Intensieve opleiding die de diepgang geeft die je als zelfstandig budgetcoach nodig hebt. Door de veelal ingewikkelde regelgeving in Nederland is het belangrijk dat je weet in welke situaties je alert moet zijn. Als professional vind ik het mijn taak om cliënten hierop te wijzen en samen de gevolgen te onderzoeken waardoor je cliënt bewuste keuzes kan maken.
Deze cursus heeft mij een duidelijk beeld gegeven van de rol als budget coach. De docent (Robert Westphal) heeft dit goed uitgelegd, en zijn ervaring op dit werkgebied kwam daarbij heel goed van pas. Hij kwam met leuke voorbeelden die hij in het werkveld is tegengekomen. Dit maakt het plaatje toch wat completer. Ik geef de docent een dikke tien! Echter heb ik een 8 gegeven omdat ik het examen niet vind aansluiten bij de cursus. Het examen heeft meer te maken met schuldhulpverlening, en dit is een stapje verder dan budgetcoaching. De vijf weken les vlogen voorbij en ik vind het eerlijk gezegd al jammer dat het voorbij is.
Goede cursus en alles goed uitgelegd door de docent. De rollenspellen waren erg leuk en educatief om te doen.
Prima opleiding in ongedwongen sfeer. Heb vooral van de gesprekstechnieken veel opgestoken. Fijn om nu te weten wat er allemaal speelt in je directe omgeving d.m.v. vervaardigen sociale kaart. Het onderdeel belastingen was een welkome opfrisser. Prima trainers Robert Westphal en Bart Seegers.
Ik heb heel veel geleerd en vond het een prettige uitleg, alle vragen werden duidelijk beantwoord door ons docent, top!!!!
Huiswerkopdrachten zijn goed te doen. Robert legt het prima uit! Belastingen ook erg goed uitgelegd Ik had nog wel een vraag, Normaal krijgen wij op deze locatie een heerlijke lunch, daar keken wij erg naar uit! Door Corona kon dit niet. Nu krijgen wij ter compensatie webinars te volgen. Wij doen geen examen dus ik had het leuker gevonden om een bon te krijgen om te gaan lunchen of dineren daar we 5 lunchen nu mislopen!
Heel erg bedankt voor uw mooie recensie en feedback! Uw idee voor de compensatie van de lunches is een leuk idee! Of u nou wel of geen examen gaat doen voor de Persoonscertificering SHV III, met een webinar kunt u steeds weer uw kennis en kunde bijspijkeren. Wet-en regelgeving wijzigt regelmatig zoals bijvoorbeeld met het belastingstelsel en de toeslagen. Ik wens u veel succes toe in dit mooie vakgebied! Met vriendelijke groet; Team Learncare Academy
Deze training was zeer leerzaam voor mij. Met name de rollenspellen waarin keer op keer de voor mij bekende leerdoelen voorbij kwamen. Een dagopleiding via zoom was voor mij nieuw. Ik heb dat uiteindelijk als prettig ervaren, alleen had ik liever wat meer kortere pauzes tussendoor gezien. Het vergt behoorlijk wat energie om de focus erop te houden middels deze manier.
Interessante opleiding tot BudgetCoach. Ik heb nog nooit zoveel geoefend en geleerd van/over gesprekstechnieken. Het onderwerp BudgetCoach is erg interessant, maar alleen al de moeite waard voor de aandacht die wordt besteed aan het voeren van gesprekken. Ben je niet geinteresseerd in BudgetCoach, zou ik hem nog adviseren.
Ik vond het een uitstekende seminar die in hoofdlijnen op de materie inging waarbij de Docent vaak ook aan ons vragen stelde. Soms ging het wat snel maar dat kwam wellicht omdat mijn 2 medestudenten meer kennis hadden.
ondanks opstart problemen via zoom wat niet via werklaptop kon, een inhoudelijk goede cursus. deskundig trainer, meest relevante onderwerpen komen voorbij en zelf oefenen. Had het liever klassikaal gehad omdat dat meer interactie geeft . Maar door in online omgeving in groepjes te kunnen werken heeft het toch goed gewerkt.
Fijne online training, boeiende lesstof. Duidelijke uitleg door de docent met praktijkvoorbeelden. "Begeleiden ondernemers met schulden".
Helaas konden de lessen door de maatregelen niet op locatie doorgaan, maar ook online vond ik de lessen interactief en werden ze gegeven door goede docenten. Er was een duidelijke structuur en opbouw en er is veel ruimte voor het stellen van vragen.
Erg prettige docenten, weten waar ze het over hebben.
Ondanks dat ik liever klassikaal de lessen had gevolgd, is het online prima bevallen. Er was genoeg ruimte om vragen te stellen en docent gaf veel praktijk voorbeelden.
De opleiding heb ik virtueel gedaan. Hierdoor miste ik in de eerste bijeenkomsten wel een docent die tijdens de oefeningen feedback kon geven. Toen ik dit heb aangegeven werd dit wel opgepakt door de docent.
Ik heb de opleiding ervaren als een goede opleiding. Er zijn veel leermogelijkheden, in de vorm van een boek, maar ook een online platform, oefen casussen, memo training, (online)discussie mogelijkheid met de mede cursisten en vragen stellen bij de leraar (waarvan je dan weer snel reactie krijgt). Mijn keuze was voor klassikaal les volgen, maar door de Corona werd dat helaas virtueel. Ik vond dat wel een nadeel, omdat het erg vermoeiend is om online de hele dag les te krijgen en te oefenen (en je wilt juist 100% alles in je opnemen wat er geleerd/verteld wordt). En daarnaast is het ook lastiger om even iets te vragen tussendoor. En hier en daar waren er ook mensen met techniek problemen (wat logisch is, want we hebben ons bewust opgeven voor klassikaal), wat ook afleiding veroorzaakt.
Het was een fijne cursus met een goede trainer.
Blijft uiteraard jammer dat ivm Corona online lessen gevolgd moeten worden. Hopelijk lukt straks de praktijkdag nog!
ondanks ik had verwacht dat ik aandacht van een leraar om me heen te willen. Is het me goed bevallen om het te beleven via zoom. duidelijke lessen, tijd voor persoonlijke vragen en aandacht. TOP
Veel informatie in een korte tijd. Goede docenten. De opleiding was online door corona, maar dit was prima te doen.
Prettige presentatie. Duidelijk en overzichtelijk. Docent spreekt met overtuiging en veel ervaring. Zeer aangenaam en leerzaam.
De docent liet ieder ander in gesprek gaan met daarbij een opdracht doen, wat heel effectief werkt. Ook legde hij duidelijk uit wat de bedoeling is. Ik heb van deze training veel geleerd en bevestigingen gekregen. Uiteraard zal ik wat punten in de praktijk meenemen.
Veel kennis opgedaan. Het was een zinvolle/nuttige opleiding. Ga de lsd technieken gebruiken tijdens mijn gesprekken met klanten.
Mijn ervaring is dat het een hele leuke en leerzame cursus is geweest. Wat ik wel vond dat je veel huiswerk krijgt om de cursus af te ronden.
Duidelijke uitleg van de mogelijkheden voor iemand die in de problemen zit, Goede handreikingen om gesprek aan te gaan met cliënten.