Na bijna 30 jaar in de ICT was het tijd mijn hart te volgen. Op aanraden van een reisleider bij Djoser, met wie ik in Afrika een klik had en die mij ervan wist te overtuigen dat ik dit pad moest volgen, de opleiding bij het IVOR gevolgd. Ik ben ermee in mij nopjes! Het is geen cursus die je even tussen neus en lippen door doet: aan het eind van een cursusdag zat mijn hoofd vol met zaken die ik op me in moest laten werken, waar ik een eigen mening over moest vormen. Maar alles even relevant! In de praktijk, en ook die van het dagelijkse leven, merk ik dat ik bewuster omga met de intermenselijke processen. Beetje deftige woorden, maar dat is natuurlijk een groot gedeelte van je werk als reisleider: jij moet ervoor zorgen dat je groep een echt team wordt dat gezamenlijk het mooiste maakt van de vakantie. Nou, aan dat aspect wordt ruim aandacht besteed in de cursus. Van harte aanbevolen!
Dank je Marcel voor de fantastische beoordeling en de mooie woorden. We zijn er heel blij mee!
IVOR is de opleiding voor reisbegeleiders en ondernemers. Als IVOR cursist heb ik met veel plezier de lessen gevolgd en het ervaren als een unieke belevenis. Omdat ik als CMV-er en SCW-er al veel met mensen werk heb ik er voor gekozen om mijn reiservaringen even zo te laten. Na 2 jaar begint het te kriebelen en in 2016 en 2017 verwacht ik mijn eerste reizen naar Bhutan te kunnen begeleiden en uitvoeren. IVOR heeft mij geholpen met het kennismaken met de reiswereld en vooral het vertrouwen, de kennis en kunde en energie gegeven om verder te gaan. Of je nu reisbegeleider wilt zijn of niet IVOR is een unieke opleiding die je niet alleen maar verder leert kijken maar ook anders leert denken. Meneer en Mevrouw pieters waren niet altijd makkelijk en ook op presentatiegebied heb ik nog steeds veel profijt van IVOR. Prachtige opleiding die dit jaar 25 jaar bestaat en ik met een dike duim omhoog feliciteer. Ga vooral zo door en wie tot over een paar jaar bij een praktijkdag of gastles. Menno van der Geugten KREATOKO travels.
Dank je Menno voor de super beoordeling en de mooie woorden. We zijn er heel blij mee,
Na de cursus heb ik voor twee verschillende reisorganisaties gewerkt als reisbegeleider. Als ik hierop terug kijk, vind ik dat de cursus vrij prijzig is. Zeker gezien je als reisleider zeer weinig salaris ontvangt. Ik vind het een prachtig beroep en vooral heb ik met ontzettend veel plezier voor Skichalets.nl gewerkt. Inmiddels heb ik twee jaar "normale" kantoorbaan en zou ik het financieel niet redden om weer het reisleiderschap op me te nemen.
Hartelijk dank voor je reactie Mandy
Ik kan niets anders geven dan een 10! Ik vond het een geweldige periode die er mede voor gezorgd heeft dat mijn dromen omgezet zijn in daden!
Dank je voor de mooie beoordeling Henriette. We zijn er enorm blij mee
Toevallig heb ik morgen mijn eerste groepsreis. Ik weet zeker dat ik mogelijke problemen op de juiste manier op kan lossen. Ik voel me sterk met een goede opleiding achter de rug.
Dank je Ank voor de mooie beoordeling. Ik wens je namens het IVOR team een fantastische reis! Geniet ervan
Zonder deze opleiding was het een stuk moeilijker geweest om reizen te begeleiden. Zeker de eerste paar keer. Er zijn meer dan genoeg tips gegeven om op een prettige manier met groepen om te gaan. Daarbij is niet geschuwd om de minder leuke kanten van het reizen begeleiden te benoemen. Oplossingsgericht denken is vaak ter sprake geweest en dat is iets wat je eigenlijk voortdurend doet. Reizen verlopen vaak niet zo gladjes als de klant denkt. Er moet achter de schermen vaak iets opgelost worden zonder in paniek te raken. Overall is het IVOR een prima investering als je dit vak in wilt.
Dank je Manita voor de mooie beoordeling en woorden. We zijn er blij mee
Ben inmiddels al 8 jaar werkzaam in de reisbranche, dankzij de IVOR opleiding. Heb de cursus als zeer nuttig ervaren; het waren stuk voor stuk leerzame maar ook gezellige cursusdagen, waarin de praktijk voorop stond.
Dank je Dita voor de mooie beoordeling!
Zeer praktijkgerichte opleiding. Erg leuk ook om met cursisten van "divers pluimage" de lessen te volgen! Is ook een zeer goede investering gebleken!
Dank je Gabriele voor de mooie woorden, we zijn er blij mee!
Mooie opleiding met heel veel bruikbare inhoud. De afwisseling van verschillende docenten was goed. Ieder op eigen vakgebied vakkundig, sommige zeer enthousiasmerend, een ander didactisch goed.
Dank je Philien. We zijn blij met de mooie woorden
Erg praktisch, zowel qua theoretische onderbouwing als praktische oefen- en leermomenten. Ik neem nog altijd een gedeelte van de cursus mee als ik een reis begeleid. Aanrader voor wie wat in reisbegeleiding wil doen.
Dank je Wilbert voor de mooie woorden
zeer tevreden omdat alles toepasbaar is in de praktijk ik kwam zonder ervaring in het toerisme en heb ervaren dat ik alles geleerd heb, wat ik voor reisbegeleider nodig heb. Door theoretische opgaven te combineren met oefenen in de praktijk, met docenten regelrecht uit de praktijk, beter kan het niet!
Dank je voor de goede beoordeling en de mooie woorden. We zijn er enorm blij mee
Bijzonder leerzaam. Niet alleen toepasbaar binnen het toeristische werkveld, maar ook ver daar buiten tot aan privé toe.
Dank je voor de fantastische beoordeling , we zijn er blij mee
Vooral de rollenspellen hoe te handelen in onverwachte situaties waren erg leerzaam. In de 9 jaren dat ik nu als reisleidster, nog steeds met veel enthousiasme, werkzaam ben, heb ik daar het nut van mogen ervaren. IVOR bedankt! Ik heb een TOP baan en geniet er optimaal van!
Dank je voor de fantastische beoordeling en de mooie woorden. We zijn er blij mee
Dankzij deze opleiding ben ik goed voorbereid en zonder zorgen onderweg. Je leert hoe de reis voor te bereiden (bv. draaiboek), je leert hoe om te gaan met je gasten (bv. ontevreden gasten), je leert hoe om te handelen in bepaalde situaties (bv. calamiteiten), je leert de soorten van reisleiding en welke specifieke taken/vaardigheden daarbij horen en je krijgt nog veel meer zeer nuttige tips en adviezen. Kortom een aanrader voor een ieder die het prachtige vak van reisleider/ster wil uitoefenen!
Elspeterweg 70
3888 MX Uddel
IVOR; Hét Instituut Voor Opleidingen in de Reiswereld; Het IVOR verzorgt al ruim 30 jaar korte en intensieve praktijkopleidingen tot reisleider / reisbegeleider / gids / standplaatshost / standplaatshostess mét baangarantie en is daarmee toonaangevend in Nederland