Aardige, energieke professionals

De installatie werd gedaan door vrolijke medewerkers die goed om elkaar waren ingesteld. Ik had het gevoel dat de uitvoering in goede handen was en werd tussendoor prettig op de hoogte gehouden over de voortgang van de installatie.

Kwalitatief en proces dik in orde!

Vanaf advies tm installatie heeft Zonnefabriek bij ons echt gedaan wat ze beloven. Duidelijke stappen en informatie tijdens bestelproces en eerlijk over levertermijn. Kortom betrouwbaar en professioneel uitgevoerde installatie geplaatst. Bij ons ging het om 10 zonnepanelen. Meteen inzicht in opbrengst via de App. We zijn dik tevreden en een compliment aan de adviseur Jeroen en overige medewerkers Zonnefabriek. Fam Koster

Very happy

I contacted 3 solar panel companies when I was researching possibilities for my home. Only one company actually came to my house and personally assessed the situation before making an offer: Zonnefabriek. Therefore I went with this company. Although the wait for the panels was a bit long, it was worth it. I had total confidence that the installation would go smoothly thanks to the initial appointment. Indeed it went very smoothly and the installers were very professional and friendly. The solar panels themselves are also outperforming expectations. I would recommend Zonnefabriek to anyone, even if there is a wait: there is a good reason!

• Would you recommend us? Yes

Erg tevreden, professioneel en vakkundig.

Na onderzoek uiteindelijk besloten om onze zonnepanelen bij de Zonnefabriek te bestellen. De intake/inspectie verliep heel goed en professioneel en we hebben dan ook niet lang erna de offerte ondertekend retour gestuurd. Gedurende de oplopende levertijd werd er goed gecommuniceerd over de actuele stand van zaken. Uiteindelijk vond de installatie plaats welke echt vlekkeloos verlopen is en uitgevoerd werd door een topteam. Zag er van te voren wel wat tegenop, er moest ook via de kruipruimte geboord worden. Achteraf onterecht want het ging perfect evenals de correcte aansluitingen in de meterkast. Als je besluit om zonnepanelen te laten installeren is het als leek natuurlijk lastig om te besluiten welk bedrijf het mag uitvoeren. Voor ons is het echter nu helder: De Zonnefabriek!

Goed team met leuke mensen en een goed eindproduct !

Vriendelijk installatie team, mijn waakse hond was het er niet mee eens maar een vlekkeloze actie, netjes verlopen en keurig achtergelaten. Voor de 2e keer een goed advies en een mooie set die direct wat opleverd. Top !

Zeer goede services! Vriendelijk personeel

Vanaf begin tot eind is het goed gegaan. Het huisbezoek om de te kijken waar de zonnepanelen konden komen en hoe ze de kabels konden wegwerken ging zeer goed en erg vriendelijk. Voor het plaatsen van de zonnepanelen waren ze een dag bezig en ze waren erg vriendelijk. Al met al een zeer goede ervaring met de zonnefabriek

Omdat ik dergelijke aankopen en werkzaamheden enkel wil laten doen door ervaren en erkende bedrijven, met goede beoordelingen ben ik bij Zonnefabriek uitgekomen, ook al is de prijs iets hoger dan gemiddeld. Vanaf het begin tot eind professioneel begeleid en tevreden met de gehele uitvoering.

10 weken data gedoe na installatie

Hoefde niet lang na te denken: na mijn eerste ervaringen met de Zonnefabriek weer in zee met ze voor uitbreiding. Weet dat ze wat duurder zijn maar hun panelen, service etc. is gewoon zeer goed en de eerste keer verliep alles vlekkeloos. Ook de 2e keer verliep alles tm de installatie prima ....echter daarna 10 weken lang gedoe met data-input verschillende apps, portal etc. Dataverkeer van totale systeem: 1 nieuwe omvormer en de gekoppelde oude en nieuwe set panelen naar portal verliep niet vlekkeloos, viel uit, werd niet geupdate. Uiteindelijk gekozen voor aanmaken geheel nieuw account ..en nu draait alles als een zonnetje. Hopelijk heeft deze ervaring er toe bijgedragen dat indien klanten systemen gaan koppelen en ze reeds een sunny portal account hebben er direct wordt gezegd dat de best werkende en snelste oplossing is om een extra nieuw account te openen. Oude account met data blijft gewoon bestaan. Had ze graag een 10 gegeven maar door het gedoe, waaronder het zelf meermaals contact opnemen met SMA, check of er geen beveiligingsfilters dicht stonden of poorten van de router niet actief waren waardoor dataverkeer niet doorkwam (wat advies SMA was) kom ik helaas dit keer niet verder dan een 6je. Neemt niet weg dat ze uiteindelijk alles toch voor elkaar kregen.....en ik best tevreden ben...hoewel een tegemoetkoming in de vorm van gratis pro toegang, of kleine kwijtschelding restbedrag, of desnoods iets van tegoedbon van Bol zeker op zijn plaats was geweest.

Goed advies, snel geïnstalleerd

Vanaf het eerste gesprek met goed advies op de wachtlijst gekomen. Na 4 maanden toch nog sneller dan verwacht zijn de zonnepanelen geplaatst. Dit mede omdat onze eigen elektricien de kabels kon leggen. Duidelijke e-mails ontvangen en prettig het contact. Heel fijn en zeker aan te bevelen.

Goed georganiseerd bedrijf.Goede spullen.

Wij zijn heel tevreden over de Zonnefabriek. De installatie is prima verlopen,een goede ploeg mensen,die hard gewerkt hebben en alles keurig hebben afgewerkt en uitgelegd. Ook het voortraject was prima. Kortom:wij bevelen de Zonnefabriek aan!

Over de hele linie prima

Vanaf het eerste contact hebben wij alleen maar klantvriendelijkheid en goede expertise ervaren.

Bijna perfect

Installatie: Installateurs zijn professioneel, werken veilig, duidelijke uitleg, ik ben zeer tevreden. Support: Mijn contactpersoon van de planning heeft ook zeer goed werk verricht; zij kon goed meedenken en heeft alles aan gedaan om een optimale planning te krijgen. Advies: Een van mijn selectie criteria was dat daadwerkelijk iemand langs zou komen en niet via een foto afkomstig van internet een offerte zou aanbieden. Het contact met de vertegenwoordiger van Zonnefabriek was goed. Het aanbieden van een standaard offerte is altijd aanwezig daarom is het verstandig om de verkregen offerte goed te bestuderen , dit voorkomt extra kosten! App: De bijbehorende app SMA Energy is qua functionaliteit zeer uitgekleed en voldoet niet aan de huidige normen. Gebruiksvriendelijkheid is ook ver beneden de normen. Gelukkig is de bijbehorende site beter maar is zeker ook niet perfect. Ik had bijvoorbeeld per string de opbrengst willen zien.

Toch teleur gesteld ondanks nette mensen en een goed draaiend installatie

De mannen welke de zonnepanelen hebben geplaatst werken keurig. Waren op tijden de installatie draait. Daar zijn we tevreden over Alleen een min punt was/is dat wij van te voren hadden aangegeven het max rendement van de zonnepanelen wilden hebben. Wij gingen er van uit dat 8 stuks mogelijk moest zijn. Degene welke het heeft opgenomen kwam op 7 stuks uit. Bij het monteren kwamen we er met de mannen welke de zonnepanelen op het dak legden uit dat 8 stuks zeker mogelijk was. Gebeld met de zaak om nog een extra paneel aangezien de rij afstand 5 min is en dat ze deze gelijk konden meenemen met het leggen op het dak. Bleek dit niet mogelijk te zijn. De offerte moest worden aangepast( gaf aan dat ik hier zo voor het meerwerk teken ). Werd ook gezegd dat er geen een beschikbaar zou zijn( dat trek ik erg in twijfel. Voor zo een groot bedrijf heb je altijd wel een extrapaneel in huis in verband met schade). Later belde de persoon mij op welke de offerte en het opnemen bij ons heeft gedaan en vertelde vrolijk dat een extra paneel wel mogelijk was maar dat hier een meer prijs aan zit van € 800 a € 900 euro. Jullie begrijpen wel dat ik hierom teleur gesteld ben. Had gewoon in het werk meegenomen kunnen worden.

Geweldige ervaring met de Zonnefabriek.

(Klant-)vriendelijk, over alles goed nagedacht. Komen afspraken na. Erg prettig allemaal!

Heel netjes gewerkt en ook snel alles klaar

Er is heel netjes gewerkt en alles was ook behoorlijk snel klaar. Er is tot slot ook uitleg gegeven over het systeem.

Na een zeer lange wachttijd van 9 mnd, is het plaatsen snel en netjes verlopen.

Zie bovenstaande

Na de lange wachttijd is het nu keurig voorelkaar.

Helaas waren er veel problemen met de levering van de omvormer. Maar dat geld voor iedereen. Nu het geplaatst is zijn we super blij. De mensen die het plaatsten waren keurig op tijd en alles liep op vlot. Daar zijn we ook heel tevreden over.

In één woord geweldig!!!

Vanaf het eerste contact tot aan het opleveren van de zonnepanelen niks anders dan lof. Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel. Afspraken worden nagekomen en je wordt goed op de hoogte gehouden over de status van het verloop van je installatie. Ik kan de Zonnefabriek dan ook zeker aanbevelen!

Fijne partij

De Zonnefabriek heeft vier jaar geleden 17 panelen gelegd en onlangs 13 extra panelen. Ik vind de communicatie prettig met ze, ze leggen goed uit, de offertes kloppen, ik kan ze bereiken en ze hebben een eigen service-afdeling voor het geval er iets mis gaat. En ze voldoen aan de keurmerken etc. Daarnaast vond ik de monteurs beide keren prettig en aardig en werken ze netjes en zoals het hoort met valbescherming en de electra voldoet ook aan de regels. Kortom een tevreden klant en ik kan ze zeker aanbevelen.

Professioneel

Goede voorbereiding en uitgebreid advies gehad alvorens de installatie. Daarbij werd ook goed meegedacht hoe kabels en dergelijke zo goed mogelijk zou kunnen worden geinstalleerd. Ook werd geadviseerd om bijvoorbeeld een grondmantel/-buis in te graven zodat draden, ook in het geval van toekomstige uitbreiding, makkelijker geinstalleerd kunnen worden. Op de dag van installatie zelf ging 5 man (normaal 3?) voortvarend aan de slag en werd er meteen een steiger voor het huis neergezet. Met een anderen besprak ik het installatieplan zoals waar de omvormer zou komen te hangen en dachten we nog een keer goed na hoe de bekabeling het beste zou kunnen lopen. Fijn dat daar nog een keer over gesproken en meegedacht werd! De installatie verliep zelf vlot. Nadat alles netjes te hebben afgewerkt en opgeruimt, liepen we alles nog na of het naar wens was. Al met al geen goedkope ervaring (is het nooit toch) maar was het wel waard in mijn ogen.

Zeer tevreden met zonnesysteem na moeizame installatie.

Wij hebben een zonnesysteem met 17 panelen, 11 kwh BYD batterij en ATM switch en is nu ruim drie maanden, naar onze volledige tevredenheid, in bedrijf. De installatie op de eerste dag liep werkelijk op rolletjes en zeer professioneel uitgevoerd, echter kon de werkzaamheden niet op die dag worden voltooid. Wij hadden verwacht, dat de volgende dag de werkzaamheden zouden worden hervat, maar helaas werd dat 13 later pas uitgevoerd en ook nu kregen zij het systeem nog niet in bedrijf. Eén monteur heeft ons de volgende dag gebeld en samen met hem hebben wij een firmware update uitgevoerd op de omvormer, die daarna wel werkte, maar alleen de batterij werd opgeladen en de stroom kon nog niet worden gebruikt in het huis, zowel niet uit de panelen en ook niet uit de batterij. Nog één week later kwam deze monteur weer langs en heeft het ATS gedeelte volledig geïnstalleerd en keurig netjes werkend gekregen. Na drie weken werkte het uiteindelijk. ATS is een volledig automatische backup systeem, die er voor zorgt, dat als de netspanning uitvalt, het huis volledig van stroom blijft voorzien uit de batterij en panelen. Dat omschakelen gebeurd binnen 20 milliseconden. Het enige, waarom wij geen 10 geven is, dat er geen rekening is gehouden met tegenslagen en daardoor pas 3 weken later het systeem werd opgeleverd. Echter kunnen wij iedereen een dergelijk zonnesysteem, zoals wij nu hebben, van harte aanbevelen. Grote voordeel is dat functies ATS en het opladen van de batterij in één apparaat zit, naast de normale functie van het omvormen van gelijk- naar wisselstroom. De Sunny home manager regelt alles verder feilloos en nu al in februari is de batterij al meerdere malen tot 100% gevuld, waardoor er een aantal dagen al geen stroom van het net meer werd afgenomen, echter wel terug geleverd, want als de batterij vol is, gaat het alsnog naar het net. Kortom het systeem werkt echt perfect en daarom onze aanbeveling. De Zonnefabriek heeft alle kennis in huis en werken zeer professioneel.

alles volgens plan uitgevoerd. en netjes !

Prima gepland en met juiste ploegje mensen in 1 dag alles volgens plan geïnstalleerd !

topservice van eerste afspraak tot plaatsing.

Bij het eerste gesprek met Zonnefabriek werden wij zeer uitgebreid en zorgvuldig geadviseerd en waren wij in staat een verantwoorde keuze te maken. De offerte was verder duidelijk en de opvolging ervan ook. Wij werden voor plaatsing goed op de hoogte gehouden van de voortgang en de plaatsing zelf was erg prettig. Aardige jongens die netjes te werk gingen en binnen een dag alles keurig voor elkaar hadden. We hebben gezellig samen gelunched en koffie met een gevulde koek gedaan. Zonnefabriek bevelen wij van harte bij iedereen aan.

Moeizaam nadat ik op dinsdag 14 februari melding heb gedaan dat mijn omvormer niet werkte. Ik had het gevoel dat "het een beetje liet lopen" en ik maar geen tijdstip kreeg waarop een monteur langs zou komen om de omvormer aan de praat te krijgen. Elke dag wel gebeld maar of ik werd niets wijzer of was mijn contactpersoon (vaak) niet te bereiken. Hij vroeg mij wel om onder begeleiding op afstand een bepaalde digitale actie te ondernemen om de omvormer te laten werken terwijl ik daar geen verstand van heb en dat dus ook niet heb opgepakt. Na 1 week, op ma 20 februari kwam na een zoveelste telefoontje van mij kreeg ik van mijn contactpersoon het bericht dat die zelfde middag een monteur langs zou komen en die heeft de omvormer van de juiste software voorzien en werkt nu naar behoren. Dinsdag 21-2 kreeg ik melding van één van uw medewerkers dat mijn 3 omvormers (terwijl ik er twee heb!) goed werkte en dus aan mij lag. Dan moet hij na ma. 20-2 16:00 uur gekeken hebben terwijl die medewerker om 9:00 al had kunnen weten van mijn probleem want een mail naar uw kantoor was vrijdagmiddag 17:15 verstuurd. Met vriendelijke groet, D.Y. Többen

Ervaren en vakkundig.

De monteurs waren bekwaam en correct. Denken met je mee. Nette installatie en het werkte gelijk goed!

Daniel Goedkoopstraat 23 A

1096 BD Amsterdam