Adembenemende ervaring vanaf 13.000 ft.
Afgelopen dinsdag, 11 juni, had ik samen met mijn vriendin het genoegen om een tandemsprong te maken bij Paracentrum Texel, en ik kan niet anders zeggen dan dat het een werkelijk onvergetelijke ervaring was. Vanaf het moment dat we aankwamen, voelden we ons welkom en in goede handen. De briefing was duidelijk en stelde ons gerust over de sprong, wat essentieel was aangezien het voor ons beiden de eerste keer was.
De sprong zelf was sensationeel. Het uitzicht over Texel vanuit de lucht is adembenemend, en de vrije val gaf een adrenalinestoot die moeilijk te evenaren is. De instructeurs waren uiterst professioneel en hun enthousiasme en deskundigheid droegen bij aan onze positieve ervaring. Het vertrouwen dat zij uitstraalden, zorgde ervoor dat (bijna) elke zenuw die we vooraf hadden, verdween zodra we uit het vliegtuig sprongen.
Na de sprong waren de instructeurs beschikbaar om na te praten. Wel zo gezellig! Het heeft mij zelfs zo enthousiast gemaakt dat ik serieus overweeg om de AFF (Accelerated Free Fall) opleiding bij hen te volgen.
Ik raad iedereen die op zoek is naar een unieke ervaring aan om een tandemsprong bij Paracentrum Texel te overwegen. Of je nu een adrenalinezoeker bent of gewoon iets nieuws wilt proberen, je zult hier niet teleurgesteld worden. De combinatie van de prachtige locatie, professioneel personeel en de veilige maar opwindende ervaring maken het Paracentrum Texel tot een topbestemming voor parachutespringen.
Of je nu alleen gaat, met een vriend(in) of met een groep, een sprong hier zal je niet snel vergeten. Ik kijk uit naar mijn volgende bezoek, mogelijk als student van hun AFF-programma!