Nu al zo'n 9 jaar leerkracht in groep 8 en vaak Rep&Roer musicals opgevoerd met mijn leerlingen. Camping de Hooiberg is denk ik echt de leukste musical die we opgevoerd hebben!! Wat een feestje.
Samen met de kinderen hebben we afgelopen jaar Camping de Hooiberg opgevoerd. Vanaf het begin waren de kinderen razend enthousiast over het verhaal en de liedjes. Er is met veel plezier gerepeteerd. Volgend jaar zeker weer een musical van rep en roer.
De musical was heel leuk en sloot goed aan bij de leerlingen.
Wij gebruiken al meerdere jaren de musicals van Rep en roer voor de afscheidsmusical van groep 8. De musicals zijn zeer geschikt voor grote groepen, bevatten humor en de verschillende rollen zorgen ervoor dat er voor alle kinderen een passende rol bij zit.
De musical is pakkend geschreven en de app werkte prettig!
Het is door de app en begeleidende video's is het supermakkelijk om in te studeren. De muziek verveelt niet, zelfs niet na maanden oefenen:)
Heerlijke Kerstmusical waarin met veel vaart en vooral veel humor het Kerstverhaal werd verteld. Wij speelden "Volg die Ster" in een tweemaal uitverkocht theater en de reacties waren lovend. Belangrijkst is dat de kinderen enorm genoten hebben van het instuderen van deze top Kerstmusical van Rep en Roer!
Ik vind de musicals van rep en roer altijd zo leuk! Ze zijn goed geschreven, duidelijk en vol grapjes. De kinderen zijn altijd enthousiast en gaan vol overgave oefenen. Ook de handleiding is erg volledig. Blij met alle tips en trics. Ook maken we altijd gebruik van de oefenapp. Dus al met al een goed gevoel bij de Rep en Roer-musicals.
Wij hebben met de leerlingen van de Comeniusschool 4x Lichtjes in het Duister opgevoerd en dit was in alle opzichten een groot succes. Ik vond de liedjes heel erg leuk en het verhaal voor onze school (Christelijk) heel bruikbaar. Vanwege de aard van onze vieringen (in de kerk) heb ik wel in het scripts geschrapt (de Albert Heijn en overige iets 'plattere' grappen vond ik minder geschikt). Uiteindelijk kwam de boodschap goed over en stond het stuk als een huis (incl. ster in de kerk die echt uitging). Ik komt zeker bij jullie terug als er weer een kerstmusical is die geschikt is voor de kerkelijke setting en boodschap. "Daar is de Ster" wordt vast en zeker een kerstklassieker!
Wij, KC Hasseltse Poorten, hebben De Reddende Engel gespeeld tijdens de kerstviering 2024. De acteurs waren geïnteresseerde leerlingen uit groep 6 t/m 8. Verder had iedere unit een liedje bedeeld gekregen. Alles bij elkaar een door de hele school gedragen musical. Leuk verhaal, duidelijke decorbeschrijving en goed uit te voeren. Volgend jaar doen we graag weer mee.
Mooie musical met een christelijke grondslag. Duurt niet te lang en niet te kort. Keuze uit veel verschillende rollen. Veel humoristische opmerkingen.
Duidelijk en mooi materiaal. Super leuke liedjes, makkelijk te bewerken documenten om.te personaliseren. Enthousiast publiek na ee geweldige uitvoering met jong en oud!
Het kerstverhaal is voor veel kinderen/ouders (moslims) bij mij op school onbegrijpelijk. Wij zochten naar een meer "Kerstman/ rendier/ enz verhaal. Ik heb jullie musical dus "omgeschreven'! Het verhaal ( De reddende engel) en de grappen zijn er gewoon in gebleven, alleen werd de title de toverende elf , de engelesn waren elfen geworden en was de opperengel veranderd in de kerstman. Ze gingen niet naar de kerst stal maar naar de noordpool met als doel een gezamelijk kerstdiner te vieren. De liedjes konden ook allemaal het zelfde blijven (met een kleine aanpassing in 'JIj bent de Engel" dat werd dus "Jij bent de Elf". De strekking (Van fouten kun je leren....Fout + Goud) is het zelfde gebleven. Als ik een aanbeveling mag doen zou ik graag weer een "heidense " kerstmusical van jullie willen zien.
Wij gebruikten de vertelversie van de musical De reddende engel. Het verhaal was, doordat de hoofdlijnen van het verhaal door vertellers werden verteld, heel goed te volgen door alle kinderen. De liedjes waren erg leuk! En er was een glansrol voor de stoere kinderen; zij mochten rover zijn. Fijn dat het oorspronkelijke kerstverhaal duidelijk als hoofdlijn aanwezig was.
De musical was heel erg passend voor onze groep. Er zijn veel leuke musicals. Dat maakt dat er een brede keuze is. Fijn dat er mogelijkheden zijn voor het aantal rollen. Dit maakt het voor elke groep passend te maken. De app voor de kinderen is een erg handig hulpmiddel om de rol te leren. Rep en Roer geeft goede tips voor het instuderen van de musical.
Voor ieder kind is er een leuke rol te vinden. De liedjes slaan goed aan.
Het script is altijd heel duidellijk greschreven. Ook de beschrijvingen van de types zijn goed. En wat je allemaal nodig hebt, aan requisieten is ook erg handig!
We hebben dit jaar deze musical gespeeld en hiervan genoten. Het was een leuke musical met goede liedjes.
Dit is een leuke musical met veel humor. Het was actueel en onze leerlingen konden stralen door de verschillende personages.
Fantastische musical met een heel leuk verhaal. Actueel en met veel humor geschreven.
Het was een geweldige musical waarbij het verhaal goed helder was. Er zat veel humor in, maar er waren ook momenten waar het best even slikken was.
toffe musical, veel humor
De musical de Kerstnar was erg leuk. Gebruiksvriendelijk voor de leerkracht, leuke liedjes en een leuk verhaal. Bij deze musical kon je ook op een hele logische manier verschillende kinderen dezelfde (hoofdrol) laten spelen. Al jaren voeren wij de eindmusicals op geschreven door Rep en Roer. Dat bevalt altijd erg goed. Voor onze school was het nu de eerste keer dat we een kerstmusical op gingen voeren; het is ons goed bevallen en gaan nu een nieuwe kerstmusical van Rep en Roer uitproberen.
Wij hadden gekozen voor een oudere musical, omdat deze beter aansloot bij de groep 8 die we hadden. De musical was wederom erg leuk om te mogen spelen! De liedjes zijn aanstekelijk en het script is goed opgebouwd.
Wat een leuke musical. De musical heeft alles: leuke liedjes, leuke rollen en een ontroerende en mooie boodschap. Wij waren super enthousiast!
Valkstraat 1
3514TG Utrecht
Rep en Roer Musicals maakt musicals voor het basisonderwijs, zoals afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het is bijzonder om samen met je klas, waar je zoveel jaren mee bent opgetrokken, de basisschooltijd af te sluiten met een musical. Aan dit leuke en leerzame proces willen wij graag bijdragen. Wij scheppen de voorwaarden waaronder alle kinderen kunnen stralen. En we hopen leerkrachten veel uit handen te nemen door onze musicals op maat aan te bieden en van instudeer-ondersteuning te voorzien.