Bizarre kick!

Vanaf de eerste ontmoeting met mijn parachutist voelde ik mij eigenlijk gelijk veilig. Alle procedures worden strak uitgelegd. De weg naar de sprong zelf vond ik al een hele belevenis… met z’n allen in een klein vliegtuigje op weg naar 13000 voet… Ik zou zeker aanraden om de hoogste afstand te nemen. De vrije val was onbeschrijfelijk, maar vooral het gedeelte nadat de parachute uitwas vond ik echt heel vet. Bizar vet uitzicht over Texel! Ik had verwacht dat de landing best hard zou zijn, maar dit ging allemaal heel beheerst en zacht. Al met al echt een dikke aanrader!!!

Adembenemende ervaring vanaf 13.000 ft.

Afgelopen dinsdag, 11 juni, had ik samen met mijn vriendin het genoegen om een tandemsprong te maken bij Paracentrum Texel, en ik kan niet anders zeggen dan dat het een werkelijk onvergetelijke ervaring was. Vanaf het moment dat we aankwamen, voelden we ons welkom en in goede handen. De briefing was duidelijk en stelde ons gerust over de sprong, wat essentieel was aangezien het voor ons beiden de eerste keer was. De sprong zelf was sensationeel. Het uitzicht over Texel vanuit de lucht is adembenemend, en de vrije val gaf een adrenalinestoot die moeilijk te evenaren is. De instructeurs waren uiterst professioneel en hun enthousiasme en deskundigheid droegen bij aan onze positieve ervaring. Het vertrouwen dat zij uitstraalden, zorgde ervoor dat (bijna) elke zenuw die we vooraf hadden, verdween zodra we uit het vliegtuig sprongen. Na de sprong waren de instructeurs beschikbaar om na te praten. Wel zo gezellig! Het heeft mij zelfs zo enthousiast gemaakt dat ik serieus overweeg om de AFF (Accelerated Free Fall) opleiding bij hen te volgen. Ik raad iedereen die op zoek is naar een unieke ervaring aan om een tandemsprong bij Paracentrum Texel te overwegen. Of je nu een adrenalinezoeker bent of gewoon iets nieuws wilt proberen, je zult hier niet teleurgesteld worden. De combinatie van de prachtige locatie, professioneel personeel en de veilige maar opwindende ervaring maken het Paracentrum Texel tot een topbestemming voor parachutespringen. Of je nu alleen gaat, met een vriend(in) of met een groep, een sprong hier zal je niet snel vergeten. Ik kijk uit naar mijn volgende bezoek, mogelijk als student van hun AFF-programma!

Fantastisch

Wat een belevenis. Springen van 4 kilometer hoogte. De voorbereiding verliep soepel en was heel duidelijk. Wat me opviel was dat ze iedereen op het gemak stelden. Iedereen was vriendelijk en behulpzaam. De sprong zelf was heerlijk om te doen en zeker voor herhaling vatbaar.

Fantastisch !!!

Wat een fantastische ervaring. Bij twijfel; 100% doen!!!!!!

Bijzonder maar heftig

Ik deed 13000 feet. Ik dacht dat we nog een pak aan kregen dus ging in mijn fleecevest. Dat was ook voldoende zei een medewerker. Alles verliep soepel. Ik was niet zenuwachtig en vertrouwde mijn buddy volledig. De sprong ging goed. Ik schrok alleen erg van de kou en de herrie van de wind, mijn oren deden pijn in de vrije val waardoor ik een beetje in shock was en niet meteen kon genieten. Toen de parachute uitging was het wel beter al vond ik het nog steeds eng dat ik de grond niet kon raken, dat die beentjes daar zo bengelden… Mijn buddy was erg geduldig en liet me ook ‘sturen’ en wees me wat er allemaal te zien was beneden ons. Achteraf denk ik dat ik er meer had van kunnen genieten als ik warmer gekleed zou zijn en iets op mijn oren had gehad. Na de sprong moest ik echt even bijkomen. Een bijzondere maar heftige ervaring voor mij. De film en foto’s waren erg leuk en zo kon ik het allemaal nog een keer beleven en verwerken ;-)

Mijn eerste tandemsprong, het was geweldig!!

Alle spanning vooraf was niet nodig geweest. Ter plaatse heerste zo'n ontspannen sfeer, die erg aanstekelijk werkte voor mij. Het was fantastisch en op een of andere manier heel rustig. Het was zo bijzonder dat ik zeker overweeg het nog eens te doen, al kan dat dan bijna niet meer zo overweldigend zijn. En natuurlijk een prachtige plek om vanuit de lucht te bekijken :)

Fantastisch

Het was een fantastische belevenis deze parachute sprong. Ik zou het zo weer doen. Op internet was al veel informatie te vinden en op de dag zelf werd alles ook goed uitgelegd. Het verliep heel vlot. Vriendelijk personeel en volgens mij had ik een ervaren instructeur. Het voelde heel veilig. Geen tijd om iets van angst te voelen, voor je het weet hang je in de lucht en sta je weer veilig met beide voeten op de grond. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Must do!

Ons beste maatje had een 13.000 feet sprong gekregen voor zijn verjaardag, en 3 andere vrienden (incl ik) dachten ; wij gaan het ook doen! Grote mond, klein hartje … 8 juni zou het gebeuren, met vrienden hotel geboekt op Texel dus op vrijdag al over varen. Kregen we vrijdag ineens het mailtje dat de weersvoorspellingen voor zaterdag niet heel goed was en dat de kans bestaat dat het niet zou kunnen gaan. De zenuwen gierden al door mijn lijf, maar we konden eventueel die zelfde dag nog springen als we ons om 15 uur konden melden. Nu waren we gelukkig al op Texel dus tja … maar doen dan. Geen tijd meer om er nog lang over na te denken of angstig te zijn. Zo gezegd zo gedaan, een ontzettend vriendelijke jongeman uit Australië werd aan mij gekoppeld en daar zou ik “ het” dan mee gaan doen, springen!! Geen tijd meer om na te denken, hij duwde zonder op het randje te hangen ons zo het vliegtuig uit… wauw! Adembenemend letterlijk en figuurlijk … ademen was even lastig maar ging al gauw goed en kon ik genieten van wat ik zag … na nog wat leuke spins enz in de lucht heeft hij mij veilig op de grond neergezet. Fantastisch!! Voor geen goud willen missen! En er zo zonder waarschuwing eruit springen werkte voor mij goed ivm mijn zenuwen! Ik zeg een “must do”! Je krijgt er geen spijt van!

Gave ervaring!

Vrije val en het overzicht over Texel is prachtig!

GEWELDIG

Een werkelijk fantastische ervaring. Spannend vooraf maar door rust van mijn tandemmaatje verdween spanning als sneeuw voor de zon. Wat een belevenis!

Fantastisch

Nooit gedacht dat ik dit zou gaan doen. Ik heb dit als kado gekregen van mijn schoonouders. Samen met mijn schoonvader naar dit avontuur uitgekeken, boven verwachting een super ervaring om dit samen met hem te mogen beleven. De crew van het centrum waren ontzettend vriendelijk. Een super en fantastische ervaring!

Eén van de meest gave dingen die ik ooit gedaan heb

Enerverend, gaaf, vol met adrenaline en iets wat ik nooit meer ga vergeten.

Tofste ervaring ooit!

Wat was dit ontzettend gaaf om te doen. Ik had een fijne man die de tandem sprong met mij deed. Veel leuke weetjes over het eiland van hem gekregen in het vliegtuig, waardoor het beetje zenuwen wat minder werden. Mede door hem was dit een van de mooiste ervaringen voor mij.

Ontzettend geweldige ervaring

Na aangekomen te zijn, mag je al snel de lucht in. Even wat tips en riemen om.. Daarna mag je gaan. Wat geweldig is het, als je op de drempel zit om te springen. Zeker de begeleider was een topper. Hij vroeg of ik van achtbanen hield, dus we hebben even wat scherpe bochten gemaakt met de parachute. Een hele dikke aanrader. Dank jullie wel.

Geweldige ervaring en een dag om nooit meer te vergeten!

Het was echt een super ervaring. We zouden zaterdag 8 juni gaan springen, maar door wat mindere weersvoorspelling konden we vrijdag 7 juni ook nog springen (we waren gelukkig al op het eiland). Van begin tot eind super geregeld. Ook leuke instructeurs die je meenemen in het parajumpen. Dit word denk ik een jaarlijks uitje?! Al met al een geweldige ervaring, en groetjes uit Groningen!!

Fantastisch, onbeschrijfelijk en meer dan dat…

Als klein meisje droomde ik ervan ooit een keer uit ‘dat vliegtuig boven Texel te springen’. 07-06-2024 was dan eindelijk de dag. Na onszelf gemeld te hebben, waren we al vrij snel aan de beurt. Doodeng, vond ik het. Maar mijn parachutist stelde me gelijk gerust, maakte grapjes en liet me tijdens de vlucht naar boven het eiland zien. Eenmaal hoog genoeg was het tijd, tijd om te springen. De vrije val van 60 seconden kan ik niet beschrijven. Nog nooit eerder zoiets gevoeld en meegemaakt als dit. Terwijl de parachute werd opgetrokken besefte ik mij pas, wajow, ik doe het echt. Het gevoel van voldoening, trots en het meegemaakt hebben van deze te gekke ervaring, mede door mijn parachutist, was ongekend. De rest van de dag heb ik deze gedachte niet los kunnen laten. Het was een fantastische dag!!

Het onbeschrijfelijke gevoel dat je LEEFT

Je voelt iedere vezel in je lijf. Als je naar de hoogte toevliegt voel je een onverzettelijkheid in je opkomen. Samen met collega thrillsekers op zoek naar je grenzen. Als je dan in de deuropening zit, ready to fly, voel je je onoverwinnelijk. HET moment van loslaten en je overgeven aan ongekende krachten is onvergelijkbaar. Emotioneel en happy tegelijkertijd zweef je als een adelaar door de lucht; je wilt dat er nooit een eind aan komt. De beelden die geschoten zijn zijn van grote klasse. Die ga ik gebruiken in mijn nieuwe videoclip. Die kun je over een maandje of zo bekijken. Mijn naam is Twan Lijten, de gelukkigste man op aarde

Fantastisch uitzicht

Het was een mooie ervaring. Het weer was super waardoor we sprongen met blauwe lucht en hier en daar een wolkje. Communicatie ter plaatse kan iets beter. We stonden al tijd (1,5 uur) te wachten en ineens gingen er geen vluchten meer. Bleek dat er te weinig springers waren waarop wij moesten wachten. Niet erg, maar wel fijn om dat te even te horen. Advies die meegegeven mag worden is gebruik van oordopjes. Geluid in de vrije val is wel echt heel hard en slecht voor je oren.

Vrijeval in wolkenbrij

Mijn eerste tandemsprong als 70-jarige vanaf 13000 foot was geweldig maar toch.... De vrijeval (200km per uur?) vond plaats in een wolkendek en dat was bijzonder spijtig; geen zicht op de razendsnel naderende aardbodem. Eenmaal onder het wolkendek zwevend naar beneden als ware het een ballonvaart met prachtig uitzicht over zee en eiland eindigend met een zachte landing. Voor herhaling vatbaar maar dan wel onder een heldere hemel.

Een sprong in het diepe en wat een super gave ervaring!

Het is mega gaaf om mee te maken! Het waren ervaren mensen en deden het leuk! Goede en duidelijke uitleg!

Wat een geweldige ervaring!

Wat was dit tof zeg! Bij binnenkomst al meteen een warm welkom en duidelijke uitleg. Dan door naar de hangaar en wachten tot het moment daar is en lekker op een strandstoel kijken naar de springers die mij voorgaan. Dan is het zover: het harnas wordt aangemeten en er worden wat dingen uitgelegd. Even later maak ik kennis met de cameraman en mijn instructeur. Allebei aardige en vrolijke kerels, die me al kletsend meenemen naar het vliegtuigje. Als snel gaan we de lucht in, wat een prachtig uitzicht. Na nog wat kleine aanwijzingen gaan we springen. Wat een geweldige belevenis. De spannende vrije val en daarna met de parachute uit genieten van het mooie Texel. Wat prachtig! Nog even een ritje “achtbaan” voor wat spanning en dan wordt de landing al ingezet en wordt ik zacht met mijn billen in het gras gezet. Nog even de camera erbij om de ervaring te delen. Thuisgekomen al meteen de geweldige video’s en foto’s in mijn mailbox, dus nog even nagenieten. Wat was dit gaaf en zeker niet de laatste keer. Dank Paracentrum Texel voor deze geweldige ervaring

Awesome

Had een geweldige ervaring met Paracentrum Texel. Ik zou vorig jaar eigenlijk gaan springen, maar vanwege weersomstandigheden was dit geannuleerd. Dit werd netjes vermeld en mochten we het verzilveren binnen 2 jaar. Afgelopen donderdag was het eindelijk zo ver. Alles was duidelijk en snel gegaan. En voordat we wisten zaten we in het vliegtuig. Ik kom met de korting van vorige keer en kleine aanbetaling een cameraman erbij doen en zaten we met zn 3e in het vliegtuig en had ik een onwijs gave sprong gemaakt. De video's en foto van de cameraman was met paar uur al in mijn inbox. Enorm bedankt iedereen het was zeker de moeite waard!

De sprong van mijn leven

Voor het blok gezet door mijn familie voor mijn 65e verjaardag. Vooraf een slapeloze nacht, maar na een week durf ik nog steeds te zeggen ik wil weer! Dankzij mijn mede springers en hun positieve begeleiding. Thnx tot de volgende

It was unbelievable

Went for a jump for my birthday and it was the experience of my life. Emotions and adrenaline is holding you from the very beginning of getting to the plane to the last moment of landing The paracentrum consist very professional and passionate people who do their job with a heart full of extreme:) absolutely recommend this paracenter and Texel from 13 000 m

Fantastisch!!

Wel wat spanning, maar ging weg toen ik harnas aan kreeg. Bleek ook nog sprong met iets extra’s, volgens mijn Australische held; in de wolken werden we meegetrokken met de wind naar het oosten en moesten dus eind van de basis landen. Al met al: wat een ervaring!!

Postweg 128

1795JS De cocksdorp

+31 (0)222 311464

Over PARACENTRUM TEXEL

Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandem parachutesprong wil maken of een al gebrevetteerde sportspringer bent, Paracentrum Texel heeft alles in huis om je sprong(en) tot een succes te maken. Het paracentrum is sinds 1969 de mooiste locatie van Nederland om een parachutesprong te maken. Bij ons werken full-time professionele instructeurs die leven ván en voor het springen.