Wij waren naar Rocamadour, in de Dordogne, Frankrijk. Wat een schitterende plek, om vakantie en excursies te beleven. Het hotel, wat gedateerd, maar voor mij was de plek het belangrijkste. Het dorpje tussen de rotsen gebouwd, geweldig. Op de foto, het kasteel en de kathedraal in de prachtige avondzon. Voor herhaling vatbaar!!
12 dagen toscane van26-09 t/m07-10-2022 Geweldige reis met mooie excursies en zeer goede chauffeur Wouter Heenreis overnachting in Wörgl zeer gedateerde kamer met slechte matrassen .slecht diner en karig ontbijt Chanciano thermen 4xnachten Zeer gedateerd hotel met slecht eten Montecatine thermen 5xnachten redelijke kamer maar ook weer slecht eten en ondeskundige bediening heel de vakantie geen eitje gezien De terugreis via Denkendorf zaten we in het gerenoveerde gedeelte van het hoofdgebouw van het hotel mooie kamer met prima douche prima eten en geweldig ontbijt . Met ja hoor een heerlijk gekookt eitje
Mijn man en ik gingen eind september voor het eerst met een georganiseerde busreis mee naar de Engelse Riviera. We hadden geen idee wat we hier van moesten verwachten, maar alles was prima geregeld. Er zullen ongetwijfeld medereizigers zijn geweest, die daar anders over dachten, want het gemopper was soms niet van de lucht. De eerste nacht gebeurde er iets tragisch, er brak brand uit en we moesten alle 50 naar buiten, waar we in de regen en sommige in nachtkleding en op blote voeten een paar uur hebben moeten wachten. Als we niet zo'n geweldige chauffeur hadden gehad, was het erger geweest. Hij bleef al die tijd bij ons en heeft tussendoor geregeld, dat wij s morgens naar het prachtige Hilton Hotel werden gebracht, waar we de dagen erna mochten overnachten. Werner heeft in mijn ogen alle kwaliteiten om een dergelijke groep te (bege)leiden. Bekwaam, rustig, humor, probleemoplossend, vriendelijk. Iedere reiziger verdient een Werner. Rob en J@ne // Hella en Wim
De reis was prachtig veel gezien enige minpuntje wat verouderde hotels
Voor het eerst sinds vele Boldermanreizen ben ik ontevreden. Dit is hoofdzakelijk door het gedrag van de chauffeur/reisleider die met ons op reis ging naar Pittoresk Vrsar begin september. Het grootste deel van ons gezelschap sprak schande over zijn anti-sociale, narcistische houding gedurende de reis. Daardoor hebben we diverse bij het pakket horende excursies niét mee gemaakt, om niet met die man geconfronteerd te hoeven worden. Verder hadden mijn dochter (waar ik mee samen reisde) en ik de bevestiging dat we een tweepersoons hotelkamer zouden hebben. Bij aankomst bleek dat we niét in een zich op het resort bevindend hotel zouden verblijven, maar in een 6 persoons appartement. Op zich een fantástisch appartement met alles erop en eraan, MÁÁR….. bij alles wat we wilden ondernemen moesten we 130 traptreden énkele reis aan hoogteverschil overbruggen. Naar ontbijt en diner, naar receptie, naar zwembad, naar zee voor uitstapjes naar bus of op eigen houtje. Met lichamelijke mankementen waar we beiden mee behept zijn was dat een slijtageslag waar we nóg niet helemaal van bekomen zijn. Wanneer hierover iets vermeld gestaan zou hebben in het mooie boek met te bespreken reizen, zouden we daar bij onze keuze rekening mee hebben kunnen houden. Bij het indienen van een klacht over deze zaken kreeg ik een automatisch antwoord, dat het wel 7 dagen zou kunnen duren voordat ik antwoord zou krijgen ivm drukte. 15 september is die klacht via mail verstuurd. Eind September heb ik aangegeven dat er inmiddels ruim 14 dagen voorbij waren en dat ik het niet netjes vond nog niets vernomen te hebben. Daarop kreeg ik als antwoord dat ze mijn mailtje door zouden sturen naar de klantenservice. U raadt het al……… inmiddels alweer een week verder……geen letter als reactie!!!!! Wanneer dit mijn eerste ervaring met Bolderman zou zijn zou ik er nooit meer voor kiezen nog met hen te reizen!!!!!!
Begin september hebben mijn man en ik een 10-daagse busreis gemaakt naar Toscane, Florence, Pisa en Elba. Voor ons een nieuwe ervaring ! Wat hebben wij veel gezien (voor bepaalde excursies moesten we soms erg vroeg opstaan) en wat is Toscane mooi. Hotel Regina, een "museumhotel", is een ware belevenis. Het ontbijt was niet echt uitgebreid en het diner was over het algemeen goed. Maar voor deze prijs kun je ook geen culinaire hoogstandjes verwachten. Het hotel heeft een heerlijk zwembad. Onze buschauffeur/reisleider René was helemaal top, hij kon ons veel vertellen over de omgeving. Je kunt natuurlijk altijd wel iets vinden wat niet goed is of anders kan maar al met al hebben we een hele fijne vakantie gehad. Zoals het nu staat gaan we volgende keer weer met Bolderman op vakantie !
Ze hier boven.
Onze 36e reis met Bolderman was dit keer 15 dagen klassiek Spanje. Een geweldig mooie reis met vele hoogtepunten. We hadden een hele fijne leuke gezellige en bekwame chauffeur Floris de Beer, die veel in de bus wist te vertellen en ook veel grappige verhalen had. Spanje is een mooi land, de hotels waren erg goed, het weer was prachtig en het gezelschap heel gezellig. Kortom we hebben genoten van deze vakantie.
Hele mooie reis naar kaprun gehad veel gezien goede chauffeur Frans en mooi weer dat is ook een groot voordeel en leuke groep
Vorige week zijn wij op reis geweest met Bolderman's 8 daagse Drielandenreis, Nauders en de Bernina Express. Alles over deze reis is al beschreven door de diverse mensen. Wat een geweldig mooie, indrukwekkende en leuke reis is dit en ons hotel "Tyrol", was tot nu toe het beste hotel dat wij ooit hebben gehad. Onze chauffeur was Eddie, een Belgische man die onze reis begeleide. Eddie is een top chauffeur, die veel passie in zijn werk stopt en oog voor zijn gasten heeft. Het reisgezelschap in deze week was ook gezellig en leuk, wat ook ten goede kwam aan deze geweldige vakantie. Op deze reis in September, hadden wij onze bergschoenen en warme kleding meegenomen wat zeker geen overbodige luxe was. Deze reis, vonden wij in één woord "geweldig". Groet, John & Ellie
Mijn broer was mee met de reis Corsica / Sardinie. Vertrokken op 29 augustus. Hij had iets last van zijn oog wat steeds erger werd. De buschauffeur was mee naar de dokter geweest maar er werd toen besloten om verder te rijden maar wel alles in de gaten te houden. André had inmiddels contact opgenomen met het thuis front. De laatste dag op de terug weg werd het al erger met de ogen en de pijn. Er werd besloten dat mijn broer naar het ziekenhuis moest en er werd contact opgenomen. Ik ben met mijn dochter in de auto gestapt en met regelmatig contact met André zijn wij naar Mainz gereden waar hij op een parkeerplaats is blijven wachten op ons. Wij zijn naar Koblenz gereden naar een ziekenhuis waar mijn broer 's avonds nog was geopereerd. Het was gelukkig goed afgelopen en wij hadden nog regelmatig contact met André die informeerde hoe het allemaal verliep. Wij zijn vol lof over deze buschauffeur en dankbaar voor zijn handelen
Fijne reisbegeleider en prima verzorgd. Onthaasten op vakantie.
Indrukwekkende reis, maar wel heel vermoeiend. Van 25 juli t/m 8 augustus naar de Noordkaap geweest. Een zeer indrukwekkende reis, met als hoogtepunt: het bezoek aan de Noordkaap. Met duizenden mensen de Midzomernachtzon mogen aanschouwen, kippenvel. Maar ook een zeer vermoeiende reis, dagen waar 600 km gereisd moest worden, een lange zit. Rendierenfarm, rendieren in het wild, elanden, de Kerstman en de Lofoten, wat ons iets wat tegenviel, misschien een verkeerde route genomen. Een goed beeld gekregen van Noorwegen en Finland. Onze chauffeur Bart, was een man van weinig woorden. Geen echte reisleider. Helemaal op zichzelf, zocht ook geen contact met zijn passagiers. Wat natuurlijk wel jammer was. Maar het reisgezelschap heeft dit wel weer goed gemaakt.
Mijn 10 daagse reis naar Ierland van 16 t/m 25 Juli Wat een prachtige reis. Heel veel gezien met een geweldige chauffeur Eric. Hoogtepunt het eiland Inis Oirr bij de cliffs of Moher.
Ondanks plus pakket veel bij moeten betalen, diner pakket ook ver beneden pijl, heel vaak met bolderman weggeweest, toen kreeg je nog gratis koffie in de bus, zelfs dat betaal je nu, er word teveel excursies in 2 dag gepropt 07:00 aan ontbijt 0745 weggereden en 11 uur in het hotel terug omdat de excursie van de dag erop niet door kon gaan moest het maar in de avonduren gebeuren, een niet zo een leuke chauffeuse kortom denk ik dat de kerstreis in december geannuleerd word door ons, de mede passagiers vinden dat bolderman een soort van oplichters word wat dr plus en diner paletten betreft is nooit zo geweest dus dit is erg jammer
Reeds vele reizen met Bolderman gemaakt. Maar het gaat van kwaad tot erger. Waarom wordt je na de boeking en het pluspakket nog geconfronteerd met extra kosten? En zijn die terecht? Bij onze reis kwamen er nog 110 euro pp aan kosten bij. En daar zaten ook entreegelden bij van parken die je aandeed tijdens de reis. In de omschrijving werd daar niets over gezegd! Kijk iedereen mag iets verdienen maar wat ons nu is overkomen riekt naar oplichting. we weten allemaal dat er goed verdiend wordt op de drank in de bus. Vooral omdat die drank bijvoorbeeld gekocht wordt in Bosnie-Herzogevina. We moesten brandstoftoeslag betalen van 2 euro pp per dag. Maar er wordt getankt in Slovenie en Bosnie tegen lagere prijzen als bij ons VOOR de verhogingen. Voor de Plitvice meren moesten we 40 euro entree betalen, maar het kaartje dat we kregen was 250 kuna, dat is 33,50 euro. Waar blijft die 6,50pp? Voor Mostar werd er een lunch met drankje georganiseerd voor 12,50pp. Maar overal in Mostar betaalde je zelf voor hetzelfde 7 euro, waar blijft die 5,50pp? Voor sommige gidsen moest 6,50pp worden afgerekend. Met een bus met ruim 40 personen tikt dat erg aan. En de gidsen zelf krijgen 75-100 euro voor een uur gidsen. Waar blijft de rest van het geld? Wat gebeurt hier? Dit moet echt aan de kaak worden gesteld.
Alle keren dat wij met Bolderman mee zijn geweest worden in deze ene zin omschreven. In een woord Geweldig!
Wij zijn 10 dagen Adriatisch kust op 3-9-2022 geweest het eerste hotel in Worgel in Oostenrijk was schandalig met 22 mensen naar een ander hotel Wij hebben daar in een kast moeten slapen de bad kamer daar was wel een douch maar met koud water en die was op de gang . Het eten was schandalig wij hadden een schnitzel verwacht maar we kregen een grote lap vlees zo groot als een schijfje tomaat en 10 steeltjes friet smakelijk eten . Wij NIET . Ook in het hotel in Italië waren veel mensen ziek wij hebben extra betaalt 29 euro voor excursie in de bus kwam daar nog 43 pp bij dat hebben we ook betaalt maar we zijn wegens ziek zijn konden we niet mee geld terug ?Schrijf het maar op je schoen zool. Ik heb een klacht in gediend maar daar reageert bolderman niet op SCHANDALIG wel betalen maar als er stront aan de knikker is zijn ze NIET THUIS Aan bevelen NEE dit was de 6 e keer dat we met Bolderman zijn weg geweest maar ook de laatste als dit niet Heel goed opgelost word Dit hebben meer mensen gezegd bij ons in de bus . Ook in dat eerste hotel was een overboeking dat wist Bolderman ook maar daar doen ze niets mee ook de chauffeur was heel boos de nood lijn was niet beschikbaar bij Bolderman ook in het hotel in Italië waren veel klachten daar heeft de chauffeur een a 4 van vol geschreven en overleg met de eigenaar gehad maar daar word ook niets mee gedaan SCHANDE . Wij betalen liever meer en met GIELEN mee dan hebben we waar voor ons geld . Ik ben benieuwd of wij naar de vakantie man op de TV moeten voor dit geval OF LOST Bolderman dit netjes op ???????????
Wij maakte de 10 daagse rondreis Noorwegen met vertrek 12 september 2022. Voorop stel ik dat het prachtig was en de hotels en eten van goede kwaliteit zijn . Het programma uit de reisgids komt niet geheel overeen met de realiteit. Het betreft de volgende punten . wij vertrokken op maandag en tot en met woensdag klopte de omschrijving van de reis.Wij hadden al gezien in de reispapieren dat het hotel omgeving Boverdalen was gewijzigd naar het hotel Nordfjord in Nordfjordeid .Dat ligt dus 212 km oostelijker .Daardoor miste wij de Sognefjellsvegen , de hoogste bergpas van Noord europa (volgens reisgids). Door hotelwijziging hebben wij donderdags en vrijdags een groot deel dezelfde route gereden . Wij zouden op zaterdag doorreizen naar Oystese via de Sognefjellslvegen naar Flam .Dat klopt dus in de reisbeschrijving niet want wij benaderde Flam vanuit Nordfjordeid.Een heel eind terugrijden via dezelfde weg als de weg om het hotel te bereiken . Vonden wij erg jammer . Zondag is een vrije dag maar is ingevuld door Bolderman met een bezoek aan Bergen a 30,00 euro pp. Leuk om een keer gezien te hebben . Op maandag gaat de reis verder over Hardangervida met volgens de reisgids een stop in Geilo . Dat ging niet door omdat er s'ochtends een excursie was naar een Natuurmuseum .Wij waren daar om kwart voor tien en de bedoeling was dat wij daar om kwart voor één weer zouden vertrekken . Bezoek aan museum duurde een uurtje en dan heb je er niks . Restaurant ging pas om 12:00 uur open dus deel verloren tijd. Daarna door naar Voringsfossen watervallen . Volgens chauffeur fotomoment van 15 minuten . Gemiste kans want was prachtig daar met trappetjes langs de waterval .Echt spectaculair. Bij vertrek daar vroeg ik stopt u nog op de Hardangervidda (is toch bijzondere plek ).Helaas was niet mogelijk .Vokgens chauffeur geen tijd voor . Na Hardangervidda wel een stop van kwartier en één van half uur. Indien de reisbeschrijving gevolgd was was dat meerwaarde geweest voor deze reis.
Ik heb een reis geboekt omdat ik wou doorklikken tot de accomodatie vervolgens heb ik blijkbaar een reis geboekt was absoluut niet de bedoeling was, bel ik dezelfde dag nog meermaals word de verbinding vanuit Bolderman verbroken zonder dat ik iemand heb gesproken. Volgende 2 dagen gebeurd precies hetzelfde toen heb ik besloten om te mailen en krijg ik bericht dat ik een gedeelte van de reissom moet betalen omdat ik de reis niet binnen 24u heb geannuleerd. De klantenservice is niet bereikbaar en ik kan dit bedrag niet betalen dus ik vind het schandalig.
Het hotel was prima, het eten en de bediening super ! De hele reis is goed bevallen, vooral het concert met Andre Rieu, wat fijn om dat een keer mee te maken. Wij hebben een mooie foto van Andre kunnen maken omdat we vlakbij het theater aan het Vrijthof zaten, weliswaar niet vlakbij het podium, maar dankzij de grote schermen konden we alles goed volgen en van de sfeer genieten. Een compliment voor Bolderman Reizen ! !
Dit jaar de Puglia reis gemaakt in mei en een Ierlandreis in augustus. Prima tot geweldige reisleiding ,prima chauffeurs. Altijd goede en schone hotels het éne wat fijner dan het andere maar gewoon goed. Eten vind ik altijd wat minder . Weinig groenten veel koolhydraten en de bereidingswijze erg zompig op beide reizen.
Een heerlijke en ook indrukwekkende reis gemaakt naar Normandie en Bretagne. Alles tip top geregeld!! Zeker ook dankzij onze chauffeur Tom die ons overal goed en veilig naartoe heeft gebracht. Wij zullen zeker overwegen nogmaals met Bolderman een volgende reis te maken.
Een prachtige 10 daagse reis naar het hart van Schotland (Trossachs). Het hotel van de eerste overnachting in Coventry gaan wij heel snel vergeten, gelukkig maar voor een nacht. Tip: niet meer boeken. Het hotel in Callander (Loch Achray) was uit de kunst, prima eten en s'avonds entertainment. Hele leuke groep bij elkaar. Andre (onze chauffeur en reisleider) en zijn vrouw Mariska (zorgde heel liefdevol voor ons) zijn goud waard. Grote vakkennis van Schotland en een uitstekende chauffeur op de smalle wegen in Schotland. Wij hebben 10 dagen genoten en willen z.s.m. nog een keer gaan.
Rondreis heel goed bevallen, alleen zou ik hem andersom rijden i.v.b.m. de laatste 4 reisdagen maar zeer goed een aanrader!
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Bij Bolderman vindt u de mooiste busreizen, excursiereizen, rondreizen, stedentrips en vlieg-busreizen. Wij willen u graag laten genieten van de prachtige natuur, cultuur, steden en dorpen in Europa op een manier waarbij iedere minuut van uw reis wordt ervaren als een heerlijke onbezorgde vakantie. Met meer dan 50 opstapplaatsen door heel Nederland biedt Bolderman iedereen het gemak om dichtbij huis op te stappen. Een aanbetaling is bij ons niet verplicht.