A great service despite some issues

From the agreement with Zonnefabriek to the actual installation of the panels, it took short of one year. Apparently the person who did the measurements and the agreements with me made a series of mistakes and my file got lost in the midst of their queue. The installers noticed that the measurements were not right and had to make adjustments. Also the inverter had to be repositioned. Regardless of that, the installers are very competent, tidy and nice.

Uiterst tevreden over de installatie van mijn zonnepanelen

Installateurs zijn professioneel, werken veilig, duidelijke uitleg, werken ik ben zeer tevreden.

Top kwaliteit

We hadden op ons vorige huis al panelen van de Zonnefabriek en nu eindelijk op ons nieuwe huis ook. Ze bevallen goed. En het deskundige advies ter plekke en de hoogste kwaliteit materialen beviel ook weer erg goed. Enige verbeterpuntje is dat er wel wat stukjes afgeknipt stroomdraad en een bout en moer en wat andere rommeltjes onder/rond het dak waren die we naderhand moesten opruimen. Gelukkig was dat ook weer zo klaar en genieten we nu van groene, lokale en gratis stroom.

Snel, doeltreffend en professioneel

Leuke gasten die de offerte komen opnemen en de installatie komen uitvoeren. Passie voor het vak, werken netjes en zijn doelgericht. Wat wil je nog meer zou ik zeggen!

Zonder problemen door de installateurs aangelegd

Installateurs hebben voordat ze begonnen zich heel netjes voorgesteld en verteld hoe ze het gingen doen.

Zeer net bedrijf

Alles is tot in de puntjes goed geregeld. Van het moment dat de adviseur over de vloer komt weet je al dat het gaat goedkomen.

Professionele organisatie en uitvoering

Professionele verkoop, planning en uitvoering. Ook goed bereikbare hulp bij een klein hick-upje bij ingebruikname van de app. Kortom: goede en betrouwbare club.

klantvriendelijk en doen wat ze zeggen

geen loze beloften gedaan. Installatie was snel en goed gedaan. Zeker aan te bevelen in het onduidelijke wereldje van zonnepanelen en omvormers

Service monteur verdiend een 10

Service monteur Coen is precies de man die luistert naar de klant en begrijpt wat er moet gebeuren. Veel bedrijven willen geld verdienen maar missen de hulp welke consumenten achteraf soms hard nodig hebben. Coen verdiend een pluim voor het luisteren en oplossen.

Betrouwbaar, fijne mensen en perfect materiaal

Intake liep soepel, montage/installatie verliep prima. Fijne mensen

erg professioneel

Prima offerte gesprek gehad met Diederik en volgens afspraak zijn de panelen op tijd geleverd. Ze zijn goed op het dak gelegd en de kabels lopen binnendoor naar de meterkast. Na de installatie een duidelijke uitleg over het systeem gekregen.

Super bedrijf.

Zeer goede vertegenwoordiger, uitstekende planning, fantastische installateurs, goede gereedschappen waarmee gewerkt wordt. Een zeer goed team wat bewondering wekt.

Verrassende positieve planning

Deskundig en in goed overleg is de installatie geïnstalleerd en opgeleverd.

Prima van begin tot eind.

Tijdens de offertefase werd alles duidelijk uitgelegd, en daarna verliep de communicatie per email ook prima. De installatie werd netjes uitgevoerd en alles werd netjes opgeruimd.

Goed, prettig en vlot werk door gezellig, efficiënt en goed samenwerkend team

Goed advies, duidelijke communicatie, prima installatie

We hebben goede ervaringen met Zonnefabriek. Allereerst kwam er een deskundige voorlichter langs die uitgebreid de tijd nam om ons voor te lichten over de mogelijkheden en die ook direct in huis bekeek waar de onderdelen van de installatie geplaatst konden worden. Na het geven van de opdracht duurde een paar maanden voordat de panelen geïnstalleerd werden; hierover werden we van tijd tot tijd op de hoogte gebracht zodat we steeds wisten waar we aan toe waren. Er kwamen twee deskundige en prettig installateurs, die vlot en netjes werkten.

"Wat heeft u een mooi dak meneer"

Wij vonden vooral het ruime huis en de tuin erg mooi van ons nieuwe huis. Maar na het eerste gesprek snapte ik waarom het een mooi dak is. De ligging is op een paar graden na, helemaal op het zuiden en het dakvlak is meer dan voldoende om rond de 40 panelen op te leggen. Maar dat was wat overdreven. Vanaf het eerste contact tot aan de installatie ben ik elke keer weer blij met de keuze. Ze hebben ons heel goed door het hele proces meegenomen van alles dat moest gebeuren. Van het aanpassen van onze aansluiting door Liander, de nieuwe groepenkast, het plaatsen van de meterkast en de uiteindelijke installatie van de panelen zelf. Ik heb het afgelopen jaar veel mensen over de vloer gehad, maar ik heb ik geen moment het idee gehad om even te kijken of alles wel goed ging. De 4 mannen van de Zonnefabriek die bezig waren zijn heel kundig en hebben alles heel netjes afgewerkt. Al me al, iedereen die zoekt naar een goede, vriendelijke, kundige partij om panelen bij aan te schaffen zou ik zeggen, zoek niet verder.

Deskundig, vriendelijk en duidelijk

Prettige mensen die hard werken

Deskundig advies, installatie en service

goed advies omtrent zonnepanelen schuin dak en plat dak. Tevens laadpaal en sunny home manager geïnstalleerd. Alles in één dag geïnstalleerd conform afspraak, nette afwerking. Communicatie werkte niet met de sunny portal, dit is snel opgepakt en opgelost. Zelf Edimax SP-2101W V3 SP-2101W V3 Stopcontact WiFi Met meetfunctie naderhand aangeschaft en gekoppeld met sunny portal. Nu in detail stroomverbruik van de grootverbruikers inzichtelijk en aan te sturen. Niet een goedkope aanbieder maar wel deskundig, professioneel en kwaliteit producten.

Prima service maar

Alle lof voor het voortraject en de uitvoering. De monteurs hebben perfect werk geleverd. Jammer is wel dat ook de Zonnefabriek nniet telefonisch bereikbaar is voor vragen. Ook bij dit bedrijf is alles weer te vinden op internet. Zeer uitgebreide FAQ-documenten maar gelijk bij het voortraject waar intermenselijk contact centraal staat en waar wij heel bewust hebben gekozen. Ze zijn duurder in uitvoering, maar dat is een eigen keuze, zou het prettig zijn om de aftersales ook een meer menselijk gezicht te geven in de vorm van het aannemen van een telefoon!

Volledig tevreden.

Goed geïnformeerd, Goed en heel net uitgevoerd. Tienen geef ik niet. Dasrom een dikke negen.

Prima service en communicatie

Vanaf advies tot aanleg is alles prima verlopen. Deze aanbieder is niet de goedkoopste maar levert wel de verwachte kwaliteit. De installateurs waren netjes, vriendelijk en behulpzaam. Communicatie met Zonnefabriek verliep snel en correct. Bedankt!

Mooie panelen en een perfecte installatie

We moesten er even op wachten maar sinds half november hebben wij ook zonnepanelen op het dak liggen. De installatie, zowel in het huis als op het dak zijn perfect verlopen. Hier zijn vakmensen aan het werk geweest en je merkt aan alles dat de materialen van hoge kwaliteit zijn. Top!

Verwachte kwaliteit wordt niet geleverd

Door alle lovende reviews had ik volledig vertrouwen in Zonnefabriek en heb dan ook hier een offerte aangevraagd. Na twee maanden wachten heb ik een bezoek gehad van de verkoper en heb besloten akkoord te gaan met de offerte. De prijs is aan de forse kant maar voor kwaliteitspanelen en omvormer betaal je dan ook wat meer. - Tijdens het verkoopgesprek heb ik gevraagd of ze met vaste installateurs werkten omdat er veel zonnepanelencowboys aan het werk zijn die het allemaal niet zo nou nemen. Het was voor mij belangrijk dat het allemaal correct en netjes aangesloten zou worden. Helaas blijkt dat de kast van de omvormer geheel onder de krassen zit. Blijkbaar heeft de installateur de omvormer los in de bus gehad of op de kop over de zoldervloer geschoven. Dit heb ik gemeld bij Zonnefabriek echter is hier geen actie op ondernomen. Er zou navraag worden gedaan bij de installateur. Beetje zonde van een omvormer van 1238.94 euro. - Onduidelijke e-mail over het aanmelden bij www.energieleveren.nl. De zonnepanelen worden door Zonnefabriek aangemeld. Ik verwacht dan een e-mail te ontvangen van www.energieleveren.nl je ontvangt in de plaats van een bevestiging van de netbeheerder. Het inloggen moet weer wel op de site van www.energieleveren.nl echter ontstaat hier bij mij de verwarring dat alleen een mogelijkheid is tot aanmelden van de panelen dit was immers al door Zonnefabriek gedaan. Hier moet je dus ook inloggen... Aanmelden en inloggen zijn bij mij twee verschillende zaken. - De BTW teruggave zou geheel door Zonnefabriek geregeld worden volgens de verkoper. Uit de e-mail Zonnefabriek blijkt dat je dit zelf met een derde partij moet regelen wat geld kost. Geen probleem maar vertel gewoon hoe het zit.

Prettige ervaring

Meedenken voor de beste oplossing, netjes opgelost.

Daniel Goedkoopstraat 23 A

1096 BD Amsterdam