Allereerst heeft TiB een heel mooi huis gebouwd. Vanaf het eerste contact was de communicatie goed en direct. Zeker de bouwbegeleiders Erwin en Kevin hebben hier een belangrijke rol in gespeeld. Ze hadden gevoel voor onze bijzondere persoonlijke omstandigheden en tegelijkertijd hielden ze voortgang in de gaten. Op de bouw hadden de vakmannen altijd een luisterend oor en boden hulp waar mogelijk.
Heel mooi plan neergezet
Wij hebben het bouwen van ons nieuwe huis als zeer positief ervaren. Vakkundig en professionele werklieden. Het hele proces was goed te volgen via ‘Volgjewoning’ waar o.a. vragen en antwoorden vlot werden beantwoord dan wel gegeven. Kopersbegeleiding was prima verzorgd. Opzichter bij de bouw was altijd vriendelijk en benaderbaar voor vragen. Alle mensen die aan ons huis hebben meegebouwd hebben prima werk afgeleverd. Natuurlijk gingen er ook kleine dingen fout maar die werden/worden snel opgepakt en hersteld. Wij zijn zeer tevreden met Thuis in Bouwen. Ciska en Rob.
Het nieuwbouw huis wat wij hebben gekocht is onderdeel van een mooi project in een schitterend landschap. Wij hadden een aantal specifieke uitbouwwensen. Wij ervaarden dat het team van Thuis in Bouwen daar in die fase van het proces echt meedachten en pro actief met ideeën en schetsen kwamen.
Hartstikke tevreden met het huis. Puntjes die nog moesten worden opgelost werden snel opgepakt en overleg vond altijd op een prettige manier plaats. Veel was mogelijk bij de uitvoering en ze dachten goed mee.
Lange voorbereiding. Eenmaal begonnen strakke planning. Oplevering van hoge kwaliteit. Servicepunt is goed opgelost. Communicatie enige echte verbeterpunt.
Doordat we 4 kinderen hebben was een afwijkende indeling nodig. Door out-of-the-box denken van TiB een oplossing naar grote tevredenheid uitgewerkt. Nauwelijks restpunten en deze zijn zeer snel opgelost. Super tevreden.
I was pretty happy in the beginning, then a couple of larger planning mistakes happened to our disadvantage and now the after service is terrible. This can’t be the “beste bouwer van Nederland”
Vanaf dag één heb ik een goed gevoel gehad bij Thuis in bouwen en daar heb ik zeker geen spijt van. Heb een prachtige vrijstaand huis laten bouwen. Nette vooroplevering en alle afspraken zijn nagekomen. Je word compleet ontzorgd en heb alles als een leuke ervaring beleefd zonder stress. Grote aanrader!
Ons eerste nieuwbouwwoning laten bouwen door Bot en Van der Ham. Via via hebben we begrepen dat dit een betrouwbare partij is en dat is ook gebleken. We zijn super begeleid, contact loopt goed en afspraken zijn nagekomen. Er wordt goede kwaliteit geleverd en ook na oplevering zijn ze gewoon bereikbaar en worden eventuele opleverpunten snel opgepakt.
Zeer fijne samenwerking van begin tot eind. Met zeer veel dank aan Erik van Zanten.
In het voor traject bleef het heel lang stil en toen moest er ineens vanalles geregeld worden in een vrij korte tijd. De afwerking in huis vonden wij erg tegenvallen. Vooral het werk van de onderaannemers. Het contact met onze project leider was goed.
Originele beoordeling
Via internet terecht gekomen bij Thuis in Bouwen (Meerkerk). Het eerste gesprek met Aart-Jan was erg positief. Hij voelde exacte aan wat onze wensen waren, het resultaat was een prachtig ontwerp van ons nieuwe huis. Na het sluiten van de deal is alles perfect verlopen. De mannen die gebouwd hebben en er dus dagelijks waren (Jurgen en Marco) zijn echt toppers. Altijd bereid onze vragen te beanwoorden en uitleg te geven over bepaalde dingen. Ook de bouwbegeleider (Andre) was altijd goed bereikbaar voor vragen en/of opmerkingen. Alles is heel transparant ! Bij de oplevering hebben wij de vereniging eigen huis ingeschakeld (op aanraden van Thuis in Bouwen). Er waren maar 3 opleverpunten, volgens de man van vereniging eigen huis, is dit uitzonderlijk weinig. We wonen nu 3 maanden in ons nieuwe huis, dit met heel veel plezier en woongenot ! In deze 3 maanden is er een keer een slot kapot gegaan (tijdens de bouwvak vakantie), maar dit was binnen 2 dagen opgelost ! Al met al heel erg tevreden en een absolute aanrader ! Een bedrijf die zijn afspraken nakomt !
Wij hebben een woning laten bouwen in 2021/2022, met opleverdatum 21 juli 2022, deze review is 3 maanden na de oplevering. Deze review bevat 4 onderdelen: verklaring cijfer, verkooptraject, bouwtraject en nazorg: Verklaring cijfer: Het cijfer dat wij geven is significant anders dan dat van andere reviewers. Een mogelijke reden is dat de meeste reviews tijdens de oplevering, in bijzijn van TiB gemaakt worden. Dit hebben wij bewust niet gedaan om een evenwichtigere en nuchtere review te kunnen geven. Verkooptraject: Het verkooptraject laat zich het beste samenvatten in: “afspraak = afspraak = afspraak = kunnen we ons niets van herinneren”. Tijdens ons eerste gesprek hadden we een aantal voorwaarden voordat we met TiB in zee wilden gaan. Hieronder vielen het deels zakelijk maken van de facturen en een volledig vrije keuze in badkamer onderdelen. Een ‘nee’ zou het gesprek direct beëindigen en ons naar een andere aannemer laten zoeken. De mogelijkheid van facturen werd door de eigenaar expliciet bevestigd met de woorden “ik ben ook ondernemer, ik weet hoe het werkt”. Toen het contract getekend was, bleek deze een geheugen te hebben waar Mark Rutte trots op zou zijn. Ook werd er t.b.v. de badkamer aangegeven dat ‘alles wat in Nederland te koop is, kunnen wij leveren’. Dat bleek achteraf een lijstje met een ruime 20 merken, maar bij lange na niet alles wat er te koop is. Tot slot wordt er in dit stadium alleen focus op de buitenkant gelegd, waarbij wordt aangegeven dat de binnenkant later wel komt, en dus nu niet over gepraat hoeft te worden. Hierdoor werd een muur+deur voor de inloopkast niet ingetekend en stond er een riool standleiding midden in de woonkamer. Op onze bezwaren werd aangegeven dat dit later goed kwam. We hebben toen in vertrouwen getekend: de muur+deur koste ruim €2000 extra, de standleiding zorgde ervoor dat de badkamer naar een andere plek in de woning moest met een enorme kostenpost tot gevolg. Ook is de in dit traject voorgespiegelde flexibiliteit m.
Met het voorproces en advisering is mijn advies voor Thuis in Bouwen om proactiever te zijn. Dit zou de irritatie aan de koperskant verminderen. Daar buiten hebben ze wel een dijk van een woning neergezet en met de vooroplevering de aangegeven punten netjes opgelost.
Communicatie/afspraken tussen makelaar, bouwer en klant had beter gemoeten. Verder perfect, er staat nu een prachtig huis die kwalitatief hoogwaardig is opgeleverd
De samenwerking werking is professioneel en uitstekend verlopen. De materialen konden vooraf in het inspiratiecentrum worden bekeken hetgeen de keuze gemakkelijker maakte. Vragen en opmerkingen werden snel beantwoord. Ook de nazorg/service is tot nu toe zonder problemen.
Prettige samenwerking en de bouw volgens afspraak en volgens planning.
Nette woning bouwers leveren kwaliteit aan materialen en afwerking.
Wij hebben een nieuwe woning laten bouwen. Het proces van begin tot eind kunnen we verdelen in vier fasen. Van kennismaking tot ondertekening opdracht, werkvoorbereiding, bouw van de woning en de service na oplevering. De eerste fase is het meest lastig geweest door de vele keuzen die gemaakt moeten worden. Daarin zijn we goed ondersteund al mocht de communicatie wat mij betreft sneller. Thuisinbouwen biedt alles in huis aan (m.u.v. de keuken) en dat is heel prettig "winkelen". Prijzen zijn direct beschikbaar en je weet waar je aan toe bent! Alle varianten in het bouwproject zijn bespreekbaar en worden mogelijk gemaakt. Het traject voor de bouwvergunning is prima verzorgd door Thuisinbouwen al moest ik zelf met de gemeente zaken bespreken. De 2e fase betreft de voorbereiding van de bouw. In deze fase kregen we te maken met de werkvoorbereider. Dit vraagt ook weer diverse keuzen zoals electra, deuren en dergelijke. Hierin zijn we prima (!) begeleid. Een korte lijn en snelle communicatie. Dat werkt uitermate plezierig. Alles was bespreekbaar, ook nog zelfs aanpassingen mogelijk op het laatste moment! Deze wijze van werken werd voortgezet tijdens de bouw en kregen we daarnaast te maken met de uitvoerder. Eveneens fijne en snelle communicatie en dat maakt het allemaal heel plezierig en daarin merk je dat alles voor je wordt gedaan! Ook tijdens de bouw. Na de ondertekening blijf je het gevoel houden dat ze een mooi product voor je willen maken en daarin word je op een heel plezierige manier meegenomen! Het gehele traject is volgens planning verlopen. Tenslotte de oplevering en de eerste maanden daarna. Bij het opleveren zijn de bouwers ook kritisch en geven allerlei tekortkomingen aan. Het verfwerk en de het stucadoorswerk had beter gemoeten! Dat was wel iets onder de maat. Dit hebben we ook eerlijk met de bouwer besproken. Verder: Alle punten bij de oplevering zijn in korte tijd verholpen. Ook goed georganiseerd. Kortom: Thuisinbouwen, een zorgeloze bouwer!
Tijdens het gehele proces mooie ontwikkelingen qua bouw en methode.
Het bouwen van ons huis was voor ons een fijn en plezierig proces. Kundig, kwaliteit en altijd met een prettige communicatie.
Bouw is goed, jongens op de werkvloer super werk geleverd. Communicatie vinden wij dat het beter zou kunnen. Overdracht naar volgende contact persoon zou beter kunnen.
een plek in Vreeland kunnen bemachtigen waarna de bouw begonnen is. Vanaf de start zijn wij goed betrokken en op de hoogte gehouden door Thuis in Bouwen. Erg prettig om mee samen te werken. Vanaf de start leggen zij uit wat er gaat gebeuren en welke opties (legio) er zijn. van niets staat er nu een geweldig huis. De oplevering gebeurt professioneel, vriendelijk e en en efficient. Het huis ziet er nu al prachtig uit en is energieneutraal. Aardige gasten. Nu de aankleding en inrichten, ge volgend fase. Wij zijn erg tevreden met Thuis in Bouwen, de organisatie zit goed in elkaar, je kunt hen goed bereiken, denken mee en geven ook kritisch advies. Werkt gewoonweg lekker. Ze leveren kwaliteit, komen hun afspraken na.
Oerdegelijke kwaliteit Fijn in omgang Meedenkend In voortraject hadden we meer inleving en advies gewenst omtrent locatie wcd, warmtepomp ed Timmerlui op project bijzonder fijn, meedenkend etc Opleveren mbt nuts, vergunning etc was het zeer complex Verder tevreden Fam JP
Energieweg 17
4231DJ MEERKERK
Bot & van der Ham BV - Thuis in Bouwen! Bij ons staat kwaliteit voorop! Samen met onze dochteronderneming HMU Olsthoorn te De Lier en Drent & Welling te Huizen opereren wij landelijk onder de noemer: Thuis in Bouwen. Uw ontzorg partner in de nieuwbouw. Wij begeleiden en adviseren u tijdens het hele koop- en bouwproces. Van kavelkeuze, ontwerp, uitvoering en oplevering tot nazorg. Tevens kunt u extra woonideeën opdoen in ons inspiratiecentrum, waar alle soorten bouwmaterialen ruim vertegenwoordigd zijn. Kortom, wij ontzorgen u door uw belangen tijdens elke fase van het bouwproces optimaal te behartigen. Zo bouwen wij samen met u uw droomhuis!