Over het algemeen zeer tevreden, met één kanttekening
Wij zijn in het algemeen zeer tevreden over onze keuze voor Zonnefabriek. Aan het begin hebben wij uiteraard bij een aantal partijen een offerte opgevraagd, wij hebben uiteindelijk voor Zonnefabriek gekozen omdat hun met A-merken werken zoals Sunpower en SMA, omdat ze een installatie garantie bieden, en omdat het een bedrijf lijkt te zijn met een focus op service. Daarnaast lijkt het voor ons een betrouwbaar bedrijf te zijn.
Na de offerte hebben we nog contact gehad over wijzigingen in het legplan om een extra paneel te plaatsen. Dat ging op zich prima, echter kreeg ik op het eind wel het gevoel dat de verkoper klaar was met de wijzigingen.
Vervolgens werden we netjes op de hoogte gehouden van de installatiedatum door de planning. Uiteraard liet de installatie even op zich wachten, gezien de lange levertijden. Dat was voor ons geen enkel probleem.
De installatie verliep prima en wij waren zeer te spreken over het installatie team uit Dordrecht. Allemaal heel vriendelijk en hard werkende jongens. De installatie moest helaas wel over twee dagen worden verdeeld, voornamelijk vanwege de korte dagen in de winter.
De enige kanttekening die ik wil maken is dat het achteraf blijkbaar mogelijk was geweest om nog een extra paneel te plaatsen als een pijpje zou worden verplaatst. Ik had daar helemaal niet bij stilgestaan dat dat mogelijk zou zijn, en de verkoper heeft mij dat ook niet verteld. Achteraf bleek dat het wel zou kunnen, maar dan zouden de kosten voor 1 extra paneel echt heel hoog zijn (ook omdat er een andere omvormer nodig zou zijn). Ik had die optie graag van tevoren geweten, zodat ik een weloverwogen keuze had kunnen maken. Ik wil hiermee niet alle schuld bij de verkoper neerleggen, ik had er immers zelf ook niet bij stilgestaan, maar aan de andere kant heeft de verkoper natuurlijk veel meer verstand van zaken.
Los van de kanttekening ben ik alsnog zeer tevreden over Zonnefabriek en hopen wij vele jaren te kunnen genieten van onze eigen Zonnefabriek.