Prima werk, deskundige mensen. Logisch dat de Algemene Voorwaarden voorzien in ten laste legging van tegenvallers aan de klant. Onbegrijpelijk dat deze Voorwaarden niet voorzien in een teruggave/deling van meevallers met de klant.
Goed advisering en helder uiteengezet. Goede ondersteuning bij vragen. Bij installatie iets te rooskleurig gedacht ondanks vele waarschuwingen en tips hoe om te gaan met dak. Uiteindelijk alles goed gekomen
Na al vaak interessant nieuwsbrieven van de Zonnefabriek gehad te hebben had ik via de website een aanvraag gedaan voor advies en een prijs voor uitbreiding van mijn huidige SunPower zonnepanelen en meteen een batterij voor opslag van stroom en wat daar allemaal bij komt kijken. Na een wat stroef eerste contact uiteindelijk prima geholpen en een goed advies gehad. Ik waardeer het zeer wanneer een bedrijf het goed oppakt als het eerst niet helemaal lekker liep. Dat geeft alleen maar meer vertrouwen in het bedrijf en z’n medewerkers.
Originele beoordeling
Na al vaak interessant nieuwsbrieven van de Zonnefabriek gehad te hebben had ik via de website een aanvraag gedaan voor advies en een prijs voor uitbreiding van mijn huidige SunPower zonnepanelen en meteen een batterij voor opslag van stroom en wat daar allemaal bij komt kijken. Na 2 weken werd er telefonisch contact opgenomen door een medewerker die er helaas niet veel van wist en een aantal keer tijdens het gesprek navraag moest doen bij zijn collega’s. Dat kan natuurlijk maar de uiteindelijke mededeling was dat zij op dit moment geen service orders aannemen en ik maar op de website moest kijken wat ik wilde. Daar staan inderdaad allemaal apparatuur vermeld maar wat ik nodig zou hebben en wat dat zou kosten kan je daar niet vandaan halen. Dat had ik natuurlijk allemaal al bekenen. Al met al dus totaal geen advies gekregen, geen prijs opgave en een gevoel dat ze in het geheel niet geïnteresseerd zijn om dat te geven. Ik ben benieuwd of ze nog contact gaan opnemen om e.e.a. als nog recht te zetten. Maar ondertussen kijk ik even bij andere leveranciers.
Goed installatie advies en duidelijke info door verkoper Jonathan. Keurige begeleiding vanuit het hoofdkantoor en snelle reacties. Nette installatie met goed overleg. Inmiddels in een paar weken tijd heel goede opbrengst.
Gied advies, niet zoveel mogelijk verkopen maar efficiency voorop
Het verkoop verhaal en de toezeggingen werden nogal verdraaid De montage door de installateur is prima verlopen Het advies van Salvador was niet zoals we gewend zijn van eerdere plaatsingen. Klantenservice erg slecht bereikbaar.
Beste heer van Dijk, Dank voor uw recensie en wat vervelend dat u dit gevoel over hebt gehouden aan het Zonnefabriek-traject. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze klanten tevreden terugkijken op het volledige advies- en installatietraject. Als dit niet lukt reflecteren we graag of waar het mis lijkt te zijn gegaan en hoe we dit kunnen verbeteren in de toekomst. U geeft aan dat de klantenservice slecht bereikbaar was en dit nemen we erg serieus. De reden dat we wellicht slecht(er) bereikbaar zijn geweest is doordat we met een (te) lage bezetting aan het werk waren op de klantenservice. Het aantal aanvragen voor onze adviesafdeling is enorm gestegen de afgelopen maanden, en het logische gevolg hiervan is meer installaties en dus meer drukte bij de serviceafdeling. We zijn daarom druk bezig geweest met opschalen en kunnen nu met enthousiasme melden dat we met extra handen op de serviceafdeling aan het werk zijn. Daarnaast hebben we wat interne aanpassingen gedaan, waardoor de bereikbaarheid ook verbeterd zou moeten worden. Wat betreft het gevoel dat het verkoopverhaal en toezeggingen worden verdraaid, dit is erg vervelend maar lijkt vooral te berusten op miscommunicatie in het adviestraject. Als wij terugkijken in de communicatie tussen u en de adviseur die bij u is geweest is wel datgene dat is geoffreerd ook daadwerkelijk geïnstalleerd. Jammer dat u hier toch een negatief gevoel aan heeft overgehouden. Om het positief af te sluiten, we zien dat uw installatie als een zonnetje draait en wensen u dan ook minstens 25jaar probleemloos uw eigen opgewekte duurzame energie! Vriendelijke groet, Team Zonnefabriek
Generally speaking I would safely recommend Zonnefabriek. Very competent and available staff throughout the service. My only negative note is about the attention to the details during the installation day - see below. The installation was overall very well done, but not excellent. - I had to clean up waste material in my garden and outside the house: small pieces of electric cables and similar, two spent cigarettes in the garden. I understand some waste is always present - but I consider the cigarettes a lack of respect for our house. - The house blower was not properly reconnected after it was deconnected for the inverter installation below the roof. I had to do that. - The small panels labels on the panel side were not removed before installation, and one can see them from outside. Again a detail which should have been on the installation checklist.
Snelle en adequate installatie
Gedurende het adviestraject blonk Zonnefabriek duidelijk uit t.o.v. de concurrentie. Zowel de persoonlijke aandacht als de kwaliteit van de producten trokken ons over de streep. Ik vond het prettig om een duidelijk beeld te krijgen hoe het systeem in ons nieuwbouwhuis aangesloten zou worden op de meterkast, via de (bestaande) wasgroep. Na het tekenen van de offerte kregen wij bericht dat de werkvoorbereiding in gang was gezet en planning ons zou benaderen voor de installatieafspraak. Hier verliep het proces niet vlekkeloos. Na herhaald “aandringen” kwam er een voorstel voor installatie 4 maanden na tekenen. Dit vonden wij niet in overeenstemming met de beloofde termijn van 8-10 weken. Alle begrip voor enige uitloop ivm drukte en tegenslagen door covid, maar dit vonden wij wat overdreven. Gelukkig werd onze klacht hierover gehoord en voortvarend opgepakt door de betreffende collega’s. Uiteindelijk is ons systeem fraai geïnstalleerd. Echter ook hier weer niet volgens plan ivm ziekte van monteur. Ook hier wel weer wat aan te merken op de communicatie… niet helemaal wat we ons hadden voorgesteld. Moet gezegd, alle lof voor de twee overgebleven installateurs. Eentje heeft alleen (!) het dakwerk gedaan en alle panelen gemonteerd. De ander heeft de elektra keurig en naar onze wens in orde gemaakt. Systeem werkt perfekt. Erg tevreden met het eindresultaat.
Na een paar dagen viel de opbrengst registratie weg. Kreeg snel een mail voor het resetten, wat simpel te doen was. Daarna liep het weer.
Vele aanbieders over de vloer gehad en de zonnefabriek kon mij het meeste vertellen wat ik niet al wist. Juist door hun niveau van kennis heb ik voor deze partij gekozen. Het verdere traject verliep vlekkeloos tot en met de installatie datum. Wel puntje van verbetering is de telefonische bereikbaarheid, althans, dat zijn mijn ervaringen
De zonnefabriek komt afspraken na en bovendien zeer correct personeel. Ben heel tevreden Ze krijgen van mij een cijfer 10
23 zonnepanelen en een laadpaal in 1 dag, is natuurlijk geweldig. Systeem draait goed en er is duidelijk uitleg gegeven. Dit was de 2e keer bij Zonnefabriek en het is nog steeds een goed bedrijf!
Deskundig vriendelijk en persoonlijk. Zo was mijn eerste indruk van J. Bekeek kruipruimte en de plek op zolder waar de omvormer goed zou kunnen worden geplaatst. Beantwoordde mijn vragen correct. Dacht mee. Maar Ik werd wel door hem op het verkeerde been gezet over de wijze waarop leidingen zouden lopen en waar de omvormer zou worden geplaatst. Ik had flink opgeruimd en ruimte vrijgemaakt waar ik dacht dat de omvormer zou komen. Dat bleek heel anders te kunnen, en zelfs beter toen de installateur kwam. Die was zeer deskundig en zag een mogelijkheid binnendoor om een kabel te trekken. Vanuit de meterkast via een oude tv aansluiting. I.p.v buitenom en via kruipruimte. Toen moest ik wel ineens op dat moment een grote kast leeg maken en spullen verplaatsen en een nieuwe plek voor de omvormer zoeken. De monteur was zeer behulpzaam , dat zeker, maar ik werd overvallen door dit andere plan van uitvoering..Chaos, rommelig en ik kon niet rustig bekijken wat de beste plek nu zou moeten worden van de omvormer. Ik heb nu een goed werkende installatie maar een omvormer die niet zo mooi is weggewerkt. Er bleek ook helemaal niet gecommuniceerd te zijn tussen J. die als eerste kwam en de 2 mannen de installateurs, op de dag van plaatsing. . De man die op het dak klom sprak geen Nl of Engels. Mijn conclusie: Het eerste contact, het beoordelen van de situatie ter plekke was niet deskundig en leverde verwachtingen op die niet klopten met hoe het installeren bij de plaatsing verliep. Als ik nu opnieuw naar het filmpje op jullie website kijk wordt er veel vertrouwen gewekt door de huis check en ieders persoonlijke situatie. Maar wat heb ik eraan dat dat dan niet zo wordt uitgevoerd? . En als ik hoor op het filmpje dat ik tijdens de installatie weg had kunnen gaan dan klopt dat helemaal niet.
Beste Rineke, Dank voor uw review. We hebben kwaliteit van onder andere ons adviesgesprek hoog staan bij Zonnefabriek en vinden het daarom vervelend te lezen dat dit niet helemaal naar wens is verlopen. We hebben hier helaas eerder geen terugkoppeling over mogen ontvangen binnen onze serviceafdeling en horen dit dan ook voor het eerst. Ik zie het echter anders en voel me daarom toch genoodzaakt even te reageren en het positieve wat te belichten. Eén van onze belangrijke kenmerken binnen de werkwijze van Zonnefabriek is inderdaad het adviesgesprek aan huis. Dit is het perfecte moment om te kijken welke plek voor de omvormer het beste is, welke bekabelingsroute het meest geschikt is en hoeveel zonnepanelen u het beste kunt laten installeren. De adviseur geeft altijd een advies wat, op basis van het huisbezoek, het beste lijkt en wat met zekerheid bij u geïnstalleerd kan worden. Hierin wordt bewust geen onnodig risico genomen. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een installateur op de dag van installatie, op basis van het gedane werk, een ander inzicht krijgt en hierdoor in overleg met u op een ander installatieplan overgaat. Dit zien wij eerlijk gezegd alleen maar als een groot pluspunt en getuigd van expertise van onze installateurs, zoals u zelf inderdaad ook al aangeeft. Ik ben blij te horen dat de installatie naar wens is opgeleverd en hoop dat hij als een zonnetje draait. Vriendelijke groet
Ramon heeft uitstekende informatie gegeven, prettige man in die functie. Li, de installateur uit Elst idem dito. Nam alle tijd om extra uitleg te geven, werkte netjes en wederom sympathieke man.
Keurige vakkundige installatie van medewerkers die met je meedenken en in oplossingen denken in plaats van problemen. Precies uitgevoerd wat in het thuisgesprek was afgesproken. Geen kabels zichtbaar in huis, maar alles weggewerkt in bestaande koof in het trapgat. Goed professioneel bedrijf!
Beste meneer Keereweer, Dank voor uw reactie en heel fijn dat we er samen goed uitgekomen zijn! Geniet van uw eigen Zonnefabriek en daarmee ten minste 25jaar duurzame energie! Vriendelijke groet, Zonnefabriek
Originele beoordeling
Na het huisbezoek ging eigenlijk niet veel goed. Door drukte vergeet de Zonnefabriek de klant. Betalingsherinnering ontvangen terwijl er al was betaald. Communicatie binnen de firma laag te wensen over. Personeel niet geïnformeerd over hoe en waar aan te rijden en daarbij zeer onbeschoft en klant onvriendelijk. Twijfels of dit wel het zo hoog aangeschreven eigen personeel is of vanwege de drukte wat ZZP’ ers met andere gedachten over service en klantvriendelijkheid. Jammer, want had ik echt niet gedacht en dus een koude douche
Beste meneer Keereweer, Wat ontzettend vervelend om te lezen dat u niet tevreden bent met uw installatie. Op de dag van installatie hebben zowel wij als de elektricien onze excuses aangeboden voor het ongemak en hebben wij er alles aan gedaan om zo snel mogelijk een nieuwe datum te vinden. Gelukkig is eergister uw installatie opgeleverd en kunt u met dit mooie weer genieten van uw eigen opgewekte zonne-energie. Naar mijn weten hebben zowel mijn collega van de afdeling planning als service naar u wens oplossingen toegereikt en bent u hier ook mee akkoord gegaan. Daaropvolgend is er door hen een bloemetje naar u opgestuurd om nogmaals te benadrukken dat wij het ontzettend vervelend vinden dat de installatie niet vlekkeloos is verlopen. Jammer dat u, in tegenstelling tot wat u gister met mijn collega heeft besproken, ons desondanks niet aanbeveelt bij anderen. Als u hierover nog in gesprek wilt met ons dan zijn wij voor u bereikbaar.
De Zonnefabriek geeft goede voorlichting, heeft deskundige en prettige medewerkers in dienst en levert een kwaliteitsprodukt. Ik ben blij met mijn installatie.
Na meerdere offertes en bijbehorende huisbezoeken van diverse aanbieders, was de Zonnefabriek vertegenwoordiger de enige die direct het dak opging om de daadwerkelijke situatie te bepalen ipv van een satellietfoto af te bepalen. Ook waren zij de enige die vanwege de selectiviteit 2 omvormers aanboden. De monteurs waren vriendelijk en alle elektra naar de omvormers toe werd keurig strak uitgezadeld. Ook ben ik erg blij met de Sunpower maxeon3 400wp panelen vanwege zijn hoge efficiency.
Goede voorlichting en correcte offerte. Installatie op afgesproken data en conform afspraken. Uitstekende communicatie en zorgvuldig en vakbekwaam monteursteam.
... en nog is het probleem niet opgelost. Ik heb een maand gewacht met het invullen van deze review om de Zonnefabriek ruim de kans te geven het probleem op te lossen. Het maakt mij als klant niet uit aan wie het ligt. Wij hebben nog steeds een niet goed functionerend zonnesysteem, plus de nodige overlast gehad. Wat had beter gekund? Meteen een maand geleden al een nieuwe omschakelkast bestellen, toen bleek dat deze niet goed werkte. Als de levertijd nl. 4-6 weken is hadden we nu al een nieuwe kast kunnen hebben. Als je die pas na een maand gaat bestellen, duur het nog langer. Positief punt: de klantvriendelijkheid van de medewerkers. Daarom kan ik de Zonnefabriek wel aanbevelen. Alleen als er een defect apparaat wordt geinstalleerd heb je pech, want de oplossingsgerichtheid kan veel effectiever. Dit is onze persoonlijke ervaring.
Beste, Dank voor uw reactie en vervelend dat het negatieve gevoel de boventoon voert. Omdat we bij Zonnefabriek kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, voel ik me toch genoodzaakt hier nog op te reageren en wat meer te verduidelijken. Ik kan me voorstellen dat het jammer is dat een onderdeel van uw installatie niet werkt, maar uw installatie zelf wekt gelukkig wel gewoon zonne-energie op. Het is een zeer specifiek product wat bij u defect is, en om deze reden ligt dit niet standaard bij ons in de loods. We doen er binnen Zonnefabriek echter alles aan om uw installatie zo snel mogelijk weer volledig werkend te krijgen. Hierin zijn we helaas afhankelijk van de fabrikant en leverancier van het product. Het voelt daarom wat oneerlijk dat hier een laag cijfer tegenover staat. Nadat één van onze serviceteams bij u langs is geweest om het probleem op te sporen, hebben we eerst moeten wachten op bericht van de fabrikant dat het product binnen de garantie omgeruild kon worden. Om er zo van verzekerd te zijn dat er geen bijkomende kosten zijn voor het omruilen van het product. Om deze reden is het artikel niet gelijk besteld. Na een GO vanuit de fabrikant hebben we de order gelijk doorgevoerd. Helaas gaat het bestellen en de levering van het product niet altijd zonder slag of stoot en voor snelle levering zijn wij helaas afhankelijk van de fabrikant. Het product is momenteel onderweg, maar de groothandel heeft op zijn beurt problemen met het transport. Ze hebben ons nu gemeld dat het product begin volgende week binnen zou moeten zijn, we houden elke dag ruimte vrij in onze agenda zodat we snel kunnen schakelen als de kast er ook daadwerkelijk is. Ik wil benadrukken dat u gelukkig tijdens deze prachtige dagen wél gewoon een werkend systeem heeft gehad en heeft kunnen profiteren van uw eigen opgewekte zonne-energie. Om het positief af te sluiten, ben ik zeer blij te lezen dat de klantvriendelijkheid van onze medewerkers niet aan u voorbij is gegaan. Dit is zeer belangrijk voor ons en we waarderen het dat dit de klant ook opvalt. We blijven ons best doen om uw installatie zo snel mogelijk werkend te krijgen. Ik hoop op een snelle verdere afhandeling en op minstens 25jaar duurzame groene stroom zonder problemen voor u.
We zijn tevreden , wat wel duidelijker hadden moeten worden benoemd is de aanpassing aan de meterkast. Zeker als je besluit om ook een laadpaal te gaan nemen .Was toch € 2100,00 . (Omdat de ruimte in bijna alle stoppenkasten dan te klein is .)Onze woning is 27 jaar oud.
Dit is de tweede zonnefabriek installatie, de eerste in 2012 en nu weer in 2022. Zelfde kwaliteit en zelfde service. Zeer aan te bevelen.
Het plaatsen van de panelen ging snel en goed. We werden vantevoren goed geïnformeerd. De Zonnefabriek heeft service in een hoog vaandel staan, erg prettig!
Zeer nette en vaardige installateurs, nergens een kabel te zien.
Er zijn na de informatie aan huis, duidelijke afspraken per mail gemaakt over de levering en montage van de zonnepanelen met bijbehorende apparatuur. Alles is duidelijk gecommuniceerd, ook de veranderingen, de monteurs hebben keurig werk geleverd. Kortom, eigenlijk niets bijzonders, de Zonnefabriek doet wat ze beloven en dat zou voor iedereen in dit land de standaard behoren te zijn. Wij zijn uitermate tevreden!
Daniel Goedkoopstraat 23 A
1096 BD Amsterdam