Leuke groep, zeer boeiende excursies en een fantastisch gastvrij land!
Het begon al met een wijziging die in een ticket moest worden aangebracht. "Blijft u aan de lijn tot wij het voor u opgelost hebben." Het nam even tijd in beslag maar het lukte uiteindelijk (en zonder extra kosten voor zover we nu weten). Daarna vertrok onze vlucht met een vertraging waardoor de aansluitende vlucht in Lissabon werd gemist. Shoestring attendeerde ons om deze vertraging (van meer dan 5 uur) bij de luchtvaartmaatschappij te melden. Nu maar afwachten hoe snel de luchtvaartmaatschappij reageert en compenseert conform de EU regeltjes.
Afgelopen juli heb ik met Shoestring de 'Griekenland Eilandhoppen' reis gemaakt en dat was echt fantastisch. Leuke kleinschalige hotels, mooie route ook. We hadden een gezellige groep, veel dingen hebben we daarom dan ook samen gedaan (hoewel dat niet per se nodig was) en ook de lokale reisbegeleider was echt super. Hij wist veel te vertellen en regelde leuke excursies. De eilandjes van de Cycladen zijn erg mooi/fotogeniek met hun witte huisjes met blauwe deuren en raamkozijnen, net of je door een reisbrochure wandelt. Aanrader!
Kort maar krachtig: intens genoten! Fijne organisatie en de reis was, ondanks corona, top geregeld. Heerlijk om na zo'n lange tijd weer samen met andere single reizigers te kunnen reizen. Ook tijdens corona was de communicatie helder en duidelijk. Mijn complimenten!
Mijn eerste ervaring met Shoestring had een reis naar Zuid-Afrika moeten worden, maar door Covid ging dit helaas niet door. De afhandeling en de manier waarop Shoestring mij op de hoogte hield was zeer naar tevredenheid en zodra reizen weer mogelijk werd, besloot ik opnieuw voor Shoestring te gaan. En dat bleek een goede keus! De reis naar de Azoren was er een vol afwisseling, waarbij de walvistocht en Angra do Heroísimo mijn persoonlijke favorieten waren. Vakantie bestaat voor mij uit het bezoeken van mooie en bijzondere plekken en als dat ook nog gebeurt met een leuke, gezellige groep mensen, dan is dat helemaal geweldig. Top vakantie dus en ik hoop nu snel mijn volgende reis met Shoestring te kunnen maken.
Gevarieerd reisaanbod naar mooie bestemmingen
Het voordeel van een georganiseerde reis, is dat je veel ziet in korte tijd. Ik was er 'maar' een week, maar het voelde veel langer. Programma zat goed inelkaar vond ik. De top 3 excursies waren voor mij: 1. Jeepsafari in Wadi Rum, 2. Dagexcursie naar Petra en 3. Zwemmen in Dode Zee. Kortom: leuke reis en niet duur!!
Zeer goede communicatie door korte lijnen. De website mag wel wat overzichtelijker en sneller.
Normaal gesproken heb ik een positieve ervaring met Shoestring, maar sinds de laatste reis wat minder. Er is om hulp gevraagd ivm een vertraagde wn gemiste vlucht, maar hier moeten we continu zelf achteraan gaan. Vanuit Shoestring horen we erg weinig en dit vind ik wel slecht.
Ik ben tevreden met mijn reis naar de Azoren. Niettemin een paar opmerkingen: Te veel verschillende gidsen. Het maaktehet totale bedrag aan fooien vrij groot. * Het is goed om tegen reizigers te zeggen dat ze niet nergers met de betaalkaart kunnen betalen, ook niet in het vliegtuig. Alleen met creditkaarten, * Het zou goed zijn, om zoals vroeger, een Herkenningsteken ( pin, sticker bv) van Shoestring aan de reizigers te geven: handig op het vliegtuid en bij aankomst. * Verhoudingsgewijs is het best een dure ris met alleen reis en hotel met ontbijt, wandelontdekking van 2 steden. Alle andere excursies en maaltijden zijn op eigen kosten.
Wat mij tegenviel bij het inchecken dat alles zo lang duurde had ook verwacht dat er een medewerker van Shoestring ons zou opvangen bij aankomst balie. Op Lissabon was ook niemand aanwezig bij aankomst je verwacht begeleiding omdat alles zo stroef verliep de rest van de dagen in de Azoren waren prima.
Een goed geregelde reis naar Kroatië waarbij we fantastische plekken hebben gezien.
Super slecht geregelde reis. Ging van alles fout tijdens de reis. 's nachts 1,5 in de kou staan wachten op iemand die ons ophaalde, de 1e dag geen enkele info over de stad waar we verbleven wat we konden doen, volgende dag moesten weer spullen pakken verkeerde hotel hadden ze ons gebracht(ook slechter dan het hotel wat we zouden krijgen), sommige hadden heel de middag zitten wachten tot ze werden opgehaald. Wij zaten in een stad zonder begeleiding of info over de stad terwijl het er echt gevaarlijk was om alleen rond te lopen, super slechte tenten op een super onhygiënische vieze camping, waarbij we 2 nachten op natte matjes sliepen, matjes die je in een stoel legt, geen slaapmatjes, veel hotels met koud water of te weinig handdoeken, overboeking bij een hotel waarbij je na een lange tocht 3,5 uur moet gaan zitten wachten tot je in je kamer kunt, overboeking bij een hotel en dan wordt je in een "achterkamertje" gestopt zodat je toch maar kunt slapen, een fooienpot terwijl de site aangeeft dit niet te doen op reis en geld wat "onbekende" bestemming heeft, chauffeurs die langs dorpjes Racen.. super onveilig voor ons, maar ook de mensen daar (kindjes langs de weg)... .... Erg slecht geregeld. Aan de klacht ook heel weinig tijd besteed en gevoel eea niet serieus te nemen....... Super jammer.. Dit was zijn geld ABSOLUUT niet waard, en dan kun je beter alleen op reis gaan. dan is het stuk goedkoper en minder ergernissen.
Erg open reis geboekt bij Shoestring waar het aandeel van Shoestring als organisatie minimaal was. Mijn Shoestring reis was een succes door de Local Guide, welke overigens wordt betaald door Shoestring. Niet alle accomodaties waren even fantastisch. Het zou mooi zijn als Shoestring meer doet met de kennis van de Local Guide.
Mijn eerste keer naar een ander continent, spannend! Dankzij Shoestring heb ik een geweldige vakantie gehad! De gids was zeer bekwaam en wist veel te vertellen. Er was gelegenheid om deel te nemen aan (optionele) excursies en ook zelf dingen te ondernemen, de gids hielp hier graag bij.
Ethiopië is mooier land dan ik me had voorgesteld. Jammer dat Axum niet in programma zit. Goede gids die veel wist te vertellen.
Reis vaker met Shoestring en ‘t is altijd goed georganiseerd met leuke activiteiten. Fijn dat je de groepen op leeftijd kunt kiezen. De groepen zijn wel groot, dat maakt het soms wat “log”
Afgelopen zomervakantie een prachtige rondreis gemaakt door Maleisië en Singapore. Het is een afwisselende reis met bijzondere steden zoals Kuala Lumpur en Singapore, prachtige natuur bij de theeplantages in de Cameron Highlands en lekker ontspannen op het strand. Het eten in Maleisië is erg lekker en enorm gevarieerd. Alle Aziatische keukens komen in dit land samen. De reisbegeleiding kon beter. Om vage redenen hebben wij een wisseling van reisbegeleider gehad. De eerste reisbegeleider wilde alles per bus doen terwijl wandelen ook goed mogelijk was. Daarnaast waren er meer dingen die nogal vreemd waren. De vervanger heeft het wel goed opgepakt! Het hotel op Palau Besar was van mindere kwaliteit en er was weinig te doen op dit eiland. Een bezoek aan Palau Tioman zou wellicht leuker zijn, want daar is veel meer te doen! Of een dag korter op het eiland verblijven zou ook kunnen. Ondanks deze minpunten heb ik drie geweldige weken gehad mede dankzij de gezellige en kleine groep.
Het reisschema voor deze drieweekse rondreis door Vietnam (van Zuid naar Noord) was perfect. De grootste hoogtepunten waren naar mijn mening aan het eind van de reis, in het Noorden, dus de reisroute was uitstekend. Het reistempo ligt hoog, maar we hebben overal voldoende tijd gehad. Indien mogelijk zou ik de voorkeur geven aan een dag minder in Hanoi en een dag extra in bijvoorbeeld Hoi An. Onze gids Thao was super enthousiast en zorgde ervoor dat we als groep mooi konden anticiperen op drukte en bijvoorbeeld alternatieve activiteiten konden ondernemen indien mogelijk/noodzakelijk, heel veel complimenten voor hem!
Prima organisatie met ruime keuze uit diverse reizen. Er zit voor iedereen wel wat moois tussen. Drie keer gereisd met Shoestring, naar Maleisië, Zuid Afrika en Colombia
Een prachtige reis. Wat niet goed geregeld was, was de visumaanvraag voor Kenia. Er wordt op de website aangegeven dat je dit alles van te voren echt goed moet regelen. Dit hebben we gedaan via jullie visumbureau. De website van de Kenia ambassade lag er blijkbaar uit. Hierdoorkregen wij geen visum. Als leek ben je daardoor gestressed. Zeker als je steeds maar niet goed wordt geïnformeerd. Op het allerlaatst gaf men aan , het niet te kunnen regelen, maar dat was geen bezwaar. Dit kon ook wel op het vliegveld. Ja dat klopt : en nog veel goedkoper ook. Het is eerlijker om mensen daar goed te over informeren.
Neem aan dat het hier gaat om de website/webportal/firma Shoestring.nl en niet over laatst geboekte reis op zich. Hier is trouwens, tot op heden, geen enkele feedback over gevraagd. Op zich wel vreemd, alhoewel het een erg goede reis was er wel een verbeterpunt die doorgevoerd kan worden. Het nemen van een andere gids/reisbegeleider ;), de rest was allemaal top. Over Shoestring.nl. Mooi en breed aanbod, goede prijskwaliteitsverhouding en duidelijk en overzichtelijke site en portal. Wel vind ik de leeftijd categorie indeling wat vreemd opgebouwd. De ene wat smal, de andere weer erg breed. Wel lijkt het er op dat er voortaan beter op word toegezien, de reis hiervoor zat ik in een singlereis en zat er een stel van 55+ en persoon van rond de 70 in de groep, dit paste totaal niet in de groepssamenstelling. Bij laatst geboekte reis kwam dit niet voor.
2x maal met shoestring. Toekomst volgt meer
Slechte prijs-kwaliteit verhouding. Goede reisbegeleiding. Matige accommodaties (sommige erg goed: Villa de Leyva, Palomino waren prima, Bogota was ver buiten het centrum/1 uur met de bus, rest van accommodaties waren beduidend minder terwijl je juist in Colombia erg goede accommodaties voor weinig geld kan boeken) Geweldig land! Vervoer hebben we een aantal keren los moeten betalen. Communicatie vooraf over bijvoorbeeld het vervoer vond ik niet correct.
Uitgebreid aanbod, duidelijke informatie over de reizen en de modaliteiten, heldere en snelle communicatie bij vragen of problemen en dat alles heeft geresulteerd in een perfecte en zorgeloze reis! Wij boeken nog bij Shoestring!