Ik heb nog een afspraak met Anneke staan maar zal haar ook aangeven dat bij grote groepen en meerdere trainers het beter zou zijn als er meer tussen de trainers afstemming onderling is en er éénduidig trainingsmateriaal gebruikt wordt.
Prima training! Ik had wel gehoopt iets meer te hebben gedaan aan presentatievaardigheden. Ook had ik graag wat meer aandacht gezien voor specifiek de uitspraak om dat nog op een hoger niveau te kunnen brengen maar ik begrijp dat het gezien de samenstelling van de groep misschien niet mogelijk was. Al met al een prima training waar ik toch nog heel wat van heb opgestoken!
Was een erg fijne manier om aan je English skills te werken.
Erg positief. De trainingduur van 2,5 uur per week vond ik wat lang. Dit opslitsen in 2 kortere training was wat wmb prima geweest.
Bondig en goed toegepaste cursus
Ik vond het lastig te combineren met mijn huidige werkzaamheden. Daarnaast denk ik niet dat mijn Engels in één keer heel erg anders is, maar ik heb wel wat handige tips mee gekregen welke ik zeker in de praktijk ga gebruiken. (met name grammatica en zins opbouw/woord gebruik)
Heeft zeker geholpen om wat makkelijker in een groep te communiceren in het engels.
Het was beter geweest dat bij de voorbereiding voor de cursus rekening was gehouden met de intake voorafgaand aan de cursus. Mijn idee was beter communiceren met engels sprekende collega's.
Zeer Positief
Naar mijn mening is er te veel nadruk gelegd op grammatica. Iets wat ik, en ik vermoed ook de andere cursisten in mijn groep, zelden zullen gebruiken. Mijn voorkeur had meer uitgegaan naar communicatie en begrijpend lezen of verstaan. Ik denk dat het beter was geweest om de stof iets meer aan te laten sluiten bij de wensen van de groep. Ik ben er op een gegeven moment zelf mee gekomen, maar wellicht een tip voor de toekomst om dit te checken bij je groep. Ik vond het ook niet fijn dat we telkens te horen kregen dat we achter liepen. Blijkbaar had onze groep meer tijd nodig om dingen te begrijpen of oefeningen te doen. Zelf heb ik ook het idee dat we veel niet hebben gedaan omdat het uitgereikte materiaal veel meer stof en huiswerk bevatte. Ik had het leuk gevonden om ook daar eventueel de antwoorden van te ontvangen. Jammer ook dat je bij sommige oefeningen niet voldoende ruimte had om je antwoord in te vullen en het een heel gekras werd als het antwoord niet juist was. Voor mezelf geen touw meer aan vast te knopen. Een handout met de juiste antwoorden had ik wel op prijs gesteld. (Later ben ik zelf met potlood aan de gang gegaan en dat werkte beter) De indeling van de map vond ik zelf ook niet heel praktisch. Kan beter denk ik zelf. Veel zoeken waar het ook weer stond. Soms niet goed weten waar je de handouts nou precies in je lesmap kwijt kon. De pagina's waar je zelf informatie kwijt kon, vond ik ook niet praktisch. Kan beter. Al met al heb ik er voor mezelf te weinig aan gehad.
3 uurtjes in de 2 weken is onvoldoende om Engels, dan wel een andere taal, echt te leren vind ik. Om mijn Engels dan ook te verbeteren had ik liever gezien dat er sprake was intensievere trainingen die korter op elkaar zaten. De trainer vond ik trouwens wel uitstekend echter sta ik niet achter de opzet.
Ik heb mijn eerste twee lessen bijgewoond bij een andere groep dan dat ik was ingedeeld. De rest van de lessen bij mijn eigen docente, Clancy. En ik moet zeggen dat was een wereld van verschil, wat ik ook heb teruggegeven aan onze coordinator Robbert Sibbel. Ik wil hierbij dan ook melden dat bovenstaande beoordeling is voor de lessen met Clancy. Je mag mij ook een evaluatie sturen voor de andere docent (waar ik de naam niet meer van weet, maar jullie vast wel). Die is namelijk heel slecht. Eerste lessen geen handouts, geen grammatica, met als gevolg dat de informatie die ik in de les kreeg bijna niets bleef hangen. Ik had na 2 lessen de neiging om te gaan stoppen. Op basis van deze ervaring zal ik DNA languages dan ook niet aanbevelen. Te groot verschil in kwaliteit van docenten.
Het was een super leuke en interessante training en de lerares Clancey was super!
Binckhorstlaan 36 36 c348
2516 BE Den haag