4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik heb de opleiding als heel leuk ervaren maar ook heel spannend. Daarom vind ik de opleiding heel belangrijk voordat je daadwerkelijk aan het werk gaat. Alle stof die nodig is, is behandeld. Ik had graag wat meer duidelijkheid gehad over het examen.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

De map en huiswerkopdrachten zijn goed op elkaar afgestemd. Mijn complimenten hiervoor. Instroom mensen met veel niveauverschil;Jammer en doet opleidingsniveau niet goed.Vaak met kromme tenen gezeten. Vaak gestoord over de manier waarop feetback werd gegeven. (metacomm.) Veel succes verder met de opleiding!

4 sterren: goede service, goed behandeld

Veel informatie te verwerken binnen een relatief korte tijd. Door een rondreis te organiseren, het draaiboek maken, informatie uitzoeken enz. was hartstikke nieuw voor mij en leuk om te doen. Kreeg er ook echt zin in. Gemis: terugkoppeling tussendoor van leerkracht, deze kan niet gebeld worden. Wel de organisatie, maar ik had het fijner gevonden dat er rechtstreeks contact had kunnen plaats vinden. Even checken of ik goed bezig ben. Gemis: extra aanmoediging voor de mensen die de opleiding/tempo als moeilijker ervaarden.)(zoals ik)

• Voldeed de opleiding aan je verwachting N.v.t.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Een ontzettend goede opleiding. Met name door de vele rollenspellen en praktijkdagen. Heel fijn om theorie in eigen tempo thuis te doen en in de les dan praktijk. Emile vind ik echt een héle goede leraar. Het goede voorbeeld!

4 sterren: goede service, goed behandeld

Altijd goed om je vaardigheden aan te scherpen en open willen staan voor Tips & Tops.Wat mij is opgevallen dat iedere cursist leert van LDS,ANNA, NIVEA,en om voortaan OMA thuis te laten. Ivor maakt de Reisleiders en potentiële Reisleiders bewust bekwaan😊

4 sterren: goede service, goed behandeld

Veel geleerd, enthousiast geworden voor dit vak. Met veel plezier, ook met de mede cursisten, de cursus afgerond.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Goede ervaring gehad. Het is een korte, maar krachtige en soms zelfs heftige opleiding waarin we voornamelijk veel handvatten hebben gekregen om om te gaan met (onverwachte) situaties en gasten.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Veel geleerd over de reiswereld en over mezelf. Met een Ivor diploma ga ik zelfverzekerder solliciteren!

4 sterren: goede service, goed behandeld

Een zeer leerzame en praktijkgerichte opleiding. Geen, niet te zaken doende ballast. Daarbij is alles achter de schermen ook goed en efficiënt geregeld. Al met al beslist een aanrader!!

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

Intensieve opleiding, (Wist ik van te voren en veel huiswerk.) Ik had graag eerder het lesmateriaal gehad voor een betere voorbereiding.Lessen waren erg kort na elkaar. Totaal gezien een geweldig goede opleiding, Bedankt Ivor team.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik vind een aparte vermelding voor Jacqueline Hof op zijn plaats. Wat een topdocent: perfecte combinatie van kennis, ervaring en praktijk met een flinke dosis humor erbij! Voor wat betreft het lesmateriaal zou een update goed zijn. Er wordt nauwelijks aandacht besteed aan de moderne communicatiemogelijkheden die er zijn, zoals bijv. een groepsapp of Messengergroep aanmaken voor een rondreis. Ook een groepsincheck is veranderd (in ieder geval op Schiphol) evenals de mogelijkheid om tickets niet uit te printen maar digitaal op te slaan (in de cloud).

4 sterren: goede service, goed behandeld

Iedere docent heeft mij op haar/zijn eigen wijze geinspireerd om in de reiswereld aan het werk te gaan. Theorie en praktijkdagen waren qua planning in de opleiding goed op elkaar afgestemd. De docenten wisten een goede mix te bewerkstelligen tussen een leuke sfeer in de groep en iedereen bij de les te houden. Ik heb veel geleerd in deze opleiding en ook genoten !

4 sterren: goede service, goed behandeld

Korte opleiding, praktijkgericht, intensieve leuke cursusdagen op prima locatie (RINO Utrecht). De omschrijving van de opdrachten, praktijkdagen en de theorie niet altijd geheel duidelijk. Het valt me op dat er tekstueel nog zeker ruimte voor verbetering is.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Geweldige opleiding.Genoten van voor tot eind Bieden ook wat oudere mensen een tweede kans

4 sterren: goede service, goed behandeld

Een zeer inspirerende cursus. Ik wist niet wat ik precies kon verwachten. Heel fijn dat de groepen klein zijn. Onze groep bestond uit 8 cursisten zodat iedereen goed aan bod kon komen. We hadden geen enkele afhaker -zoals je dat vaak ziet bij cursussen-, want iedereen was enthousiast en dat werkt aanstekelijk. Dat laatste geldt ook voor de zeer enthousiaste en ervaren docenten!

4 sterren: goede service, goed behandeld

Veel leuke leermomenten opgedaan. Bedankt Emile!

Ik heb veel geleerd

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik heb deze opleiding als zeer deskundig ervaren.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Hoewel ik zeer ervaren ben als leidinggevende, heb ik toch zeer veel kunnen leren over het begeleiden van gasten zowel in de functie als standplaatshost al in de rol van reisbegeleider van een rondreis. Mij is een aantal keren een spiegel voorgehouden op een positief kritische manier en dan kun je niet anders al zeggen: Die zit; daar ga ik mee aan de slag!

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Beste IVOR-opleidingsteam, Wat mij is opgevallen is dat de docenten een zeer grote vakkennis hebben. Dit maakte de lessen aangenaam en verstaanbaar. Vanuit mijn standpunt werden alle vragen die ik had gedurende de les goed beantwoord. Graag wil ik ook nog twee tips meedelen: 1. De cursus is moeilijk te hanteren. De teksten in theorie zijn veel te lang, het is jammer dat de bijlagen apart zijn toegevoegd in deel C. Naar mijn mening zou het beter zijn om bv. onderdelen zoals Maslow's pyramide aan te sluiten naast de beschrijvende theorie, dit maakt het leren gemakkelijker. 2. Mijn examen-opdracht was niet duidelijk. Ik had punt 7 gekozen: een groep moet in twee worden gesplits. 10 gaan mee op de geplande vlucht, 10 kunnen niet mee. De volgende vlucht was 7 uur later. Los het op. Dit voor mij was zeer moeilijk te begrijpen, normaal gesproken (vanuit mijn ervaring) zou ik direct contact hebben opgenomen met de lokaal agent en mijn TO om mijn gasten op een ander vervoersmiddel/ andere vlucht te plaatsen. Daarna een terugbetaling te doen door de TO bv. Helaas had ik niet begrepen dat deze andere vlucht de enige optie was en dat ik geen bus/trein of ander vervoersmiddel mocht benutten.

4 sterren: goede service, goed behandeld

De IVOR opleiding Reisbegeleiding leidt in 3 maanden op tot professioneel kunnen begeleiden van groepsreizen en standplaats host. Ik heb het gevoel dat ik er helemaal klaar voor ben doordat ik getraind ben in hoe ik onverwachte situaties moet oplossen, slecht nieuws boodschappen moet brengen, presentaties moet geven voor groepen en 1 op 1 probleemoplossende gesprekken moet voeren.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Het was een korte, intensieve opleiding waar ik ontzettend veel wijzer van ben geworden. Emile haalde bij ons het onderste uit de kan en liet ons af en toe groene sneeuw zien met zijn rol als meneer Pieters Nu ga ik enthousiast op zoek naar een leuke baan in de reisbranche.

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

Veel geleerd van de cursus. Ook vaardigheden geleerd die ik mijn dagelijks leven kan en wil gaan gebruiken. Reisleider zijn en worden is een pittig traject. Onderschat de studie niet, zowel theorie als praktijk. Ik kijk er met veel voldoening op terug. Dank aan Emile en Ingrid voor hun professionaliteit en enthousiasme.

4 sterren: goede service, goed behandeld

In deze opleiding krijgt iedereen de ruimte om te groeien en wordt er goede duidelijke feedback gegeven zodat je van je 8 kan maken. De docenten zijn deskundig, volgen de cursisten goed en spelen daar ook op in om ze te laten groeien. TOP.

Elspeterweg 70

3888 MX Uddel

Over IVOR Reisbegeleiding

IVOR; Hét Instituut Voor Opleidingen in de Reiswereld; Het IVOR verzorgt al ruim 30 jaar korte en intensieve praktijkopleidingen tot reisleider / reisbegeleider / gids / standplaatshost / standplaatshostess mét baangarantie en is daarmee toonaangevend in Nederland