probleemloos

Verlenging met een digitale klik geregeld

Mooie deal.

betrouwbaar

goede voorlichting t.a.v wijzigingen termijnbedrag toekomstplannen in begrijpbare taal

• Betrouwbaarheid

Onbetrouwbare energieleverancier. Slechte service, niet werkend systeem en app, onjuiste informatie!

- Overstappen ging moeizaam en werden heel veel fouten gemaakt. - De app heeft een half jaar glitches gehad in de termijnbedr.. de ene week kreeg ik waars. 800 terug en een week later moest ik waars, 500 betalen. - De app had inlog en andere problemen. Volgens energiedirect ( let wel na meerdere contact momenten erover) lag het aan mijn mobiel. De app ondersteunt geen telefoons ouder dan 5 a 6 jaar. -Ik moest de site gebruiken. Het verschil is dat je in de app handmatig je meterstanden kan invullen en online niet. Hier moet je zelf na lang zoeken achterkomen. - Verzoek voor feedback van mijn klachten hierover en/of er aan de app gewerkt gaat worden of niet ingediend. Hier heb ik zelf na herhaaldelijk vragen wanneer en of deze respons kwam, niet gehad. - Niet iedereen is eigenaar van een pand en heeft zeggenschap over het installeren van een slimme meter. Je bent enorm in het nadeel omdat je er geen controle op los kan laten of energiedirect kloppende informatie geeft. - Door verhuizing en overstappen naar elektrische kachel, de enorme systeemfouten bij energiedirect, ben ik sinds ik i.p.v. met 3 naar 1 bewoner gegaan ben, wekelijks via de chat handmatig mijn meterstanden doorgaan geven. Met verzoek of mijn termijnbedrag passend was en of het terug te geven bedrag reëel was. Specifiek met het verzoek dat ik graag zo juist mogelijk wou zodat ik niet voor verrassingen kwam te staan. Ik ben echt compleet verkeerd geïnformeerd wekelijks. En zat met een te betalen jaarrekening van 250,- ( let op zelf hoger ingezet nog) - Klachten tussentijds en hierna werden niet opgepakt. Ik heb pas aan het eind via de chat een excuus gehad. En verzoek om respons op mijn vragen en klachten, nooit weer wat van weer gehoord. - Verzoek om opsturen van chatgeschiedenis afgewezen. Waarin alle bewijzen van slechte service en verkeerde informatie en onjuist en voor mij schadelijk advies instond. Duidelijke, overzichtelijke screenshots zijn niet te maken. Zwaar in gebreke, schadelijk voor kl

• Betrouwbaarheid

Goede informatie omtrent kosten. (elke maand).

Tot nu toe geen klachten van mij over Energiedirect. Omtrent nieuw contract zeer goed geholpen door chatman Thiess. Zeer beleefd.

Geen vriendenvoordeel ontvangen

Ik had gebruik gemaakt van het vriendenvoordeel aanbod van 25 euro. Ongeveer 7 weken na aanmelding heb ik contact opgenomen via de chat met de vraag waar die 25 euro bleef, ze moest het uitzoeken en het duurde nog 1 week voor ik reactie via e-mail heb gehad met de mededeling dat het bij hun niet geregistreerd is. Waardeloos dus.

Prima site

Verlengen ging lekker vlot.

• Betrouwbaarheid

Slechte service, afspraken komt men niet na

Slechte ervaring met dit bedrijf. Ben jaren klant geweest en erg tevreden met ze. Contract verlengd, achteraf wilde ik het intrekken, lukt dit niet, via chat niet, via e-mail niet, wordt niet gereageerd. Belofte gedaan dat men het zou stopzetten. Overgestapt naar een andere leverancier voordat het contract afliep, krijg ik opeens een afrekening met een boete van een dikke 200 euro. Ik was te laat via chat krijg ik als antwoord, ondanks dat ik alles heb geprobeerd. Nu leg ik het mooi bij de rechtsbijstand neer, onfatsoenlijk gedrag. Een afrader, regelteef werkt niet, telefonisch niet bereikbaar, beloftes komt men niet na. Pas met ze op!!!!!

• Betrouwbaarheid

Nog steeds gunstig in prijs

Na 3 jarig contract, wederom verlengd.

eenvoudig te doen

het is gewoon goed

• Betrouwbaarheid

reeds lange tijd tevreden met deze leverancier

volgens afspraak een goed aanbod gehad en snel kunnen accepteren

• Betrouwbaarheid

Slechte ervaringen met bereikbaarheid na fout bij meterwissel.

Energiedirect heeft geen telefonische bereikbaarheid, alleen via een chatpersoon die nog enkele klanten onder de knop heeft. Na storing in contact kunnen ze oude berichten niet teruglezen en kun je weer opnieuw beginnen. Contact via email is eveneens moeizaam en wordt slecht beantwoord.

• Betrouwbaarheid

Misleidende en opdringerige telefonische verkopers

Telefonisch benaderd door een dame van EnergieDirect. Ze had een mooi aanbod vanwege het 20 jarig bestaan. Ik gaf aan wel interesse te hebben, maar geen tijd en vroeg of ze de offerte op de mail kon zetten. Om een offerte te kunnen krijgen moest ik 10 minuten aanhoren hoe de 'kleine letters' werden voorgelezen. Ik vroeg waarom, want het was maar een offerte. De dame antwoordde dat dat verplicht was, ook bij offertes. Later ben ik door de back-office gebeld en werd ik telefonisch gestuurd om op een linkje in de mail de klikken. Hoewel er duidelijk "ja ik ga akkoord" stond, gaf meneer aan de telefoon aan dat ik hier toch echt op moest klikken voor de offerte. Nadat ik boos werd en we in een discussie kwamen, gaf meneer toe dat ik door te klikken al direct zou overstappen maar dan 14 dagen bedenktijd zou hebben. Ik heb de verbinding verbroken. Later bleek het telefonische aanbod ook nog eens hoger te zijn dan wanneer ik zelf via de website zou verlengen. Wanpraktijken. Ga je schamen, EnergieDirect!

Goed geholpen

Snel en goed geholpen met mijn nieuwe energie

• Betrouwbaarheid

onbereikbaar en hanteert dark patterns

Ik heb gisteren een aanvraag gedaan voor een vast contract en wilde vandaag nog even nabellen met wat laatste vragen hierover (de ingangsdatum klopte bijvoorbeeld niet). Klantenservice is onbereikbaar en wat ik ook probeerde: de uitkomst was elke keer dat de verbinding werd verbroken en ik alleen iets via de website en/of chat kon vragen. Dat was voor mij reden genoeg om op te zeggen binnen 14 dagen bedenktijd. Volgende probleem waar ik tegenaan liep: energiedirect.nl heeft goed z'n best gedaan om op hun website te verbergen hoe ik mijn contract opzeg (dit noemen we "dark patterns"). Na lang zoeken uiteindelijk gevonden: een verborgen formulier dat ik moest uitprinten, invullen, ondertekenen en naar klantenservice moet mailen. Dit is zó niet 2023! Een fatsoenlijke aanbieder biedt gewoon een gebruikersvriendelijke online manier (binnen je account) om dit zonder gedoe te regelen. Bovenstaande geeft mij bijzonder weinig vertrouwen in deze aanbieder en zal ik niet nog een keer in overweging nemen. Ben nu overgestapt naar Vandebron: wat een verademing! Goede bereikbaarheid, vriendelijke medewerkers die je ook echt te spreken krijgt en perfecte online ondersteuning voor wijzgingen.

• Betrouwbaarheid

Ik ben Jaren klant geweest, loont niet vroeger wel

Op prijs over gestapt,voorheen krijg een vaste klant dezelfde aanbieding als een nieuwe klant.en .klantenservice : is waardeloos de babbelbox (chatbox) is en worsteling om er door heen gekomen, En dan zeggen ze dan stapt u over ,zij hebben niet het gevoel erbij. Nogmaals een goede klantenservice is de basis van bedrijf. En dan wordt je gebeld voor een aanbieding,dan kan alles. Het is mosterd naar de maaltijd Adieu. 1131 nt H Vos

• Betrouwbaarheid

ben al jaren tevreden met de groene stroom en gas van jullie

Duidelijk en goed!

Geen poespas en duidelijk

Goed communicatie

Overstap naar EnergieDirect bevalt uitstekend

Onlangs overgestapt naar EnergieDirect. Verliep erg soepel. Contract is duidelijk en beknopt. App werkt goed en geeft goed inzicht in verbruik en tarieven.

• Betrouwbaarheid

De regelneef app is misleidend!

Ik ben al jaren klant bij Energiedirect, maar dit jaar is de Regelneef app waardeloos!! Maandenlang gadget de app aan dat ik ongeveer €670,- terug zou krijgen op m'n eindafrekening. Nu blijkt echter dat dit maar €464,- is en daar gaat dan ook nog eens het nieuwe voorschot vanaf. Ik heb tot 23 November 2023 een contract lopen van 3 jaar, en toch moet ik meer betalen??? Ik weet nu in ieder geval zeker dat ik ga overstappen, ook omdat ze geen goed aanbod hebben gedaan. Ik ben erg teleurgesteld in Energiedirect en zal het zeker voort zeggen, bah wat een domper!!

Valse voorlichting

Ben al jaren bij energie direct! Via de app "regelneef" is alles in te zien. Ik kreeg dan ook al een paar maanden te zien in de app, dat ik rond de 350,- terug zou krijgen bij mijn jaarrekening in september, en dat ik mijn termijnbedrag moest verlagen. Ik heb het zo laten staan en dacht... dit is een mooi spaarpotje! Nou niks is minder waar... daar waar vorige week nog stond dat ik ind die 340,- zou terugkrijgen... blijkt nu ineens bij de jaarafrekening dat ik geld moet bijbetalen. Te belachelijk voor woorden. En vervolgens staat er sinds vandaag weer in de app dat ik volgend jaar weer geld terugkrijg. Ik geloof er niks meer van... ik stap over naar een ander. Helemaal klaar mee.

Kon geen contract afsluiten als vaste klant 15 jaar

Hieronder de tekst na contact met Energie Direct te hebben gehad die daarna een mail bevestiging gaven dat ze het jammer vonden dat we zijn overgestapt. Wij zijn door Energy Direct eigelijk voor het blok gezet om over te stappen. Geachte, Wij zelf vinden het ook jammer. Maar jullie konden ons geen nieuw contract geven gezien wij teveel stroom leveren dit vinden wij zeer raar. Maar dit ook tegen u medewerker gezegd maar die kon ons niet verder helpen. Gezien wij al jaren bij jullie klant zijn vonden we dit echt niet kon we worden gestraft omdat we stroom terug leveren. Daarbij hadden wij twee dagen geleden wel een voorstel gehad van een anderen medewerker en die kwam wel met een voorstel en die heb ik medegedeeld om erover na te denken. Die gaf ook de mededeling van kijk wel uit wat ze beloven en dat we goed de regels moesten lezen want je weet nooit, hiervoor heb ik deze medewerker voor bedankt. Na wat speurwerk konden wij wel iets goedkoper uit maar met mijn vrouw hadden we besloten om toch maar bij jullie een contract weer af te sluiten. Maar dit kon niet dus daarom dit besluit. Dus de zin van mochten we toch nog willen besluiten om bij jullie te blijven dat klopt niet. Vermoedelijk zal dt wel een vaste zin zijn in jullie tekst. Ik hoop dat jullie hierin echt goed kijken of dit wel de juiste terugkoppeling is. Ik wil wel even zeggen de tekst wisselingen niet vervelend waren hoor maar voor ons was het wel even slikken heel raar dat zo iets kan lopen. De persoonlijkheid met de klant is wel minimaal en hierin zou een telefoon gesprek denk ik beter verlopen zijn. Of even mededelen dat ik als medewerker nu geen contract kan geven en dit nu in behandeling geef aan de afdeling die wel hierin iets kan betekenen. Maar ik heb nog nooit gehoord als een gezin teveel stroom levert geen nieuw contract kunnen geven dit voelt niet lekker we zouden meer als 4000 kw terugleveren per jaar en daarom geen contract.En daarbij leveren we al 3,5 bij Energie Direct

• Betrouwbaarheid

Altijd positieve ervaringen, maar geen klantenservice meer sinds enkele maanden

Ze hebben beknibbeld op de kwaliteit van service en dat is toch wel erg vervelend. Ik heb geen problemen met levering of informatie op de site, maar als je een medewerker spreekt, dan blijkt uit niets dat men enig verstand heeft van waar men over praat. Toen ik klant werd, kon ik bellen met energiedirect en die medewerker wist op al mijn vragen antwoord. Nu moet je je door een chatbot heen worstelen en krijg je een vakantiekracht via de chat tegenover je die geen inhoudelijke kennis over energie(contracten) heeft. (En daar kan die arme man/ vrouw ook weinig aan doen, want die krijgt waarschijnlijk nauwelijks training). Heel jammer, want ze hebben laten zien dat ze het wel kúnnen. Lijkt erop dat hoog management een bepaalde beslissing heeft gemaakt, waar klanten en uitvoerend personeel de dupe van zijn.

Willemsplein 4

5211AK 's-hertogenbosch

Over Energiedirect.nl

Energiedirect.nl hoort graag je mening. Het beoordelingssysteem van Klantenvertellen.nl is 100% onafhankelijk. Hieronder staan de spelregels op een rijtje. - Je beoordeling wordt zichtbaar op Klantenvertellen.nl en op energiedirect.nl/ervaringen. - Bij je beoordeling staat alleen je voornaam en woonplaats. - Je achternaam en e-mailadres zijn niet zichtbaar. - Energiedirect.nl kan zelf geen beoordelingen aanpassen of verwijderen. - De medewerkers van energiedirect.nl mogen geen beoordelingen plaatsen.

Over Energiedirect

Klantenvertellen.nl kan beoordelingen verwijderen, als: De beoordelingen niet over energiedirect.nl gaan. Het taalgebruik aanstootgevend is. De beoordelingen persoonlijke informatie bevatten zoals naam, e-mail adres of telefoonnummer.