De ervaring is goed . Echter vind ik het opleidingstraject in veel praktijkcursussen te kort . Ik beoordeel de nieuwe en huidige lassers binnen mijn bedrijf maar schik helaas meer dan eens wat het niveau werkelijk is . Met Niv 3 of hoger , dus je zou zeggen dat moet goed komen, maar wat ik zeg , regelmatig teleurstellingen ! Ik heb zelf een opleiding genoten bij de bedrijfsschool van de Koninklijke schelde groep in Vlissingen en ging 2 jaar naar school om echt het vak te leren . Mijn ervaring is .. mensen die een soort gelijke opleiding hebben genoten , presteren vele malen beter dan de mensen die binnen 3 weken Niv 3 halen (wat op zich logisch is) Dus mijn mening is dat het NIL en dus de opleidingsinstituten het opleidingstraject aanzienlijk zou moeten verlengen om betere vakmensen het bedrijfsleven in te sturen .
In de periode dat ik met de opleiding bezig was verschilde de meningen van de docenten nog al over de werkwijze van het laswerk. Maar uiteindelijk heb ik er toch veel van geleerd en een prettige tijd gehad. er was voldoende begeleiding en een goede sfeer.
een bekwame leeraar (barry) alle tijd voor uitleg en leerstof is goed en erg leerzaam makkelijk op te pakken
als intermediair zie ik alleen maar goede resultaten en goed berichten. bij evt. oneffenheden wordt er adequaat en snel gereageerd.
ik kan er alleen nog geen werk op vinden
'Wij van WC-eend adviseren WC-eend'. Sinds februari werk ik voor het Lasinstituut, maar daarnaast volg ik sinds kort zelf ook een opleiding MAG lassen. Ik kan nu dan ook eindelijk vanuit een objectieve invalshoek stellen, dat de opleidingen hier kwalitatief dik in orde zijn. Onze docenten weten waar ze het over hebben en nemen de tijd om voldoende toe te lichten qua zowel theorie als praktijk.
In totaal 4 verschillende docenten gehad die bepaalde handelingen anders uitleggen, als je nog nooit gelast heb dan is dit zeer verwarrend. Een starter heeft de eerste lessen meer aandacht nodig dan degene die al langere tijd lassen en voor die aandacht is te weinig tijd door te veel leerlingen. Van de 16 lessen kan je maar 11 lessen praktijk oefenen en dat is te weinig.
topbedrijf! Alleen de koffie mag nog wat beter.