Als lid van Alkmaarenergie doe ik mijn verhaal.
Hoe het kan verlopen als je zonnepanelen aanschaft en laat installeren.
Op zoek naar een goede leverancier begint uiteraard dat je dan gaat naar de website van Duurzaambouwloket, daar vind je een lijst van bekende leveranciers. Ik koos er een waar ik al eerder zaken mee had gedaan.
De firma moest ik twee maal bellen voor een offerte, er bleken fouten in de offerte te zitten. Echte interesse ervoer ik niet.
De tweede firma was een landelijke organisatie, daar werd ook een offerte gevraagd met het voordeel dat daar inclusief een verzekering meegeleverd werd. De offerte werd duurder en hier was er minder capaciteit in piekWatts.
De derde die werd uitgebracht was van een jonge firma, ook uit Heerhugowaard, met mijn verzoek de meeste pWatts capaciteit te leveren, zodat ik het meeste rendement zou krijgen van de beschikbare oppervlakte. Na het bestuderen van de opstelling bleek dat de panelen te dicht op elkaar stonden, zodat zij in elkaars schaduw kwamen te liggen.
Nu firma Damsma Solar waar ik voor gekozen heb.
De vader die thuis kwam voor de offerte ging het dak zorgvuldig opmeten en keek goed naar de mogelijkheden. Je voelde dat hij zich inleefde om het project goed en zorgvuldig uit te voeren. Om meer opbrengst te krijgen werden er grotere panelen gebruikt. Een deel daarvan werd direct achter elkaar gelegd in een schans, zodat ze niet in elkaars schaduw komen te liggen.
Op 7 mei is alles geïnstalleerd, daar ik zelf ook opzichter ben geweest van elektronische installaties, zie ik van alles. Maar ik moet zeggen de ploeg corrigeerde elkaar waar nodig was. De installatie werkt top. Tenslotte geef ik nog even een tabel met de kosten per PiekWatt.
Offerte 1 5x paneel van 320pW. De kosten per pWatt is 1.345 euro
Offerte 2 6x paneel van 370pW De kosten per pWatt is 1.589 euro