Ik heb 2 fijne oefenmomenten gehad met Loes. De stemproblemen die ik op dat moment had zijn nu verdwenen en ik heb goede tips gekregen om dit zo vol te kunnen houden. Loes appt af en toe hoe het gaat en als het nodig is kunnen we een nieuwe afspraak inplannen. Dit voelt heel betrokken en laagdrempelig. Kortom, ik ben super tevreden en heb veel aan het ‘stomen’ en ‘bubbelen’ voor mijn stem. Bedankt!
Ik heb een aantal lessen bij Desiree gevolgd en voelde mij vanaf het begin meteen op mijn gemak. Wat ik zo gaaf vond was dat er meteen verbetering merkbaar was tijdens elke les! Doordat Desiree echt naar mijn stemgeluid luisterde en mij coachte met behulp van stemklanken, stembeheersing en verschillende technieken klonk het lied aan het eind van de les al 100x beter! Heel veel dank!
Kende Amber sowieso al langer dus voel me op mijn gemak bij haar. Door haar heb ik al binnen een les weer iets nieuws geleerd waardoor mijn zang al een heel stuk beter is dan voorheen. Kan niet wachten op de volgende les! Thanks Amber <3
Desiree brengt veel ervaring mee en stelt je tegelijkertijd heel erg op je gemak. Haar aanpak is heel prettig met aandacht voor wie jij bent en wat je wilt zingen. Daarbij brengt ze met Vocal Center een mooie zangtechniek. En het allerbelangrijkste voor mij: ze heeft er veel plezier in en die lol in muziek maken is voor mij de belangrijkste drijfveer om weer voor zangles te gaan!
Tijdens de les ligt de focus wat minder op oefening en wat meer op reflectie en bewustwording over de werking van je stem. Zo krijg je als het ware de gereedschappen mee om zelf in allerlei situaties toe te passen. Ik heb eerder elders zangles gehad, maar dit aspect onderscheidt echt (in positieve zin) de coaching die ik bij Astrid Tan van Vocal Center krijg.
Diede is een hele fijne vocal coach. Ze geeft veel ruimte aan mij als student en door goed te luisteren legt ze echt de focus op wat ík wil leren. Ze geeft achtergrond informatie en praktische handvatten over hoe ik bepaalde noten en toonsoorten kan halen en wanneer dit lukt wist ze mij helemaal te enthousiasmeren! Ik liep altijd heel vrolijk uit de les en merkte al heel snel verbetering!
Nu een paar maanden zangles bij Nicole, en ben zeer tevreden met Nicole als zangcoach. Het is heel erg fijn dat je complete opname krijgt gemaild van de les, zodat je het kan terug horen. Verder is het kwaliteit, begeleiding, professionaliteit zeer goed en flexibiliteit helemaal top, Nicole probeert het maximale uit je te halen, maar blijft wel eerlijk.
Ik vond het heel erg leuk, ik voelde me er goed op gemak en had ook het gevoel alsof ik gewoon mijn ding kon doen en mezelf kon zijn. Het heeft ook erg goed geholpen, ik heb veel nuttige trucjes geleerd.
Zonder enige verwachtingen ging ik de les in. Dit was mijn allereerste zangles ooit en ik vond het spannend om te beginnen met zingen. Diede stelde mij echter erg op mijn gemak en daardoor ging het na een paar keer zingen al wat beter. Ik heb tijdens deze eerste les al beter leren omgaan met mijn ademhaling tijdens het zingen en kennis gemaakt met de verschillende klanken. Ik ben ervan overtuigd dat er nog heel erg veel te leren valt en ben benieuwd wat ik uit mijn stem kan halen :)
Altijd gezellige, fijne en leerzame lessen van Diede!
Het werken met Suze is gewoon een feestje! Ik ben op de helft van m'n pakket en heb al zoveel geleerd, terwijl ik toch al sinds m'n 14e op een podium zing. In een hele relaxte sfeer, weet ze precies te helpen bij de dingen die ik lastig vind en gaat er gelijk praktisch aan de slag. Wat een topper! Echt een aanrader als je wilt investeren in je zangkwaliteiten!
Het was mijn allereerste stemmassage ooit en Vincent legde alles heel goed uit en zorgde voor een super relaxte sfeer. De massage was heel prettig en ontspannen en ik merkte naderhand al meteen verschil. Ik werk met mijn stem en dit ga ik dus absoluut vaker doen!
Diede geeft hele fijne lessen. Je voelt je op je gemak bij haar en samen kijk je naar wat je wilt leren en hoe je dat aan gaat pakken. Een super eerste zangles voor mij!
Ik had nog nooit zangles gehad en ik vond het ontzettend spannend. Maar vanaf het eerste moment stelde Mike mij gerust en het voelde heel laagdrempelig. De lessen gaan veel verder dan alleen zangles. Mike weet ook te coachen wat verder ging dan alleen zang en dat raakte mij persoonlijk. Hij hielp om dichterbij m’n gevoel te komen zonder overwhelmed te raken. Dit met verschillende oefeningen. Verder komt Mike heel relaxed over. Hij deed de begeleiding ook met de gitaar. Dat maakte de les nog leuker! Ik zou Mike echt aanraden. Ontzettend leuk en leerzaam!
Gisteren mijn eeste zangles gehad bij Jacqueline Aronson. In deze eerste les heb ik meteen al veel dingen geleerd die ik nog niet wist. Er werd op een duidelijke manier uitgelegd. Ook was er meteen een fijne sfeer waardoor ik fijn kon zingen. Ik heb tips meegekregen die helpen bij stemproblemen. Het zijn heldere, concrete tips waar ik meteen mee aan de slag kan. Kortom, een super leuke en leerzame eerste les!
Ik heb het altijd heel erg eng en spannend gevonden om voor mensen te zingen, maar voelde me echt heel erg op mijn gemak. Bjorn heeft mij erg goed geholpen met mijn voorbereiding voor mijn auditie bij Lucia Marthas. Hij heeft er voor gezorgd dat ik tijdens het zingen echt een verhaal vertel en goed over laat brengen met mijn stem. Daarbij heeft hij meegedacht over wat voor bewegingen ik er bij kon maken, dit heeft mij heel erg goed geholpen.
Nicole is vriendelijk, enthousiast en betrokken. Ik voel mij welkom. Ze neemt mijn stemproblemen serieus en zoekt samen met mij naar een oplossing. Erg fijn!
Ik zing al jaren, en na een jaar zangles voor 10 jaar terug heb ik mezelf eigenlijk alles aan geleerd. Goede dingen maar misschien ook wel wat slechte dingen. Maar ik merkte dat ik wel beter en makkelijker zou moeten kunnen zingen, maar bij het hoe, had ik wat hulp bij nodig. Na eerst een les van Marcel Swerissen te hebben gehad, ben ik daarna terecht gekomen bij Niels Westerhof. En in die 2 lessen ben ik al zoveel verder gekomen dan ik de laatste 5 jaar bij elkaar zonder een hulp. Ik was specifiek niet opzoek naar zangles, waar je toonladdertjes en dergelijke moet doen. Maar echt naar sturing, bij dingen waar ik vast in loop. En dat heb ik zeker gevonden! Echt blij met mijn keuze om hier mee aan de slag te gaan.
Echt een fijne setting waarin er wordt lesgegeven. Waar wil je zelf aan werken is de belangrijkste vraag. En je gaat daadwerkelijk met nieuwe informatie, zangtechnieken terug naar huis.
Ik heb in mijn eerste les. Mijn spanning kunnen los laten! Gezellig bezig geweest met zang en mijn verbeter punten. En samen doelen gesteld om aan te werken. Daniel zag al snel dat ik veel in mijn comfort zone blijf en dat ik juist daar buiten ook wel iets gaafs zou kunnen vinden.
Vind het altijd fijn dat er echt wordt gekeken na wat ik wil zingen en wat ik daar uit wil leren. Denk dat diede een hele goede individuele manier van lesgeven heeft en ben van plan om hier nog wel enigen tijd gebruik van te gaan maken.
Diede stelt je erg op je gemak. Ze geeft niet alleen tips over je stemgebruik, maar kijkt ook echt naar jou als persoon. Dat is zo fijn! Tijdens de zangles had ik veel "ahaa-momentjes", waardoor ik veel makkelijker ben gaan zingen. Ik heb veel dingen geleerd die ik ook in andere nummers makkelijk kan toepassen. Diede maakt me erg bewust van mijn stem, gedachtes, energie en mogelijkheden. Heel waardevol!
Ik vond het enorm leerzaam! De manier waarop Denise les gaf was enorm fijn en geduldig. Ook vond ik de les stijl fijn dat ik mocht aangeven waar ik behoefte aan had.
Ik heb in een les allemaal nieuwe technieken geleerd en trucjes en het was ook heel gezellig.
Mike verteld je niet wat je wilt horen, maar verteld je wat je moet horen. Los van smaak en los van je talenten. Het gaat om durven, ademhaling, ontspannen, uit je comfortzone treden, je eigen stem leren ontdekken en wat je ermee kunt bereiken. Zoveel waardevoller dan toonladders ergens aan een piano nazingen.
Moerasbos 24
4311WD Lopik
Vocal Center is een bekende naam op kwalitatieve hoogstaande zangcoaching in Nederland. Door een unieke eigen zeer effectieve zangmethode "Vocal Essence" wordt er voornamelijk gewerkt met de liedjes die de vocalist wil zingen en worden oefeningen zoveel mogelijk zingenderwijs geïmplementeerd. We werken met alle niveaus, van beginnend tot aan de bekendste professionals. Met een zeer divers aanbod aan stem gerelateerde coaching zoals op maat trajecten, individuele lessen, groepslessen vocal reizen, songwriting zijn we uniek in Nederland. Ook hebben we een zorgteam dat zich buigt over stemproblematiek. We verzorgen sessies met stem massage, bubbelen en vernevelen en de Vocal release voor als je het maximale uit jouw lichaam en stem wil halen. Wat kunnen wij voor jou doen?? www.vocalcenter.nl