Niet voor herhaling vatbaar&10 dagen Noorwegen

Negatief: van de 10 dagen zit je 6 tot 7 dagen in de bus. Grote afstanden afleggen, veel tunnels en regen in het westen. Musea in geen verhouding tot de prijs ofwel niet noemenswaardig. Positief: goede hotels, mooie steden als Oslo en Bergen. Mooie natuur, bergen en watervallen. Goede buschauffeuse/reisleider Gina, maar is niet empathisch en heeft last van stemmingswisselingen. Cursus omgangsvormen is een aanbeveling.

Comfort ver te zoeken

De reis was leuk en chauffeur Barry heeft de reis wel echt leuk gemaakt. Ik heb echt veel ervaring met busreizen maar jullie bussen zijn echt heel bizar. Ik ben 1.88 en ik weet dat ik geen geweldige beenruimte heb maar ik zat gewoon opgevouwen. Ik kon mijn benen niet normaal neerzetten en dan is een reis naar Kopenhagen best heel erg lang. Deze bussen zijn zo gemaakt om zoveel mensen erin te proppen. Zijn leuke bussen voor een korte trip maar niet als je uren moet reizen. Voor mij is dit echt een reden om niet meer te kiezen voor bolderman

4 fantastische dagen gehad.

8 Line - dance dames vertrokken vanuit Enschede naar Zeeland om daar over te stappen richting Praag! Wij stapten in een Belgische bus met een buschauffeur genaamd Guy Knubben uit Maastricht. Wat is dat een ontzettend sociale vriendelijke, vrolijke en behulpzame man. Het rijgedrag van Guy Knubben was rustig en bedaard een genot om bij hem in de bus te zitten. Hotel Trystan was schoon en prima kamers. Maar belachelijk dat de bar om 22:00 uur werd gesloten terwijl er gasten zijn die nog een drankje wilden drinken! Prima gids ( dame ) maar niet geschikt voor dat werk! Kan niet met mensen omgaan! Zèèr onvriendelijk persoon!!!

Extra niet genoemde kosten excursie

Wij hebben van 15 tot en met 26 juni een prachtige reis naar Devon en Cornwall gemaakt met Bolderman. Mooie dingen gezien en we hadden een gezellige groep en een fantastische reisleider/chauffeur. Er is echter één ding waar ik mij zeer boos over maak. In uw reisbeschrijving staat “Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden met verschillende pauzes naar Stonehenge waar we stoppen om de mysterieuze aanblik van dit prehistorische cultuurgoed te bekijken EXCURSIEPROGRAMMA EN EXCURSIEGELDEN Hieronder vindt u een indicatie van de entreegelden en eventuele optionele excursies tijdens uw reis. Hierin staat niet dat het bezoek aan Stonehenge geld gaat kosten. In Engeland werden wij geconfronteerd met £ 25,00 p.p. voor het bezoek aan Stonehenge. Dit was voor ons een echte tegenvaller en met mij meerdere medereizigers. Bolderman deed de klacht af met een antwoord dat bijna een standaardantwoord is.

Fantástische 10-daagse reis Noorwegen (zuid)

Wat hebben wij genoten van deze reis. Alle lof voor Gina, onze chauffeuse/reisleidster; die ons heel vaardig en bekwaam heeft rondgereden. Daarnaast is haar kennis van het land ook enorm. De hotels, evenals het eten (uitgebreid ontbijt buffet en diners) waren voortreffelijk! De excursies zijn zeker allemaal aan te raden, stuk voor stuk onvergetelijk. Wat een indrukken hebben wij opgedaan, het natuurschoon; de over weldigende watervallen, de fjorden, de sneeuw op de toppen (half juni) het uitzicht vanaf de Dalsnibba (1500m hoog) de helikoptervlucht, Stad Bergen (met gids) enzovoort. Het was één van onze mooiste vakanties, de eerste reis met Bolderman en zeker niet de laatste!

Fantastisch

Wij zijn voor de 2e keer met Bolderman meegeweest en het was wederom fantastisch. Mooie excursies, goede hotels met lekker eten, leuk gezelschap (daar moet je geluk mee hebben, net als mooi weer), maar bovenal een geweldige chauffeuse en reisleidster Jet. We hebben ontzettend veel gezien, gelachen, lekker koffie met z`n allen gedronken, het was in een woord fantastisch.

De reis was erg mooi

Zwitserland is een mooi land , mooie dingen gezien, wel een beetje rommelig, maar de chauffeur zei dat kwam dat we in een ander hotel zaten, we hadden helaas geen fijn hotel, het eten was erg karig, had het idee dat ze ook nooit met een grote groep hebben gewerkt, personeel was was wel leuk , maar als je weinig eten krijgt is het wel een domper op je vakantie dat is jammer. Maar waarschijnlijk zitten de mensen weer gelukkig in het hotel waar ze altijd naartoe gaan.

Gezien de kwaliteit/ prijsverhouding prima!

Chauffeusse een 10! Zij maakte onze reis top! Hotel was minder.. ontbijt prima, diner was pover. Het hotel geeft een lopende band gevoel. Onvriendelijk personeel. Ondanks ern proper hotel was het erg gedateerd. Voor 100€ meer een ander hotel is mijn tip! Voor de 1 ste met de bus prima en met Bolderman ja! Maar dan met een luxere reis! De daginvulling was super goed voorbereid!

Bewondering voor!

Ik ben al vaak op reis geweest met Bolderman en EffeWeg en heb bewondering voor wat ze bieden. Bravo!,

In 1 woord geweldig , nog nooit zo'n leuke en fijn georganiseerde reis gehad , de groep, reisleider johan , fantastisch, ook hoe alles werd aangepast ivm het weer , zodat we overal in al zijn pracht en praal van konden genieten, de chauffeur met zijn stuurmanskunsten een dikke 10 , de georganiseerde reis , het verblijf , geweldig

Een geweldige mooie vakantie beleefd in Kroatië.

Ten eerste was onze buschauffeur (Ilse) geweldig, zij had enorm veel kennis van Kroatië.. kon er veel over vertellen. We hadden een leuke groep en die altijd stip op tijd waren. De mooiste plekken van Kroatië gezien.. De hotels waren prima qua kamers. Vooral enorm genoten van de boottocht naar het eiland Zlarin, alleen op Zlarin viel niet veel te beleven.. maar de boottocht was heerlijk. Hebben qua reis nog nooit zoveel bakstenen gezien. Het is wel een intensieve reis. Het was onze 1ste keer met Bolderman en zeker niet de laatste keer.. Bedankt Bolderman voor de mooie ervaring en tot de volgende reis. Mvg, Frans & Claudia

Mooie reizen voor een aantrekkelijke prijs.

Al tien reizen met jullie gedaan. De één mooier dan de andere. Al heel veel gezien.

Prima en gezellig

Reisleider Martin vertelde veel,dat was fijn,gezellig gezelschap en mooie hotels al met al een hele mooie reis!

fantastisch

voor ons was het de eerste keer om met een bus rondreis mee te gaan ,en wij hebben gekozen voor 12 dagen klassiek Italië en hebben genoten van de fantastische steden en de uitstekende gidsen, de Amalfikust is als een sprookjesboek zo mooi en het eiland Capri de moeite van het bekijken waard,ook de hotels waren goed met allemaal een zwembad en het eten was goed!! Een aparte vermelding voor de chauffeur Jeroen ,wat een topper en wat kan hij veel vertellen onderweg ,als op alle reizen een chauffeur als Jeroen zit dan valt er niets te klagen...wij hebben een topvakantie gehad

Bolderman is prima

Het hotel veel minder, het ontbijt is geweldig, maar diner vind ik niet geweldig. Een keuzebuffet is veel fijner, de matrassen zijn aan vernieuwing toe, de douche gevaarlijk glad als je zeep gebruikt. De ligging van het hotel is schitterend met groot terras, kamer heel schoon. De excursies zijn top, de chauffeur/reisleider Sam is een sympathieke man en niks was hem te veel om het de reizigers naar de zin te maken. Weet erg veel te vertellen over het Beierse Woud en wat er allemaal is te zien, kortom alleen maar lof. De boottocht over de Donau is mij heel goed bevallen en weer worden we attent gemaakt door Sam dat de Donau en de Ilz van kleur verschillen. Heel precies wordt ons uitgelegd de reden van kleurverschil, de Donau licht, de Ilz zichtbaar donkerder. Maar blauw is de Donau zeker niet. Hélène Westerhof PS. Ik zou heel graag de groepsfoto in mijn bezit willen hebben, maar ben aan Sam vergeten te vragen, zou Bolderman dat wellicht kunnen regelen? Mijn e-mail is bekend.

Geweldige reis naar Italie

We hebben van begin tot eind genoten van de reis, Toscane , Umbrie en Rome. Goed hotel en een goede chauffeur. Alles goed geregeld. Goede relaxte sfeer , lekker eten en veel gezien.

tot nu toe geweldig

Onze reizen met Bolderman zijn tot nu toe ,en we hebben er op dit moment 3 gehad. In september gaan we naar Griekenland voor 15 dagen . Zijn Benieuwd hoe dat zal zijn ,kijk er naar uit. Maar tot nu chapeau voor de reizen en de chauffeurs en de ontvangst achter af. Geweldig buffet als mooie afsluiter

Fijne reis en fijn hotel

Onze reis die wij uit de brochure kozen was de reis Dolemieten en meren . Verblijf was in hotel Astoria gelegen in Lavarone. Lavarone is een dorp en 1 supermarkt rijk . Maar een supermarkt met ruime sortering . Heb je niet echt nodig natuurlijk . Bij het hotel ligt bergafwaarts een meertje .Daar is enige recreatie mogelijk . Vanuit het hotel zijn er mooie wandelingen te maken voor diegene die energie over hebben na goedgevulde excursiedagen . Of op de vrije dag . De reis is afwisselend te noemen. De steden Trento en Verona zijn zeker de moeite waard . Het dagje Gardameer is een hele gezellige dag en de natuur is schitterend te noemen . Voor ieder wat wils dus. De maaltijden in hotel Astoria zijn uitstekend . Voldoende keus en ruime hoeveelheden . De kamers zijn goed ingericht .Ik kreeg een beetje een Sissi idee bij het binnentreden . Maar voorzover ik hoorde had iedereen een zitje en een prima bed. De badkamer was voorzien ,bij ons dan van een bad . Soms leidde het water een eigen leven in de vorm van temperatuurschommelingen. Dat was oppassen geblazen .Koud kon niet zoveel kwaad maar ineens bloedheet ...dat was een risico. Kortom wij hebben een fijne reis mee mogen maken en kwamen tevreden thuis.

Prima verzorgde reis

Het was een prima verzorgde reis . maar net geen 5 sterren. Onderweg kregen we in Duitsland een diner , Nou dat restaurant moeten ze zo snel mogelijk sluiten , wat was dat slecht. Dat maakt net de 5 sterren niet vol. Verder is het een prima reis geweest nette chauffeur, goed hotel met prima eten en drinken

Veel gezien in korte tijd

Gezien mijn ruime toezending aan foto's geeft al aan dat ik veel gezien heb. Dit is mede te danken aan de goede buschauffeur/reisleider Erwin. Hij is goed indien er iets kon doorgaan een alternatief te bedenken!! Het hotel ligt dicht bij de haven en een mooi boulevard. Wellicht dat u mijn eerde reisverslag kunt plaatsen op uw site. Dit is ongeveer op hetzelfde moment gedaan als toezending vd foto's

Bolderman of Effeweg , mijn favorieten!

Heb inmiddels al verschillende vakantiereizen per bus gemaakt en zolang het kan blijf ik dat doen. Prijs/kwaliteit is prima. Chauffeurs denken mee en rijden geweldig.

Geweldig goed georganiseerd, met een fantastische chauffeur Joris

Samen met mijn vrouw afgelopen week een vakantie gehad naar Kirchberg am Tirol. Door Bolderman top georganiseerd. De slagroom op de taart was wel onze chauffeur Joris. Een prima chauffeur, maar ook een jonge man die weet wat vriendelijkheid, en gastvrijheid betekend. Bedankt Bolderman maar ook zeker Joris (Topper).

5 dagen sauerland - Noordrijn-Westfalen

Het vertrek was weer erg goed geregeld duidelijk nummers waar je de bus moest pakken . De bus chauffeur was vriendelijk en behulpzaam en vertelde tussen door in de reis er heen wat over het land en de plek waar we overnachten , hij vertelde ook netjes de info die we moesten weten . Jammer waren sommige excursies die we hadden dinsdag 23 juli waren we met een rondvaart boot mee geweest wat niet veel aan was gewoon op en neer gevaren . was mooier geweest als we nog daar in een stadje hadden kunnen rond lopen of shoppen , en we stonden 3 kwartier te wachten voor dat de boot aan meerden . Ook jammer was dat we erg vlug terug waren in het Alpin hotel we hadden nog kunnen rond lopen in een stadje of we konden nog met een treintje mee een rond rit maken door de stad , duurden nog lang voor dat we konden eten . donderdag 25 juli naar een metaal smederij geweest waar weinig aan was was alleen een winkel en buiten stonden wat beelden , we dachten dat we echte kunstenaars zien die aan het smeden waren leek meer op een tripje naar een winkel . Ook bij hotel Marleen waar we gebak kregen viel tegen appeltaart uit de diepvries en een puntje monchou taart en een heel klein beetje slagroom en maar 1 kopje koffie . vrijdag 26 juli weert terug met de bus helaas konden we niet op de berg kijken waar de bus stopten de kalher hasten konden we niet bekijken of uitstappen terwijl er mensen riepen dat ze wilde uitstappen . Het afscheidsdiner viel ook tegen vorig jaar was er veel meer keuze en we moesten meteen als we hadden gegeten opstaan en vlug vertrekken .

Goede ervaring zeker dankzij chauffeur Yannick!! Correctie ivm naam hotel.

Goede ervaring zeker dankzij chauffeur Yannick!! Excursie gemaakt: Highlights naar Florence, Rome en Venetië. Het was een zware trip; elke dag vroeg op(tussen half 6 en half 7); maar dit kwam ook door het aantal en de locaties van de hotels. Maar als je dan kijkt naar prijs/kwaliteit verhouding is dat ook goed. Totaal 4.500 km gereden. Kwaliteit van eten in hotels was over het algemeen redelijk. Aparte vermelding voor hotel Alexander Palace in Abano Terme; geen ei bij het ontbijt; gevraagd; ja hoor komt er aan; oh nee, kan toch niet. Nee, die moet men de avond tevoren bestellen bij de receptie. Geprobeerd; nee, als men met een groep komt krijgt men geen ei. Personeel heeft ons verkeerd ingelicht. Jammer, het zij zo maar wel lachwekkend. Uitserveren avondeten ook rommelig. Dit hotel kan men beter vervangen door een ander. Totaal was onder de maat. Advies Yannick; reken 's-avonds even je drankjes af om dat we weer vroeg weg moeten. Receptie: nee, dat kan niet; bonnen van avondeten zijn er nog niet(er was nog een half uur voor receptie sloot). Toen iemand dus hier dus terecht boos over werd en medestanders kreeg kon het in 1 keer wel(het gezicht van de receptionist sprak boekdelen :-) ) De 9 krijgt men zeker voor de chauffeur Yannick. Wat een rust straalt hij uit ondanks het feit dat elke dag een paar van de mensen altijd te laat was. Hij heeft heel goed gereden met respect voor de vele kilometers. En dan ook nog tijdige juiste informatie en begeleiding. Bolderman: koester deze man. Geweldig. Toelichting: in mijn eerdere review had ik hotel Brand in Rome genoemd. Dat was wel heel goed. Omdat ik hotel Rome niet tekort wil doen nu nogmaals de review met juiste(negatieve) hotelnaam.

Super fijne vakantie 10-daagse reis Saas Grund juli 2024

10 daagse reis Saas Grund vertrekdatum 1-07-2024 De week voor de vertrekdatum waren er in Zwitserland, omgeving Saas Grund, hevige regenbuien en aardverschuivingen. Gaat onze reis nu wel door, waren onze eerste gedachten. Niets gehoord van Bolderman, dus vertrokken we op de afgesproken datum naar Zeeland. Na ingedeeld te zijn maakte we kennis met onze chauffeur/reisleider Jacco. Hij gaf aan ook niet te weten wat we daar zouden aantreffen maar dat we er maar het beste van moesten maken. Het was wel zeker dat er een ander hotel geboekt was, omdat bij het eerder geboekte hotel de kelder vol met water stond en de elektriciteit was uitgevallen. Dankzij Jacco zijn improvisatie vermogen is het bestaande programma dusdanig aangepast dat deze wel paste in de lokale gewijzigde omstandigheden. Er was zelfs sprake van een extra programma zoals een ingelast bezoek aan museum in Lötschental met Tschäggättamaskers en de Aletschgletsjer Jacco bedankt voor je inzet. Ondanks alle tegenslag door de eerdere weersomstandigheden was het toch een heel fijne vakantie. Vriendelijke Groet Rob en Tineke Noordam.

Vendelier 61-B

3905 PD Veenendaal

Over Bolderman Reizen

Bij Bolderman vindt u de mooiste busreizen, excursiereizen, rondreizen, stedentrips en vlieg-busreizen. Wij willen u graag laten genieten van de prachtige natuur, cultuur, steden en dorpen in Europa op een manier waarbij iedere minuut van uw reis wordt ervaren als een heerlijke onbezorgde vakantie. Met meer dan 50 opstapplaatsen door heel Nederland biedt Bolderman iedereen het gemak om dichtbij huis op te stappen. Een aanbetaling is bij ons niet verplicht.