Na wat twijfels over klimmen, heb ik mijn nieuwe sport gevonden. Mooi programma, goed verblijf en prima gidsen. Ik ga zeker gebruik maken van verdere cursussen.
Eén van de gidsen kon weinig tegenspraak dulden, daar ik echter redelijk wat hike ervaring heb in de bergen, incl Mera Peak. We werden soms een beetje als kinderen behandeld naar mijn mening. Hij kon ook weinig geduld opbrengen als hij iets meerdere keren moest uitleggen. Regelmatig moesten we alleen klimmen of wandelen, liepen soms met 2 op kop, naar mijn mening zou er altijd 1 gids vooraan moeten lopen en eentje achteraan, zeker op gevaarlijke plaatsen. Al bij al had ik hier niet zoveel problemen mee, ik ben een plantrekker en heb voldoende ervaring, alleen het echte klimwerk was nieuw voor mij. Echter wel veel bijgeleerd.
De reis was heel fijn. Ook al jon we de geplande route niet afmaken heeft de gids de alternatieve goed met ons besproken en hebben we een mooie nieuwe plan gemaakt. Mountain Network heeft dat goed opgepakt met boeken van nieuwe accommodaties. De gids was heel goed afgestemd op het groep.
Leuke ervaring
Ik heb een geweldig weekend gehad en het is zo fijn om het toprope klimmen te leren meteen buiten in de natuur en in een queer groep waardoor je je meteen helemaal jezelf kan zijn, geen ongemakkelijk uit de kast moment hoeft te hebben en waar je meer met elkaar gemeen hebt dan alleen het klimmen. Ik kom graag terug voor de volgende editie!
Fijn om zelf in charge te zijn van wat we wilden doen en zien.
Goede begeleiding, duidelijke instructie en kids hebben genoten met het klimmen!
De kids (13, 10 en 6) vonden het súper (Clip n climb). Geweldige begeleiding van een zeer vriendelijke en behulpzame jongeman. Ook super leuk om als ouder samen met je kind te doen. Ook mogelijk om gewoon te kijken.
Het was een geweldige ervaring met een leuke groep en instructeurs. Ik heb veel geleerd en wil hier zeker meer mee doen.
Het weekend bij MN was erg leuk. Ik voelde me verwelkomd en de groep werd goed begeleid. Het was een actief weekend waarin ik veel heb (her)leerd. Ik had al ervaring met toprope klimmen, alleen nog niet buiten. Tijdens het programma stond er breed opgezet wat we gingen doen en daarnaast was er ook ruimte voor eigen ingeving en eventuele wensen. Wat ik fijn vond is dat er buiten het rooster wat tijd was voor eigen invulling om even uit te rusten. Daarnaast was het leuk om andere queer mensen te ontmoeten. Zelf had ik nader inzien toch wat meer om een echte uitdaging kunnen vragen omdat ik die in dit weekend niet echt tegen ben gekomen.
Hele toffe en leerzame week op een prachtige locatie. Naast een leuke groep, hadden we twee gidsen die de groep goed aanvoelden en daarop inspeelde. Dit smaakt naar meer, dus ga zeker door met gevorderdencursus alpinisme!
Grensverleggend!
Goede begeleiding en super aardige instructeurs, heel ruim opgezette klimhal..
Geweldige groep mensen en alles goed geregeld. Gidsen waren heel goed.
Ik was al een keer mee geweest naar Arolla. Dus ik wist wel ongeveer wat ik kon verwachten. Het was een geweldig leuke groep mensen waarmee we dit samen deden. Ik ben best een oude kerel vergeleken met de anderen. Maar het was super gezellig! Ik ben blij dat ik de top heb gehaald. Mede dankzij de uitstekende gidsen. Enige jammere aan de tocht is dat het na een paar dagen weer afgelopen is. Prachtig chalet ook daar in Chamonix. Wat een uitzicht!
Goede, duidelijke uitleg en begeleiding - een leuke ervaring voor zowel kinderen als volwassenen.
Het ging goed en ik denk dat de begeleiders dat door hadden dus een Engelse man bleef bij ons en noemde allemaal leuke en interessante bolders aan op uit te proberen
Prima begeleiding, goed ontvangen,prachtige hal.
Dit was onze 2e keer in Heerenveen. Ik kan niks anders zeggen dat compleet top!
Als eerste dacht ik echt, waar ben ik aan begonnen, maar na enige tijd klimmen en gevoel te krijgen voor het materiaal zat het wel goed. Ik had een veilig gevoel en daarmee kwam ook het genot van klimmen. Ik heb een hele leuke dag gehad en Vera gaf een goede begeleiding!
Mooie beklimming gedaan van de Matterhorn. In voorbereiding in het Mont Blanc gebied geweest om onder andere de Aiguilles d'Entreves te beklimmen. We hebben geslapen in de Torino hut, dat was prima. beetje gammele stapelbedden (vooral als je boven slaapt en degene onder je gaat draaien). Eten en sfeer was goed. Bij de Matterhorn geslapen in de Hörnlihut, dat was ook top.
Geweldige gids Nicolas, fantastisch weer, mooi programma, leuke hutten, zware uitdagende beklimming. Prachtig!
Een goede professionele begeleiding en de instructeurs kunnen goed met kinderen omgaan. Een goede opbouw in de lesstof.
cursus was duidelijk en helder, goede instructies, duidelijke uitleg, prettige manier van les geven. eten en secundaire voorzieningen op de camping waren perfect geregeld, mijn complimenten! (iets meer zon was niet verkeerd geweest maar dat neem ik jullie niet kwalijk natuurlijk)
Nieuwe Kade 4
6827 AA Arnhem
Mountain Network is een bergsportorganisatie met 7 klim- en bouldercentra in Nederland, outdoorlocatie in de Ardennen en is organisator van ski- en bergsportreizen wereldwijd.