Een geweldige ervaring/ reis gehad, en goed georganiseerd door Bolderman

Een geweldige reis gehad met ons gezin waarvan drie kinderen, zeer goed met kids te doen. Ze willen zelfs terug zo mooi vonden ze het.

Fantastisch reis naar Madeira

Ontzettend veel gezien en gedaan op Madeira. Leuke mensen ontmoet en veel mooie parken bewonderd. De bloemen zijn prachtig. Heel mooi om naartoe te gaan als je houdt van natuur bloemen en wandelen. Een reis om nog eens terug te gaan. Goed hotel en veel winkels

Zeer slecht

Kort geleden een rondreis “ De Noordkaap” gemaakt. Te triest. Delen van de reis werden gewoon overgeslagen, uren lang in stilstaande bussen zitten wachten zonder enige info. In Tromsø sliepen wij in een patiëntenhotel en ontbeten in het ziekenhuis tussen de patiënten. De tussenstops waren nagenoeg alleen maar langs de snelweg bij tankstations. De reisleidster zat regelmatig te slapen en gedroeg zich alsof het haar vakantie was. Zij was alleen maar bezig met selfies en praatte graag over haarzelf. Een gepensioneerde dame van zeventig. Is op zich niets mis mee, maar had groot gebrek aan energie.Vertelde nagenoeg niets over de plaatsen waar wij naar toe gingen. Communicatie was er gewoon niet.Had geen contact met de reizigers. Ik reis veel, maar heb nog nooit zo’n slecht georganiseerde reis mee gemaakt. Review op Facebook worden verwijderd en bij Bolderman blijft het nagenoeg stil. Update. Wij ( de briefschrijvers) hebben inmiddels een vergoeding gekregen van 25% en een korting van 10% op een volgende reis. Inhoudelijk is er niet op de brieven gereageerd. Bolderman zeer teleurstellend voor zo’n groot bedrijf, dat u niet eens de moeite hebt genomen om te reageren op de laatste brief .

Nooit meer Bolderman helaas

Op 17-7 jl schreef ik dit: Onze 9de reis met Bolderman en de 1ste die echt onder de maat was 10 dagen Rondreis Schotse Hooglanden en Orkney-eilanden met een chauffer, die geen ervaring had met dit soort reizen, nog nooit in Schotland was geweest en qua planning, organisatie en communicatie zeer te kort schoot. Wel een leuke en vrolijke man. Verder, behoudens de ferry, hotels die op verschillende terreinen, zoals en/of eten, hygiëne, geen lift, kamers, onder de maat zijn. Het hotel in Lybster was het minst; 's avonds vantevoren al je eetwensen opgeven, zelfs of je iets warms bij het ontbijt wilde en een keer macaroni zonder vlees en zelfs spaghetti zonder vlees en zonder kaas! Naast de ferry nog twee positieve punten. Leuke groep en prachtig land. Nadat ik van een reisgenoot hoorde, dat hij een bescheiden tegemoetkoming had gekregen ging ik Bolderman ook benaderen. Helaas na zeer veel pogingen [t/m de vraag of het hun bedoeling was dat we er nooit meer gingen boeken] krijg ik hoegenaamd totaal geen reactie van Bolderman. Hoe jammer wij dat ook vinden gaan we nooit meer met deze organisatie op reis dus. 16-10-2023 Hidde Bouma , Wijk Bij Duurstede

Zeer gemengd

Vorige week een reis gemaakt naar de Dordogne. Het merendeel was niet slecht. Echter de overnachting in orleans was echt beneden de maat. We hadden geboekt voor comforthotel, maar daar was een andere groep ondergebracht. Dus verwezen naar een naastgelegen hotel, fasthotel. Dit was echt zielig. De kamer was piepklein, de badkamer had het formaat van een vliegtuig toilet. Redelijk schoon en het bed was ook goed. De eetzaal was van een jeugdherberg niveau, het terras was vier hardhouten, ruwe banken en een vergane tafel. En nog kapot ook. Kortom, we zaten met 46 mensen op een plastic eetstoeltje op een asfaltplaats. Niet bepaald een vakantiegevoel. Daar zou bolderman toch echt een alternatief voor moeten zoeken.

mooie reis

een hele mooie reis naar Kroatië ,Opatija. Het was een fantastische reis en een goede chauffeur/reisleider. helaas wel een paar minpuntjes. De rondvaart was inderdaad een rondvaart....een rondje varen voor €25,- pp. ok er zat wel een borrel bij maar dan nog. de excursies zijn fantastisch maar te dicht achter elkaar ,er had zeker een dag tussen moeten zitten. Op de terugreis het overnachtingshotel in zuid Duitsland "hotel Sonnenhang".....dit was een aanfluiting. een zeer norse "ontvangstdame" die ons direct bij aankomst liet weten dat er onder de €25,- verteer niet gepind kon worden ,wel gelijk cash afrekenen De buitentafels waren te smerig om aan te gaan zitten. de badkamer stonk naar het riool en op de beker zat lipstick van de vorige gast (echt niet van mij) het douchen was een ramp .... het was OF koud OF heet ,mengen ging niet. jammer Bolderman ,dit hotel is NIET Bolderman waardig

Hele fijne chauffeur

Ik ben naar Lourdes geweest van 30 September tot en met 7 Oktober met een geweldige chauffeur Wim. Hij zorgde ervoor dat het een geweldige reis was door betrokken te zijn in Lourdes met alles b.v..startte de 1e avond met een kaars samen met de groep aan te steken op het heiligdom. Ik hoop dat ik hem volgend jaar weer tref met de busreis

We hebben genoten van deze prachtige reis

We kozen deze reis om na vele jaren de hoogtepunten van Toscano nog eens te herbeleven . Dat is zeker gelukt , met veel dank ook aan de prima chauffeur tevens reisleider Wouter .

Prachtige reis

Ik heb genoten van de hoogte punten van Toscane. Chauffeur en reisleider Wouter heeft het geweldig gedaan. Veel verteld over Toscane. De hotels waren gemiddeld.

Intensieve en indrukwekkende reis.

Toscane, Umbrië en Rome zijn fantastische ingrediënten als ze worden begeleid door een chauffeur/reisleider als Necmi (in ons geval samen met zijn vrouw). Kundigheid zowel als chauffeur als qua reisleider en met duidelijke passie voor zijn werk: zelfs op zijn vrije dag organiseerde hij een prachtige wandeling. Wij zijn nog onervaren met dit soort busreizen, maar déze is zeer goed bevallen. Mede dankzij een prettige groep medereizigers. Dat moet je natuurlijk steeds maar weer afwachten! Hotel Mizar in Chianciano was prima met de prijs in het achterhoofd, alleen zou een beetje meer flexibiliteit bij de tijden van het ontbijt niet misstaan bij een hotel dat toch bestaat bij de de gratie van busreisgezelschappen. Gids in Rome vonden wij niet zo best. Bij Assisi en Siena beter. Het zal voor ons waarschijnlijk niet bij deze ene reis blijven!

genoten

mooie reis, ontzorgd, attente chauffer/reisleider, fijn geinteresseerd en gedisciplineerd gezelschap !

Fijne rondreis en goede gidsen en chauffeur

Niet eerder een groeps rondreis gedaan maar het is 100% meegevallen. De chauffeur was uitstekend in rijgedrag en uitleg en ook over de gids(en) niets dan lof. Natuurlijk heb je niet met alle mede reizigers een klik maar toch leuke gesprekken gehad. Het is zo goed bevallen dat we in januari met Bolderman een rondreis naar Zuid-Afrika gaan maken

Een onvergetelijke, betoverende rondreis door Marokko, mede dankzij de geweldige reisleider Anouar!

De 10-daagse Marokko rondreis was fantastisch, we hebben enorm veel gezien en gedaan! Van een indrukwekkende wandeling door de chaotische medina van Fès tot een dromedaristocht in de schitterende zandduinen van Merzouga, tijdens de zonsondergang... Het was allemaal prachtig! Onze reisleider Anouar is een kanjer, hij gaf ons veel waardevolle adviezen, informatie en tips en hij heeft super goed voor ons gezorgd! En dat valt niet altijd mee met een groep van 38 personen. Respect! Ook dank aan de vriendelijke chauffeur Hakim, die ons veilig door het intense verkeer van de koningssteden heeft geloodst. Het programma was wel behoorlijk vol, er was niet altijd tijd om even lekker te zwemmen of te relaxen maar verder was het een top rondreis! ❤️

Bijzonder land

Wij maakten de rondreis Roemenië met vertrekdatum 18 september 2023 . Deze reis duurt 12 dagen en dat is in mijn ogen gezien de afstanden die men overbrugt te kort . 14 of 15 dagen zou beter passen .Maar dat is mijn mening . Een hotel dichter bij Boekarest zou dan mogelijk zijn . Door de lange tijd van aanreizen naar Boekarest en terug keren naar het hotel in Predeal hadden we een kort bezoek aan Boekarest. Eerst even het plein van de revolutie bezocht maar daarna met de bus naar het parlementsgebouw voor een foto stop . Daarna bezochten wij het woonpaleis van Ceaușescu . Dat duurde een klein uurtje daarna weer de bus in en terug naar Predeal. 7 uur in de bus voor deze daginvulling is te lang. Ons hotel in Predeal was niet berekend op een hoeveelheid gasten wat in de bus past . Normaal gesproken verblijft men in 4 sterren hotel Mazurin . Maar wij verbleven in een ander hotel wat zeker geen 4 sterren waard was. 1 ober om het diner uit te delen,wat heeft die arme jongen lopen rennen in zijn eentje. Het diner liet ook wel wat te wensen over. Het ontbijt was in orde op de plastic bekertjes na voor de koffie en thee.In een 4 sterrenhotel mag je toch wel een kopje verwachten . De kamers waren acceptabel gedurende de hele reis met een uitschieter in Duitsland op de heenweg ,die was top. Nu kan je Roemenië misschien niet vergelijken met andere Europese landen maar er zijn hotels die er een potje van maken . Ik moet zeggen dat ik persoonlijk de bezoeken aan de 2 kloosters die wij deden zeer indrukwekkend vond. Ik zeg dan maar een wereld in een wereld. Zeker zijn in Roemenië de verschillen tussen arm en rijk goed zichtbaar wat dan ook weer bedroevend is om dat te zien. Tijdens deze reis krijg je een goede indruk van het land mede op dat op het moment van aankomst in Roemenië er een gids in de bus komt die bij ons bleef tot de laatste dag die wij verbleven in Roemenië . Dat was erg fijn want hij regelde werkelijk alles . Dus een mooie reis met wat kanttekeningen voor hotels .

Geweldige prettige reis naar Istrie Vsrar

Fantastische chauffeur Remco Informatief en regelde nog extra’s Gezellige groep Prima hotels Heel hartelijk bedankt

10 dagen Rondreis Fascinerend Schotland

Nooit zo'n slechte vakantie gehad. De bus was geen luxe touringcar maar een service bus. Ik heb een andere voorstelling van een luxe touringcar. Konden ook wat meer stops geplaned worden. De afstanden zijn te groot zonder meer tussenstops. Je zit meer in de bus dan erbuiten. De hotels zijn allesbehalve in orde, Het 2e hotel (3 dagen) was in mijn opinie niet om over naar huis te schrijven: De kamers werden NIET schoongemaakt zonder vragen De kamers hebben bedden waar je NIET fatsoenlijk met z’n tweeën in kan liggen. Ramen van enkelglas die de laatste jaren niet schoon zijn gemaakt. Een badkamer uit 1800, een wastafel met koud en warm waterkraan. Een toilet waarvan de bril niet omhoog blijft staan. Vloeren die aan renovatie toe zijn, zo krakend dat je bijna in geesten gaat geloven. Ondanks een lift, moet je alsnog met de koffers een trap op om in je kamer te komen. ALS de lift werkte. De maaltijden, met uitzondering van het ontbijtbuffet, zijn karig en slecht van kwaliteit. Twee plakjes wortel wat koolrabi en een ongeschilde aardappel en een dun plakje vlees. Het 3e hotel (3 dagen) spande helemaal de kroon! In dit hotel werden de kamers helemaal NIET schoongemaakt. De bedden werden niet opgemaakt, die net als het vorige hotel veel te smal zijn. De vuilnisbak niet geleegd, of je moest er om vragen Hetzelfde geld ook voor de handdoeken. Het enige redelijke was het eten, dat in buffetvorm was. Hoewel als het op was niet of niet snel werd aangevuld. In de laatste nacht waar we om 05.00 uur moesten opstaan is talloze keren het brandalarm afgegaan. Dit terwijl er al weken een probleem mee was dat men wist en niet oploste. Samengevat een hotel waar ik in ieder geval NOOIT meer naar toe wil! Helaas voor Bolderman moet ik concluderen dat ik nooit meer zoiets zal boeken. Ik hoorde iedereen klagen over de hotels en hun voorzieningen. Zou mij niet verbazen dat er naast mijn klacht nog meerdere klachten binnen zullen komen. Mede door verkeerde informatie in de reisbeschrijving.

Geweldige reis

Alles is perfect geregeld', mn.het overstappunt in zeeland. We hebben enorm genoten,fijne chauffeur, prachtig aan het gardameer. Hotel Royal in Garda is hier en daar aan vernieuwing toe. Tegels liggen erg los en ongelijk ook gevaarlijk voor oudere mensen. Personeel en het eten zijn top. Mijn man en ik hopen een volgend jaar deze reis nog een keer te kunnen maken. Fam. Semmekrot.

Een pracht kans om veel te zien in korte tijd tegen een bescheiden prijs.

Mooi en onvergetelijk

Net terug van 5daagse busreis naar België.ardennen en luxemburg.mooie omgeving prachtig hotel aan een rontonde. als je binnenkomt mooi echt boven minder maar wel schoon en netjes Personeel erg aardig ontbijt zeer uitgebreid .diner beetje weinig en wat simpel. We hadden als chauffeur Boris .die inviel. Dus kregen wij geen of weinig informatie .boris is Bulgaars super vriendelijk wel soms moeilijk te verstaan .hij was eerlijk zei datie er bijv 1 jaar geleden er was geweest en dat het nog wel zo was .en hij probeerde echt informatie in te winnen als we naar de plaats gingen .dus bolderman we hadden geen reisleider . Er waren.zat in de bus die dat een grote minpunt vonden .waarom 4 en half ster.belgies ardennen is prachtig .Boullion en al die andere plaatsen ook .super gezellige bus met dus een erg vriendelijke chauffeur.

Pittoresk vsar

Wij zijn 27 sept 2023 terug gekomen vd reis pittoresk vsar een hele mooie reis het hotel was super het eten was ook een ruime sortering maar chauffeur willie v kupers was niet de vriendelijkste hij vertelde niet veel ja wanneer we bij de bus terug moesten zijn en hoelaat smorges de vertrek als je iets tegen hem zei kon je een grauw en een snauw krijgen wij gaan nu 6 jaar mee altijd leuke chauffeurs gehad maar dit was echt een minpunt

Prachtige reis door Noordwest-Spanje

Begin september namen wij deel aan de reis door Noordwest-Spanje. Een leuk en bomvol programma waarbij diverse dorpen en steden zijn bezocht in twaalf dagen. Op de meeste dagen was het droog en zonnig weer. Op een enkele dag een beetje regen, dus we hadden niks te ‘klagen’. Ik begreep dat Alexander drie dagen van tevoren te horen kreeg dat hij deze reis moest rijden. Een prima chauffeur, hij bracht ons veilig van A naar B en was altijd goedgemutst met zijn glimlach. Dat hij niet zoveel wist van en over de omgeving, hebben wij hem vergeven. Tijdens de reis viel genoeg te zien en te fotograferen. Bilbao, Vitoria-Gasteiz, Burgos, León en Santiago zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. In de kleine plaatsjes aan de kust kan je goed vertoeven en heerlijk lunchen. De hotels waren redelijk tot goed. Het eten was prima, meestal werden maaltijden geserveerd en een enkele keer een buffet. Wij hebben wel eens slechter gegeten in Spanje. Jammer alleen dat bepaalde mensen telkens over van alles en nog wat aan het ‘zeiken’ waren. Je bent in het buitenland, pas je aan en geniet van je vakantie. In Santiago brak brand uit in ons hotel. Er was geen brandalarm en het personeel deed geen moeite om de boel te ontruimen. Gelukkig liep dit goed af. Twee extra activiteiten waren een bezoek aan een uitzichtpunt over Santiago en Bilbao. Baskenland was zeer verrassend, een regio die voor ons de moeite waard is om verder te gaan ontdekken.

Bournemouth - gewoon doen!

Voor ons, als echte natuurliefhebbers, was deze reis best wel buiten onze comfortzone! Maar wat hebben we genoten! De overtocht vanuit Duinkerken naar Dover was een leuke ervaring. Het Engelse landschap met z'n mooie kliffen en vergezichten is heel bijzonder. De excursies van deze reis zijn heel veelzijdig: veel cultuur (steden en plaatsjes met hun mooie kathedralen, uitzichtspunten en stadswandelingen), Stonehenge (heel imposant om daar nu echt te zijn geweest), Osborne House op Isle of Wight en toch ook behoorlijk veel (grillige) natuur. Chauffeur Patrick is niet alleen (een hele goede!!!) chauffeur, maar ook een fantastische reisleider. Hij heeft onderweg veel informatie gegeven, met op zijn tijd een leuk grapje of bijpassende muziek. Daarbij stond hij voor iedereen klaar als dat nodig was. Dus zowel de reis als de chauffeur krijgen van ons een dikke 10!

Een mooie reis die veel mooier had kunnen zijn.

Gisteren terug gekomen van 10 dagen Pittoresk Vrsar, Istrië. De reis op zich was prachtig. Helaas waren we niet te spreken over de chauffeur Willie. We kregen bijna geen informatie want dat was niet zijn werk zei hij en vragen werden met een snauw afgedaan. Ook hoorden we van een andere groep hoe er over onze groep werd gesproken tegen een andere chauffeur en dat was niet fraai. Jammer, we hebben vaak met Bolderman gereisd en zijn altijd tevreden geweest.

Reisbrochure niet naar waarheid

12 dagen naar de hak van Italië, Puglia wordt de reis in de brochure mooier verwoord dan in werkelijkheid. Het is uren in de bus met een minimale of zelfs geen excursie per dag. Ook niet alle hotels kwamen er voordelig, zelfs vies en met achterstallig onderhoud uit. De buschauffeur Berno Diender maakte er toch altijd weer n mooie dag van, dus dikke pluim voor Berno.

Redelijke reis, vreselijke chauffeur

Mijn Klacht: Wij hebben een klacht over chauffeur Ben vd E. die onze reis naar Istrie, Slovenië en Umag deed. In de bus kregen wij al een formulier die wij moesten invullen als we, met de door hem verzorgde gidsen meewilden. In het hotel in Umag, deelde hij aan ons mede, nadat wij weigerden om 12 euro pp te betalen voor een gids per dag, die hij voor 3 dagen had ingehuurd dus tel uit je winst , 48 personen a 12 euro Is 576 euro en dat maal 3, dat hij geen gids was maar een reisleider en dat hij niet betaald werd om voor ons de gids uit te hangen. Met als resultaat dat wij verschillende malen, gewoon de bus uitgezet werden, zoals in Trieste, en dan we het zelf maar moesten uitzoeken. Op maandag 11 september kwam voor ons de druppel, hij had het hele reisschema al door elkaar gegooid en die dag stond dus Pula op het programma en daarna was er de OPTIONELE wijnproeverij. Nu drinken wij niet, dus wij hebben dit niet bijgeboekt. De avond van te voren nog aan hem gevraagd van hoe of wat, kregen we als antwoord, je kan daar gewoon ook gaan zitten, alleen zal het wat langer duren voordat je dan geholpen wordt dus geen probleem, maar bij aankomst verwachten wij niet dat wij met zijn vieren de bus uitgezet worden in de middle of nowhere, 30 graden, geen schaduw, geen terrasjes om iets te kunnen drinken of om even naar het toilet te kunnen in de buurt…helemaal niks , alleen een begraafplaats en dan nog de opmerking daarbij van, veel plezier..er is hier toch niks te zien . We werden voor ruim twee en een half uur aan ons lot daar overgelaten. Een andere medereizigster volgende zich niet goed genoeg om mee te gaan, maar kreeg haar geld niet terug, met de opmerking, dan ga je maar mee naar binnen om naar de muziek te luisteren en zo niet, dan kun je bij de anderen buiten wachten. Echt zwaar onbeschoft. Volgende keer zijn het misschien mensen van 80 Als wij er iets van zeiden dan kregen we een sneer van..ik laat MIJN vakantie niet verzieken.!!! Wie zijn vakantie????? Wij hebben to

Vendelier 61-B

3905 PD Veenendaal

Over Bolderman Reizen

Bij Bolderman vindt u de mooiste busreizen, excursiereizen, rondreizen, stedentrips en vlieg-busreizen. Wij willen u graag laten genieten van de prachtige natuur, cultuur, steden en dorpen in Europa op een manier waarbij iedere minuut van uw reis wordt ervaren als een heerlijke onbezorgde vakantie. Met meer dan 50 opstapplaatsen door heel Nederland biedt Bolderman iedereen het gemak om dichtbij huis op te stappen. Een aanbetaling is bij ons niet verplicht.