Lastige informatie en bouwperiode door pandemie

Door de pandemie was er maar 1 kijkdag georganiseerd. Daardoor tijdens de bouw weinig informatie en mogelijkheden om het bouwproces te volgen. Tijdens oplevering zeer kort de tijd om goed te kunnen kijken naar eventuele punten welke niet kloppen

Geduld wordt niet beloond

Teveel onderaannemers die schijt hebben aan jou en je huis. Maak je agenda maar leeg de eerste 3 maanden na oplevering. Die heb je nodig!

Een fijn huis

Roosdom-Tijhiuis heeft de zaken goed voor elkaar. Online portal werkt goed en snel. Zeer compleet in verstrekken van informatie. Afhandeling opleverpunten kan gestructureerder.

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? Tussenwoning/hoekwoning

Prima kwaliteit, communicatie kan beter

voor ons de 1e keer nieuwbouw en vermoedelijk ook de laatste maar dat kwam niet zozeer door Roosdom. zoals bij zoveel partijen tegenwoordig was de communicatie in het voortraject moeizaam, kregen we weinig updates en viel met name de mogelijkheid te komen kijken naar de woning vies tegen. eenmaal opgeleverd eigenlijk alles naar wens, prettig contact met de uitvoerders. woning keurig opgeleverd aldus kennissen die eerder een nieuwbouwtraject hebben meegemaakt.

Sfeerrijck Arnhem

Wij hebben een zeer prettige ervaring met RoosdomTijhuis. De begeleiding is prettig, open en transparant. Ook veranderingen op korte termijn worden zeer snel en accuraat opgepakt. Op een paar kleine puntjes na zijn wij heel tevreden over ons nieuwbouwhuis.

• Orde en netheid
  • Is uw (huidige) woning verbouwd, zo ja wat? Aanbouw/dakopbouw, Indelingswijziging, Garage/schuur, Badkamer

Verschrikkelijk.

Als wij al deze ellende hadden kunnen voorzien, hadden we er geen seconde aan gedacht om door Roosdom een huis te laten bouwen.

Betrouwbaar bedrijf

Mooi en betrouwbaar bedrijf We zijn erg blij met onze nieuwe woning . Sommige zaken hadden wat beter kunnen worden uitgelegd of begeleid tijdens het bouw proces .

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? 2 onder 1 kap

Hoogwaardige woning die bijna af is

Een hoogwaardige woning, maar net niet af omdat het schilderwerk beter kan en niet gekozen kon worden voor zinken hemelwaterafvoeren en houten binnen kozijnen.

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? Vrijstaande woning

Fijne samenwerking

Mooi huis

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? Tussenwoning/hoekwoning

In diverse fasen van bouwproces uiteenlopende ervaringen met RT.

Onze ervaring blijkt duidelijk op de gestelde vragen uit enquĂȘte. Natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen voor toelichting.

Mooi huis, slechte communicatie

Kopersbegeleider moet beter werken voor zijn geld. Veel mensen kopen voor het eerst een nieuwbouw woning dus weten niet goed genoeg waar ze op moeten letten. Dit hoort een bouwer te doen. Tevens is na de oplevering het geld binnen dus trekt de kopersbegeleider zijn handen van het project af. Zeer teleurstellend.

Ruimte voor verbetering

Huis opgeleverd gekregen, helaas veel opleverpunten overgehouden na de oplevering. Momenteel al 4 maanden bezig met de openstaande punten. Tijdens de (enige) kijkdag die we hadden voor het huis waren ze nog aan het werk in de woning. Daarmee kreeg ik de vraag de de persoon die er aan het werk was, hoe lang dit nog ging duren omdat hij verder wou. Al met al was de communicatie over/tijdens de bouw niet goed. Je moet overal zelf achteraan gaan. Dit geld ook over de opleverpunten.

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? Tussenwoning/hoekwoning

Huizen van goede kwaliteit, maar ook ruimte voor verbetering

Roosdom Tijhuis bouwt huizen van goede kwaliteit. Tijdens de oplevering zag de woning er opgeruimd en verzorgd uit. De opleverpunten werden daarnaast erg snel opgepakt. Toch is er ook genoeg ruimte voor verbetering. Met name de installatie van het sanitair was echt ondermaats en in de keuken ontbrak de vaatwasser tijdens de oplevering. Daarnaast laat de gebiedsontwikkeling tamelijk lang op zich wachten, hierover wordt ook niet proactief gecommuniceerd. Desondanks zijn wij tevreden met het huis en wij wonen er nu met veel plezier.

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? 2 onder 1 kap

mooie woning, afwerking door derden bijv. schilders kan beter

In deze moeilijke tijden is de woning netjes en op tijd opgeleverd. Het is een mooi huis op een mooie locatie. Met name het schilderwerk is beneden peil.

Goede ervaring

Goede ervaring

• Orde en netheid
  • Is uw (huidige) woning verbouwd, zo ja wat? Aanbouw/dakopbouw
  • Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? Tussenwoning/hoekwoning

Mooi bouwbedrijf met een goede prijs/kwaliteit verhouding

Mooi project, prettige woning en mooie afwerking. Prettig in de communicatie en het resultaat is super!

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? Tussenwoning/hoekwoning

Overal zelf achter aan. Nauwelijks geen terug koppeling

Meer tips en mee denken met de mensen die misschien wel voor de eerste keer een nieuwe bouw huis kopen.

Rust en kalmte .

Rust en Kalmte voor ons als onervaren nieuwbouwers. De Begeleiding was uitstekend.

Middelmatig

Brouwkwaliteit is echt prima. Maar in communicatie en het afhandelen van punten is nog een behoorlijke slag te maken.

Kwaliteit is goed

Met een pro actieve kopersbegeleiding gaat het goedkomen

Kwaliteit

Geen half werk. Overal triple glas, nagenoeg vlakke muren, en in het geheel een naar verwachting opgeleverd huis.

Niet aan te raden

Helaas zijn mijn ervaringen niet positief. De volgende punten zijn daarbij o.a. van toepassing: - Kopersbegeleider is niet duidelijk en geeft wisselende informatie. Zo krijgt de ene koper wel een grotere boiler aangeboden. De andere krijgt deze optie niet aangeboden; - Kopersbegeleider is te druk en heeft veel tijd nodig om te reageren; - Verkeerde informatie wordt gegeven over de oplevertermijn; - Herstel van verbeterpunten verloopt moeizaam (bedrijven zijn moeilijk te bereiken). Na herstel muren beschadigd. Wacht nog op een oplossing; - Muren zijn niet strak en bevatten veel onregelmatigheden; - Spuitwerk op plafonds niet netjes aangebracht; - Tekeningen waren onjuist (toilet boven zou er zijn en warmtepomp is veel groter dan op tekening); - Vlekken op plafonds; - Bij oplevering geen nadere uitleg bouwbedrijf (onze keurder moest alles uitleggen); - Er wordt niet duidelijk gecommuniceerd naar partijen die met de bouw te maken hebben o.a. Nobel, waardoor je vragen soms drie keer moet beantwoorden; etc.

• Orde en netheid
  • Is uw (huidige) woning verbouwd, zo ja wat? Aanbouw/dakopbouw, Onderhoud/service
  • Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? Tussenwoning/hoekwoning

Mooi huis, redelijke oplevering, maar weinig ik nformatievoorziening en geen kijkdag of mogelijkheid

Zie hierboven

• Is een nieuwbouwwoning gebouwd, zo ja wat voor type? Vrijstaande woning

Tevreden

Tevreden

Tevreden maar wel frustrerend

Als je tonnen in een nieuwbouwhuis investeert wil je serieus genomen worden tijdens de bouw. De communicatie van Roosdom Tijhuis was van dien aard dat de irritaties vaak hoog opliepen. Nadat een huis is opgeleverd moet er nog veel gebeuren en diverde leveranciers worden gepland. Als je 5 weken van te voren hoort dat de bouw 3 maanden eerder wordt opgeleverd, ook nog eens vlak voor de zomervakantie ipv erna, dan heb je grote problemen om alles geregeld te krijgen. Daarover hebben we diverse keren getracht contact en helderheid te krijgen. Veel bewoners zijn daardoor, maanden na oplevering nog steeds niet in staat in hun nieuwe huis te wonen.

Jutestraat 8

7461TR RIJSSEN

Over Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis b.v.

Roosdom Tijhuis is een ontwikkelende bouwer die landelijk opereert als een sterke partner in huisvestingsprojecten. Naast onze eigen projecten ontwikkelen, ontwerpen en bouwen we projecten voor gemeenten, corporaties, beleggers en andere opdrachtgevers in heel Nederland. Daarnaast wappert onze vlag op diverse zorghuisvestingsprojecten. Het is onze kracht dat we integrale oplossingen aanreiken maar ook net zo goed delen daarvan kunnen oppakken. Van complete gebiedsontwikkeling en -realisatie inclusief de infrastructuur tot de bouw van enkele woningen, een winkelgalerij, school, kantorencomplex of bedrijfspand dat gezien mag worden.

Over Bouwnu