veel opgedaan, prettige leermethode

aanrader! veel geleerd van zowel de docent als de gemêleerde groep cursisten. prettige en praktijkgerichte cursus. Stof kan je zowel prive als werk goed toepassen.

• Zou u voor de volgende trainingsbehoeften terugkomen bij deze organisatie? Ja

Gisteren de masterclass erven en schenken gevolgd. Vooral door de docent en de groep heb ik de masterclass als meer dan voldoende beoordeeld. Masterclass staat niet tussen de categorieën.

• Zou u voor de volgende trainingsbehoeften terugkomen bij deze organisatie? Ja

Fijne cursus, maar lessen onvolledig

Ik ben redelijk tevreden over de cursus, maar wil toch graag wat punten ter verbetering aandragen. Allereerst was de cursus mijn inziens te kort en zal ik nog een hoop van het lesmateriaal in de online leeromgeving zelfstandig moeten gaan bestuderen, zonder dat het aan bod is gekomen tijdens de lessen. Dit vind ik een gemis en zou wat mij betreft ondervangen kunnen worden door een aantal extra lessen in te plannen. Daarnaast zou de tijd efficiënter gebruikt kunnen worden door huiswerkopdrachten op te geven voorafgaand aan de les. In plaats van dat opdrachten dan tijdens de les gemaakt worden en daarna besproken, zijn de opdrachten dan al gemaakt en komt er tijd vrij om meer opdrachten te behandelen tijdens de les en dieper op de materie in te gaan. Ik heb het idee dat door huiswerk op te geven, meer lesstof behandeld zou kunnen worden. Ook zou ik het fijn vinden als er een soort van naslagwerk/handleiding oid als lesmateriaal beschikbaar zou zijn om inzicht te geven in hoe de wetteksten gelezen en geïnterpreteerd moeten worden. Wanneer iemand rechten gaat studeren, krijgt die ook niet alleen een wettenbundel met de mededeling ga maar lezen en zoek het maar uit. Dat gevoel heb ik wel als het aankomt op het stukje wet- en regelgeving als het deze opleiding aangaat. Tot slot denk ik dat iets van praktijk ervaring de cursus helemaal volledig zou kunnen maken.

• Tevredenheid
  • In welke categorie heeft u de laatste opleiding gevolgd? Opleiding Schuldhulpverlener NEN 8048
  • Zou u voor de volgende trainingsbehoeften terugkomen bij deze organisatie? Ja

Altijd erg tevreden met cursussen van learn care

Positief

5 daagse digitale cursus gedaan, goede extra voorbereiding op het examen in kwestie

• Tevredenheid
  • In welke categorie heeft u de laatste opleiding gevolgd? Opleiding Budgetcoach NEN 8048
  • Zou u voor de volgende trainingsbehoeften terugkomen bij deze organisatie? Ja

Deskundig, interactief en bruikbaar voor praktijk

Informatieve lesdag, met voldoende afwisseling. Veel handige tips voor de praktijk.

• Tevredenheid
  • In welke categorie heeft u de laatste opleiding gevolgd? Life-events

Goede opleiding

Min ervaring is dat het een goede opleiding is en dat er door ervaren docenten wordt lesgegeven. Er wordt tijd voor je genomen en vooral de oefeningen samen met andere klasgenoten, zijn me goed bijgebleven. Een aanrader. Ook aan die online trainingen heb ik veel gehad. Fijn dat je alles makkelijk online kan vinden.

Communiceren met NLP

Vond het een prima cursus over effectief communiceren. NLP is een mooie toevoeging.

• Tevredenheid
  • In welke categorie heeft u de laatste opleiding gevolgd? Masterclass Effectief communiceren met cliënten

leerzame middag

Ik vond het een leerzame middag, ik heb een goed overzicht gekregen van het zorgstelsel (en dat was de bedoeling.

• Tevredenheid
  • In welke categorie heeft u de laatste opleiding gevolgd? Masterclass zorgstelsel

Bjusterbaerlik

Bart is enthousiast en dat straalt hij ook af op de groep en zorgt voldoende interaktie om de dag door te komen. Met name op gebied van belastingen!!

• Zou u voor de volgende trainingsbehoeften terugkomen bij deze organisatie? Ja

Ontzettend leerzaam en een inspirerende docent!

De klassikale lessen vond ik heel waardevol. Alle theorie is in de lessen behandeld op een boeiende manier. De lesdagen zijn voorbij gevlogen!

Verfrissend

Bart geeft de cursus op een zodanige manier dat iedereen bij de les blijft. Het groepje was vrij klein, dat was heel prettig.

• Tevredenheid
  • In welke categorie heeft u de laatste opleiding gevolgd? Masterclass Belastingen

zeer goed

• Tevredenheid
  • In welke categorie heeft u de laatste opleiding gevolgd? E-learning Schuldhulpverlener

Fijne studiedag gehad!

Na 22 jaar bewindvoerderschap WSNP heb ik eindelijk weer eens een fijne nuttige studiedag gehad. De docent legde de materie helder uit, doorspekt met vele praktijkvoorbeelden en, ook fijn, af en toe een stukje humor! Voor herhaling vatbaar.

Leerzaam en inspirerend

Kees van Dijk heeft ontzettend veel kennis van het SHV proces en ondernemers. Ik kreeg een goede uitleg van het proces en hoe je om moet gaan met ondernemers. Kees vertelt boeiend en met humor! Zonde dat hij stopt met trainingen geven!

• Zou u voor de volgende trainingsbehoeften terugkomen bij deze organisatie? Ja

teveel in te weinig tijd

5 cursusdagen in 1 maand is in combinatie met een fulltime baan eigenlijk teveel, want het zijn niet alleen de cursusdagen, maar er is ook veel leerstof en veel huiswerk. Verder gingen de twee eerste cursusdagen met name over budget coaching en de andere dagen gingen met name over schuldhulpverlening en belastingen, terwijl dat niet direct zaken zijn waar een budgetcoach veel van moet weten. De reden is naar ik begrijp dat het examen met name gaat schuldhulpverlening. Maar de meesten van onze groep gaan dat examen helemaal niet afleggen. Dus het zou beter zijn om daar met de samenstelling van de groep en de lesstof rekening mee te houden.

Mooie opleiding

Een mooie opleiding met goede opleiders. Ik vond alleen het tempo 5 weken achter elkaar te snel in combinatie met een fulltime baan. Ook had wat mij betreft het over meer dagen uitgesmeerd mogen worden. Dit was wel voor voor 5 dagen.

• Zou u voor de volgende trainingsbehoeften terugkomen bij deze organisatie? Ja

Een zeer leerzame cursus die geheel voldeed aan mijn verwachtingen

Ik heb deze cursus als zeer leerzaam ervaren, in de korte tijd enorm veel opgestoken en echt een goed beeld gekregen bij de rol die de budgetcoach vervult. Heel veel gehad aan de rollenspellen en zelfs online waren die heel goed om te doen, De 5 weken van online les zijn enorm snel gegaan en iedere week keek ik er weer naar uit! Docenten en deelnemers, bedankt!

was prima verzorgd

Was een fijne opleiding met een trainer die verstand van zaken had. Ik zal het boek (theorie) alsnog willen bestellen, aangezien ik nu geen examen ga doen, maar wie weet wel voor de toekomst. Tevens vreemd dat de info via het systeem niet te downloaden is. Punt van aandacht: Het NEN boekje. De prijs voor 30 pagina's voor bijna € 50 is naar mijn idee veel te veel. Wellicht kunnen jullie daar niets aan doen, maar wil het toch gezegd hebben.

Prettige online lessen

Helaas ging de fysieke cursus SHV niet door wegens Covid. Toch maar ingeschreven voor de online cursus en hoewel het best pittig is en er weinig interactie is met de mede-cursisten heb ik de cursus als heel goed ervaren. Kundige docenten en alle tijd voor uitleg, discussie en onderlinge casus-behandelingen.

Prettige docent, heldere informatie

Ondanks de online lessen een prettige ervaring gehad. 2 opmerkingen. - Ik vond het jammer dat in de lessen opdrachten werden behandeld in de break out rooms die ook als huiswerk op waren gegeven. Het was beter geweest om gezamenlijk het huiswerk door te lopen en dan andere opdrachten in de lessen te doen. - Bij het maken van de casussen in de laatste les bleek dat heel veel van onze groep moeite hadden met het toepassen van de regels uit het vtlb rapport en de participatiewet. Het was prettig geweest als hier meer mee was geoefend. De eerder behandelde casussen waren allemaal vrij recht toe recht aan. Op het laatste moment nog deze meer bijzondere cases krijgen zorgt (iig bij mij) voor een gevoel van onzekerheid.

• Persoonlijke aandacht
  • Communicatie (indien van toepassing) N.v.t.
  • Zou u voor de volgende trainingsbehoeften terugkomen bij deze organisatie? Ja

Prijs kwaliteit verhouding nadelig mede door corona maatregelen

Door corona moest de opleiding (beschermingsbewindvoerder) online ipv klassikaal gevolgd worden. Daardoor vielen een aantal onderdelen af, zoals bijv de praktijk dag communicatie. Helaas is daar geen korting op het lesgeld voor gegeven. Ook kreeg ik af en toe de indruk dat door het online lesgeven de opleiding wel heel erg eenrichtingsverkeer was, de docent was vooral aan het zenden en juist bij deze opleiding is het zo belangrijk dat er over bepaalde onderdelen klassikaal wordt stilgestaan en ervaringen/inzichten met elkaar gedeeld wordt. Ook vond ik dat lesdag 3 wat afgeraffeld werd. Veel stof werd "gepropt" in een halve dag terwijl als het een hele dag zou zijn er meer tijd voor bijv. oefeningen zou zijn. In praktijk bleek de opleiding uit slechts 2 hele en 3 halve dagen te bestaan en dan vind ik de prijs van de opleiding wel erg hoog. Tenslotte was de doorlooptijd voor mij te kort (6 weken). Het zou mij beter uitgekomen zijn als er telkens 1 week tussen de lesdagen zou zijn, zodat je iets meer tijd hebt om de gelezen stof tot je te laten komen. Ik zou de opleiding in deze vorm daarom niet aanbevelen aan anderen. Wellicht is de klassikale vorm beter van opzet.

Heel slecht

Geluid was niet goed (galm), lesmateriaal niet op orde en heel verwarrend geschuif van de ene naar andere sheet, formules en berekeningen die nauwelijks te volgen waren en onduidelijke cases. Een groot deel van het webinar werd besteed aan de compensatiekop en de ingewikkelde formules die daaraan ten grondslag liggen. Naar mijn mening geheel zinloos, omdat de compensatiekop momenteel automatisch online bij het gebruik van de VTLB-calculator wordt berekend. Daar komt nog bij dat ik niet bekend was met Zoom (is dus niet aan de organisator te wijten), waardoor het een ontzettend stressvol webinar was.

• In welke categorie heeft u de laatste opleiding gevolgd? Masterclass WSNP
  • Zou u voor de volgende trainingsbehoeften terugkomen bij deze organisatie? Nee

Ervaren docenten met kennis uit de praktijk

Een cursusdag op maat samengesteld door Learncare. Voldeed aan de verwachting en er is veel meer duidelijkheid geschept aangaande de laatste ontwikkelingen op het gebied van de VTLB- calculator. De materie blijft ingewikkeld maar door het naslagwerk (wat we zullen ontvangen) zijn dingen terug op te zoeken.

• Tevredenheid
  • In welke categorie heeft u de laatste opleiding gevolgd? E-learning examentraining SHV I, II en III

Een leerzame cursus

In deze cursus heb ik geleerd hoe je een budgetplan kan opstellen en daarnaast gesprekstechnieken die nodig zijn voor tijdens een gesprek met een client. De docenten zijn zeer proffesioneel en kundig. Ik vond de dagen snel voorbij gaan.

• Tevredenheid
  • In welke categorie heeft u de laatste opleiding gevolgd? Opleiding Civiele bewindvoerder

Gildenweg 24 D

3892 DG Zeewolde