Goed programma, met goede aanpak (IRP). Kwalitatief goede experts bij de diverse sessies bijgehaald. Info / communicatie kan iets verbeteren, maar algemeen goed. Al aanbevolen aan anderen
BOM has insight in sectors and a hands on approach. the support provided by our contact / liason was essential for the positive outcome and results
The combination of strong expertise and direct/honest/straight to the point communication made a valuable and worthwhile experience.
De BOM weet relevante netwerken op te bouwen rondom de maakindustrie en weet deze vooral ook goed te promoten. Medewerkers zitten op thema's die ertoe doen en hebben hier ook goed zicht op. Helaas blijft het moeilijk voor de bedrijven uit mijn achterban (mkb metaal) om aan te sluiten. Deels kwestie van imago, deels keuze voor doelgroep BOM, deels gebruikt jargon en soort communicatie (neiging tot teveel hightech/ontwikkelaars/engels jargon). Hierdoor vooral aansluiting bij de top van de markt. We werken als partners hard aan om zaken juist ook bij de kleinere toeleverende bedrijven te laten landen. Prettige samenwerking!
Het investeringstraject met BOM Ventures verliep prettig en op basis van gelijkwaardigheid. Met de investment manager en business developer gingen we op zoek naar het gezamenlijke belang om zo tot een win-win situatie te komen. Ze waren helder over de wensen en eisen van de BOM maar lieten evengoed merken belang te hechten aan die van ons. Ook toen er wat juridische beren op de weg kwamen bleef de BOM professioneel en oplossingsgericht, waardoor we alsnog tot een goede deal voor alle partijen konden komen. Brabantse start-up founders die opzien tegen moeizame en slepende financieringstrajecten met VC-fondsen: ga zeker eens in gesprek met de BOM!
Beste BOM, deze enquête is naar mijn mening niet de aangewezen tool om van ondernemingen waarin BOM Brabant Ventures heeft geïnvesteerd, feedback te vragen - zeker niet wanneer dit niet anoniem gebeurt. Groet, Guus
Zeer waardevol programma, waarbij de vervolgfase (financieringsaanvraag) wellicht structureel geintegreerd moet worden.
Als nieuwkomer hebben wij het Investor Readiness programm gevolgd. Wij hebben het als zeer leerzaam ervaren. Nieuwe inzichten en kennis hebben ons op weg geholpen om ons product en bedrijf naar nog meer succes te helpen.
Dit betreft een test
Al zijn wij in een vroeg stadium moeten afhaken in verband met een onvoldoende waardepropositie dan nog hebben wij veel geleerd over aanpak en uitvoering van een goede marktscan. Voorlopig ligt onze focus bij het vinden van een goede waardepropositie, mogelijke partners en een marktscan.
Super leerproces voor ons, dank
Het programma zat technisch goed in elkaar. Alle zaken kwamen aanbod die nodig zijn om ons business model nog scherper neer te kunnen zetten.
Het proces kan nog wel beter. Maar als ondernemer moet je daar nu ook wel uit kunnen komen. De ervaringen die gedeeld worden tijdens het programma waren heel waardevol. Ook het meedenken met andere startups is een verrijking.
Het programma is echt ideaal voor startups zoals de onze. Het zorgt ervoor dat je echt een gefundeerde basis krijgt in 8 weken tijd. Dit had ik echt zelf niet gekund zonder de BOM. Zolang je als ondernemers open staat voor de feedback en verbeterpunten, kun je hier in een hele korte tijd volledig klaar zijn om een investering op te halen. Ik zou dit programma ook echt aan iedereen willen aanbevelen die een startup/scaleup heeft. We denken namelijk als ondernemers dat je het allemaal wel weet, maar helaas is dat niet zo... Nu weten we het een stuk beter!
Bij de start van het programma was niet duidelijk wat de inhoud en scope van het programma was. Vond zelf de 1-op-1 sessies en tijd voor onderlinge discussie met de ondernemers ipv de workshops.
Stephan Hulsbergen heeft medio juni contact met mij gezocht. Na een gesprek met Stephan, Ger Segers en mijzelf was er voldoende basis voor samenwerking binnen het kader van deelname aan het BOM IRP programma. Stephan Hulsbergen was onze business developer namens BOM en hier ben ik uiterst positief over. Stephan was altijd bereikbaar en bereid om op onze vragen in te gaan. Wij als Peracutus hadden het niet gemakkelijk toen er tijdens de marktvalidatie bleek dat er nauwelijks een markt was. Wij waren hoopvol op mogelijk een doorbraak dat er mogelijk wel een markt zou kunnen ontstaan. In dit alles laat ook Stephan een goede indruk achter. Enerzijds met aandacht vragen voor het onder ogen zien van de realiteit en anderzijds open staan voor mogelijke kansen. Stephan vanuit mijn hart dank voor onze open gesprekken, het heeft Peracutus en mij zeer geholpen op een gebied waar ik minder thuis was. Hartelijk dank Hans Stemkens
Goirlese Weg 15
5026 PB Tilburg
Ondernemerschap is de aanjager voor verandering. Van duurzame voeding, een gezonde toekomst, klimaatneutrale energie tot de ontwikkeling van kansrijke sleuteltechnologieën. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) zorgt dat start-ups die daaraan bijdragen een vliegende start maken en kunnen doorgroeien tot scale-ups, dat ondernemingen in Brabant altijd over de juiste faciliteiten beschikken en dat bedrijven met internationaliseringsambities deze kunnen waarmaken.