeem geen stroom op. Ook verloopt de installatie niet zoals afgesproken, wordt in huis slordig gewerkt, en wordt er niet volgens legplan geïnstalleerd. In het oplossen van deze klacht en het systeem werkend krijgen laat Zonduurzaam vooralsnog zijn slechtste kant zien. Ruim twee maanden later is er nog geen oplossing voorgesteld. Afspraken om terug te bellen of te mailen worden steeds niet nagekomen. Kortom: de beloftes van een werkend systeem en 100% klantteveredenheid worden door Zonduurzaam niet waargemaakt.
Goedemiddag Frans, Afgelopen tijd hebben we een aantal keren contact gehad om jouw kwestie op te lossen. Samen zijn we tot een oplossing gekomen voor de installatie. We hebben de afronding van de installatie ingepland, en onze monteurs zullen bij jou langskomen. Ze zullen ervoor zorgen dat alles wordt afgerond. Als je nog verdere vragen of opmerkingen hebt, laat het ons dan gerust weten. We kijken ernaar uit om jouw installatie succesvol af te ronden! Zonnige groeten, Team Zonduurzaam
Tijdens het verkoopproces wordt je alles beloofd en toegezegd en dit kan dan helaas niet waargemaakt worden. Toegezegde datum van installatie is bij lange na niet gehaald en de afspraak tot installatie is 2x niet doorgegaan: 1x op zondagavond afgezegd vanwege ziekte, een week later gewoon niet op komen dagen. Waardeloos. Slechte communicatie, je moet overal zelf achteraan. Klacht gestuurd want ik heb wel 2 vrije dagen moeten opnemen. Er kon nog niet eens een sorry vanaf of een bloemetje, al was het een cadeaubon van een tientje. Kijk, dat er wat mis kan gaan alla, dat er 10 dingen misgaan, de wet van Murphy is er niet voor niks, maar het gaat er dan om als organisatie hoe je er mee omgaat en het tot tevredenheid van de klat gaat oplossen. Dat kan Zonduurzaam zeker niet en als ik de verhalen hier lees ben ik helaas niet de enige.
Dag Jan-Willem, Wat jammer dat je je reactie niet hebt aangepast zoals we hadden afgesproken nadat alles was afgerond. En dat, terwijl we naar ons beste weten, alles naar tevredenheid met je hebben opgelost. Mocht je daarom hier toch nog vragen over hebben, schroom dan niet om even contact op te nemen. Vriendelijke groet, Team Zonduurzaam
Zonduurzaam heeft ons vanaf het eerste contact goed begeleid door het proces. Snel en vakkundig gemonteerde panelen. Zeker een goede keuze.
Goedendag Arie, Bedankt voor jouw mooie woorden! We zijn blij om te horen dat alles naar verwachting is volbracht en dat je het gehele traject als positief hebt ervaren. We hopen dan ook dat de zonnepanelen de komende tijd veel zon mogen gaan zien ☀ Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Dankjewel team Bilal voor het alsnog vervangen van de kapotte dakpannen!
Hoi Sandra, Bedankt voor deze mooie 10 en voor de foto van jouw zonnepanelen! Ze liggen er super mooi bij. Fijn om te lezen dat je blij bent met onze service. Mochten we nog iets voor jou kunnen betekenen, dan horen wij dit graag. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Dat we voor Zonduurzaam hebben gekozen was toch voor de geweldige eerlijke voorlichting van Fabio. Deze man nam echt overal de tijd voor en had de juiste menselijke trekjes die tegenwoordig nauwelijks te vinden zijn. Fabio hield rekening met onze lastige bereikbaarheid vanwege een nare periode waarin we zitten. Toch verliep alles op rolletjes. Op de afgesproken datum stelden zich twee monteurs voor en deskundig werd alles vervangen en gemonteerd. Ook de nieuwe meterkast was geen probleem en er werd in overleg een gunstige plek gekozen voor de kabeldoorvoer naar de meterkast. Om kwart over vier waren de mannen klaar en werden er nog dingen doorgegeven. Er moesten 4 lampjes gaan branden en die waren er niet. Na wat geduld (tijd) ging het vierde lampje branden. Daarna werd er opgeruimd. 's Avonds nog een telefoontje omdat ze nog graag een foto wilden van de kabeldoorvoer. Via Whatsapp doorgestuurd en kregen we een bedankje terug. De volgende morgen kwam de kater ;). De rekening. Een paar uur later een telefoontje. Of we tevreden waren met de montage en afwikkeling. Ja, maar er branden maar 3 lampjes. Ik wil ook graag een handleiding van de zonnepanelenkast. Geen punt en heb ik inmiddels per mail. Ook te horen gekregen dat we de netbeheerder nog moesten informeren en dat men bezig is met de app die we binnenkort krijgen. Het formulier naar Netbeheer was omdat Zonduurzaam rekening moet houden met de privacy en dat we dit daarom zelf moeten doen. In de mail was alles voorgekauwd. Een kwestie van kopiëren en plakken in het formulier dat via een link in de mail bereikbaar werd. Ik wilde eigenlijk 5 sterren geven, maar ik vind het nog steeds eng om een review te schrijven. Dit omdat ik nog steeds niet weet of alles naar behoren werkt. Pas als het Netbeheer de wijziging heeft doorgevoerd weet je pas echt wat er is veranderd. Zo ook vandaag. Het is heel zonnig, maar ik vraag me af voor wie ik nu stroom 'opvangt'. In ieder geval niet voor mezelf (vermoed ik).
Hoi Ferry, Wat een mooi uitgebreide review! Bedankt namens Fabio en het hele team voor deze mooie woorden. Fijn dat alles van begin tot eind naar tevredenheid is verlopen. Op naar nog meer zonnige dagen en jaren. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Uitstekende montage ploeg met goed inzicht en het meedenken met de klant!
Dag B.H Slot, Heel erg bedankt voor jouw 10! We zijn blij te lezen dat alles bij jou geweldig is gegaan. Mochten we nog iets voor jou kunnen betekenen, dan horen wij dit graag. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Van begin tot het einde, perfect. Je weet precies wat je krijgt houden zich aan de afspraak en denken met je mee. Nog een dikke compliment voor de 2 heren die alles geplaatst hebben, het plaatsen van de zonnepanelen en het wegwerken van de kabels en apparatuur in een jaren 30 huis valt niet mee. Alles is zeer netjes weggewerkt, ze hebben alle tijd genomen, en zeer duidelijke communicatie met wat ze gingen doen voordat ze begonnen. Meer dan tevreden, een aanrader.
Hai Piet, Wat een mooie 10 hebben wij van jou ontvangen. Heel erg bedankt! We zijn blij met jouw mooie woorden en ik heb deze dan ook zeker doorgestuurd naar onze installateurs. Fijn om te lezen dat je zo tevreden bent van begin tot eind. Op naar heel veel zonnige jaren voor de panelen. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
In een halve dag is er naar volle tevredenheid mijn dak vol gelegd met kwaliteitscomponenten waardoor ik voor de komende jaren niet alleen bespaar op kosten maar ook bijdraag aan CO2 reductie
Hoi Harrie, Wauw wat een mooie woorden! Heel erg bedankt voor deze positieve review en voor jouw vertrouwen in Zonduurzaam. We zijn blij te lezen dat je zo tevreden bent en dat je hele dak nu mooi 'verzonduurzaamt' is. We hopen dan ook dat je optimaal gaat genieten van jouw zonnepanelen. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
In de ochtend, keurig in het afgesproken tijdvlak, kwam de elektricien binnen het kabelwerk doen. Zeer netjes en naar tevredenheid! Toen was het wachten op de mensen die de panelen zouden leggen. Na het uitvallen van het team dat voor ons in de planning stond door een klus met veel tegenslagen, kwamen deze mannen pas aan het einde van de dag (toen ik eerlijk gezegd de hoop eigenlijk al had opgegeven) bij ons aan en hebben ze tot over 8en doorgewerkt om ervoor te zorgen dat de panelen er nog dezelfde dag op zouden liggen. Met keurige valbescherming (wat fijn is met zulk riskant werk). Het zijn goed op elkaar ingespeelde, harde werkers. Zeer tevreden over de inzet van deze mannen, dank jullie wel dat jullie je avond voor ons hebben willen opofferen, dat waarderen we zeer!
Hi Jacintha, Wauw wat een super mooie review. Bedankt voor deze positieve woorden. Fijn dat ondanks de kleine tegenslag alles uiteindelijk toch nog goed is gekomen en dat jullie nu mogen genieten van jullie eigen zonnepanelen. Ik heb jouw mooie review doorgestuurd naar de teams van Bilal en Rachid. Zonnige groet, Team Zonduurzaam
Hanzeweg 5
7418 AW Deventer
“Living on sunlight and wind forever for free” Wij geloven dat iedereen altijd gratis kan leven op zon en wind energie. We maken dit mogelijk door je te verbinden met het ritme van de zon en de wind. Door je zonnepanelen, thuisbatterij, laadpaal en warmtepomp aan te sluiten op ons Heartbeat AI software platform verbinden we je via ons energietarief “Dynamic Pulse” rechtstreeks met de handelsmarkt voor stroom. Zo kunnen wij jou altijd de goedkoopste en schoonste energie garanderen met onze slimme energie oplossingen