Jolanda is erg duidelijk, en heeft overal een oplossing voor. Ook super fijn die theorielessen waar men erg veel van opsteekt. Echt een aanrader!
De combinatie theorie en praktijk werkte bij ons goed. Instructie was duidelijk en vriendelijk, op maat voor type hond. Vriendelijke bejegening naar ons en de hond. Wanneer trainingstijden niet uitkwamen werd, indien mogelijk, naar een oplossing gezocht. Ook heel erg tevreden over de dingen die de hond inmiddels heeft geleerd.
Eerst de puppycursus gevolgd, deze gingen in de vakantie gewoon door! Daarna de basiscursus. Veel geleerd met en over de hond op een positieve manier d.m.v. belonen. De lessen worden met passie voor de hond en het vak gegeven. Welzijn van de hond staat voorop. Men weet waar men mee bezig is. Vragen werden altijd beantwoord, op het veld of per app.
We hebben samen veel geleerd. De goede uitleg in kleine groepen geeft rust en vertrouwen en voldoende aandacht voor iedereen.
Vooral zelf veel geleerd op een positieve manier
Ik vond het erg fijn dat we meteen konden starten met de puppy cursus. Er was geen wachtlijst. Zelfs in de vakantie kon je starten. Ik heb enorm veel geleerd over honden, het tempo was prima. Het welzijn van de hond (en baas) staat hoog in het vaandel. Echt een aanrader voor elke honden liefhebber.
Jolande, Femke en Monique stralen passie en plezier uit tijdens het lesgeven. De methode werkt met positief belonen. Dit werkt erg goed. De feedback wordt altijd op een positieve stimulerende manier gegeven. Er is rust, aandacht en je leert goed kijken naar je hond.
De cursus zit prima in elkaar. De begeleiders weten waar ze mee bezig zijn. Dat blijkt uit alles. Ze staan altijd klaar met raad en advies.
Wij hebben nu twee cursussen gedaan met onze kanjer. We leren veel over het observeren en begeleiden van onze hond maar vooral door de ogen van onze hond te kijken zodat we begrijpen waarom ze bepaalde dingen doet of bepaald gedrag laat zien, wat we het moment zelf niet kunnen verklaren maar na het analyseren juist heel goed kunnen plaatsen. Bijvoorbeeld door een bepaalde situatie of juist door onze lichaamshouding. We hebben vooral heel veel plezier met de honden en met elkaar!!! De korte lijnen en persoonlijk advies vinden wij heel prettig, en wat een fijne sfeer en positieve benadering naar zowel de hond al naar de baasjes toe, werkt super motiverend!!! we hebben ontzettend veel zin om met onze kanjer de nieuwe cursus in te gaan!!
Veel geleerd ,goede en duidelijke uitleg ,kleine groepen dus voor iedereen evenveel aandacht en niet te vergeten erg gezellig ook de theorie lessen
Jolande, je bent een ware vakvrouw. De wijze waarop jij hond en baas weet te motiveren om te leren is heel bijzonder. Met een kleine aanwijzing weet jij de scherpte weer terug te brengen. Ook jouw persoonlijke terugkoppeling na het examen geeft jouw oog voor detail op speciale wijze weer. Bedankt!
Ik en mijn hond hebben heel veel aan deze cursus gehad. goede velden om op te trainen en een goede sfeer. Onze instructrice heeft mij op een positieve manier gestimuleerd. Wij hebben de cursus met een goed gevoel afgerond.
Wij zijn na een moeilijke start begonnen aan de basiscursus bij Jolande. Bij deze cursus hebben we enorm veel geleerd en stappen kunnen maken om het gedrag van onze hond onder controle te krijgen. We hebben een zeer goede ervaring bij deze hondenschool. We kijken ernaar uit om hier in de toekomst meer cursussen te volgen en veel te leren! Misschien iets meer begeleiding in het afbouwen van de clicker.
Ik heb geleerd om vooral met beloning i.p.v. irritatie de puppy iets aan te leren. Het inzicht dat je hoe dan ook eerst de aandacht van de hond moet hebben, bleek erg belangrijk. Tevens leerde ik dat je goed naar het gedrag van de hond moet kijken om op het juiste moment iets van haar te vragen.
Jolande, geeft perfecte les, als je denkt van dit gaat mij niet lukken, nou dan kan ik zeggen dit gaat lukken bij Jolande, ze is gewoon super goed, voor het les geven voor baas en hond 👌 Ik begrijp nu wat mijn hond wil, en dat ze graag met mij samen wil werken, gewoon top om dit te mogen ervaren
Het begin was lastig, maar dankzij de enorme kennis en ervaring van Jolande ben ik er samen met Irin, mijn Ierse Setter pup, in geslaagd om de basiscursus tot een goed einde te brengen.
Ik heb onlangs de basiscursus afgerond. De begeleiding is top! Je krijgt les in kleine groepjes met ontzettend veel aandacht voor iedere hond en baas. Ik heb er op een hele leuke en ontspannen manier leren samenwerken met mijn hond en heb dan ook ontzettend veel zin in de vervolgcursus
Afgelopen periode bij deze hondenschool de basis cursus gevolgd. Mooie omgeving, kleine groepen en veel aandacht voor wat de hond ende geleider aankunnen. Iedereen traint/werkt op zn eigen tempo. In korte periode veel geleerd.
Zoveel geleerd in cursus leren samenwerken! Jolande heeft passie voor hond én baas.Respectvol,duidelijk en enthousiast is zij.Heb enorm veel geleerd samen met Nacho.Ik ga zeker door met de vervolgcursus. Dankjewel Jolande!
Ook ik heb de cursus gevolgd de theorie lessen waren heel leerzaam en duidelijk er is altijd voldoende ruimte voor vragen en ook is er ruimte voor oplossingen Jolande denkt met je mee. Ik heb samen met de hond veel geleerd en veel stappen gemaakt dankzij de cursus. De groepen waren goed verdeeld er was genoeg ruimte om de praktijk te oefenen op het veld. Ik zou het iedereen aanraden om de cursus te volgen.
De theorie van Martin Gaus richt zich op een positieve aanpak, oplossingsgericht en de focus ligt op het gedrag wat we ze aan willen leren. De trainingen vond ik erg verhelderend en intensief (volle focus en aandacht voor elkaar). Jolande denkt ook goed mee naar een oplossing rondom trainingsdagen en kon gelukkig nog een groep inplannen zodat we ook doordeweeks in de ochtend konden trainen ivm mijn werk. Helemaal top! We gaan verder met de vervolg cursus!
Zeer tevreden, ik kan deze school iedereen aanbevelen. Leuke theorielessen en goede begeleiding bij praktijklessen. Vele nuttige tips en zeer bekwame Instucteurs.erg leerzaam,veel van opgestoken.Bedankt.....
Fijne begeleiding, onze hond is erg snel afgeleid en hier hebben we in de lessen zo de aandacht aan besteed dat ik wist hoe ik hier het beste mee om kan gaan. De theorie lessen zijn heel erg handig om goed naar het gedrag van je hond te kunnen kijken, en het ongewenste gedrag ook aan te kunnen passen Kortom hele fijne begeleiding en een duidelijk informatieve cursus voor het baasje en de hond. En daarom nu ook door met de vervolg cursus.
Hele goede sfeer en super begeleiding...elke les voldoende ruimte voor vragen. Zin in de vervolgcursus!
We hebben na de Puppycursus de basiscursus gevolgd. In een uiterst prettige sfeer en zeer deskundige begeleiding hebben mijn pup en ik samen heel veel waardevolle stappen kunnen zetten.
Merseloseweg 19
5825 HB Overloon