Ik heb sinds kort les van Jackie en ik ben alleen maar positief. Ik leer veel en in een leuke sfeer. Jackie is een enthousiaste, gedreven docente. Ze legt (geduldig) uit, doet voor hoe het wel moet en helpt je echt het beste uit je stem te halen. Ik vind haar en dus ook Vocal Center een aanrader
Ik leer veel tijdens de zanglessen en er is duidelijk verbetering. Bij mijn zangcoach Saralinda voel ik mij erg op mijn gemak en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen tijdens het zingen!
Door de lessen heb ik een veel beter idee wat ik moet oefenen en hoe, het heeft me een gevoel van richting gegeven. Ik ben een vrij onzeker persoon, maar ik voelde me op mn gemak gesteld om toch me best te kunnen doen
Ik kijk er elke les naar uit om te gaan zingen en nieuwe dingen te leren. Het fijne vind ik dat je echt gezien wordt. Ik werd bij andere zangscholen neergezet als beginneling, maar Manon zag mij zoals ik was. Ze zag me als persoon en ziet de dingen waar ik tijdens het zingen tegenaan loop. Hier begeleid ze me dan bij met vol enthousiasme :) Ik kijk nu alweer uit naar de volgende les die gepland staat!
In 3 lessen meer geleerd dan in 2 jaar zanglessen bij docenten die net niet helemaal bij mijn genre pasten.
Veel nieuwe dingen geleerd. Ook qua houding. Het is een vernieuwende manier van zangles krijgen. Het past bij de nieuwe tijd. Ik vond het een mooie manier. De leraar is een goed persoon.
Anouk is wat mij betreft ervaren en geduldig. Ik daarentegen ben ongeduldig. Maar wat is zangles leuk. Elke les ga ik vooruit dus dat is te danken aan Anouk. Ik kijk al weer uit naar de volgende les.
Jaren heb ik geprobeerd te zingen, maar het was telkens vals, tot ongenoegen van mijn ongeving. Ik hoorde zelf natuurlijk ook dat het niet zuiver was maar had geen idee hoe ik dat moest verbeteren, welke 'knop' ik moest gebruiken. Janneke heeft de knop gevonden en ik kan nu uit volle borst zingen. Wat een ongekende bevrijding!
Heel fijn om zangles te krijgen van Jackie. Ze kijkt echt naar wat bij mij past en hoe ze mij verder kan brengen naar een next level. Jackie is heel erg geduldig en ook gezellig. We hebben veel lol tijdens de les en dat werkt ontspannend. Elke les leer ik wat bij. Bedankt Jackie!!
We hebben een coachende les van Janneke van Es gehad. Vooraf hebben we aangegeven wat we graag wilden bereiken. Het doel is volledig bereikt. We voelden ons veilig om dát te leren waar voor we kwamen. Janneke is een bekwame docente, niet alleen op muzikaal vlak maar zeker ook op het coachende deel.
Na een paar lessen al veel geleerd en duidelijk verbetering in zangtechniek
Lang was ik niet zeker van mijn eigen zangkunsten, ik ben door de lessen zoveel vrijer geworden en door de tips en trics van mijn coach durf ik veel meer en ervaar ik dat ik dus wel kan zingen! En naast de serieuze kant is het ook gewoon ontzettend leuk en wordt er veel gelachen, dat maakt dat zangles echt een cadeautje voor en aan mezelf is!
Les van Nicole van Hulst, super spontane, lieve vrouw met duidelijke aanwijzingen, correcties en heeft verschillende technieken om duidelijk te maken hoe je iets kunt veranderen of verbeteren om meer met energie beter te kunnen zingen.
Jackie hielp mij met wat simpele oefeningen het plezier in het zingen en mijn zelfvertrouwen terug te vinden. Ik betrap mezelf erop dat ik oefen en bij het meezingen onbewust m’n oefeningen doe. Voor mij het absolute bewijs dat ik op de juiste plek ben beland!
Suzanne van manen weet door haar enthousiasme en professionaliteit de techniek snel eigen te maken. Ik ervaar ruimte om fouten te maken en te leren. Nog nooit zoveel geleerd in zo’n korte tijd. Ze geeft ruimte om opzoek te gaan naar eigen zangklank en invulling. Heb alweer zin in de volgende lessen.
Ik had eerst een tijdje zangles gehad van Nils. Ik vond het erg jammer dat hij ging stoppen, want vocal center past ontzettend goed bij mij en dacht hoe vind ik nou weer zo goede en fijne coach! Toen ben ik even op de site van vocal center wezen kijken en kwam ik Roy tegen, na alles gelezen te hebben, was ik ontzettend enthousiast en dacht hier moet ik een les gaan plannen. Dus mijn eerste les bij Roy gehad en wat ontzettend leuk en fijn, gezellig praatje maken, krijg een zeer vertrouwt gevoel en de humor maakt het extra leuk! De uitleg is ook super fijn, ook de manier dat hij pen en papier er bij pakt en dingen opschrijft, zo begrijp ik het ook beter en kan ik het goed toepassen! Ook de vragen die ik had en de doelen, worden goed in zijn lessen opgenomen! Ik hoop nog lang bij Roy te mogen zingen, ook ap moet ik hier een stuk voor reizen, maar dat is mij het zeker waard!
Voor mij zocht ik naar iemand die me tools kon geven om problemen tijdens mijn zang op te lossen. Ik had ook problemen met slijm in mijn keel waar ze ook een oplossing voor heb gebracht tot zover. Heel bij met Manon en dank voor haar lessen
Linda’s enthousiasme en energie maakten de les extra leuk.
Door de manier van ontvangst, samenwerken en vertrouwen voel ik mij vrij om te zingen. Je wordt in je waarde gelaten en mijn coach heeft geduld met mij, ook al gaat het soms niet gelijk goed. Door de extra informatie ga je anders met je stem om en krijg je energie om het goed te doen. Kortom ben ik blij dat ik voor Vocal Voices ,en mijn coach Jacqueline Aronson heb gekozen. M.H.
Met 4 andere koordames heb ik inmiddels 2 zanglessen van 1 uur gevolgd. De zangcoach bekeek o.a. per persoon hoe we fysiek ons lijf beter konden inzetten om hogere noten te halen en meer volume. Bij iedereen bleek dit anders in elkaar te zitten. We kunnen elkaar nu tijdens koorrepetitie aan herinneren om deze houding in te zetten. Heel fijn! De les is praktisch ingestoken, maar we krijgen ook uitleg over klankvorming, zodat je weet waarom iets werkt. Ook is er aandacht voor persoonlijke leerdoelen. Of om te werken aan lastige stukken in een lied.
Ik heb de afgelopen drie jaar met heel veel plezier zangles gehad bij Nicole. Nicole is een enthousiaste, vriendelijke en zeer competente zangcoach. Zij gaat steeds uit van wat jij als zanger(es) wil leren. Ze heeft een prettige en duidelijke manier van uitleggen en met haar eigen prachtige stem kan ze ook alles voordoen. Ik heb mijn zangstem goed verder kunnen ontwikkelen en heb veel verschillende technieken geleerd. Naast het harde werken was het ook altijd heel gezellig. Ik kan Nicole van harte aanbevelen!
Ik had nog nooit zangles gehad en vond het dus ook best spannend om daarmee te beginnen. Jacqueline zorgde gelijk dat ik mij rustig voelde en samen hebben we een paar door mij gekozen nummers gezongen en stap voor stap gekeken waar ze verbeterd konden worden. De zanglessen leren mij een hoop nieuwe dingen en geven mij ook een hoop plezier en vertrouwen in het zingen!
Sinds een klein jaar volg ik zangles bij Astrid. De zanglessen zijn anders dan anders. Hier ga ik erg doelgericht te werk en leer ik dingen wat ik hiervoor niet wist. Met de oefeningen merk ik dat de obstakels die ik had steeds minder worden en voelt het zingen steeds prettiger.
Ik volg al een tijdje zangles bij Astrid. Ze is erg professioneel, heeft heel erg veel kundigheid, begrip en is super lief. Luistert en vraagt altijd naar mijn wensen zodat we goed weten wat precies het doel is, die we daarnaast altijd standaard behalen. Ik kan mij geen betere zangcoach voorstellen. Super blij met de lessen.
Ik heb les bij Astrid en ik ben hartstikke tevreden over haar!! Ze is super aardig, heeft heel veel kennis en geeft onwijs goede tips, niet alleen over de zang zelf maar ook over houding en stem onderhoud. Ik heb heel erg veel van haar geleerd!
Moerasbos 24
4311WD Lopik
Vocal Center is een bekende naam op kwalitatieve hoogstaande zangcoaching in Nederland. Door een unieke eigen zeer effectieve zangmethode "Vocal Essence" wordt er voornamelijk gewerkt met de liedjes die de vocalist wil zingen en worden oefeningen zoveel mogelijk zingenderwijs geïmplementeerd. We werken met alle niveaus, van beginnend tot aan de bekendste professionals. Met een zeer divers aanbod aan stem gerelateerde coaching zoals op maat trajecten, individuele lessen, groepslessen vocal reizen, songwriting zijn we uniek in Nederland. Ook hebben we een zorgteam dat zich buigt over stemproblematiek. We verzorgen sessies met stem massage, bubbelen en vernevelen en de Vocal release voor als je het maximale uit jouw lichaam en stem wil halen. Wat kunnen wij voor jou doen?? www.vocalcenter.nl