Over het algemeen goed, maar sommige dingen kunnen beter.
Wat goed is: de zonnepanelen werden keurig, en op tijd, geïnstalleerd. En alles netjes afgewerkt.
Ik heb nu ook de app, om de energieproductie te kunnen aflezen.
Wat beter kan is: Bij het 'intake'-gesprek werd gezegd dat je de zonnepanelen moet opgeven bij de verzekering (opstal, meen ik). Het zou niets extra's kosten, had ik begrepen. Maar dit klopt niet: het gaat mij 20 Euro per jaar extra kosten (Promovendum). Mogelijk dat andere verzekeraars niets extra's rekenen, maar dit is dus niet altijd het geval. Ook werd bij het intake gesprek gezegd dat ik, na de installatie, mijn energieleverancier (Nuon) moest opzeggen (en overgaan naar bijv. Eneco). Nuon zou dan direct proberen mij als klant terug te winnen, tegen een gunstiger contract. Maar toen ik naderhand nog eens informeerde bij SolarStudio, kreeg ik toch een ander verhaal te horen: het had weinig zin op te zeggen bij Nuon.
Ik denk dat het veel meer dan 10 jaar gaat duren voor ik de ca. 11500 Euro heb terugverdiend. Natuurlijk is het wel zo dat mijn huis meer waard is geworden. Maar dan nog.
Maar al met al heb ik toch geen spijt van de aankoop en installatie. Immers, uiteindelijk gaat het financieel wel lonen, maar een grote overweging was ook wel iets te doen voor het milieu en klimaat.