gewoon een gezellig dame die theorie en praktijk goed samenvoegt

gewoon een goede docente

prima cursus, wellicht inhoudelijk meer ingaan op reanimatie en herkennen van hartinfarct

Leuke en nuttige opfriscursus BHV

leuke, ontspannende en nuttige opfriscursus Enthousiaste cursusleidster en dat maakt het nog leuker.

Fijne en goed georganiseerde cursus

Alles goed geregeld, goede sfeer en een niet al te grote groep. Al met al prima in orde!

Alles goed geregeld.

Vakmensen

Zeer duidelijke bhv instructeur(Wouter),geen moment verveeld.Ook was het positief dat er GEEN lotus meer bij was,en naar mijn idee ook nooit meer bij komt bij de jaarlijkse herhaling.Blijf het zo doen,zoals wij deze nieuwe lesmethode hebben gehad.Top!

Goede uitleg die aansluit op de praktijk

Prima docent

Duidelijk

De bhv cursus was duidelijk en door een ervaren leermeester rustig uitgelegd

toppie!!

leuke les

Leerzame dag

Een goede instructeur die goed inspeelde op de punten die wij inbrachten tijdens de cursus dag.

Goed, op een onspannen manier uitleg gekregen en ook nog geoefend.

Voor een herhalingsdag is het prima dat alles niet opnieuw per hoofdstuk uit een boek wordt herhaald. Nu werden alle belangrijkste punten aangehaald en was er genoeg ruimte voor vragen en extra uitleg. Ook genoeg tijd om te oefenen met reanimate, brandblussen etc.

Duidelijke uitleg, geen poespas

top

Helder @ duidelijke presentatie

De cursus leidster deed met volle overgave haar presentatie Ook waren de vragen die wij in moesten vullen vernieuwend en leerzaam Het brandje blussen mag van mij om het jaar gegeven worden .

Goede en duidelijke uitleg

Voor herhaling vatbaar

Prima lesstof, waar je wel degelijk iets mee kunt, goede herhaling.

Er werd prima lesgegeven en er was voldoende tijd en ruimte voor vragen of opmerkingen.

Goed georganiseerde cursus, waar meerdere BHV taken aan bod komen

Aanwezig met docent, 9 cursisten, een LOTUS en een medewerker CBR. Bij aanvang voorstelronde gedaan, wat ieders beroep is, hoe lang de persoon al BHV heeft etc. Duidelijke intro ontvangen over wat deze dag behandeld gaat worden. Daarnaast besproken wat we doen indien iemand tijdens de cursus onwel wordt (No-Play). Cursisten gevraagd of zij tijdens het binnenkomen hebben gelet waar de nooduitgangen zijn en waar eventuele AED’s in het gebouw hangen. Weinig hadden de AED op de gang zien hangen. Verder de kerntaken van een BHV-er besproken: 1. Brand blussen 2. Levensreddende handelingen 3. Ontruimen Stappenplan bij levensreddende handelingen besproken: 1. Let op gevaar (de mens heb je niet in de hand – eigen veiligheid eerst) 2. Ga na wat er is gebeurd – ABC, ademhaling, bewustzijn, circulatie 3. Geruststellen 4. Deskundige hulp contacteren (melden locatie en wat er is gebeurd) 5. Ter plaatste eerste hulp verlenen Vervolgens heeft de LOTUS het woord genomen en kreeg midden in zijn verhaal plots een beroerte (geacteerd). Ik vond het erg indrukwekkend hoe het gespeeld werd. Erg realistisch en er moest adequaat gereageerd worden door de persoon die naast hem zat. Achteraf de uitgevoerde handelingen doorgenomen en waar eventuele verbeterpunten waren. Verdere LOTUS oefeningen waren: - Hyperventilatie (docent speelt vervelende omstander) - Verward gedrag (diabetes patiënt) - Epilepsie (Heb ik met de LOTUS geoefend). Hij was niet goed aanspreekbaar en liep eerst wat verward rond. Ik heb hem getracht rustig te blijven. Toen hij zich weer beter voelde heb ik hem gevraagd hoe het nu met hem ging en of hij dit eerder heeft meegemaakt. Hij was vergeten zijn medicatie te nemen en dat was het eind van de oefening. Erg interessant om zelf te kunnen oefenen met dit soort situaties. - Verward persoon (docent) zit met mes achter LOTUS aan. BHV’er moet de situatie proberen te kalmeren

Duidelijke presentatie en uitleg.

Door alleen het boek te bestuderen kom je er niet dus, als er een docent met heel veel ervaring voor de groep staat valt het kwartje meteen. Ik vond het persoonlijk een hele leerzame cursus.

Was weer een leerzame opfrissing

Leuke lesdag van een ex-brandweerman; hij wist ons weer te boeien!

Leuke en leerzame dag

de gegeven training was erg leerzaam.

Prima training breed toepasbaar.

Training kan nog wat bedrijf specifiek worden gemaakt i.v.m. hoge risico's in de zware metaal industrie.

Helemaal prima!

We hadden een leuke leraar, niet te veel poespas. Die willen we de vlg x wel weer hoor. De communicatie met Kambode liep ook prima. Alles duidelijk.

duidelijk

was weer een leerzame herhaling van BHV

goede update

Alles is weer in mijn gedachten opgefrist

Weer een leerzame opfris dag

Het was weer een leerzame opfris dag, met een fijne docent. Echter de locatie in Giessen laat misschien te wensen over, en was niet echt optimaal in mijn ogen. Ik hoorde van de docent dat hij zelf ook een opleidings locatie heeft. Misschien is dat in de toekomst eens een idee. Verder was het wel fijn om alles weer eens op nieuw aan te halen, echter door de sneeuw konden weinig brandjes blussen jammer genoeg.

Goede instructeur

Goede instructeur, die kort en bondig alles behandeld

Industrieweg 30 A

4283GZ Giessen