Score: 9

Vooral vanwege de keurige montage!

Score: 0

Omdat ik nu nog steeds geen app heb. Wel er opstaan dat er op tijd betaald word maar verder kan ik de pot op. Ik krijg een bericht dat 18 Dec mij dat is toe gestuurd maar het enige wat ik krijg is Reklame. En jullie zijn onberijdbaar groetjes Ben van der Velden van Ommerenstraat 41. Helmond

Score: 4

De reden is dat er niet volgens afspraak gewerkt wordt en de communicatie erg slecht verloopt'

Score: 10

Van advies tot plaatsing zonnepanelen zeer prettig ervaren.

Redelijk

Na wat strubbelingen toch nog tot goede uitkomst gekomen

• Hoeveel moeite heeft u moeten doen om bij EnergieWonen uw zonnepanelen besteld en geÏnstalleerd te krijgen? Zeer weinig moeite

Score: 9

Alles liep perfect. Alleen het aanmelden van de panelen was erg lastig. Maar uiteindelijk heeft Sidney Kuiper dat voor me geregeld. Als ook halve punten konden had ik een 9,5 gegeven.

Score: 9

Bij start aanvraag goed geinformeerd door en tijden voorschouw. duidelijke offerte, en goed contact met adviseur.

Alles zeer goed gegaan

Score: 7

Score: 7

Score: 9

Goede ervaringen: in het traject voorafgaande aan de aankoop, bij de uitvoering van de aanpassingen in de meterkast en bij het plaatsen en inwerking stellen van de zonnepanelen

Score: 9

Het hele proces van begin tot eind is goed verlopen. Van advies tot en met installatie. Alle medewerkers waren deskundig, vriendelijk, behulpzaam en dachten goed mee.

Slechte service

De verkoopman was vriendelijk en het voelde betrouwbaar. Vandaar gekozen voor energie wonen. Achteraf veel spijt van. De communicatie is slecht zowel telefonisch als per e-mail. Vlak van te voren krijg je een mail met een datum waarop ze komen (je moet het allemaal maar kunnen regelen met je werk). De installeurs waren snel klaar maar hebben het niet top achtergelaten (meerdere planten kapot). Nadat zij weg waren is er na ongeveer 3 dagen een lekkage ontstaan. Gebeld met de verkoopman en hij regelde dat de melding doorkwam. Hier ging 2 werkdagen overheen. Uiteindelijk na nog eens 3 dagen kwam er iemand. Ze zeiden dat ze de panelen eraf hadden gehaald maar niks zagen ''het zou aan de dakpannen moeten liggen''. Ook hiervoor is iemand geweest en heeft maarliefst 6 pannen vervangen die energiewonen kapot hadden gemaakt tijdens de installatie. Helaas nog steeds lekkage en Energiewonen wil niemand sturen tenzij ik 80 euro voorrijkosten en 125 euro per uur aan manuren betaal. Geen garantie dus en geen service. Na bijna 2 maanden heb ik ook nog geen mail met de gegevens voor de app waardoor ik nog nergens inzage toe heb.

• Hoeveel moeite heeft u moeten doen om bij EnergieWonen uw zonnepanelen besteld en geÏnstalleerd te krijgen? Weinig moeite

Score: 5

Er werd slordig gewerkt. Veel afval achtergelaten, ik kom nog steeds geelgroene stukje pvc tegen. De houten vloer binnen stukgelopen met zand; geen stucloper gebruikt. Kabel vanuit dak met tiewraps aan regenbuis vastgezet (geen gezicht), kabeldoorvoer tussen dakpannen door te wijd en met risico van inregenen. Ik heb veel zelf moeten herstellen.

Score: 9

Duidelijke en transparante uitleg over het plaatsen en gebruik van de zonnepanelen. Heldere communicatie en komen afspraken na. De monteurs werken snel en netjes en houden zich keurig aan de veiligheids eisen en stemmen ter plaatse nog af met de gebruiker betreffende het plaatsen van de gehele installatie.

Score: 9

netjes en goed werk verricht

Score: 10

deskundig en prettig personeel

Score: 6

Tijdens het eerste gesprek werd ons verteld dat ze panelen binnen 12 weken geplaatst konden zijn. Dit heeft echter veel langer geduurd. Uiteindelijk op 24 november zou dit gebeuren. Helaas was het deze dag erg slecht weer, storm waar voor werd gewaarschuwd. Tot onze verbazing werd de afspraak niet afgebeld. De monteurs stonden zoals afgesproken voor de deur en gingen met enig commentaar het dak op. Wij hadden onze twijfels bij hun veiligheid maar goed deze mensen zullen wel weten wat zij doen. Na een poosje werd er toch besloten om alleen de houders van de panelen en elektra te installeren. Voor het plaatsen van de panelen werd een nieuwe afspraak gemaakt, tenzij wij een formulier tekende dat wij zelf de verantwoordelijkheid nemen voor eventuele lekkages! Te gek voor woorden dat dit aangeboden wordt! Uiteraard niet voor getekend wat ook maar goed was ook want niet veel later waaide er een houder van het dak af, op ons glazen serre dak! Toen pas werd de klus eindelijk afgeblazen in deze weersomstandigheden. Gelukkig geen schade aan het dak van de serre. Maar helaas hadden de monteur(s) ook weinig respect voor onze spullen. Met modderschoenen gewoon naar binnen lopen over het vloerkleed waarna hier dikke moddervlekken op zaten die niet eraf te krijgen waren. Enigste oplossing was de wasmachine proberen op een zo laag mogelijke temperatuur waarna het kleed helaas alsnog kromp. Maar aan een kleed met moddervlekken heb je ook niks. Best zonde van een kleed van haast �100.. Ook op de voordeur en radiator waren vieze vingerafdrukken te zien. Jammer dat hier zo mee om gegaan wordt, iedere andere monteur die hier ooit geweest is deed of zijn schoenen uit of veegde simpelweg zijn schoenen. Dit hebben wij nog nooit meegemaakt. Daarnaast was meneer ook alles behalve goed gehumeurd. Veel geklaag zowel werkgerelateerd als priv�. Hier heeft een klant natuurlijk niets aan. De stroomkabel door de kelder halen was bijvoorbeeld al een probleem want hier stond een minimaal beetje water in waardoor meneer �vies� zou worden. Echter wonen wij in de Krimpenerwaard waar altijd water in de kelder staat, zeker na regenval. Hierover hadden wij van te voren al gebeld om dit te melden. Dit was geen probleem want de kabel zou naar boven gehengeld worden, niemand hoefde de kelder in. Uiteindelijk is dit ook gebeurd. Het �commentaar� is dus nergens voor nodig geweest. Uiteindelijk zijn de panelen op 6 december geplaatst. Hier hadden wij gelukkig een betere ervaring mee dan op de eerste dag.

Bonnetstraat 53

6718 XN Ede

Over Essent EnergieWonen

Over EnergieWonen en Essent EnergieWonen is onderdeel van Essent. Door onze samenwerking ben je zeker van de beste service en kwaliteit. Al 15 jaar lang zijn wij de ervaren zonnepanelenspecialist in jouw buurt. Met 18 lokale adviseurs en meer dan 500 installaties per maand hebben we al meer dan 65.000 woningen voorzien van zonnepanelen. Daarmee behoren we tot de grootste zonnepanelen-installateurs van Nederland. We helpen je met eerlijk advies bij je thuis, telefonisch of via videobellen. Je krijgt een vaste expert als aanspreekpunt en we verzorgen zelf de installatie van de zonnepanelen. Zo kunnen we de beste kwaliteit garanderen en weet je altijd waar je aan toe bent. En met ons serviceplan, blijven we je panelen monitoren na de installatie. We zien direct als er iets mis is en lossen dit met je op, zodat je geen opbrengst misloopt. Met EnergieWonen en Essent kies je voor zekerheid, want wij hebben alleen de beste zonnepanelen en omvormers in ons assortiment. Ook zijn we aangesloten bij Techniek Nederland en Holland Solar. www.energiewonen.nl www.essent.nl/zonnepanelen/energiewonen