Sonnevelt opleidingen zijn kwaliteits opleidingen

De opleiding relatiecoach heb ik ervaren als een gedegen opleiding. Theorie en praktijk is nadrukkelijk aanwezig en wordt volop mee geoefend. Uitstekende begeleiding van de lerares met veel kennis vanuit het vakgebied. Ik ben vol lof en enthousiasme over deze opleiding!

• Gevolgde opleiding: Relatiecoach

Mijzelf heel goed leren kennen

Afgelopen voorjaar heb ik Basis Coach gevolgd. We zijn online gestart. De eerste 6 lessen waren via zoom. Dat leek mij lastig en vermoeiend maar het viel heel erg mee. De docent wist enorm te boeien en de juiste snaar te raken en door veel oefenen in subgroepjes gingen we gelijk aan de slag. Uiteindelijk hebben we de laatste 3 lessen elkaar ook nog in het echt gezien, wat echt heel leuk was en een extra dimensie gaf aan de oefeningen. Ik heb ontzettend veel geleerd over mijzelf, mijn eigen patronen en kwaliteiten, veel theorie geleerd en hoe daar op te coachen. Ik weet nu veel beter wie ik ben en wat ik wil. Mijn dank voor de docenten en al mijn medestudenten. Samen hebben we een sfeer van respect en vertrouwen neergezet en kon kon en mocht alles er zijn.

• Gevolgde opleiding: Basis Coach

Prima opleiding met goede begeleiding!

Hele fijne en duidelijke opleiding. Goede theorie en prima lessen! Ook de feedback op de gemaakte opdrachten was heel fijn. Erg jammer dat onze laatste lessen en het examen online was. De lessen online waren prima geregeld maar ik vond de lessen op locatie fijner.

Goede opleider!

Ik heb de opleiding tot Kindercoach gevolgd en behaald bij Sonnevelt en heb er veel geleerd. Goede begeleiding, fijne groep mensen. Een aanrader om een opleiding via Sonnevelt te volgen!

• Gevolgde opleiding: Kindercoach

Een totaalpakket aan leerervaring, plezier en het verversen van zelfkennis.

Wat bijzonder goed om weer te ervaren hoe het is om literatuur die je zelf interessant vind tot je te nemen. De koppeling die je meteen maakt met en in de praktijk voelt als een verademing. Het plezier in de groep maakte dat het als een uitje voelde om (online) deel te nemen aan de lesdagen.

• Gevolgde opleiding: Kindercoach HSP

Meer geleerd dan ik had durven dromen.

In de opleiding tot Mental Coach heb ik meer geleerd dan ik had durven dromen. Door een mix van theorie en echt oefenen in de praktijk heb ik veel geleerd. Ik heb veel nagedacht over hoe ik dingen doe of over iets denk. Waar komen mijn overtuigingen vandaan? Hoe kan ik anderen helpen met wat ik heb geleerd? Sonnevelt opleidingen heeft me geholpen om mijn wereld op een nieuwe manier te bekijken. Hier ga ik iets mee doen waar andere mensen ook iets aan hebben.

Fantastische leerschool!

Niet alleen heb ik mijzelf ontwikkelt als jongerencoach, maar ook als persoon. Sonnevelt is een fijne onderwijsinstelling met een snelle en studentgerichte communicatie. Ze proberen altijd mee te denken. Deze opleiding stipt vele onderwerpen aan op het gebied van (jongeren)coaching. Mijn docent was echt een beteokken vrouw die heel veel kennis van zaken had.

• Gevolgde opleiding: Jongerencoach

Goede communicatie en fijne sfeer

Ik kijk zeer tevreden terug op mijn opleiding kindercoach. We zijn eerst "live" begonnen en daarna ging het op een fijne manier via zoom verder door corona. De sfeer bleef goed en we hadden een hecte groep. Ook een hele fijne mentor met warme persoonlijkheid. Bedankt Arjen! Ik zou alleen graag nog wat meer aanbod willen zoals oudercoaching bv. Dan zou ik me meteen aanmelden! Groetjes Mira

• Gevolgde opleiding: N.v.t.

Zeer goede opleider!

Ik heb de opleiding tot Kindercoach bij Sonnevelt met veel plezier gevolgd en er ontzettend veel geleerd. Voor mij is Sonnevelt een zeer goede opleider! Je krijgt je diploma niet kado, je moet echt aan de bak en dat is goed.

• Gevolgde opleiding: Kindercoach

Inspirerende en deskundige opleiding!

Onlangs mijn opleiding afgerond bij Sonnevelt Opleidingen. De opleiding heeft mij veel gebracht. De docenten vond ik ontzettend deskundig en inspirerend, het opleidingsmateriaal zag er goed uit en was prettig om mee te werken. Ondanks dat ik de opleiding met name online heb moeten volgen door de coronamaatregelen, heb ik veel geleerd en voelde het niet "op afstand". Dit komt ook met name door de grote betrokkenheid van de docenten. Lof daarvoor!

• Gevolgde opleiding: Basis Coach

De opleiding tot mental coach heeft me veel inzicht gegeven in mijn eigen gedrag en patronen.

De opleiding tot mental coach heeft me veel inzicht gegeven in mijn eigen gedrag en patronen, waardoor ik als mens ben gegroeid. Het is een waardevolle ervaring, waarmee ik ook andere mensen weer verder kan helpen.

• Gevolgde opleiding: Mental Coach

Krachtige opleiding in persoonlijke groei en coachvaardigheden

De opleiding tot Basis Coach is een diepe reis in zelfkennis, inzicht in eigen belemmerende en dienende gedragspatronen en bron van herkomst. Door je echt open te stellen voor het ervaren van de lessen, lesstof en oefeningen, verrijkt deze krachtige opleiding persoonlijke groei en ontwikkeling. Het centraal stellen van jouw eigen ontwikkeling in combinatie met het leertraject in coachvaardigheden en methodieken, brengt je echt in jouw basis. De diversiteit in onderwerpen zoals passie, zingeving, systemisch werk en transactionele analyse creëren diep inzicht en kennis om cliënten vakkundig te kunnen begeleiden in hun hulpvraag m.b.t. hun basis. Deze opleiding is echt een aanrader, ook als je je als coach in een bepaald thema wilt specialiseren, vormt de basis coach opleiding op zich een krachtig fundament.

• Gevolgde opleiding: Basis Coach

Deze opleiding was een verrijking op zowel persoonlijk als professioneel gebied!

Vakkundige en enthousiaste docenten. Lesstof die relevant is. Oog voor de processen die er, tijdens de opleiding, in de groep en in het individu in ontwikkeling zijn. Zowel de opleiding als de aanpak waar 'Sonnevelt' voor staat, kan ik aan iedereen van harte aanbevelen!

goed oplossingsvermogen

De lesstof die ik kreeg aangereikt kwam niet overeen met de manier van les/feedback geven, dat was een minpunt en verwarrend. Dit heb ik aangereikt binnen Sonnevelt waar goed op is gereageerd en actie in word ondernomen. Ik ben blij met het oplossend vermogen van het opleidingsinstituut en het belang hebben van een goed resultaat voor de studenten.

• Gevolgde opleiding: Basis Coach

"...persoonlijk, professioneel en liefdevol"

Ondanks corona hebben hoofddocente Loes koot en mededocenten Simone Bleumink, Arno Ramakers en Susanne Graft ons (..en mij persoonlijk) geweldig begeleid tijdens onze opleiding tot relatiecoach! We hebben gelukkig alle lessen op locatie in Hilversum kunnen volgen aangevuld met zoommeetings. De opleiding heeft mij persoonlijk verrijkt en met prachtige cijfers en dito feedback ben ik geslaagd! "vervuld en geïnspireerd vervolg ik mijn weg..."

• Gevolgde opleiding: Relatiecoach

Een prachtige opleiding met geweldige docenten

De opleiding Relatiecoach heb ik met veel plezier gevolgd. De opleiding zit goed in elkaar, is van hoge kwaliteit en wordt met hart en ziel gegeven door de docenten!

• Gevolgde opleiding: Relatiecoach

Dankbaar dat Sonnevelt op mijn pad is gekomen.

Ik ervaar het afgelopen jaar als een enorme persoonlijke groei voor mezelf. Ik groei graag nog even door en neem voorlopig nog geen afscheid van Sonnevelt.

• Gevolgde opleiding: Stress en Burn-out Coach

Niet alleen voor het coach-vak, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling een aanrader!

Opleiding Basis Coach geeft handvaten voor de eerste stappen als Coach, maar geeft ook groot inzicht in wie je zelf bent. Ik heb om me heen prachtige reizen gezien. De docenten waren inspirerend en betrokken. Als je jezelf beter wilt leren kennen en anderen wilt gaan coachen, is dit de opleiding.

• Gevolgde opleiding: Basis Coach

Een verdiepende opleiding die mij persoonlijk veel heeft gebracht !

Ik heb de opleiding Stress en burn-out coach opleiding met veel plezier gevolgd. De theorie en de praktijklessen hebben mij veel inzicht gegeven over stress, wat dit met je doet en hoe je hier invloed op kunt hebben. Daarnaast heb ik mijn coachvaardigheden tijdens de opleiding sterk kunnen ontwikkelen, De docenten gaven met hun persoonlijke aanpak en betrokkenheid een extra dimensie aan de opleidingsbeleving. Juist ook tijdens de lockdownperiode begin van dit jaar. Het was 'hard' werken om aan alle opleidingsopdrachten te voldoen, maar met veel plezier een een positief resultaat.

Een zeer teleurstellende ervaring

Ik heb getwijfeld of ik deze review zou schrijven maar ik denk dat ook slechte ervaringen gedeeld mogen worden. Ik heb 2019/2020 de Stress en Burn-out Coach opleiding gedaan. Ik heb me vanaf het begin van de opleiding geërgerd aan de theoriemap. Mijn inziens hangt de inhoud als los zand aan elkaar. Op een gegeven moment bleek ook dat dit gewoon de theorie van de oude Stresscounseling opleiding is waarin wat is geknipt en geplakt en zo is omgetoverd naar de, commercieel aantrekkelijkere, Stress en Burn-Out Coach opleiding. Ook de bijbehorende literatuurlijst is niet geactualiseerd. Oude boeken! Een gemiste kans! Tevens moet je veel tijd en energie stoppen in een portfolio, waarin je o.a. procesanalyses en intervisieverslagen opneemt. Voor je procesanalyses heb je een buddy uit de groep en intervisie doe je met minimaal 3 groepsleden. Deze processen worden totaal niet gemonitord. Ook moet je, als kers op de taart een, bijna wetenschappelijk, artikel schrijven om in ieder geval nog te kunnen zeggen dat het een soort van HBO niveau is. Ook hier wordt verder geen aandacht aan besteed tijdens de lessen. In mijn ogen veel zinloze “moetjes” die op deze manier niet bijdragen aan het worden van een coach. Na het maken van het theorie examen, waarvoor ik overigens een voldoende had, heb ik de handdoek toch in de ring gegooid! Ook dat was duidelijk een oud stresscounseling examen met een aantal compleet idiote vragen die mij bijna hardop in lachen deden uitbarsten. Ik hoefde dus alleen nog een praktijkexamen te doen, een coachgesprek van 20 minuten. Dat had ik zeker wel gehaald en dan zou ik het diploma hebben gehaald. Ik heb er echter voor gekozen om mezelf serieus te nemen en te luisteren naar wat mijn lichaam me te vertellen had. Klinkt haast grappig maar ik KREEG stress van de slechte kwaliteit van de opleiding! Daar hoef ik geen diploma van! Wat een teleurstellende ervaring.

• Gevolgde opleiding: Stress en Burn-out Coach

Het was heel leerzaam om de cursus te volgen

Het heeft mij veel kennis en ervaring bijgebracht

• Gevolgde opleiding: Stervensbegeleider

Hele mooie en leerzame opleiding

ik heb deze opleiding als zeer leerzaam ervaren, de docenten geven prima begeleiding en staan altijd voor je klaar.

• Gevolgde opleiding: Jongerencoach

Een investering in mezelf, zowel professioneel als persoonlijk

De reden dat ik koos voor Sonnevelt was dat je niet alleen het coachvak leert maar vooral dat je leert een coach te zijn. Omdat je als coach je eigen instrument bent, is er veel aandacht voor je eigen proces. Dit heb ik als zeer opbouwend en leerzaam ervaren.

Inzicht, bewustwording en motiverend

Wat een prachtige opleiding.! Het is nu ruim een jaar geleden dat ik de mental coach opleiding heb gevolgt. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik en anderen hier profijt van hebben. Een aanrader voor iedereen die echt, zonder adviesen te geven wil leren coachen en hierdoor zichzelf en anderen wil helpen in zijn/haar bewustzijn, motivatie en vitaliteit.

• Gevolgde opleiding: Mental Coach

Mijn keuze om deze opleiding te volgen bleek een goede keus.

De opleiding heeft mij zoveel meer gebracht dan ik voor mogelijk hield. ( waar inzichten en denkwijze over situaties versterkt werden door o.a. Oefeningen die mooie interacties opleverde) Naast de plezierige manier van les geven , met gemotiveerde en kennis overdracht gevende docenten . De persoonlijke feedback en de literatuur lijst waren een zeer welkome aanvulling bij deze opleiding .

• Gevolgde opleiding: Seniorencoach

Architronlaan 2-60A

5321JJ Hedel

Over Sonnevelt Opleidingen B.V.

Sonnevelt streeft al ruim 29 jaar naar een samenleving waarin vitaal leven voor iedereen bereikbaar en vanzelfsprekend is. Wij leveren een bijdrage door opleidingen aan te bieden die studenten inspireren, raken en verrijken. Onze docenten leren mensen hoe zij een gezonde levensstijl ontwikkelen zodat zij als coach anderen daarbij kunnen helpen. Vitale mensen zijn dankbaar, kunnen accepteren wie zij zijn en nemen verantwoordelijkheid voor hun daden en de mensen om hen heen. Sonnevelt gunt iedereen om te genieten van het leven.