Beide keren email contact bleek mijn bericht slecht gelezen te zijn.

Mijn ervaring met DoeHetZelfNotaris heeft mij geen stap verder geholpen. Dat je via het boedelregister kunt nagaan welke notaris aan een nalatenschap is verbonden kun je overal op het internet vinden. Als ik zeker weet dat er een notaris aan te pas is gekomen is een reactie van 'dat is niet altijd het geval' totaal niet aan de orde. Als ik om rechtstreeks de afwikkeling van de nalatenschap af te handelen zelf een notaris wil benaderen met de bedoeling contact te vermijden met een familielid die ik al jaren mijd als de pest getuigt een reactie als 'familielid heeft gelijk dat die jou probeert te benaderen via jouw kind' van niet alleen slechte smaak maar ook weinig verstand van zaken. Daar bovenop nog de opmerking 'ze kan jou dwingen mee te werken door naar de rechtbank te stappen' die volledig de plank misslaat, omdat ik juist naar desbetreffende notaris op zoek ben om mijn medewerking te verlenen. Uiteindelijk heb ik zonder de DoeHetZelfNotaris uitgedokterd dat een notaris te zijner tijd zelf de erfgenamen benadert, dus daar hoeft niemand anders zich in te mengen die op ongepaste wijze contact probeert af te dwingen.

• Ervaring met: Afhandelen erfenis

Een supersnelle terugkoppeling met betrekking tot onze vraag

Een snelle terugkoppeling ontvangen op het toetsen van onze doelstelling. Na het stellen van een wedervraag per omgaande een antwoord ontvangen. Echt een superservice.

Top en veel gemak

Toppie goed geregeld

Positief ontvangen

L.S. De reacties waren verschiĺlend qua tijdsduur, 1 dag tot 6 dagen, Een notaris bepaalt zelf zijn prijzen, toch lopen ze vrijwel paralel. M.v.g. : Bas

Duidelijk antwoord

Duidelijk antwoord, ook als dit niet het gewenste is. Top!

• Ervaring met: Wonen

Goede website met veel en duidelijke, goed vindbare informatie.

Logische opbouw van de site. Achter de doorklikknoppen duidelijke en gerichte informatie. Handige links naar derden per onderwerp. Verbeterpunt. De doelstelling en wijze waarop bij o.a. oprichten stichting, kun je laten toetsen en dit verzoek versturen. Daarna kun je verder gaan met de invulvelden en deze versturen. De concept akte wordt dan aangemaakt. Het is echter beter om na verzoek te toetsen, dit resultaat af te wachten. Een notitie hierover (bij die keuzemogelijkheid) op de site is aan te bevelen.

Nepperij

Ze doen alsof je voor 50 euro alles rond kan krijgen maar je koopt er alleen een vooringevuld koopcontract mee.

• Gemak N.v.t.
  • Ervaring met: Wonen

Snelle reactie

Snelle reactie in duidelijke taal.

• Ervaring met: Vereniging / Stichting

Alles zoals beloofd en bereikbaar voor iets extra.

Zelf een stichting oprichten is niet moeilijk. De website helpt je erdoorheen met uitleg in gewoon Nederlands. Er is niet zoveel flexibiliteit in de tekst van de statuten.

Goed bereikbaar

In het contact met de notaris is een goed overleg noodzakelijk. Dat is bij de doe-het-zelf-notaris goed mogelijk. Het is even wennen als je het voor het eerst doet, maar uiteindelijk werkt het intakesysteem goed.

• Ervaring met: Nabestaandenservice

Werkt prima voor mijn testament

Als je niets bijzonders wil werkt dit heel goed. Je kunt erfgenamen kiezen en legaten nalaten, verder niet veel. Voor mij was dat voldoende.

• Ervaring met: Testament

Duidelijk antwoord

Snel en duidelijk antwoord!

Snel, effectief met bouwstenen

Goede info en uitleg. Maatwerk of specifieke wensen kost tijd en dus meer geld. Kun je volstaan met de standaard al op elkaar afgestemde bouwstenen ben je vrij snel klaar. Je doelstellingen (in ons geval een stichting) kun je in het startproces gratis laten beoordelen. Je krijgt de conceptacte toegestuurd en je kunt nog aanpassingen doen. Pas als je denkt alles is opgenomen, kun je het definitief indienen en een notaris kiezen. Ook krijg je in dit stadium je definitieve prijsopgave.

Snelle reactie!

Mijn vragen n.a.v. de standaard akte "wijzigen statuten vereniging" werden binnen 1 dag beantwoord!

• Gemak N.v.t.

Superhandig

Ik mis een aantal brieven. Met name als een erfgenaam niet op de hoogte wordt gehouden. En wat te doen bij verkoop ouderlijke huis door stiefmoeder

• Ervaring met: Afhandelen erfenis

Praktisch en scherp geprijsd.

Handige site. Tip: vermeld ook de telefoonnummers van de betrokken notarissen.

• Ervaring met: Schenkservice

Vlot en goed geregeld.

De brief die ik nodig had was binnen 10 min klaar en stond in no time klaar om te downloaden. Wat ik jammer vind is dat je niet eerst een voorbeeld van de brief te zien krijgt voordat je hem definitief besteld. Waarschijnlijk omdat jullie bang zijn dat het document dan op een of andere manier onbetaald gekopieerd wordt, maar daar moet denk ik wel wat op te vinden zijn. Voor de rest prima systeem heel gebruiksvriendelijk.

Goed, slagvaardig en concurrerend

Na eerste oriënterende telefonisch contact, direct online aan de slag gegaan. De te volgen stappen waren duidelijk en helder. Respons na verzending was vlot en kon nog evt. corrigeren en aanpassen. Vond online advies van jurist ook nuttig, ook dit ging vlot. Conclusie; zeer tevreden

duidelijk

duidelijk

• Ervaring met: Nabestaandenservice

Snel geantwoord maar onduidelijk of het nu goed is.

Raar dat beneden opnieuw mijn foutieve emailadres wordt genoemd en dat ik op dit adres ook deze vraag krijg? U had het toch aangepast??

• Ervaring met: Overige vragen

vlug antwoord en communicatie

Ik heb geen overzicht over het proces als ik ergens nog geen antwoord heb. Dat is een nadeel.

• Ervaring met: N.v.t.

Snelle reactie

Binnen notime professioneel antwoord op mijn vraag.

• Ervaring met: Vereniging / Stichting

Vlotte manier om verschillende offertes te vergelijken.

Geen nadere toelichting

• Ervaring met: Overige vragen

Pompmolenlaan 19 B

3447 GK Woerden

Over DoeHetZelfNotaris

DoeHetZelfNotaris wil het recht toegankelijk maken. De drempel om een notaris te bezoeken kan lager. Dat kan door lagere prijzen en eenvoudiger taalgebruik. Door online ondersteuning helpen wij mensen in hun eigen tempo om aktes voor te bereiden. Dat maakt het veel makkelijker en goedkoper. Bovendien helpen wij iedereen die een vraag heeft over notariële zaken.