De rondreis was een hele ervaring, we hebben er enorm van genoten, de gids was super, zag heel veel, zelfs een keer in de remmen voor een vogel die zijn nestje aan het bewaken was in de berm. Als we nog een keer een safarireis willen maken komen we zeker terug bij AV tours en geven hem zeker als tip bij anderen
Een geweldig avontuur! Zo omschrijven we de groepsreis die wij gemaakt hebben met AV Tours & Safaris. Samen met de Nederlandstalige reisbegeleider hebben we een perfecte safari gemaakt door Kenia. Tijdens onze gamedrives in de wildparken hebben we ontzettend veel gezien. De vele katachtige in de Masai Mara, waarbij we ook leeuwenwelpjes hebben gezien. De imponerende grote kuddes olifanten in Amboseli, die naar het moeras trekken, echt bijzonder. Een boottocht op het Lake Naivasha met veel nijlpaarden en een actieve wandeling in Hell's Gate maakten de reis heel afwisselend. Na afloop heerlijke dagen gehad in een luxe strandresort. Door de Nederlandstalige reisbegeleiding hebben we ontzettend veel extra informatie gekregen, maar bovendien ook erg gezellig. Een safari laten verzorgen door AV Tours & Safaris raden wij zeker aan! Echt top.
Ik heb een documentje gemaakt met wat info. De safari is uitstekend bevallen. Veel gezien, wat toch belangrijk is :)
We hebben een perfect geregelde 25 daagse rondreis door Uganda en Tanzania gemaakt. Wij hadden al 3 keer eerder met Av-tours rondreizen door Kenia Tanzania gemaakt, maar nog nooit eerder naar Uganda. In Uganda zijn we onze reis begonnen met Kibali Nationaal Park, waar we een hele dag een wandeling hebben gemaakt met boven en naast ons Chimpansees. We hadden ze overal! Wat een indrukwekkend avontuur…. Daarna zijn we naar Queen Elizabeth nationaal park gegaan we hebben boomklimmende leeuwen gezien, op meerdere plekken zelfs! Kazinga Channel is een belevenis op zich, in een veilige boot van dichtbijt naar buffels en nijlpaarden kijken. Het volgende nationaal park was Bwindi Impenetrable, het park van de gorilla’s Wat een indrukwekkende beesten. Oog in oog staan met zulke enorme dieren, is iets wat wij nooit meer gaan vergeten! Het Tanzania gedeelte van onze reis was ook zeer goed door AV tours geregeld. Een wandeling langs de rand van de Ngorongoro krater was een van de hoogtepunten van de trip. Ook de Serengeti blijft een fantastisch park. Omdat het voor ons een sport is om katachtige eerder te zien dan onze gids ontstond er een gezonde wedstrijd met onze gids Hubert welke wij glansrijk hebben verloren. Hij heeft aan een puntje van een staart genoeg om je te vertellen welke kat er ligt. Hierdoor hebben we naast veel leeuwen, luipaarden en cheeta’s ook de kleinere katachtige gezien, voor ons weer een nieuwe ervaring! Alle tentenkampen en lodges waren zeer goed, waarbij er goed gekeken is naar onze eigen wensen. We hebben dus echt een perfecte reis gehad.
Helemaal geweldig
Al 4x naar Kenia geweest. De 1e x in 1981. En met AV-tours in 2003, 2008 (Kenia + Tanzania) en 2012. De organisatie, betrokkenheid en kwaliteit (van gidsen en accommodaties) maakt dat wij AV-tours van harte aanbevelen. AV-tours kijkt ook of er een goede match is tussen reisgenoten en tot nu toe is dat heel goed gelukt. Het land en de natuur zijn verslavend. Iedere keer beleef je nieuwe avonturen: een zebra wordt gegrepen door een krokodil, komt gewond los, neemt afscheid van de groep, en wordt verslonden door een leeuw en hyena's; lodge op palen met zicht op een drinkplaats; jagende leeuwen en cheetahs; dik-dikje in je tuin; met een cocktailtje en contouren van dhows tegen de ondergaande zon in Zanzibar. Te veel om te beschrijven. Genieten. We willen wel weer!
Wij hebben een prachtige en gevarieerde reis gemaakt en overnacht op hele bijzondere plekken. Het was natuurlijk een actieve vakantie, maar er waren genoeg relax momenten ingepland. De gids/chauffeur was geweldig en kon ons heel veel vertellen wat er op ons pad kwam. Hij heeft werkelijk alles eraan gedaan om ons zo'n mooi mogelijke reis te geven! Wij hebben het geluk gehad dat we the big five hebben gezien, the migration and the crossing van de gnoes en zo veel meer. Lieve mensen, heerlijk gegeten, fijne contacten gemaakt. Wij waren helemaal in ons element! De betrokkenheid van AVtours is een compliment waard! Zij denken met je mee, reageren snel en zijn attent! Kortom: wij raden het zeker aan om een safari te boeken bij AVtours. Bij een volgende safari doen wij dat zeker weer!
Fantastische safaris gehad. AV-TOURS wordt nu eigenlijk slachtoffer van hun eigen succes. M.n. door de zeer vakkundige gids hebben we veel meer gezien dan in vele eerdere safaris daarvoor. We gaan voorlopig maar even niet, want het kan alleen nog maar tegen vallen.
A wonderful once in a lifetime experience! The gorilla tracking was truly one of the most exciting things we ever did... Thank you AV Tours for arranging this beautiful safari and we will surely come back to you guys when we are planning for a new Africa trip.
Een reis om nooit meer te vergeten!! Wat hebben we genoten en wat willen we graag weer terug! Oog in oog staan met de gorilla's en de chimpansees was voor ons een droom die uitkwam en een hoogtepunt tijdens onze safari! Wij zijn AV-Tours dankbaar voor deze prachtige reis en wij komen absoluut terug met nieuwe Afrika plannen, reken maar!
Het was in een woord fantastisch. We hebben zoveel gezien van de dieren en mooie landschappen. Fotografisch gezien kan je het niet beter hebben. De onderkomens waren ook perfect. Wat een verwennerij. We hebben heerlijk met z'n vieren genoten.
Wij hebben met 4 personen een prachtige individuele rondreis gemaakt door Kenia - Tanzania en afgesloten met een aantal dagen op Zanzibar. Dit is onze 2e reis met AV-tours en ook de 1e was een individuele rondreis door Kenia en Tanzania. Deze reis hebben we een aantal andere bestemmingen bezocht maar ook een aantal parken waar we eerder zijn geweest maar andere streken. In Kenia hebben we gids Selle gehad. In principe een goede gids maar je moet wel van te voren duidelijk afspreken wat je de volgende dag gaat doen. Anders regelt hij zelf iets wat niet afgesproken is!!! Verder was hier alles prima geregeld. In Tanzania hebben we een nieuwe gids gekregen en wel Bachard. Deze gids weet om te gaan met het geboekte reisvoorstel en neemt 'savonds met het eten duidelijk de volgende dag door. Geeft tijdens de gamedrive heel veel extra informatie over andere zaken die interessant zijn. Het is voor ons 4-en een sport om eerder de beesten te zien dan onze gids. Dit is ons zeker een aantal keren gelukt maar hoe hij toch de leeuwen ziet op een enorme grote afstand is professioneel. Wij zijn daarom ook zeker zeer tevreden met de gids in Tanzania en kunnen hem zeker aanbevelen. Verder zijn er wel een aantal zaken minder goed geregeld door AV-tours die ik zeker met hun ga bespreken. Dit om het ook voor AV-tours nog beter te kunnen regelen in de volgende reizen. Ondanks deze aantal minder goede zaken zijn wij alle 4 zeer goed te spreken over AV-tours en het aangeboden programma die wij samen zijn overeengekomen.
Het was een ontzettend bijzondere en mooie ervaring om door Uganda te reizen. Uganda heeft een heel mooi veelzijdig landschap, Erg bijzonder om de chimpansees en gorilla's van dichtbij te zien en mee te maken. Ook bijzonder, maar zeker ook spannend om tussen de nijlpaarden te kamperen. Erg leuke reis!
Vriendelijke en deskundige medewerkers. Ze hebben voor ons een reis op maat gemaakt die precies aan onze wensen voldeed. Vragen werden snel beantwoord. De chauffeur/gids en kok waren erg vriendelijk en deden hun best om het ons zo goed mogelijk naar de zin te maken.
We hebben een achtdaagse reis gemaakt naar de Maasai Mara, waar we verbleven in 2 luxe, zeer sfeervolle tentenkampen. Het was geweldig! Onze gids Gideon, een bijzonder prettige man, kent het enorme gebied op zijn duimpje en wist precies op welke dag we waar naartoe 'moesten'. We hebben heel erg veel wild gezien, waaronder de Big Five én een oversteek van duizenden gnoes en zebra's van de Mara-rivier. Toen zo'n beetje alle andere safaribusjes naar plek A reden om die verwachte oversteek te zien, reed Gideon bewust naar plek B, waar we als enige eerste rang zaten toen de dieren uiteindelijk het water in gingen. We hebben genoten! De Maasai Mara is een adembenemend mooi gebied, je krijgt er nooit genoeg van. Wij konden zelf bepalen hoe vroeg we 's morgens op safari wilden. Tussen 1 en 4 dan rusttijd, omdat dan ook de dieren rusten en niet goed te vinden zijn, en dan nog een namiddagsafari van 2 tot 2,5 uur. Vervolgens lekker 'chillen' in die prachtige tenenkampen (volpension). We zouden zo weer gaan! De reis was met zorg samengesteld in nauw overleg met Matthijs en Mireille, geen moeite was hen te veel. Zo werd perfect maatwerk mogelijk.
Beste Marielle en Matthijs, We hebben enorm genoten van onze reis en kijken met veel plezier terug op deze fantastische ervaring. Het was heel bijzonder om met het hele gezin zo'n avontuur aan te gaan voor 5 weken. We willen jullie bedanken voor jullie inzet en flexibiliteit, want we beseffen heel goed dat we best wat eisen hadden en ook nogal eens wisselden in wensen. Onze persoonlijke ervaringen komen we zeker nog een keer delen, maar voor nu beperk ik me even tot de dingen die voor jullie organisatie mogelijk van belang zijn. * ten eerste was het huren van de auto helemaal top. Alles was goed geregeld en het enige minpunt was dat Robert weer moest wennen aan onze eigen rammelbak bij thuiskomst. * De accommodaties waren super geregeld en op 1 na, wist iedereen dat we kwamen en werden we warm welkom geheten.Toch hebben we wat tips tov de accommodaties: - Rainbow glenn in montagu en Hermanus backbackers in hermanus stonden in eerste instantie niet op jullie lijst, maar we willen graag een goed woordje voor ze doen. Bij Rainbow Glenn is veel speelruimte voor kinderen en de locatie ligt prachtig. De bedden zijn erg goed en de mensen vriendelijk. We zouden deze locatie zeker aanbevelen voor mensen met kinderen. Bij hermanus backpackers hadden we vanaf het eerste moment het gevoel thuis te komen. De vriendelijkheid van het personeel en hun adviezen over wat er te doen was waren super. Na 3 dagen hadden we moeite om afscheid te nemen van deze plek. Ook deze accommodatie bevelen we daarom van harte aan bij andere reizigers. - Het personeel van Island vibes in knysna was super vriendelijk, maar de plek zelf was wat krap voor een gezin. We hadden het geluk dat we werden overgeplaatst naar een eigen huisje, wat erg luxe was. Toch merkten we dat veel activiteiten meer in het Tsitsikama natuur reservaat plaatsvonden. Wij zouden er een volgende keer voor kiezen om nog wat door te reizen en een accommodatie te zoeken in dit natuurgebied. - De accommodatie in de Hoop was een verrassing voor ons en prachtig gelegen.Wat is er leuker dan voetballen tussen de struisvogels. Helemaal top! -de routebeschrijving naar de accommodatie vlakbij het Addo park klopt niet, waardoor we hebben lopen dwalen. Achteraf herinner ik me de woorden van Marielle dat we de borden Addo moesten volgen, maar op dat moment hielden we ons vast aan de routebeschrijving op papier, wat niet echt handig was. De accommodatie was prima, met vriendelijke nederlandse mensen. We denken wel dat een plek dichterbij of zelfs in het Addopark ook leuk geweest zou zijn. - De backpacker in Kaapstad was ook prima, maar ook daar was wat weinig ruimte voor de kinderen om te bewegen. Het personeel was vriendelijk en behulpzaam, maar niet altijd even deskundig. Zo moesten we bijvoorbeeld zelf goed de kosten voor hop on hop off bussen en kortingen in de gaten houden, evenals de kosten voor het doen van de was. (Zij berekenden veel meer dan wat wij konden vinden online). Uiteindelijk waren ze heel flexibel, maar we denken dat dat beter kan. Wij vermoeden dat er andere backpackers in Kaapstad zijn die iets meer kunnen bieden, zeker qua ruimte. -De backbacker Oasis Ashanti in Oudsthoorn was erg goed. Men was echter niet op de hoogte dat we kwamen. Uiteindelijk was dit geen probleem en werden we goed opgevangen. In het algemeen merkten we dat het laag seizoen was. Hoewel wij als hollanders de temperatuur prima vonden, merkten we dat veel activtiteiten gesloten waren, zoals kanoen, quad riden, klimmen of mountainbiken op bepaalde plekken. Misschien is het goed om reizigers daarover voor te lichten wanneer ze een reis plannen in de wintertijd. Zo kwamen wij er bijvoorbeeld tijdig achter dat de kabelbaan naar de tafelberg enige tijd gesloten is gedurende de winter. Al met al kijken we terug op een super georganiseerde reis. En mochten jullie vragen hebben nav onze opmerkingen, willen we deze van harte toelichten, Met vriendelijke groet, Robert en Ellen en de kids -
Een fantastische vakantie! We hebben heel veel gezien en met onze chauffeur Gideon hebben we geweldige gamedrives gemaakt. Een zeer ervaren chauffeur en een hele goede gids. Super!
Voor het eerst in Tanzania. Wat een prachtig landschap in de parken. Echt geweldig. Wij kennen AV tours al jaren, zeker Olumara Lodge Masa Mara Kenia is aan te bevelen. Uitstekend voor reizen op maat. Prachtige safari naar de Ngorongoro krater, top was mobile tent kamp in Serengeti. overnachting Arusha viel tegen.
onvergetelijke belevenis,met zowel in Tanzania en Kenia zeer goede gids/chauffeur(Nickson en Patrick)
Voor mijn man en mij was dit onze vijfde reis naar Kisumu in Kenia waar wij een project beheren om weeskinderen goed onderwijs te bieden. Dit keer reisden wij met familie en wederzijdse vrienden om onderhoudswerkzaamheden te verrichten aan "onze" school. (Voor belangstellenden zie: www.thechildrenleftbehind.nl) AV-tours had voor ons geregeld dat alle 13 koffers, waarvan de meeste gevuld met kinderkleding en speelgoed, zonder problemen mee konden op de vlucht Nairobi - Kisumu. Na twee weken klussen, spelen met kinderen en bezoeken van weeskinderen, volgde een achtdaagse safari. We werden door onze chauffeur en gids Gideon opgehaald bij ons hotel in Kisumu en weer werd er door AV-tours medewerking verleend, want het was voor Gideon geen enkel probleem om een aantal dozen met boeken voor ons mee te nemen vanuit Nairobi. We hebben genoten van een fantastische safari en Gideon deed zijn uiterste best om ons "The Big Five" te laten zien. Maar helaas hebben we het luipaard niet kunnen vinden. We zijn zeer tevreden over Gideon, een ervaren chauffeur die geen risico's nam. Tot slot hebben we genoten van een strandvakantie op Zanzibar. Kichanga was een goede keus voor een heerlijke relaxweek. We hebben een super vakantie gehad en zijn ook heel tevreden over de goede samenwerking met AV-tours. Het stukje persoonlijke aandacht dat zij bieden stellen wij zeer op prijs!
Een super reis gehad. De kinderen vonden het ook geweldig. De gids kon ons van alles vertellen en we hebben bijzondere dingen gezien. Een reis om niet te vergeten.
Wij zijn 7 keer met AV- Tours in Kenia of Tanzania geweest En alle keren was alles prima en volop genoten
Wij konden ipb vliegen en dit was geen enkel probleem ondanks dat we op de eerste vlucht niet mee konden. 1 telefoontje was genoeg en de chauffeur ter plaatse werd op tijd geïnformeerd. Zeer mooi gelegen en goedverzorgende accommodaties, fantastische chauffeur Jack. Onze beste reis ooit!
toppie
Wij hebben diverse reizen naar Kenya gemaakt met AV-Tours en Safari's. Veiligheid voor de deelnemers en het nakomen van afspraken staan hoog in het vaandel van dit reisbureau geschreven.
Leonard Springerlaan 303
7424 BA Deventer