Huis wordt snel opgeleverd, maar kwaliteit laat te wensen over

Door de hoge bouwsnelheid wordt het huis in een relatief korte tijd gebouwd, maar er worden wel fundamentele bouwfouten gemaakt waardoor fikse kwaliteitsproblemen kunnen ontstaan, zoals lekkages, problemen met vloerverwarming, onvoldoende kwaliteit voegwerk. Dit zijn problemen waar je als nieuwe bewoner van een nieuwbouwwoning echt niet mee te maken wilt krijgen. Vervolgens moet je zelf behoorlijk blijven jagen / drijven om alles naar wens opgelost te krijgen.

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? Vrijstaande woning

Betrokken uitvoerder die afspraken na komt en openstaande zaken netjes afhandelt.

Onze woning is door Jongen gebouwd. Tijdens de bouw zijn er wat beschadigingen aan de woning ontstaan. We hadden een erg kritische uitvoerder waardoor iemand inschakelen van VEH eigenlijk niet nodig was. Die heeft dit nadien ook allemaal netjes op laten lossen. Hij heeft zelfs nog extra moeite gedaan om de schade die ontstaan is aan de omvormer, door onze schilder, te laten vervangen. De communicatie met de uitvoerder was goed. Reageert meestal dezelfde dag. Echter met nazorg soms iets minder. Dit is nog een verbeterpunt.

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? 2 onder 1 kap

Te weinig kontakt en in mindere mate ook mindere afwerking.

Goed kontakt met Martine. Veel meer en minder werk was op zijn plaats geweest , als men beter had nagedacht. Ik neem aan dat men niet rijk wordt met meer en minderwerk.

• Orde en netheid
  • Is uw (huidige) woning verbouwd, zo ja wat? Dakkapel/dakraam, Aanbouw/dakopbouw, Indelingswijziging, Keuken, Badkamer

Prima Bouwbedrijf

Fijne ervaring met Jongen Bouwpartners, goed contact en we werden goed op de hoogte gehouden van de status van de bouw. Verder is de oplevering goed gegaan, waren wel diverse kleine puntjes om op te lossen, maar deze zijn prima opgepakt. Wel wil ik vermelden dat de meerprijzen vaak erg prijzig zijn, en de offerte van Schonkeren buitensporig hoog, hier zijn we dan ook niet in meegegaan, alleen het noodzakelijke. Verder is het heel lastig om bij 1 partij het sanitair uit te zoeken en een ander de tegels.

Blijf kritisch naar jezelf

Mooie bouwmethode en snelheid. Maar weinig keuze mogelijkheden. Meerwerk is veel te duur. Zijn niet altijd realistische prijzen. Stop met de samenwerking met Schonkeren badkamers

Overall goed geregeld.

Fijne communicatie, goede informatie, overzichtelijke portal (hoomctrl) waarin je gemakkelijk op één plek alle informatie over jouw woning kunt vinden. Martine goede kopersbegeleider en Rico goede uitvoerder. Bouwplaats zag er altijd netjes uit (valt echt op vergeleken met andere bouwplaatsen) en ondanks dat de kijkdag i.v.m. corona niet door ging heeft Jongen een corona proof kijkdag kunnen organiseren waardoor we als nog even in het huis konden. Complimenten voor zowel de vooroplevering als de oplevering. Hier werd rustig de tijd voor genomen en als Jongen zelf dingen zag die niet helemaal 100% waren kwam dat ook op de puntenlijst. Dat vond ik echt klasse. Totaal geen aannemer tegen klant spel, maar echt het gevoel dat we er samen het beste van willen maken. Opleverpunten werden ook snel en netjes weg gewerkt op één opleverpunt na. Dat was wel echt een getouwtrek en dat was jammer omdat dit wel afdeed aan het proces. Maar al met al gewoon goed geregeld.

• Orde en netheid
  • Is uw (huidige) woning verbouwd, zo ja wat? Aanbouw/dakopbouw
  • Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? 2 onder 1 kap

Slechter dan ik had verwacht. Niet flexibel en nazorg niet klantgericht.

Achteraf had er beter met ons meegedacht kunnen worden over bepaalde keuzes. Deze moesten nu erg snel gemaakt worden, waardoor je acheraf achter dingen komt die beter hadden gekunt. Daarnaast blijkt ook na de oplevering dat er nog veel dingen niet goed zijn. Het schilderwerk is heel slecht gedaan. De nazorg - en voornamelijk één persoon - is van een ongekend slecht niveau. De klant willen ze zo snel mogelijk afserveren, zodat Jongen hiervan af is. Daarnaast is de nazorg niet vriendelijk, niet meedenkend en asociaal.

Tegenvallend

Veel problemen met koppelingen in de leidingen en lekkages zonder enige actie vanuit jongen

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? 2 onder 1 kap

Mijn ervaring is prima bouwbedrijf

Mis wat installatie informatie. Verder heb ik het contact met jongen als fijn ervaren. Rico was voor ons een prima uitvoerder. Kwam bij ons zijn afspraken na. Jongen heeft voor ons een fijn huis gebouwd. De communicatie was vanuit JOngen helder, duidelijk.

• Orde en netheid
  • Is uw (huidige) woning verbouwd, zo ja wat? Dakkapel/dakraam, Aanbouw/dakopbouw, Keuken, Badkamer
  • Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? 2 onder 1 kap

Tevreden, maar met een kanttekening ;-)

Goed :-)

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? 2 onder 1 kap

Ik ben tevreden met mijn nieuwbouwwoning

Tevreden over mijn nieuwbouwwoning, maar de communicatie voor en tijdens de bouw en na oplevering mag beter.

Slechte kwaliteit/prijsverhouding

Om de kwaliteit te kunnen krijgen, die we verwacht hadden, hebben we een behoorlijk bedrag moeten investeren aan meerwerk. Daarnaast bij de oplevering meer dan 20 bevindingen en we wachten al meer dan 3 maanden op de afwikkeling hiervan.

Reliable and efficient

Jongen is a very good company, reliable and efficient. It was our first experience with a new building, but we could communicate also in English very well with the company. We would have like to have more options for changes and to know a little more in advance the delivery date, but for the rest they were really reliable,

• Nakomen afspraken N.v.t.
  • Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? Tussenwoning/hoekwoning

Prima aannemer met ervaren uitvoerders

Prima aannemer met ervaren uitvoerders

Ontzettend teleurstellend

Van een nieuwbouwwoning in dit prijssegment, mag je een bepaalde kwaliteit verwachten. Het is echter liefdeloos, afgeraffeld massaproductiewerk. Wij zijn wel blij dat de uitvoerder zijn best heeft gedaan een hoop van de tekortkomingen te corrigeren.

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? Tussenwoning/hoekwoning

Valt achteraf tegen

Weinig/geen info tijdens de bouw, rotzooi rond perceel.

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? Vrijstaande woning

Jongen heeft er iets moois van gemaakt!

De verwachting die er vanuit de gesprekken met de makelaar zijn geroepen zijn door Jongen volledig waargemaakt, daarnaast is oplevering sneller verlopen dan werd geschetst.

In algemeen goed.

Ik was nog wat vergeten. Het schuurtje is niet zo handig geplaats. De betonvloer in de schuur ligt veel hoger dan de rest van de tuin, wij moeten de fietsen erin tillen. En het hout gaapt op plaatsen. De kwaliteit van de trap in de woning is zeer slecht. Maar dat schijnt normaal te zijn. Ik zou als aannemer nooit zo een trap opleveren.

• Nakomen afspraken N.v.t.
  • Vakmanschap N.v.t.
  • Advies N.v.t.
  • Prijs/kwaliteit N.v.t.
  • Communicatie N.v.t.
  • Orde en netheid N.v.t.
  • Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? 2 onder 1 kap

Een goed huis gebouwd, communicatie kan beter

Jongen heeft een netjes huis gebouwd. Sommige punten welke niet goed zijn, zijn wel goed hersteld door hun (onder)aannemers. Tekortkoming is dat er vaak niet geïnformeerd werd als er later een onderaannemer kwam.

Goed werk

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? 2 onder 1 kap

Mooi huis, maar communicatie kan een stuk beter

Jongen is een stug bedrijf, ze houden het contact af totdat je definitief besloten hebt je huis te laten bouwen. Maar je wil graag voor je dit besluit neemt de mogelijkheden en onmogelijkheden bespreken. Ook de communicatie tijdens de bouw en na oplevering kan beter. Het zou fijn zijn als we meer op de hoogte waren gehouden van het hele proces, ook als je het niet precies weer mag dat gezegd worden. Het uiteindelijke resultaat daar zijn we zeker tevreden over.

zie scores

tevreden over de opgeleverde woning maar communicatie en eigen inbreng van de bewoner is voor verbetering vatbaar, evenals informatie tijdens de bouw

Bouw huis in orde

Het bouwen van het huis is in orde. Echter het moet allemaal snel, goedkoop en moet niet te veel moeite kosten. Oplevering van perceel (tuin) door hoogteverschillen ver onder de maat. Ze zien het probleem maar bieden geen oplossingen.

mijn ervaring is goed.

is goed

hoge verwachtingen niet (helemaal) waargemaakt

Een ambitieus project waar de wow factor helaas achter wegen bleef. De kwalitatieve aansturing was er doch door de kwalitatief mindere onderaannemers kwam dit niet tot uiting. Er werd voldoende gecommuniceerd en men kwam afspraken na. Heb ik spijt van onze keuze? Nee. Zal ik hier blijven wonen? Twijfel

Hompertsweg 34

6371CX LANDGRAAF

Over Jongen

Jongen initieert, ontwikkelt en realiseert al generaties lang een breed scala aan bijzondere projecten, die de kwaliteit van leven in onze regio écht verbetert. Dit is wat ons vak zo mooi maakt: mensen van jong tot oud laten genieten van een nieuw thuis, een frisse werkplek, of een toonaangevend gebouw. Dat wij hier onderdeel van uit mogen maken, is iets waar wij meer dan trots op zijn. Wij zijn een bouwexpert met een sterk netwerk waarbinnen we samenwerken. Het is namelijk onze overtuiging dat we door samen te werken nieuwe kansen kunnen aangrijpen. Kansen die resulteren in een onderscheidend resultaat: een duurzame en mooie leefomgeving!

Over Bouwnu