Zeer slecht

In mei 22 panelen laten plaatsen. het begon goed verkeerde opstelling , gewijzigd omdat ik het aangaf. na verloop van tijd ging de omvormer problemen geven ( geen dagopbrengst op zonnige en bewolkte dagen). gebeld en na eindelijk 3 weken komen de monteurs. meneer alles is goed we hebben alles na gelopen. en inderdaad het systeem werkt . enkele dagen erna weer geen opbrengst , weer contact gehad en weer 3 weken later monteurs. Meneer we hebben het gevonden , we hebben dingen verbetert en vervangen wat onze collega's fout hebben gedaan. super zou je denken maar enkele dagen erna weer geen opbrengsten. solar edge op afstand van alles gedaan en update enz. nu weer voor de 4 de keer monteurs hier gehad en weer niets gevonden. er zou de omvormer vervangen worden maar dat mag toch niet want ze kunnen zien in de app dat er stroom wordt opgewekt. Maar deze stroom komt maar tot aan de omvormer en dan is de stroom weg? probleem zit in de omvormer en nergens anders , staat vaker op stroring. waar luisteren jullie niet, wat kost meer ? iedere keer hier een dag rond lopen / werken / bellen of omruilen en kijken als dan probleem weg is. heb al voorstel gegeven om eventueel de kosten te betalen als de omvormer geruild is en de problemen zich nog voor doen . nee dat kan niet. waardeloos monteurs niets mis mee , doen hun werk

• Besparing per jaar in euro's (schatting) N.v.t.

Goed contact en keurig werk,zeer tevreden.

• Vakkundige installatie
  • Besparing per jaar in euro's (schatting) 1800kw

Goeie service

Goeie communicatie en service en top installatie

Slechte sevice

Heb volgens mijn kapot paneel nu willen ze komem kijken maar moet ik betalen

• Besparing per jaar in euro's (schatting) 500

perfecte service met goede informatie voor/tijdens/na installatie, werkt perfect

Goede service . Ook communicatie verloopt prima met de juiste inlichtingen. Hulp voor eventule subsidies wordt uitgevoerd. 1e bezoek en informatie omtrent installatie zeer duidelijk . Berekeningen en output kloppen vrijwel helemaal. ligt wel wel aan de natuur (zon uren ) Installatieteam werkt prima samen en veiligheid boven alles. Uitleg over de installatie wordt goed toegelicht.

• Besparing per jaar in euro's (schatting) 600

Raar

Ik heb zojuist telefoon gehad van zelfstroom voor een advies. Veel van mijn buren met dezelfde woning hebben zonnepanelen. Volgens de adviseur van Zelfstroom zijn onze dakpannen niet geschikt voor de montage, dit omdat het gladde/platte pannen zijn zonder golf.... Het bracht zogezegd te veel risico op breuk van de pannen met zich meet bij harde wind... Ons dak ligt pal op het zuiden, veel buren hebben panelen (na meerdere zware herfststormen liggen ze er nog steeds op) maar ons dak is niet geschikt??? Moest maar een andere leverancier benaderen als ik panelen wil, Zelfstroom doet het niet.... Vind het een heeeeeel vreemd verhaal!

• Deskundig N.v.t.
  • Betrouwbaar N.v.t.
  • Vakkundige installatie N.v.t.
  • Besparing per jaar in euro's (schatting) N.v.t.

Het scheelt enorm die panelen.

Met de panelen schelt het ons bijna de helft aan kosten voor energie. Zeker een aanrader om ze te laten plaatsen via ZELFSTROOM.

• Besparing per jaar in euro's (schatting) Om en nabij de 1000 euro

Duidelijke offerte, mooie panelen, goed, snel en netjes geplaatst, mooie prijs.

Mijn ervaring is zeer positief, het contact met zelfstroom voordat je de panelen gaat aanschaffen is zeer goed, de adviseurs zijn duidelijk en bereid om alles goed uit te leggen. Er wordt stap voor stap met de klant samen gewerkt om alles voor elkaar te krijgen, telefonisch zijn ze ook goed bereikbaar voor vragen, en mocht het voorkomen dat er niet gelijk antwoord is dan gaan ze het uitzoeken en komen ze er snel op terug. Monteurs zijn vriendelijk, werken netjes, werken ook samen met de klant hoe alles in huis gedaan gaat worden, indien er een betere optie is dan gepland wordt dat ook aangegeven. na afloop werd alles netjes opgeruimd en afval meegenomen. Er was helaas een tuinlampje gesneuveld tijdens het werk en dat is ook netjes doorgegeven. Al met al ben ik zeer tevreden over het plaatsen van de zonnepanelen, nu mag de zon flink gaan schijnen zodat we zelf ons stroom kunnen opwekken. Zelfstroom bedankt.

• Besparing per jaar in euro's (schatting) 900

Zelfstroom raad ik iedereen aan

Ik ben blij met het resultaat tot nu toe Het werkt goed en overzichtelijk, iedere maand zichtbaar via mail

• Besparing per jaar in euro's (schatting) 400

Supersnel, klantvriendelijk en profesioneel

De offerte was duidelijk en binnen 2 weken kwamen de monteurs het al installeren. Tijdens de installatie werd het legplan door de monteurs al voorgelegd om te veranderen waardoor er 100 kg minder aan gewicht op ons platte dak kwam. Alles werd netjes overlegd en afgewerkt. Daarna werd alles netjes achtergelaten en konden we al na een halve dag energie opwekken.

• Besparing per jaar in euro's (schatting) €400

Ans Weustink

Snel en correct gehandeld. Verkoop duidelijk verhaal. Controle dak duidelijk. Plaatsing op 1 dag snel en schoon!

• Besparing per jaar in euro's (schatting) Voldoende

Had geen beter resultaat kunnen wensen

Prachtig aanbod Snelle flexibele service Denken mee over ideale samenstelling Mijn verwachtingen zijn overtroffen

• Besparing per jaar in euro's (schatting) 500

Leugens, duur en slechte service.

Ik ben verhuisd naar een huis met een zonnepanelen systeem van Zelfstroom. Mijn enige ervaring met hun is uiterst negatief. Er zat een lekkage onder de zonnepanelen en die hebben ze geïnspecteerd. We hebben uiteindelijk het dak eronder open gemaakt en geconstateerd dat de folie eronder gescheurd was. Het is dus aannemelijk dat dit gebeurd is bij de installatie van de zonnepanelen. Echter is dit natuurlijk niet met zekerheid te zeggen, en heb ik het hun niet kwalijk genomen en het zelf opgelost door zelf folie aan te brengen en het dak dicht te maken. Echter heeft Zelfstroom achteraf gezegd dat de lekkage bij de nok zou zitten, en stuurt mij vrolijk een rekening van 300 euro voor een uurtje inspectie. Ik heb hun het hele verhaal uitgelegd, en nu moet ik met "onomstotelijk bewijs" komen dat aantoont dat het door hun service is. Alsof dat mogelijk is, en dat weten ze zelf ook. Klanten uitknijpen, leugens, dure en slechte service. Ik zou het iedereen afraden om met dit bedrijf in zee te gaan. Let op: Reviewers kunnen niet meer antwoorden op reacties van zelfstroom. Geloof daarom niks van het antwoord hieronder. Ik zal de review zelf verwijderen als het is opgelost. Zo niet, dan proberen ze het alleen maar recht te praten met leugens.

• Betrouwbaar
  • Vakkundige installatie N.v.t.
  • Besparing per jaar in euro's (schatting) N.v.t.

Plaatsing en levering volledig volgens verwachting

Het was even spannend of de zonnepanelen op de geplande datum konden worden geplaatst. De agenda was blijkbaar te enthousiast door Zelfstroom ingedeeld. Want de monteurs kwamen uren later dan gepland. Toch verraste mij het zeer dat het werk netjes werd afgeleverd nog dezelfde dag. Complimenten dat men nog door ging tot het werk af was laat in de avond. Dakmontage werd naar wens uitgevoerd en de plaatsing van de binnenleidingen en omvormer precies zoals aangegeven (ik had zelf op zolder betimmering voor wasmachine gemaakt waarmee netjes rekening werd gehouden).

• Besparing per jaar in euro's (schatting) N.v.t.

Bij schouw niet gezien dat ik geen slimme meter had

Tijdens de schouw is er wel naar mijn meter gekeken, maar niet gezien dat ik geen slimme meter had. Na installatie bleken de zonnepanelen fantastisch te werken, maar van teruglevering bleek geen sprake. Ik heb drie maanden moeten wachten op de slimme meter. Ik heb geen geld ontvangen voor de stroom die ik wel heb terug geleverd. In maart was dit 380 kWh, in april 2057 kWh en in mei 2598 kWh. Zonnestroom erkende de fout, maar was bereid om een fooi te vergoeden. Die heb ik geweigerd

• Besparing per jaar in euro's (schatting) N.v.t.

Zeer slecht - doe het niet

Nadat de zonnepanelen werden geïnstalleerd, ontstonden 2 grote lekkages zodat het letterlijk binnen regent en wij grote schade hebben en de ruimte, waar we ook slapen, niet meer kunnen naar behoren kunnen gebruiken. De installateurs hebben zichtbare schade op het dak veroorzaakt en rommel op het dak achter gelaten. Bovendien zijn er dakpannen gebroken. Zelfstroom neemt géén verantwoordelijkheid en schuift het af op mankementen van ons dak terwijl we voorheen nooit lekkages hebben gehad. Zij geven letterlijk niet thuis omdat ze niet te bereiken zijn en afgesproken belafspraken niet nakomen. Buiten het feit dat ze de schuld in andermans schoenen proberen te schuiven en hun klant met ernstige lekkages laten zitten, is het simpelweg niet mogelijk contact met hen te krijgen. WAT een teleurstelling. Deze review schrijven wij als waarschuwing voor eventuele toekomstige klanten: ga niet met hen in zee. Als het onverhoopt mis gaat, kost het veel energie en geld die je niet terug krijgt.

• Vakkundige installatie
  • Besparing per jaar in euro's (schatting) Kost juist meer geld door veroorzaakte schade

tevreden over de montage en levering

Ben zeer tevreden over de gehele gang van zaken. Ze werken netjes, zijn vriendelijk en komen afspraken na .

• Besparing per jaar in euro's (schatting) N.v.t.

Keurig geplaatst op het dak de monteurs waren ook optijd goede uitleg gehad heel blij mee

• Besparing per jaar in euro's (schatting) N.v.t.

Alles snel en goed geregeld.

Vriendelijk geholpen en vakkundige installateurs.

NIET DOEN!

Deze hele site staat vol met positieve recensies en antwoorden van zelfstroom die heel reeel lijken. Laat je niet verleiden, dit bedrijf doet geen goed. Ik heb zelf ook een recensie geschreven en daar hebben ze weer met leugens geantwoord om het recht te praten. Ik kan daar zelf niet meer op antwoorden. Dit bedrijf is alleen maar leugens. Niet mee in zee gaan.

• Besparing per jaar in euro's (schatting) 0

ik zou graag reactie willen op mijn mail van vorige week

Mijn ervaring is dat zelfstroom de afspraken die gemaakt zijn bij de verkoop en de installatie van de panelen niet nakomt dus vraag ik aan jullie om mij als klant tevreden te stellen en duidelijkheid te geven. Graag reactie en een oplossing.??

• Vakkundige installatie
  • Besparing per jaar in euro's (schatting) ??????

Zelfstroom is snel, oplossend. Onderaannemer niet.

Plaatsen van panelen werd uitbesteed. Dit bedrijf deed een schouw vooraf. Eenmaal bedrijf ter plaatse waren niet alle wensen doorgekomen. Ineens moest het kabeltje buitenom en moesten de panelen door het huis de trap op. Ook wat betreft ligging was onduidelijkheid. In huis schade gemaakt aan de muur met wat putjes en een scheur in de muur door wild duw en trekwerk. Zelfstroom werkte als bemiddelende partij en heeft dit netjes opgelost. Mooi vormgegeven app en panelen werken. Werd iedere keer snel en door vriendelijke medewerkers te woord gestaan. Onderstaande rating is dan ook voor Zelfstroom, niet voor de onderaannemer die scoort onvoldoende. Vraag dus van te voren welk bedrijf bij jou gaat plaatsen en zoek reviews op.

Komt afspraken na . Zeer nette plaatsing. Klopt vrij aardig het aantal kwh

• Besparing per jaar in euro's (schatting) 1200 euro

werkt prima !!

in februari 13 panelen laten plaatsen en ondertussen al net iets meer als 3700khw opgewekt wat we ongeveer ook in het jaar verbruiken. Voor ons dus helemaal top !! De panelen liggen wel compleet op het zuiden gericht en met de optimale dakhelling.

• Besparing per jaar in euro's (schatting) tussen de 400 en 500 euro ongeveer

Prima advies, goede afwikkeling

Correcte offertes, advies als er om wordt gevraagd. Alles open en transparant. Geen minpunt kunnen vinden. Ook de installatie en aansluiten volgens afspraak en netjes gedaan.

• Besparing per jaar in euro's (schatting) 600

Statenlaan 14