Goede planning en professioneel vakmanschap bij realisatie aanbouw.
Goede planning en professioneel vakmanschap bij realisatie aanbouw.
Keurig stukje vakwerk met professionele begeleiding.
Door verkeerd gemonteerde zonnepanelen in 2011 had mijn dak grote schade opgelopen. Door Mensink is de schade in mei 2019 goed in kaart gebracht. In september 2019 is de uitvoering gestart door de bestaande dakpanelen aan de zuidzijde te verwijderen en te vervangen door nieuwe dakpanelen. De uitvoering is volledig naar wens verlopen. De uitvoerder informeerde ons goed en de werkzaamheden waren zelfs eerder klaar dan gepland.
Vorig jaar zijn wij vol vertrouwen in zee gegaan met bouwbedrijf Mensink. MartenOntwerpt heeft voor ons een ontwerp gemaakt met de bedoeling dat Mensink de omgevingsvergunning ging aanvragen om vervolgens te gaan bouwen. Tot zover geen probleem. Echter in oktober kregen wij van de ene op de andere dag te horen dat er geen ruimte meer was in de planning voor 2019 en dat we op zoek moesten naar een andere aannemer: met de vriendelijke groeten. Bijzonder vervelend, zeker niet klantvriendelijk en beslist geen reclame. Ook wat betreft nazorg geen positieve indruk.
Gedurende het hele proces was er steeds goed overleg mogelijk. De samenwerking met de jonge bouwers verliep erg fijn. Zij bouwden hun eerst hout-skelet woning, maar er was voldoende vakmanschap aanwezig (Morris en Patrick bedankt!).
Een degelijk en betrouwbaar bedrijf. Na een wat moeizame start werd er in de tweede helft vakmanschap waargemaakt. Mensink werkt met goede onderaannemers en heeft service hoog in het vaandel staan.
Mensink Bouwbedrijf heeft ons nieuwe huis in Heino gebouwd. Zowel over het process als het eindresultaat zijn we super tevreden. Alle communicatie is vriendelijk en open en ze zijn altijd bereid tot verdere ondersteuning. Een van de mooiste dingen is de management filosofie van Gonard Mensink: zorgen voor capabele mensen op de bouw, die zelf mogen beslissen hoe ze het resultaat voor de klant kunnen optimaliseren. Geen gedoe, maar mooie resultaten opleveren.
Persoonlijk, klantvriendelijk, zeer flexibel
Zeer tevreden over de bouw van onze vrijstaande woning. Eerst het ontwerp door Marten, verrassend en (dat merken we nog dagelijks) zit echt goed in elkaar! Wij wilden duurzaam bouwen en hadden daarom veel specifieke wensen. Mensink gaat daar in mee, denkt niet vanuit standaardoplossingen of standaarddetails. Zo hebben we een Houtskeletbouw woning. Ook vroegen we extra aandacht en prestaties op de luchtdichtheid. Mensink heeft hiervoor op eigen initiatief een blowerdoortest laten doen waaruit bleek dat ons huis (nog voor doorvoeren enkele verbeteringen) de strenge 'passief-huis' norm voor luchtdichtheid haalt. Een mooi bewijs van de hoge kwaliteit. Dat kan alleen maar door heel zorgvuldig te werken! Ook zeer betrouwbaar in afspraken en planning! Enige kritiekpunt richt zich op de installaties (onderaannemer), waar vooral de advisering over concept, keuzes en werkvoorbereiding beter kan (uitvoering zelf is netjes).
bouwbedrijf Mensink is een prettige partij om mee samen te werken. Er is veel mogelijk en doordat er tijdens de hele bouw een vast koppel op de bouw loopt is het makkelijk om dingen te overleggen en worden afspraken goed nagekomen.
goede service en medewerkers die meedenken met de klant. Top!
Zelf een huis bouwen doe je niet vaak. Wij zochten dan ook een bouwer die samen het proces wil doen in plaats de opdracht aan te nemen en daarna weer terug zien als het klaar is. Dat ging fantastisch, vooral omdat je zelf goed kan afstemmen met de bouwvakkers zelf. Zij zijn erg klantgericht, nemen de tijd en trekken aan de bel bij twijfel. Problemen? Lossen we op. Kortom, het was door het 'ontzorgen' van de mannen van Mensink dat we een prettige bouwtijd en natuurlijk een heel mooi huis hebben.
Hoe wilt u wonen en wat zijn uw wensen? Dat was de eerste vraag die ons gesteld werd. Een vraag die ons bij geen enkel ander bouwbedrijf gesteld is. Dit waren dan ook bouwbedrijven die vanuit een catalogus min of meer standaard woningen aanbieden. Mensink begint met een blanco vel papier. Een heel andere benadering. Maar wel een benadering waarbij in het ontwerptraject nog geen exacte prijs kan worden opgegeven. Daar moet je wel mee om kunnen gaan. Na een aantal schetsen kwam Joeri Loozeman uiteindelijk met een prachtig ontwerp. Precies zoals we voor ogen hadden. Tijdens de bouw goed contact met de bouwbegeleider Arjan Schutte en de jongens op de bouwplaats Alex en Niels. Tijdens de bouw waren we altijd welkom en hebben we zelfs een aantal klussen zelf kunnen doen. Het resultaat mag er zijn en we wonen er inmiddels met veel plezier. Tijdens de oplevering heeft Vereniging Eigen Huis een lijstje met opleverpunten aangeleverd. Dezelfde middag nog stonden er 2 man van Mensink om de meeste punten direct op te lossen. Perfect! 4,5 sterren dik verdiend, maar altijd ruimte voor verbetering van kleine puntjes.
Mensink heeft bij ons een uitbouw aan de bestaande woning geplaatst! In het beginstadium hebben ze goed meedacht in de opties en kosten. Ook het contact met de gemeente voor de vergunning kon ik met alle vertrouwen overlaten aan Mensink. Tijdens de bouw verliep alles op rolletjes en kwamen er zeer vriendelijke vaklui aan het werk die ook nooit te beroerd waren om mij tips te geven voor andere klusjes in het huis! Als er iets afgeweken moest worden van het originele plan, dan ging dit altijd in goed overleg zodat wij altijd wisten waar we aan toe waren! Het eindresultaat van onze aanbouw mag er zeker wezen en is precies zoals we gezamelijk bedacht hebben!
De bouw liep met recht perfect vanaf de start en er werd consequent aan gewerkt. Kwaliteit is goed er is met zorg gebouwd en de mensen hadden plezier in het bouwen. we zijn minder tevreden over het stucwerk, de stucadoors lukte het goede bouwwerk niet goed af te werken, muren niet vlak en met name in scheidingen tussen en plafon gewoon niet netjes afgewerkt. voor ons was het niet sous klaar en dat komen we elke dag weer tegen. raad u aan om stucwerk na aanbrengen te controleren op kwaliteit maar ook of ze er geen smeer bende van maken. Afplakken voordat je gaat stucen. heb getwijfeld over de 5 sterren maar ben over het resultaat dik tevreden.
Mensink heeft meerdere klussen bij ons uitgevoerd en kiezen niet voor niets opnieuw voor hen.
Mooi werk geleverd, hele goede mensen aan het werk, snel geen tegenvallers. En vanaf begin af aan samen sturen op bouwkosten. echt een aanrader.
We hebben met plezier samengewerkt met Mensink Bouwbedrijf. Tijdens de sloop hebben ze naar alle tevredenheid de asbestsanering gedaan. In deze fase heeft Marten een mooi ontwerp gemaakt voor onze schuurwoning. In de periode van de bouw was er betrokkenheid van zowel de bouwvakkers als het kantoorpersoneel. Iedereen van Mensink dacht goed mee en waar nodig werden er aanpassingen gedaan. We merkten echt dat ze er alles aan deden om het optimale eindresultaat te realiseren. Hierbij was Mensink ook altijd flexibel en in overleg was er veel mogelijk. We zijn zeer tevreden over het eind resultaat en zouden Mensink Bouwbedrijf iedereen aanbevelen
Het hele proces is van begin tot eind plezierig geweest. De mensen van Mensink waren altijd goed bereikbaar en namen echt de tijd voor ons. Gemaakte afspraken werden goed nagekomen en er waren ook veel proactieve communicatie en adviezen. We merkten dat ze niet alleen ons huis bouwden maar ook zelf graag een goed resultaat wilden neerzetten en dat is gelukt !
In 2011 hebben wij een recreatiegebouw laten bouwen die in 2012 is opgeleverd. Wij vinden het nog steeds een mooi gebouw maar het dak is een ware nachtmerrie. Meerdere keren lekkage gemeld maar omdat wij het volste vertrouwen in deze aannemer hadden jammer genoeg niet per mail of op papier. De dakramen zijn verkeerd geplaatst, schroeven verkeerd ingedraaid en verkeerde gaten dichtgemaakt met kit, door weersinvloeden laat dit allemaal los gevolg nog meer lekkage. Te weinig panlatten gebruikt waardoor sommige platen op het dak klapperen, loodslabben vastgemaakt met dubbelzijdig plakband. Oplossingen met lapmiddelen zolang het zit,zit het, erg jammer. Dhr. Mensinkj heeft net zo lang gepraat want dat kan hij tot de 5 jaar garantie verlopen waren. Hij heeft ons met een enorme puinhoop achtergelaten en een prijskaartje voor een nieuw dak van ongeveer € 20.000 euro. Zo zie je maar weer hoe je je in iemand kunt vergissen dus ga je met deze aannemer in zee zorg dat je alles op papier hebt dan kun je er nog werk van maken. Voor ons is het te laat. Frima Mensink bedankt.
Mensink heeft ons droomhuis gebouwd en we zijn daar elke dag blij mee en dankbaar voor!
Broeklanderdijk 30 A
8107 PC Broekland