Deskundig, vertrouwd, betrokken, puur gericht op dienstverlening.
Met een sterkte van (bijna) -9 was mijn hoornvlies te dun voor een laserbehandeling. De enige keuze in mijn geval bleek een lensvervanging. Hoewel ik sowieso niet overliep van moed om mijn ogen te laten laseren, laat staan te vervangen door nieuwe lenzen, kreeg ik tijdens het eerste gesprek meteen vertrouwen. Bij een eerder geraadpleegde commerciële kliniek was het advies om te kiezen voor multi vocale lenzen. Tijdens het eerste gesprek in het oogziekenhuis kreeg ik de vraag of ik monovisie gewend was. Buiten het grote prijsverschil met de multi-vocale variant, betekende dit voor mij o.a. minder kans op zogenaamde halo's. Het monovisie concept (één oog op sterkte voor het ver zien, de andere oog op leesafstand (contactlens -8,5/-6,5) doe ik al jaren. In ieder geval gaf mij het totale advies, de vertrouwde omgeving, het directe contact met de behandelende chirurg dr. Gan, mij zoveel vertrouwen om de stoute schoenen aan te trekken. Van de hele behandeling voel je totaal niets. Natuurlijk was ik gespannen maar alles ging bijzonder relaxt (van ontvangst, onderzoek, daadwerkelijke kortdurende behandeling tot de cappuccino na afloop). Ik had ook totaal geen napijn of gedoe. Op dezelfde avond na de behandeling kon ik langs te spleten van het oogkapje al méér zien dan ik in de afgelopen 50 jaar had waargenomen zonder bril. De dag daarop ging de wereld open! Cliché; had ik het maar veel eerder gedaan.