Ga zo door! Jullie onderscheiden je van een regulier bouwbedrijf door snelheid, prijs, kwaliteit en betrokkenheid. Laatstgenoemde was tijdens ons proces erg belangrijk omdat het een intensief traject is. Heel erg tevreden!
Project management verbeteren. Het kan niet zo zijn dat een project manager nooit aanwezig is, niet wenst in te gaan op klachten na afronding en hiervoor niet naar de bouw wenst te komen. Na een gevel voor de tweede keer te hebben gebouwd en het weer fout ging kreeg ik de reactie die wat mij betreft boekdelen spreekt: "Ik dacht geen bericht goed bericht". Piet Bakker is de titel "project manager" totaal niet waard.
Nuts voorzieningen zelf regelen was een drama met Stedin. Wanneer Groothuisbouw dit overneemt of hierover beter adviseert, samen met de rioolaansluiting, dan zou dat een hoop ontzorgen. Daarnaast was de installateur slordig op verschillende gebieden. Ook de herstelwerkzaamheden van de installateurs werden slordig opgelost waardoor ze nog een keer terug moesten komen. (Door die fouten ligt nu minimaal één tegel van de vloer los)
we zijn superblij met ons huis. het voortraject verliep door onverziene omstandigheden moeizaam. de bouwperiode is superfijn en zonder zorgen verlopen. we woonden zelf op de bouwplaats waar we tegen opzagen maar 100% mee gevallen.
Zou de ondersteuning m.b.t. de aanvraag van de bouwvergunning beter kunnen. Wij hebben zelf heel erg veel met de gemeente Goirle geregeld; vooroverleg, materiaal discussies etc.
zou ik qua installatiewerk nog wat strakker en duidelijker onderaannmer aansturen.
Kortere doorlooptijd. Duurde nu 11 maanden, dat had zeker 3-4 maanden korter gekund. Voor cascobouwers: melden dat de binnendeurkozijnen niet standaard zijn met 67 cm (zoektocht niet gevonden, alsnog bij Groothuis terecht gekomen). Voor cascobouwers is de zeer korte tijd van aanleg riool niet handig. Nu de kruipruimte in, terwijl een deel staand had kunnen gebeuren. Als daar net een twee uur meer was gegeven, dan wat dat wenselijk geweest. Dit had aanbevolen moeten worden om dat niet te missen. Beugels standaard toch op de fundering schieten is dan een service die standaard zou moeten. Omleiding valbuis van boven helemaal om de binnenfundering heen is niet optimaal, het riool met praktisch vlakke ligging, met mogelijkheid tot verstopping is nu twee keer zo lang. Dit had door een funderingsbalk gemoeten (extra oog in balk bij valbuis).
stem verkoop, werkvoorbereiding en bouw beter op elkaar af; met name verkoop deed erg moeilijk over bepaalde (in onze ogen eenvoudige) dingen terwijl later tijdens bouw bleek dat er geen probleem was. Zorg ervoor dat de woning klaar is bij (of tenminste kort na) oplevering. Jullie hebben zo'n mooie webportaal voor klanten, maak daar meer gebruik van (bijvoorbeeld voor de gekozen opties ed).
Geen tips.
zorg dat de partijen met wie je samenwerkt ook alle informatie weten, bij het gesprek voor de installatie hadden wij een gesprek met iemand die niet geheel op de hoogte was.
Verander niets aan uw concept, maar pas op niet te groot te worden.
zou ik zeggen: niks veranderen en zo door gaan.
Het hele proces van ons huisopbouw is perfect geweest. Vanaf de eerste afsprak om ons idee met Groothuisbouw te delen tot de sleuteloplevering is het project echt soepel gegaan. Het huis is op tijd opgeleverd. De kwaliteit is echt super. De omgevingsvergunning voor de Gemeente is door Groothuisbouw helemaal gedaan. Wij konden het hele project ter plaatse volgen, en met de projectleider constant in contact blijven. En na de oplevering, iedere keer dat wij een vraag of een melding voor kleine punten op te lossen of na te kijken zijn ze altijd daar (een daag een melding, het volgende dag is het opgelost). Alles wat in de webpage of persoonlijk afgesproken is, is het echt gedaan. Ons ervaring kan niet beter zijn. Groothuisbouw heeft de realisatie van ons droomhuis een perfect ervaring gemaakt. Dus konen wij aan iedereen Groothuisbouw aanraden.
Tijdens de bouwperiode wat meer persoonlijk contact met de projectleider. We begrijpen dat Zeeuws Vlaanderen een eindje buiten de deur is maar in sommige gevallen had het prettig geweest. Verder zijn we heel erg tevreden met onze woning!
Zorg dat verkopers beter op de hoogte zijn van alle mogelijkheden tijdens meer- minderwerk fase.
Kijk uit dat de groei in aantal af te leveren woningen per week niet ten koste gaat van de kwaliteit, dat zou afbreuk doen aan het prachtige concept dat jullie in de afgelopen jaren neergezet hebben. Wij zijn overigens zeer tevreden over de bouw van onze woning, maar de aantrekkende economie en de groei in wekelijks af te leveren woningen kan ook de kwaliteit onder druk zetten.
meer controle op de bouwwerkzaamheden
Door de snelheid van bouwen zijn er onnodige foutjes gemaakt, die uiteindelijk wel prima opgelost zijn. De gemaakte fouten hebben Groothuisbouw veel extra werk en kosten opgeleverd, die voorkomen hadden kunnen worden door een betere interne communicatie.
Aftersales zijn belangrijk installatie werken zijn niet goed
Houd de onderaannemers goed in de gaten. Bijvoorbeeld de installateur heb ik zelf een paar keer mieten corrigeren.
De planning op onze online omgeving en de praktijk verschilde nog al eens. Afwijkingen op planning beter met klant communiceren. De steigerbouwer heeft veel hoofdpijn bezorgt bij ons zelf en bij de gemeente ivm het plaatsen en laten slingeren van steigermaterialen buiten ons kavel. Afspraken mbt het opruimen en verplaatsen hiervan zijn ze niet nagekomen.
De grote zolder voorzien van een klein draairaam met ventilatie mogelijkheid. Bij bouwen op de erfgrens de hemelwater afvoer op de erfgrens onder de begane grond aan te brengen.
Communicatie is niet altijd duidelijk. Bijvoorbeeld: Onze woning stond al in de planning terwijl we dat nog niet wisten.
Titaniumweg 10
8304BR Emmeloord
Bij Groothuisbouw bouwen we hoogwaardige woningen door heel Nederland. Deze woningen stemmen we volledig af op de persoonlijke wensen en woonstijl van de opdrachtgever. Met een gestroomlijnd bouwproces, onze modelwoningen in Emmeloord en een unieke bouwkundige garantie geven we vertrouwen en zekerheid. Opdrachtgevers beleven de woning al vóór de bouw, terwijl een vaste opleverdatum en de betaling bij oplevering het bouwproces transparant maken.