Vriendelijk, snel, geen overbodige communicatie, volgens afspraak

Goede respons op vragen vooraf. Vakantie volgens afspraak. Nette hotels.

x

Mooi land, matige rondreis.

De rondreis Zuid Marokko was, ten opzichte van de andere reizen die we met Shoestring of Koning Aap gemaakt hebben, de minst leuke reis. Buiten de schuld van Shoestring of de gids om, begon de reis al erg vervelend omdat onze koffers op Casablanca waren achtergebleven. We hebben onze tijd in Marrakesh moeten besteden aan tripjes naar het vliegveld en de H&M. De houding van de gids in deze was wat laks. Lachend ‘in shallah’ zeggen helpt dan niet echt. Ik weet dat hij er ook niets aan kan veranderen...maar bv regelen dat we met het busje naar het vliegveld konden rijden had het enigszins goed gemaakt. Nu moesten we een taxi nemen. Ook heeft de gids geen tip gegeven om een bonnetje te vragen voor de verzekering. Kortom....een slechte start. Licht bepakt zijn we verder gereisd. Tijdens de reis bleek de gids behoorlijk flexibel te zijn. De reisgroep had andere lunchbehoeften (picknick versus restaurant) en hij regelde dat elke reiziger kon lunchen zoals hij/zij wilde. Qua excursies viel de reis tegen. Alleen in de woestijn kon je nog een kamelentocht maken. Ik heb zelf een jeepsafari geregeld. Later in de reis werden geen excursies meer aangeboden. Wat erg jammer is, in veel plaatsjes waar we 2 nachten waren was een cursus Marokkaans koken bv erg leuk geweest. Nu werd deze alleen in Marrakesh aangeboden. Terwijl Marrakesh van zichzelf al zoveel te bieden heeft. Bv het fotomuseum is erg leuk. Een andere excursie had een trekking/wandeling door de Todra kloof kunnen zijn. Ik ben er 10 jaar geleden geweest en toen kon je prachtig wandelen door de kloof. Nu is het een stuk toeristischer, maar bv onder begeleiding dieper de kloof in wandelen had erg leuk geweest. Zeker omdat we daar 2 dagen waren. De hotels in Essaouira en Casablanca waren erg goed. De hotels onderweg waren goed genoeg. Ze zagen er van buiten wel beter uit dan van binnen. Grote complimenten voor de chauffeur en de bus. Ik heb me nog nooit zo veilig gevoeld in de bus op een rondreis.

Super mooie, goed geregelde, reis

Ik ben met Shoestring op singlereis naar Iran geweest. Alles was goed geregeld en ik heb enorm genoten van de reis.

Mooie veelzijdige reis door een prachtig land

We hebben met Shoestring weer een heel mooie vakantie beleefd. Enige minpunt was dat de zwaarte van de 5-daagse trekking voor enkele medereizigers vooraf niet duidelijk was. Voor hun was deze tocht duidelijk te zwaar, zij kwamen uren na de groep binnen en hadden onderweg extra verzorging en ondersteuning nodig. Mede dankzij onze meer dan voortreffelijke gids en adequate hulp van de dragers hebben zij de tocht toch bijna helemaal lopend kunnen volbrengen, en bleef de sfeer goed. Wij willen met klem benadrukken dat men niet te lichtvaardig over bergwandelingen moet denken, maar ook dat Shoestring hier verantwoordelijkheid draagt. Duidelijk maken wat voor conditie nodig is, en misschien bij ‘senioren’ (wij zijn zelf ook 56 resp 63 maar konden het goed aan) toch even middels persoonlijk contact checken of men zich de zwaarte van de wandeling realiseert en eventueel samen naar een alternatief zoeken.

Top!!

Alles is prima geregeld.

Goed, op de indeling van leeftijdscategoriern. bij de singlereizen na

Heerlijk die avontuurlijke reizen van jullie! Maar jammer, zelfs onjuist dat jullie de single reizen nu in leeftijdscategorieen indelen. Ik vind juist de diversiteit van leeftijden zo aantrekkelijk in jullie single reizen. Jullie raken me hierdoor toch wel een beetje kwijt als klant, want ik ga nu toch wel shoppen bij andere reisorganisaties waar ze niet die leeftijdscategorieen hebben.

Vietnam vakantie dikke aanrader, veel gezien en echt Vietnam ervaren als een local door gids Lucky.

2e vakantie met shoestring en weer zeer goed bevallen. Door lokale gids krijg je een land te zien zonder het massa toerisme.

Niet erg avontuurlijk te noemen!

De stops, keuzes van restaurants hadden niets avontuurlijks; pas na klagen vermeden we de ergste touristtraps. De reis'bijrijder' had ook geen enkele meerwaarde, hij heeft amper gesproken, lijkt zelfs heel erg introvert (lastig in deze job). Ik begrijp nog steeds niet wat Shoestring heeft betekend op deze reis. Deze reis had ik net zo goed met het openbaar vervoer kunnen uitvoeren, en een hotel boeken kan ik ook zelf. Ik zou zeker deze reis niet aanraden! Eerdere reizen waren wel ok

Zeer goed georganiseerd

Zeer goed georganiseerd

Shoestring heeft hele mooie en gevarieerde reizen!

Ik vind shoestring een hele fijne organisatie met veel keuze qua reizen. Ook vind ik het fijn/leuk dat ze leeftijdscategorieën hebben. Zo kan ik toch met leeftijdsgenootjes reizen. De service is ook top, je kunt altijd met een vraag terecht!

Goed verzorgd

Alles was prima in orde, professionele gids en gezellige groep

Onzekerheid voor de start van reis, maar een onvergetelijk mooie reis.

Tot twee weken van te voren wist ik nog niet of de reis wel/ niet door zou gaan en dat is best spannend voor iemand die voor het eerst een single reis maakt. Gezien de voorgaande ervaring met Shoestring, lag mijn verwachting hier anders. Ook de samenvoeging en communicatie hierover met de andere groep, de aankomst met 4 verschillende vliegmaatschappijen maakte het dat dag 1 in Delhi geheel uitviel. We waren hier maar 1 dag, was een tegenvaller. De reis was verder perfect georganiseerd en de reisleider verdiende een dikke 10!

Uitstekende service

Makkelijk boeken helder en transparant Wel hebben wij nog een klacht over een hotel. Meestal wordt hier adequaat op gereageerd

Alles goed geregeld, kundig en vriendelijk

Alleen maar goede ervaringen; goede gidsen en vervoer. Ook de hotels zijn over het algemeen goed.

Prima gids en een goede organisatie

Met leuke gemêleerde groep en een super goede en attente gids een prachtige gemaakt door een bijzonder land met een lieve bevolking.

mooie reis, maar te kleine groep voor excursies

Gezien de geringe omvang van de groep (6 drie dagen vóór vertrek, 5 bij aankomst) was het vaak moeilijk om excursies rond te krijgen. Onze gids deed zijn best, maar ik heb een paar highlights moeten laten schieten (of bij een anderstalige groep aansluiten) omdat er te weinig belangstelling voor was. Dat zouden jullie wél van tevoren moeten aangeven. Of de minimale groepsgrootte verhogen zodat de kans groter is dat excursies door kunnen gaan. Een tweede punt is dat jullie zouden moeten aangeven dat je van Danang naar Saigon ook kunt vliegen: anderhalf uur in vliegtuig ipv 17-uur durende treinreis. Gelukkig wist onze gids dit te regelen.

Van tevoren goed, daarna zeer traag reagerend

Prima tot de terugreis die anders verliep dan gepland, nl met een nacht vertraging in Istanbul. Niemand wist wat, we moesten een visum kopen, achter meer info aan terwijl een Duitse groep opgevangen werd en begeleid tot en met het hotel aan toe. Moet nu nog steeds antwoord krijge op de gemaakte extra kosten van visum en consumpties,

Als alles goed gaat prima. Als er iets misgaat mrt de vluchten moet je het zelf uitzoeken

Zeer goede gids en redelijke accomodaties. Geen enkele begeleiding toen we op de terugweg de vlucht misten. Na een mail met een klacht daarover is beloofd erop terug te komen wat nooit is gebeurd

Slechte service

Na aanleiding van een singlereis naar Jamaica heb ik net zoals een groot gedeelte van de groep een mailtje gestuurd met onze bevindingen en ervaringen. Deze reis was slecht bevallen. Hierop kreeg ik een mailtje dat het antwoordt tot wel 4 weken op zich kon laten wachten. Dit is erg lang, als ik dat zou doen op mijn werk wordt ik ontslagen!!! Na 2,5 week kreeg ik een mailtje, net zoals de rest van de groep. Hierin kreeg iedereen hetzelfde antwoord met ook nog eens niet kloppende informatie. Eén van de reisgenoten heeft hierop een mail gestuurd namens de gehele groep dat dit een zeer slechte service is.

De lokale reisbegeleider heeft ons een fantastische ervaring laten beleven in Vietnam.

Een fantastische reis door Vietnam met prima accommodaties. We hebben een mooie mix aan steden, cultuur en natuur gezien.

Het was een ongelooflijk mooie reis en de gids was de beste die we ooit gehad hebben. Mede dank zij haar hebben we een fantastische vakantie gehad.

Prima ervaring

Alle documentatie was duidelijk en tijdig beschikbaar.

Hele mooie reizen met vele mogelijkheden

Altijd mooie reizen gemaakt. Hele goede gidsen die echt meedenken. Soms iets te grote groepen, maar flexibel, dus goed te doen. Excursies wel iets aan de hoge prijs vooral in Azië...

Altijd onvegetelijk

Fijne reizen voor strakke prijzen, altijd leuke mensen op de reizen in dezelfde leeftijdscategorie dan ikzelf.

Entrada 223

1114 AA Amsterdam-duivendrecht