Het was een leuke en leerzame dag
Ben geen informatieprofessional, maar vond het onderwerp zeer interessant. Deskundigheid van 2 opleiders is heel goed. Ook werkvorm was goed.
De 2 docenten hebben een duidelijk verhaal en via de opdrachten werd e.e.a. nog beter duidelijk.
Anthony heeft veel stof met onaflatend enthousiasme gebracht. Sowieso een heel sympathieke man. De besproken stof was omvangrijk, de dagen best lang, hoe interessant ook. Een fijne bijkomstigheid van de cursus is dat doordat de cursisten van verschillende teams binnen de afdeling bij elkaar zaten, je op de hoogte raakt van wie wat doet en voor wie wat van belang is. Leuk om elkaar te leren kennen.
Fijne, toegankelijke docent met veel kennis. Goede balans tussen structuur en maatwerk. Het was alleen te veel voor twee dagen. Het had beter verspreid kunnen worden over drie dagen.
Het is een enorm leerzame, gezellige en leuke cursus! Voor beide mensen zoals mij, relatief nieuw in het vak, als mensen die al meer bekend zijn in de archief wereld. Met goede uitleg en een motiverende docent. De locatie is top bereikbaar en ook de lunch is goed verzorgd. Mijn grote dank, deze cursus heeft mij geholpen aan het verkrijgen van sollicitatiegesprekken wat de reden voor mij was om de cursus te volgen.
De tweedaagse cursus Selectie en Waardering gevolgd. Duidelijke uitleg met goede oefeningen die ik mee kan nemen in mijn werkzaamheden
Ik vond het een leuke en leerzame cursus.
Zeer zinvolle cursus, leert je uitgebreid archieven te waarderen... Bewaren of Vernietigen. - Jack Karelse is een top cursusleider: brengt rust en geeft prettig uitleg in een interactieve ongedwongen sfeer. Daagt je op het juiste moment uit en heeft op dit vakgebied een hoop ervaring die hij graag met je wil delen. - Goed om adhv diverse selectielijsten documenten te beoordelen. Vooral zelf met een aantal medecursiste deze te beoordelen en de (verschillende) resultaten vervolgens met elkaar te bespreken. - In de cursus vond ik het ook zeer goed om niet alleen naar de gemeentelijke lijsten te kijken, maar ook de provinciale- en de defensielijst eens te gebruiken. - Fijne centrale locatie te Utrecht (dichtbij NS) incl. prettige faciliteiten.
Voorafgaand aan de training contact gehad met Robin over de inhoud van de training. Hij heeft onze wensen goed vertaald naar een flexibel in te delen training waarbij ruimschoots aandacht was voor eigen inbreng. Erg tevreden met deze 3-daagse training.
Als oude rot in het vak en na jaren weer terug op het oude honk is opfrissen van oude kennis evident! Gedegen uitleg van de theorie getoetst aan de dagelijkse praktijk is echt een eyeopener. Verlevendigd met anekdotes en op de keper beschouwd een must have voor iedereen binnen documentair informatiebeheer.
Zeer goede interactie met docent en cursisten. Veel praktijk voorbeelden kunnen delen met elkaar.
Veel geleerd; Erg praktijkgericht; Goede interactie mede door het klein aantal deelnemers;
Goede uitleg met praktijkvoorbeelden van een trainer die ook echt van de hoed en de rand weet. Wel graag wat meer tijd voor de praktijk (en dan liefst geen storende 1 op 1 gesprekken tijdens die oefentijd want dat leidt enorm af. Maar overall: verhelderende cursus.
Goede trainer die duidelijk uitlegt, vragen noteert en gaat uitzoeken en ruimte biedt voor de vertaling naar de praktijk
De training had een logische opbouw. Hierdoor kon ik mijn aandacht er goed bijhouden. Ik heb meer inzicht gekregen in de iNavigator wat het doel was.
Ik had het idee dat er bij de cursisten verschillende verwachtingen van deze training waren. Om teleurstelling te voorkomen misschien duidelijker communiceren dat het een meer theoretische training is en dat er geen praktijkoefeningen zijn. Ik begrijp het idee van drie verschillende trainers maar doordat alle trainers zich niet heel strikt aan het dagprogramma hielden en niet heel goed wisten wat de vorige trainer(s) behandeld hebben, is misschien niet alles goed behandeld en sommige dingen dubbel (ook al was dat maar kort). De trainers hebben zoveel kennis dat ze naar mijn idee alle drie de dagen konden geven (de laatste trainer gaf aan dat dit de eerste keer was dat hij dag 3 gaf maar de andere 2 dagen wel al had gegeven). Ik zou het veel prettiger vinden om 1 trainer te hebben voor de drie cursusdagen.
Leerzaam
Veel geleerd als nieuwe gebruiker.
Leuk om van drie verschillende professionals te horen wat de principes en trends van het informatiebeheer zijn.
Mijn ervaring bij deze cursus was dat vooral de 2e dag veel over vroeger ging en niet veel over het heden en de toekomst. Vooral veel herhaling en ze hebben veel dia's die we niet behandeld hebben. Dat vindt ik erg jammer
Een fijne en interessante cursus. Er zijn veel voorbeelden gegeven waardoor het tastbaar is geworden. Enig verbeterpuntje zou zijn een soort van syllabus o.i.d. met de informatie overzichtelijk op een rijtje en deze informatie iets verder uitgewerkt dan op de sheets, zodat het voor de toekomst gemakkelijker na te slaan is.
Met name 2e dag was erg veel zenden en weinig concreet. Wat meer afwisseling in de lessen zou goed zijn en wat meer voorbeelden uit de praktijk. Nu veel luisteren naar theorie.
Leuk om met collega's uit hetzelfde vakgebied te kijken naar het werk vanuit verschillende invalshoeken. Erg leerzaam. Omdat de groep erg divers was qua verschillende functies, helaas niet bij alles lang stil kunnen staan. Ik had graag dieper in willen gaan in het zaaksysteem en daar zijn we niet aan toe gekomen. De functioneel beheerders vonden dit bijvoorbeeld minder interessant.
In mijn ervaring hebben alle trainers duidelijk de informatie naar voren gebracht waar ze de tijd voor hadden, maar was er geen sterke structuur waar men als cursist het geheel aan kon ophangen waardoor het verwerken van de informatie tussen de cursusdagen in lastig bleek zonder er veel werk in te stoppen. Dit kon er toe leiden dat niet direct duidelijk was dat een stuk informatie al behandeld was totdat een andere cursist dit aan gaf. Dit nam verder niet weg van de kwaliteit van de cursus op de cursusdagen zelf.