Qua potentie een degelijk apparaat, maar totaal belabberde service!
Wij hebben sinds de bouw van onze nieuwbouwwoning een Ecowater waterontharder / waterfiltersysteem van Amysoft c.q. Amy Water Systems (AWS) staan. Van begin af aan gaf de waterontharder na een reinigingscyclus extreem zou water in de waterleidingen. Amy had geen idee hoe dit kwam… De computer is al eens vervangen. Bij iedere onderhoudsbeurt zijn de tijdsduren van de reinigingscycli aangepast door de onderhoudsmonteurs van Amysoft. Ik had zelf al een paar keer gevraagd of het aan het zoutreservoir kon liggen, maar dit zou absoluut niet het geval zijn. Op een gegeven moment was ik het beu. Ik heb het enorme zoutreservoir met de hand leeggeschept en schoongemaakt, direct voorafgaand aan de komst van de onderhoudsmonteur voor de eerstvolgende onderhoudsbeurt. De monteur verklaarde me bijna voor gek. Ik vertelde hem echter dat er enorme zoutophopingen zaten in het zoutreservoir en dat het me niks zou verbazen als de jarenlange zoutstapeling in de leidingen wel degelijk daaraan heeft gelegen. En wat blijkt… jawel! Zoutprobleem opgelost.
Enkele weken geleden wees mijn vrouw me op het feit dat ze al héél lang het periodieke nachtelijke reinigingsprogramma’s van de waterontharder niet meer had gehoord. Ik koppelde dit direct aan het feit dat we steeds meer en meer kalkaanslag in huis hadden. De douchekoppen, het bad, de waterkoker, het koffiezetapparaat, de spoelbakken… Ik keek in de computer van de waterontharder en het verbruik stond op 0 liter sinds de laatste onderhoudsbeurt!!! Wat blijkt: de onderhoudsmonteur had de bypass dichtgezet! Echt geen woorden voor… Wat een aanfluiting! De waterontharder heeft driekwart jaar NIETS gedaan door toedoen van “onderhoud” door Amysoft. Ik heb hierover enkele weken geleden een e-mail gestuurd naar Amy Water Systems, maar een antwoord blijft uit. Ook op mijn vraag of het veilig is om een Ecowater waterontharder na maandenlange stilstand gewoon weer in gebruik te nemen, krijg ik geen respons. Overigens heb ik al enkele malen gevraagd