Wat een heerlijke dag met onverwacht mooi weer! Lang niet geweest maar aangenaam verrast, vooral door de vogelshows en de enthousiaste uitleg. Verder veel plezier gehad bij de lory landing en de overige prachtige beesten. Een aanrader!
Het park wordt steeds mooier en omdat het rustig was konden we op ons gemak eindeloos genieten van alle dieren en de mooie bloemen. Hoogtepunt was zéker de vogelshow! Indrukwekkend hoe ze dan in hun natuurlijke gedrag te zien zijn. We hebben genoten en komen zéker nog terug!
We waren bij jullie met mijn kinderen schoonkinderen en kleinkinderen wat hebben wij genoten wat een prachtig park Dank jullie wel voor het vieren van mij 65 ste verjaardag bij jullie Anneke van der Heiden
De kleinkinderen hebben zich kostelijk geamuseerd in de speeltuin. Alle atrracties werden uitgeprobeerd. Uiteraard diverse keren. De vogeltuin ziet er verzorgd uit. De diverse vogels goed zichtbaar. En ook de viervoeters lieten zich makkelijk van alle kanten bewonderen. De vogelshow was en is, zeker voor de kinderen, heel spectatulair en educatief. Al met al een hele mooie belevenis, Avifauna
Met de kinderen en kleinkinderen hebben we Avifauna bezocht, Van jong tot oud waren we het er over eens: we hebben genoten! Het is een ideale bestemming voor een dagje uit met de familie. Terwijl de kleintjes zich vermaakten in de speeltuin (soms de groteren ook hoor) konden de ouderen de vogels en dieren bezoeken. Ook de shows en het voederen vonden wij knap, gezellig en leerzaam. Het eten was goed. Al met al zien we terug op een fijne, gezellige en geslaagde dag.
Super fijne dag gehad, het was prachtig weer en de vogelshow was ook weer heel bijzonder! We hebben ook de brunch gehad en die was ook weer fantastisch! Tijdens de brunch was onze kleinzoon hard op zijn hoofd gevallen en het bloedde heel erg, prima geholpen door een medewerker van het restaurant!
Mooi park. Zeer goed verzorgd en onderhouden. Er is eigenlijk geen minpunt te vinden....maar wel bij ons. We zagen vanaf het toegangspad een bordje/ aanwijzer met "zeearend" naar rechts. Dus rechtsaf gaan en dan sta je op een pad dat naar rechts en links gaat. Ook pijlen die weergeven wat er te zien is behalve de zeearenden. Gelukkig loopt er net personeel van Avifauna langs die ons naar links verwijzen. Daarna weer wel pijlen naar zeearenden gevonden. Het is nieuw in het park die zeearenden (begrepen wij) maar een paar (tijdelijke) paaltjes zijn welkom. En dit is opbouwende kritiek want verder verdiend Avifauna 100 punten.
We zijn goed ontvangen. Een medewerker ving ons op en nam de contactpersoon mee naar de kassa. Bij de kassa nam de medewerkster ons mee in alles wat er te doen is. Er werd met ons meegedacht over hoe we de dag konden inplannen. Het is een super park met een leuke speeltuin voor kinderen. Voor kleinere kinderen is dit een prima park.
Avifauna is een leuk park voor jong en oud, en in combinatie met de brunch bij v/d Valk is het helemaal top. De kleinkinderen hebben zich goed vermaakt met de vogelshow en natuurlijk de speeltuin, die vonden ze ook geweldig. Al met al een zeer leuke dag gehad.
Op een wisselvallige doordeweekse dag, het is rustig in het park. Vaak ruime verblijven afgewisseld met veel groen. Je ziet dat het park de overgang maakt naar themagebieden. Voeder presentatie is informatief en niet te lang. Twee tips: de hoek tussen de gieren en de tropische kas is wat triest. Je zou met een aantal volières tussen de bloemperken meer kunnen laten zien. Er liggen heel veel broodjes klaar. Op hele rustige dagen (je weet best welke dat zijn) zou je ze ook vers kunnen maken op bestelling. Dat scheelt verspilling.
Afgelopen weekend heb ik samen met mijn gezin een heerlijke dag doorgebracht in Vogelpark Avifauna. Het park is ontzettend mooi en goed verzorgd. De kinderen waren helemaal weg van de vele verschillende vogels die we hebben gezien. Vooral de vogeldemonstraties vonden ze fantastisch – het was zo bijzonder om vogels als Ara's en neushoornvogels van dichtbij te zien. Wat ik ook erg waardeerde, was dat er genoeg informatie werd gegeven over de dieren. Het personeel is duidelijk heel betrokken en heeft veel kennis, wat het nog leerzamer maakte voor de kinderen. Daarnaast was het park niet te druk, wat zorgde voor een ontspannen sfeer waarin we alles rustig konden bekijken. Het hoogtepunt van de dag waren de jonge flamingo’s die we van dichtbij konden bewonderen, maar ook de speelse stokstaartjes hebben een plekje in ons hart veroverd. Het park biedt een perfecte balans tussen educatie en plezier, waardoor zowel jong als oud zich uitstekend vermaakt. We komen zeker nog een keer terug, want er is zoveel te zien en te doen. Echt een aanrader voor een gezellig en leerzaam dagje uit met het gezin!
Het park is prachtig om doorheen te wandelen, het is goed verzorgd en alle voorzieningen voor de dieren zijn netjes en schoon. Vogels in hokken/kooien blijf ik geen voorstander van, maar de andere dieren hebben veel ruimte om te verblijven. Veel vogels dus, maar ook genoeg andere bijzondere dieren. Nog getwijfeld om een voedermoment met de rode panda's te boeken (25 euro p.p.), achteraf een goede keuze om dit niet gedaan te hebben, aangezien ze maar 1 rode panda hebben op dit moment. Kinderen waren enthousiast om in de Lori Landing te papegaaitjes te gaan voeren. Bij binnenkomst werden ze echt aangevallen door een horde papegaaitjes, die krijsend met heel veel tegelijk op hun hoofd, schouders en armen kwamen zitten en agressief en ruziënd het cupje nectar aanvielen. Ik heb snel de cupjes over moeten nemen en werd daarbij zelfs gebeten. Geen succes voor de kids helaas, achteraf wel om kunnen lachen ;-). Waarschijnlijk dit gedrag omdat het een heel rustige dag was en ze met smart zaten te wachten op wat nectar? De grote speeltuin is fantastisch, ook voor wat oudere kinderen. Alles van hout en leuke toestellen. Horeca hebben we niet bezocht, het was een rustige dag en weinig horeca open. Prima park om eens te bezoeken!
Ik was op date naar Avifauna gegaan. Dit was ene super leuke keuze we hadden goed weer en het was lekker rustig omdat school weer was begonnen. We zijn bij beide vogels shows geweest en dat was zo leuk en super informatief. Weken later hebben we t er nog steeds over. Ik vind t ook super goed aan hoeveel goede doelen Avifauna mee doet dit geeft mij altijd een goed gevoel om het dan ook t supporter. Er hebben ook de parkieten of kleine groene vogels eten gegeven en dat was zo leuk ze vliegen met ze allen tegelijkertijd op je af(dus al ben je bang voor vogels geen aanrader hahah) Wij hebben een super leuke dag gehad dankjewel!!
Met de hele familie hadden we een dagje uit gepland en alles zat mee: prettige omgeving met grappige dieren, een geweldige vogelshow en natuurlijk heel aangenaam weer met een zonnetje! De kleinkinderen hebben zich goed vermaakt in de speeltuin, terwijl wij lekker op het terras hebben gezeten met een versnapering. Prima dagje uit!
Leuke dagje uit met kleinkind. Vogels en dieren gekeken, maar ook heel lang in de speeltuin gespeeld! Lori landing is een hoogtepunt voor wat oudere kinderen (en volwassenen), maar kleinkind is maar twee dus deze keer niet gedaan . Dit keer ook geen shows gezien, maar bij eerder bezoeken waren deze ook heel leuk. Twee kleine verbeter puntjes bij de catering: een alternatief voor een gefrituurde snack in de kinderbox en een kleine kindersoftijs!
Het was lekker rustig
Ik miste de mooie toegang
Wij gingen met z’n vieren, waaronder een vierjarige en een dreumes naar dit vogelpark. Via ticketveiling hebben we voor een mooi prijsje kaartjes gekocht. Onder de 2 jaar is het gratis. Het park heeft een gedeelte waar je van allerlei vogels en kleine dieren zoals ringstaartmaki’s kan bezoeken en een gedeelte met een enorm grote speeltuin voor alle leeftijden. Het vogelpark ziet er goed verzorgd uit. Op plekken waar de vogels of de maki’s vrij rondlopen, staan medewerkers om te assisteren. Die legden ook uit wat ze doen en kunnen vragen beantwoorden. Naast het spelen hebt je genoeg café en restaurants waar je snacks of broodjes kan halen. Toilets zijn vrijwel overal schoon. Met al en al hadden wij een hele leuke uitje gehad in dit park!
Als je van vogels en al hun kleuren houdt heb je in Avifauna gegarandeerd een fantastische dag. Het park is overzichtelijk en goed onderhouden. De vogelshows zijn erg leuk om te kijken en de tijd vliegt om. Je ziet uiteraard veel kinderen met ouders en opa's en oma's, maar eigenlijk is het als volwassene misschien nog wel leuker om alles te bekijken en te beseffen hoe bijzonder het is om al deze prachtige dieren in het echt te kunnen zien.
Wij hebben met de familie ern leuke dag gehad in het park. Vooral de vogelshow was erg leuk en de speeltuin!
Geweldige dierentuin die zich met de bescherming van soorten bezighoudt.
God's wonderful creations! Prachtige, bijzondere vogels en ook wonderlijke viervoeters! Met twee van onze kleinkinderen ontzettend genoten, onder een aangename zon. De oudste van de twee had nog zo graag naar de speeltuin met de lange glijbanen gewild, maar we moesten helaas weer naar huis. Zij had zich wel lang vermaakt op de springkussen. Opa en oma hadden ook nog een paar dieren, die we over het hoofd hadden gezien, alsnog willen bezoeken, maar ja...te laat! Komen we gewoon toch weer eens terug?
Gezellig dagje uit, was een tijdje niet geweest, maar mooi uitgebreid voor jong en oud, zeker aante bevelen, afgesloten met een rondvaart, was een geslaagd dagje.
Avifauna is leuk voor een dagje uit met kinderen. Er is genoeg te zien, je kan er wel een dag doorbrengen als het goed weer is. Er zijn geen binnenactiviteiten, dus bij regen heb je hier niet zoveel te zoeken. Helaas moet je voor kinderen vanaf 2 jaar al de volle prijs betalen. Dat hadden we niet verwacht. We waren met een grote groep en voor iedereen had ik vooraf korting kunnen regelen (postcodeloterij, inwoner Alphen, Rotterdam pas). 1 kind van 3 had echter nog geen Rotterdam pas. Omdat we een kaartje bij de kassa moesten kopen, kostte dat € 21! Normaal gesproken zijn kinderen tot 4 jaar gratis, of betalen een gereduceerd tarief. Niet bij Avifauna. Echt een tegenvaller.
Met 5 kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar hadden wij hier als ouders en grootouders een zeer geslaagde dag. Speeltuin is mooi, de skelters en fietsen een grote hit, zelfs bij volwassenen. Hoogtepunt is het voeren van de lori papegaaien. Spannend, maar heel bijzonder. Park is heel goed onderhouden, alle speeltoestellen en skelters werken prima. Vond de prijzen in het restaurant (bij de speeltuin) meevallen. Broodjes waren lekker. Prijzen in giftshop vond ik ook heel redelijk. Kortom een absolute aanrader wat ons betreft.
Hoorn 59
2404 HG Alphen aan den rijn