Voor iedereen toegankelijk om constructief aan jezelf te bouwen en een gezond lichaam te krijgen!
Nadat ik persoonlijk benaderd was door Fernando, welke mijn trainer is voor een andere sportactiviteit, om eens mee te doen met bootcamp werd mijn interesse hiervoor gewekt. Er werd duidelijk aangegeven wat het inhield en waar ik mijzelf in zou gaan begeven. Dus afgelopen woensdag heb ik mijn 1e bootcamp, van Bootcampteam, gevolgd en was positief verrast. Ondanks dat ik al geruime tijd aan jump-fitness doe wist Fernando interessante oefeningen tijdens de bootcamp te geven die diverse spiergroepen aan het werk zette.
Als er in het algemeen over bootcamp gesproken of gedacht wordt dan denk je aan topsport en dat je een hele goede conditie moet hebben. Het mooie aan bootcamp is dat je de oefeningen op je eigen niveau en tempo doet. Dat neemt niet weg dat als je een gezonde hoeveelheid doorzettingsvermogen hebt en graag jezelf uitdaagt, dat je toch probeert het gemiddelde tempo bij te houden.
Wel houdt de trainer een oogje in het zeil hoe het met je gaat en moedigt jou en de andere groepsleden aan om het beste uit jezelf te halen.
Wat mij vooral opviel was dat de mensen die in de groep waren ook erg sociaal waren, en hiermee bedoel ik betrokken met de andere leden en mij. Ik werd aan het einde, toen ik toch redelijk uitgeput was doordat ik mijzelf niet wilde laten kennen, aangemoedigd en een stel kwam zelfs naast mij (op gepaste afstand natuurlijk) de oefeningen mee doen om zo mij er doorheen te trekken. Al aangemoedigd door het stel en Fernando lukte ook de laatste oefening en kon ik de training met een tevreden gevoel afronden.
De communicatie van bootcamp.com zelf is duidelijk en je krijgt snel reactie op je aanmelding. Ook wordt een persoonlijke mail gestuurd door de trainer met vragen over je eerdere sport ervaring e.d. om zo een beeld te krijgen van wie je bent en wat je al dan wel niet kan.
De training zelf beoordeel ik als zijnde van goede kwaliteit en of je nu een topsporter bent of een beginner, je kan allemaal meedoen.