Mooie opsomming van de laatste wetenschappelijke inzichten. De 2e dag lekker praktisch bezig zijn met uitdagende trainingen
Ik vond het een leuke cursus waarin alle aspecten aan bod kwamen. Het praktische deel over de behandeling viel mij wel wat tegen. Ik had gehoopt meer bezig te gaan met praktische oefeningen die we kunnen doen bij patienten. Het stuk 'alternatief' waaronder bijvoorbeeld hypnose en katalepsie vond ik te veel aandacht vragen. Ik vind dit eigenlijk behoorlijk buiten de fysiotherapie vallen.
Voor sportfysio erg toepasbaar, voor de dagelijkse praktijk wel ene leuke cursus en opsteker, zeker de boodschap maar voor mij is de toepasbaarheid laag. Toch zou ik de cursus zo weer doen omdat het lekker actief is en verdiepend voor een schouderfysio.
Het beslismoment om iemand terug te laten keren in zijn/haar sport komt uitgebreid aan bod. Ook de functionele testen die hier tot nu toe beschikbaar voor zijn worden goed besproken. Het stuk praktijk gaat meer over hoe de krachttraining er uit kan zien bij gezonde sporters. Erg interessant om ook hier kritisch naar te kijken. Ik had gehoopt dat er ook sportspecifieke revalidatie bij blessures aan te pas zou komen, maar daar lag de nadruk niet op.
Prima cursus. Catering 2e dag zou ik wijzigen; beter bijvullen koffie thee daar ook iets te eten bij doen, eerder verstrekken sapjes in middag. Aanvullen broodjes als het op is.
Er was wel wat overlap in informatie en opdrachten zeker over uitleg en metaforen. Ik had het praktische gedeelte graag wat uitgebreider gezien met aandacht ook voor hypnose en katalepsie. De cues meer onderzoeken en op inzoomen. Sprekers waren enthousiast, hebben veel kennis en konden dit goed overbrengen.
Duidelijk en toepasbaar
Dag 1 was mooi in balans qua theorie en praktijk met beide docenten. Dag 2 was iets te eentonig. De stof beperkte zich sterk tot tennis (gezien de achtergrond van docent Johansson) terwijl de deelnemers voornamelijk met andere sporters werken. Voor fysio's die niet bekend zijn met krachttraining waren de trainingsonderdelen waardevoller. Voor degenen die meer bekend zijn met krachttraining passeerde er veel bekende stof de revu. De cursussen zijn in prijs gestegen t.o.v. vorig jaar, echter de faciliteiten en lunch op dag 2 waren zeer beperkt.
Beste Thomas, ook bij Fysiolinks raken we nooit uitgeleerd. Hartelijk dank voor je feedback, we nemen het op binnen het team. V.w.b. je feedback over de faciliteiten op locatie: wanneer je in een extern sportcentrum zit is het inderdaad lastig om de kwaliteiten van van der Valk, waar we normaal onze cursussen hosten, te evenaren. Dat is precies waarom we onze cursussen graag daar hosten! :) Maar ook deze opmerkingen nemen we mee en pakken we op.
Leerzaam
Leerzaam, vooral de tweede dag was duidelijk
Goede lesgevers Leuk practicum
Erik vertelt heel veel dat erg interessant is waardoor je met een andere blik naar je eigen handelen gaat kijken.
Goede locatie, Top docenten die tussen ons in stonden alsof ze een van ons waren. Lokaal, prima, ruim en goed zicht en voldoende ruimte om te oefenen Lunch; voortreffelijk
Inspirerende docent met veel praktijkervaring
Heel mooi om het lichaam van binnen te bekijken
Goede afwisseling tussen praktijk en theorie. Er wordt genoeg individuele aandacht besteed aan de praktische vaardigheden door de docenten, erg prettig.
Ik vond alle informatie die verteld werd erg interessant. De manier waarop het verteld werd ervaarde ik als zeer prettig. De tijd ging snel, ondanks de vele informatie en volle dagen.
Erik Witvrouw is een bevlogen docent, die liefde heeft voor zijn vak en dit dan ook met veel enthousiasme overbrengt. Het heeft mij in ieder geval stof tot nadenken gegeven, waar ik in de praktijk veel aan zal hebben.
Anatomie, basiskennis voor ons vak, heel goed inzichtelijk gemaakt door een zeer gedreven docent met een vernieuwende kijk op ons menselijk lichaam als een volledig geïntegreerd organisme verbonden door ons bindweefsel.
Zeer goed.
De cursus is een goede combinatie van theorie en praktijk.
Erg leerzaam met aandacht voor alle aspecten van hoogcervicale klachten.
De cursus was fijn opgebouwd. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Kundige vakdocenten.
Mooi opgezet, duidelijke informatie. Goede beknopte herhaling van de anatomie. Veel aandacht voor de praktijk en voor de recente ontwikkelingen. Goed dedactisch opgezette cursus. Fijne cursusleiders. Heerlijk eten. Goede organisatie. Fijne ruimte