Heel mooie reis, echt de moeite
Wat een fantastische familiereis Bali-Gili-Lombok! Een prachtig land, vriendelijke mensen, heerlijk eten, geweldige excursies, een top gids en gezellige reisgenoten. Aanrader!
De reis was voor het gehele gezin, kinderen in de leeftijd, 7, 11 en 12 prima te doen. Heel veel gezien, veel indrukken, de meereizende families waren gezellig en de reisleider was super enthousiast. Daarnaast kon de reisleider ter plekke (individuele) aanpassingen maken in het schema zodat de reis voor iedereen de ultieme ervaring was. De reis is zeker aan te bevelen.
Soms de zwaarte van de reis is niet altijd juist maar allen verliep goed
ik ben deze zomer 3 weken met mijn dochters van 12 en 15j naar Z-Afrika geweest en het was een superervaring : goede reisbegeleiding die ook rekening hield met de kinderen ; mooie route; mooie en afwisselende accomodatie; groot aanbod van activiteiten voor ieders interesse : een aanrader!
vriendelijke mensen met wie ik (regelmatig) gemaild heb
Aangename vluchten met Garuda, voldoende ruimte, goede zetels en klantenfocus. De gids won al snel de harten van de deelnemers, hij "wierp" zich voor 100 %. De bus was basic maar veilig Vele mooie en interessante dingen gezien, soms was het programma ietwat overladen, enkele bezoeken waren bijna louter commercieel. De verblijfsaccomodaties voldeden aan de verwachtingen, de laatste "ecolodge" op Bali was te commercieel.
De titel zegt het zelf: het land was heel mooi, we hadden een leuke groep maar er was duidelijk iets foutgelopen naar organisatie toe. De reisbegeleidster was niet goed voorbereid of geschikt voor haar taak en de helft van de activiteiten is weggevallen of kwam niet overeen met de reisbeschrijving. We hebben hier contact over met Koning Aap om uit te vissen wat hier gebeurd is: vorige reizen waren wel top.
Beste Koning Aap, We hebben echt een hartstikke mooie vakantie gehad. Wel vond ik het af en toe wat veel reizen, vooral ook voor de kinderen. De begeleiding van Ont was super. Ze was altijd beschikbaar en aanwezig, maar totaal niet opdringerig en een prettig persoon. Wat ik minder goed vond was het laatste hotel in Koh Samui. Al hebben we er uiteindelijk toch een fijne tijd gehad, ik vond het hotel echt een beetje vergane glorie. En het was op een plek op het eiland waar alles verder gesloten was, dus je kon nergens lopend naartoe. De andere groep (9+) zat op een ander strandje, waar veel meer te doen was en bovendien een veel mooier strand. En wat ik niet goed vond was de locatie waar we, voordat we de eerste keer in de nachttrein zouden gaan, bij een zwembad konden verblijven. Het zwembad was overvol en warm en er was enorm veel lawaai van alle kinderen doordat het tussen drie muren was. Iedereen voelde zich er een beetje ongelukkig had ik het idee en het was echt de tijd uitzitten. Ook vond ik de terugreis echt een crime. Vooral ook omdat we reisden met kinderen. Dat zou ik zelf zo nooit geboekt hebben. De overstap van 12 uur snachts tot 5 uur was heel vervelend. Maar al met al hebben we enorm veel gezien en gedaan en was het een prachtige reis. Hartelijke groet, Suzanne ter Veld
Zeer slechte prijs-kwaliteitsverhouding. Bij boeking van de vlucht: 40 kg bagage voor 13 dagen was overdreven. Aankomst in Edinburgh: geen begeleider te bespeuren. Transfer naar Glasgow en het hotel op eigen houtje en op eigen kosten gedaan terwijl dit eigenlijk in de prijs inbegrepen was. Jan Nicholason, de Engelse reisbegeleidster, was een absolute ramp, had geen ervaring en geen interesse voor Schotland. Haar focus: vreten en winkelen. Haar incompetentie zorgde voor talrijke vergissingen en veel tijdverlies : verkeerde kade aan Loch Lomond, een halve boottocht aan Loch Ness i.p.v. 2 uur heen en weer waarvoor wij betaald hadden, Talrijke bezienswaardigheden van het programma hebben we niet gezien: de Fairy Pools op Skye, Ullapool, "de mooie landschappen en uitzichten" van de noord-westerlijke kust, de Beauly Fjord... De planning was beneden alle peil: te veel tijd in Inverness en te weinig in het Cairngorns National Park (hadden we geweten dat we zoveel tijd in de bus gingen doorbrengen en slechts een uurtje gingen wandelen, dan hadden we onze wandelschoenen niet aangetrokken). Is het bij Koning Aap normaal dat een begeleidster voortdurend over zichzelf, haar hond, haar buurvrouw... kletst en ons bij een Aldi afzet om daar op de parking iets te eten ? De hotels? De kamer van Muthu Ben Doran werd niet eens proper gemaakt na het vertrek van de vorige reizigers. Op 29 juli zijn we teruggekomen en op 30 augustus hebben is er nog geen antwoord van Koning Aap op onze klachten. Schandalig! Dit was mijn eerste reis met Koning Aap en het is ook mijn laatste.
Beste Suzanne, We zijn blij te vernemen dat jullie een mooie reis met ons hebben gehad! Wij hebben jullie positieve reactie over de reisbegeleidster doorgegeven aan onze lokale partner, zodat het bij haar terecht komt. Harstikke leuk. Jullie feedback omtrent het hotel hebben wij eveneens besproken met onze lokale partner. We nemen jullie ervaring serieus en zullen dit ook meenemen voor onze toekomstige (familie)reizen. Vluchten verliepen dit jaar helaas anders dan normaal. Ondanks dat de situatie op Schiphol anders doet geloven, zijn er sinds Corona in verhouding veel minder vluchten dan voorheen. Waardoor de beschikbaarheid en mogelijkheden beperkt zijn, met name in de hoogseizoenen. Voor onze familiereizigers proberen wij altijd vluchten te vinden met een zo kort mogelijke overstap (en het liefst natuurlijk rechtstreeks). Helaas is dit niet gelukt voor jullie reis, met een overstap in de nacht. Mochten jullie in de toekomst graag gegarandeerd rechtstreeks willen vliegen, geef dit dan bij ons aan in het boekingsformulier. Wij zullen dan de mogelijkheden nagaan en met een voorstel bij jullie terugkomen. Nogmaals hartelijk dank voor het delen van jullie ervaringen. We gaan hier verder mee aan de slag! We hopen jullie in de toekomst weer met de kinderen terug te zien op een van onze reizen. Met vriendelijke groet, Het team van Koning Aap
Originele beoordeling
Goede gids ! Goede organisatie!
Mooie statige forten, oude paleizen (om te overnachten), interessante cultuur, lekkere keuken, fijne groep medereizigers, vriendelijke bevolking met een warm hart, ... India was voor ons een echte belevingsvakantie. Ook onze 2 tieners genoten volop! En het klinkt misschien cliché ... maar de highlight van onze bezoeken was absoluut de Taj Mahal. In 1 woord: adembenemend... Klap op de vuurpijl was onze getalenteerde en charmante gids Keshav! Met zijn verhalen en originele voorstellen maakte hij van onze reis een onvergetelijk avontuur.
Al paar keer met koning Aap gereisd. Altijd weer de vaststelling daar van goeie reisleiders met veel ervaring. Als Belg heb ik deze houvast mocht ik toekomstgericht nog maar eens met koning Aap reizen. Zeker e en aanrader voor wie een eerste ervaring zoekt met georganiseerd reizen. Het is er gegarandeerd boenk op. Dus doen mensen! Doen!!
Once in a lifetime experience
Mijn ervaring met koning aap is betwistbaar. Slechte begeleiding bij boeking en voor inchecken vlucht is de info echt minimaal . Verder zeer goede reis gids op de bestemming. Hotels waren soms bedenkelijk. Veel moet nog te plaatse bij betaald worden wat onaangenaam is en voor een vertekend beeld van de uiteindelijke prijs zorgt.
Wij zijn heel tevreden over het programma van onze reis, de keuze die kan gemaakt worden voor optionele uitstappen, de reisbegeleiding ter plaatse. De hotels zijn niet altijd zoals het moet, maar ik ben er zeker van dat een hotel gekozen wordt volgens het budget dat ervoor wordt besteed. Iedereen kan eens een foute keuze maken. Het is ook heel positief dat er vanuit Zaventem kan vertrokken worden. Het is niet handig om naar Schiphol te moeten reizen. Niet iedereen is in de mogelijkheid het openbaar vervoer of de wagen te nemen om naar de luchthaven te gaan. Besluit: wij overwegen om nog op reis te gaan met Koning Aap.
We boekten Zuid Thailand. De eerste keer met koning aap. De duidelijke info over de reis en de leeftijd van je medereizigers weten was een groot pluspunt! Alles was tot in de puntjes georganiseerd. De persoonlijke account is zeker een meerwaarde. De reis onvergetelijk, een goede gids, fijne groep, mooie en unieke plaatsen, prachtige hotels… en was er toch een probleem stond iedereen klaar om je meteen te helpen.
Onze score voor de rondreis in Schotland met Koning Aap is een magere 3/10, waarbij de drie punten enkel dankzij de prachtige natuur zijn verdiend. De rode draad van deze rondreis was een gebrek aan professionalisme. Eén van de meest tekenende voorbeelden hiervan was de Engelse gids die totaal geen interesse had in de Schotse geschiedenis en cultuur. Ze heeft dan ook ons reisprogramma op eigen houtje en regelmatig veranderd. Daardoor hebben wij de plaatsen die voorzien waren niet gezien en dikwijls waren we al vroeg namiddag vrij, jammer genoeg op plaatsen waar niets te zien was. Behalve een gebrek aan kennis miste de plaatselijke gids ook organisatietalent. De incidenten volgenden elkaar op. Er was echt niets in orde. Daarnaast vinden wij de reis in zijn geheel veel te duur voor wat het is. Zo waren de hotels in Aberdeen in Edinburgh de enige die hun geld waard waren. Over de andere 3/4 sterren hotels zijn we niet te spreken. Het Muthu Ben Doran Hotel - Salutations hotel in Perth, Weight Inn Thurso en Mercur in Inverness waren verouderd en misschien één ster waard. We hebben ook onverwachts kosten moeten maken voor bijvoorbeeld verplaatsing naar Glasgow, kosten voor de activiteiten die ons opgedrongen waren en 2 keer ontbijt die we niet kregen.
Koning Aap heeft in NL prima en flexibel gereageerd op onze soms afwijkende eisen mbt stopover. Ter plekke was alles met een lokale organisatie geregeld (ecol?) en dat was zo zo. De gids deed zijn best en was ook zeker niet slecht, maar we moesten feitelijk alles zelf regelen als het niet in het standaard programma stond. En alles in het standaard programma was vaak heel erg duur. Wandelen in een national park was lastig tenzij je er per persoon 30 USD voor over had. Ik begrijp dat de gids dat niet kan wijzigen maar een alternatief zoeken is dan wel prettig, Daarin was hij veel te reactief.
Wat een fantastische reis hebben wij gemaakt naar Zuid Afrika. Rondreis van 21 dagen van Johannesburg naar Kaapstad. Een fantastische reisleider en chauffeur. Echt een reis om nooit meer te vergeten.
Een 12+ reis werd na boeking op gegarandeerd gezet. Maar waren geen 12+ kinderen bij. Een zeer kleine groep en zonder overleg gewoon er door heen gedrukt. Een groepsreis zonder groep. Zonder overleg, een dure reis. De groep werd natuurlijk ook niet groter omdat de reis €300 duurder werd. Ook denk ik dat de reis helemaal niet ecologisch is,, wat jullie wel proberen te promoten maar met een tussenstop op Istanbul op een reis van 4 uur, lijkt me niet nodig terwijl er rechtstreekse vluchten zijn. Ook hebben we het programma hier en daar aangepast, omdat het anders teveel was. Misschien leuk voor een volwassen, maar niet alles is leuk voor kinderen. Daarnaast zagen we uitbuiting van personeel en prijzen van excursies die niet stroken met lokale prijzen. Ook hadden we vanaf hurgada terug kunnen vliegen, dat was dan een dag minder reizen. Kamers zijn standaard, dit houdt in dat je de minste jamers krijgt in het hotel, zonder uitzicht of balkon. Al met al heb ik misschien nog wel meer te klagen. We zijn wel ervaringen rijker en voor onze gids veel lof, hij heeft het super gedaan!
Alles werd netjes geïnformeerd. We boeken zeker nog eens terug reis.
Reizen met Koning Aap is telkens een avontuur. Een top ervaring vol onvergetelijke momenten.
Snelle antwoorden op de vragen. Mooie gebruiksvriendelijke site. Organisatie van de reis was perfect.
Het was heerlijk om een georganiseerde reis mee t e maken. Hadden geluk met reisleider en buschauffeur, hele prettige mensen. Reis zat goed in elkaar. Wel wat verbeterpuntjes te noemen, bijv niet naar een afgelegen hotel gaan in de winter, lag op mooie plek maar hadden er weinig lol van omdat het donker was. En moesten daardoor lang in de bus zitten.