4 sterren: goede service, goed behandeld

Basic statistic course wordt goed uitgelegd hoe om te gaan met Minitab en het gebruik van van statistische benadaringen. Ik had graag meer willen leren wanneer je welke statistiek toepast en waarom.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Het was een goede cursus, waarin ik veel heb geleerd over het gebruik van Minitab. Het laatste gedeelte dat ging over de DoE was misschien te veel info, ik zou hier meer aandacht aan besteden in een aparte cursus.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Goede opbouw van de cursus

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik heb twee opmerkingen: 1) Het niveau van de eerste ochtend lag erg laag. (Wat is een mean, median, mode. Waarom is continuous data beter dan categorial data. Dat is te makkelijk, zeker in vergelijking met de rest van de inhoud.) 2) Het is nogal een boekwerk. Met een vergelijkbare cursus kregen we een A5 boekje met 2 slides per pagina. Dit is veel handzamer dan jullie A4 formaat, en nog steeds duidelijk leesbaar. Of misschien 6 slides per A4 pagina. Het zijn ook wel erg veel slides. Misschien kan daar eens kritisch naar gekeken worden.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Met veel prezier heb ik deelgenomen aan de Basic Statistics Course. Vooral de focus op practisch toepassen spak mij erg aan. Ik ga zeker de hand-out nog eens gedetaileerd doornemen.

4 sterren: goede service, goed behandeld

het ging een beetje snel en ik miste een beetje achtergrond over de berekeningen die minitab uitvoert maar de instructie was zeer duidelijk en goed te volgen.

4 sterren: goede service, goed behandeld

De Masterclass was een bijzonder energieke training over met name de praktische obstakels, uitdagingen en zeker ook mogelijkheden en kansen. Hiermee is met de nodige ervaring en common sense veel meer uit de dagelijkse management taken te halen zonder uitgebreide theoretische studies. Ik heb er ook per direct voordelen uit gehaald voor dagelijkse aansturing van mijn team en het begeleiden van mijn lopende projecten.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Een hele goede cursus! Het gaat niet alleen projectmanagement, maar om het totaal. Heel fijn dat ook veel aandacht is voor persoonlijk leiderschap. Roel geeft goed inzicht in en vat dit veelzijdige vak in vier lessen knap samen. Er is veel ruimte voor persoonlijke situaties. Een mooie toevoeging of vervolg zou zijn als er iets meer informatie komt over de huidige moderne projectmanagement team tools als Asana, Jira e.d. Het zou interessant zijn je eigen werkprocessen te analyseren om te kijken hoe je deze nog slimmer en efficiënter zou kunnen in te richten. Dit heb ik tijdens de cursus niet gemist, maar met de kennis van nu zou dit een mooi vervolg kunnen zijn. Bedankt!

• Welke opleiding heeft u gevolgd? Green Belt Design for Six Sigma

4 sterren: goede service, goed behandeld

Op de praktijk gerichte cursus met veel praktische voorbeelden en handvatten. Cursus gegeven door inspirerende en zeer enthousiaste Roel Wessels.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Zeer leerrijk en sluit goed aan bij de praktijk.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik ben zeer tevreden met de cursus an sich: ik heb mijn persoonlijke leerdoelen bereikt en ik vond het leuk. Verbeterpunten: (1) beter in de gaten houden van de agenda in het Weibull deel (2) Het bezoek aan PINS hangt er een beetje bij; er is geen duidelijke connectie met het cursusprogramma, behalve dan dat er een HALT kamer staat in het reliability lab van PINS, dat moet beter kunnen. (3) Er wordt een aantal keer ernstig gewaarschuwd dat als onervaren engineers zich op onjuiste manier bezig gaan houden met reliability testing dat dan foute conclusies kunnen worden getrokken met vergaande gevolgen voor de business. Nou dat is interessant, dat vraagt erom om tijdens de cursus zo'n geval eens heel goed door te nemen. Nu is het effect van de opmerking meer zo van "kijk eens hoe moeilijk en belangrijk ons vak is", terwijl we natuurlijk allemaal naar de cursus komen om de valkuilen te leren vermijden.

• Communicatie
  • Welke opleiding heeft u gevolgd? RF1 Life Data Analysis and Reliability Testing

4 sterren: goede service, goed behandeld

It was an interesting and informative workshop

• Welke opleiding heeft u gevolgd? RF9 Physics of Failure

4 sterren: goede service, goed behandeld

Kan niet anders zeggen dat de cursus voldeed aan mijn verwachting echter......de laatste middag ging de leraar (Remko) wel erg snel door de stof heen (onderwerp DOE). Ik snap dat het een korte kennismaking was met DOE. maar nu was het wel een zeer snelle kennismaking die snel de diepte in ging.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Prima cursus, hoog niveau, veel praktijkervaring bij de docenten. HEt DOE-gedeelte vond ik minder goed. Veel grote stappen (die ik wel kon volgen omdat ik de Green Belt Trainingheb gedaan), maar voor 'leken' een vrij onduidelijk verhaal. Staat redelijk los van de rest van de onderwerpen. Lijkt er aan het van de cursus er nog even aangeplakt. Verder: te krappe ruimte (achter de tafels)

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik heb de training als zeer waardevol ervaren. Een aandachtspunt ter verbetering zou wat mij betreft de verdeling van aandacht tussen de verschillende onderwerpen zijn. Nu kwam het voor dat aan relatief eenvoudige onderwerpen veel tijd besteed werd, terwijl die in mijn ogen beter besteed had kunnen worden aan de meer ingewikkelde onderwerpen. In het algemeen had wat mij betreft de uitleg bij het onderdeel Design of Experiment didactisch gezien beter gekund.

4 sterren: goede service, goed behandeld

ik heb genoten van deze training. Voor mij was het onbekend terrein.

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

4 sterren: goede service, goed behandeld

Het niveau was voor mij als startende DFSS man zwaar. Met name op het punt van statistiek ging het snel en was het veel. Soms te snel om te volgen. Op de laatste dag was er nog tijd over dus misschien toch iets meer tijd genomen bij bepaalde oefeningen en persoonlijke begeleiding. Verder erg krachtige tools leren kennen. Nu is het nog zaak deze om te zetten in de dagelijkse praktijk. Vereist nog wel de nodige zelfstudie. Grote hoeveelheid was vanuit mijn kant onderschat. Zeker in combinatie met drukke baan, freelance werk en gezin is het veel extra. Misschien toch bij de intake wat duidelijker over zijn. Inmiddels wel blij dat ik de cursus heb afgerond nu het examen nog en de praktijkopcrachten!

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Goede punten • Goede trainers, skilled en leuke presentatoren • Goede handouts • Goed interessant boek • Goede voorbeelden • Direct toepasbaar (zeker Minitab delen) • Goed om veel "flavours" mee te krijgen Verbeterpunten • Boek is een misdruk • Digitale slides missen • Zeer onduidelijk over de certificering bij UvA, terwijl hier wel mee geadverteerd wordt. Mijn advies is om bij de volgende cursus 1 uur te wijden aan certificering • Weinig over Lean • Trainers wisselend aanwezig/dubbele afspraken (prioriteit?)

4 sterren: goede service, goed behandeld

Zeer goede training, hoewel het tempo (voor mij in ieder geval) erg hoog ligt. Als voorwaarde voor deze cursus zou een intro voor Minitab zeker aan te bevelen zijn. Nu gaat er redelijk wat tijd verloren door het zoeken in menustructuren en opties. Verder absoluut een grote meerwaarde van de gehele training.

4 sterren: goede service, goed behandeld

naar aanleiding van artikel-2 van de gebruikersvoorwaarden kan ik hier geen verdere toelichting geven.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Zeer toepasselijke training met een aantal perspectieven van uitvoeringsmogelijkheden. Uitermate prettig gegeven met voorbeelden bijgestaan. Erg tevreden deelnemer.