Een goed georganiseerde reis, waarbij je altijd terecht kan bij de reisleider. Samen met de gezellige groep wordt het al snel een top vakantie.
Mooie rondreis door Marokko met woestijnen, gebergten, strand en marakkech. Vergis je alleen niet in de reisafstanden met de bus. Benodigde tickets hadden wel eerder gestuurd kunnen worden of minimaal worden gecommuniceerd dat we vanaf Amsterdam zouden vliegen in plaats van Eindhoven.
De groep maakt de geslaagde reis. Mambo biedt wel een programma maar met elkaar zorg je voor de invulling. Ik had persoonlijk meer van Mambo verwacht bij het boeken van een georganiseerde reis. Bijvoorbeeld meer vulling in het programma. Maar ook praktisch nadenken qua materiaal; 2 pannetjes om voor 17 man te koken is wel zeer minimaal, of bij een kampeerreis naar Noorwegen qua zijn rotsharingen wel een vereiste. Met simpele ingrepen kun je het 'comfort' en de mogelijkheden gauw verhogen!
Per trein gereisd naar verschillende steden, waardoor je echt verbonden bent met het land en prachtige landschappen ziet! Prima hostels met soms ook een zwembad of een luxe hostel met fijne bedden. Ook fijn dat de reis is afgewisseld met camping en zwembad en de Toscaanse kust waarin je even kunt relaxen in de zon en uit de drukte bent. Onze topreisleidster Eline heeft er nog een extra schepje bovenop gedaan en zijn we naar het prachtige Verona geweest! We hebben ontzettend veel kunnen zien van het prachtige Toscane en volop genoten van de sfeer, het prachtige weer, fantastisch eten en prachtige steden met ongelofelijk veel cultuur. Helaas waren de musea gesloten op maandag in Florence. Dat was wel heel erg jammer!
Hello. Héééérlijke 3 weken gehad. Ik wil niet zeggen dat ik eigenlijk 2 weken zou doen maar.. Ik heb gewoon een weekje bijgeboekt. Lekker hoor. De pauperbus is overigens geen aanrader, mja ik wist niet dat je woedend werd. Groetjes Ruurd (deze recentie bestaat uit one-liners opgedaan op mijn vakantie. Ik ben niet de eigenaar of bedenker van deze units)
Mambo heeft de reis naar Colombia goed georganiseerd. Wij waren de aller eerste groep die deze reis had geboekt. De hostels, waren op een aantal na, goed gekozen. De activiteiten waren leuk! De transfers waren goed geregeld. Minca klopte niet met de beschrijving. We hadden niet de verwachting daar 2,5 uur naartoe te moeten reizen... jammer omdat we het stadje wel heel graag hadden willen zien. Het einde van de reis was minder.. In de reisinformatie gaven ze aan dat we naar de Rosario Islands zouden gaan. Bountystranden en een verblijf in een relaxt hostel. Dit was allesbehalve dat. We kwamen niet op een eiland terecht, maar in een varkensstal. Een strand van een halve meter en vervallen hostels zonder stroom een stromend water. No way dat wij hier zouden verblijven. Ter ‘compensatie’ zouden ze een ander hostel terug in de stad regelen dat binnen het budget (geen idee welke) moest vallen. Ook kregen we €150 om met 10 man voor uiteten te kunnen.. Mambo heeft hier absoluut niet klantvriendelijk gehandeld. Het heeft ons een hele dag gekost, in verband met reistijd van en naar de plek. Omdat we met de boot moesten konden we ook niet meteen terug. De volgende dag hebben we zelf alsnog een tripje naar de Rosario islands geboekt om toch nog daarvan wat gezien te hebben. Dit hebben we zelf moeten bekostigen. Je zou verwachten dat je als reisorganisatie een compensatie aanbiedt als je steken laat vallen. Wij zijn immers de aller eerste groep die deze reis boekt, zij maken een hele grote fout om een groep naar zo’n vieze plek te sturen en wij zijn een hele dag kwijt (waar ons ook nog is voorgehouden naar een eiland met bountystranden te gaan). De wijze van compensatie vindt ik dan ver onder de maat. Ondanks dit was de reis ontzettend mooi, maar dit voorval heeft wel een stempel oo het eind van de reis gedrukt. En dat is ontzettend jammer..
Voor mij was het de eerste keer met Mambo. Allereerst vond ik de website heel overzichtelijk en uitnodigend. Goede informatie voorziening en gemakkelijk boeken. De travellounge moest ik even uitzoeken. Ik had al eerder geinterrailled wat mij goed was bevallen vandaar dat ik deze reis boekte. Ik vond het een mooie maar zeer volle reis. Veel reisdagen voor drie weken vakantie. Ik zou als tip geven om te kijken welke steden mogelijk overgeslagen kunnen worden. Zo vond ik banja luka en uzice overbodig. Vanaf het treinstation in uzice hadden we makkelijk met de transfer meteen door naar tara national park gekund. In banja luka was verder niks te doen (als je niet gaat raften is dit ook een tussenstop waar je niks te doen hebt). Verder goede reis en goede reisleiding. Wat ik netjes vond is dat alles werd betaald toen de heenreis niet soepel verliep. De extra overnachting, reserveringen en treintickets zijn door Mambo betaald.
Mijn eerst keer met een jongerenreis weggeweest en het was bovenverwachting. Ten eerste was de groep al super leuk en gezellig, en de combinatie activiteiten en vrije tijd was perfect verdeeld. Elke dag stond er wel een activiteit gepland en voor de rest was er nog genoeg tijd om aan het strand te liggen of iets anders te doen. En hoewel ik niet echt een kampeerder ben is het slapen in een tent mij ook meegevallen, ook omdat er een normaal bed in de tent stond, en ik gewoon mijn telefoon op kon laden ;)
3 weken lang door het prachtige Vietnam mogen reizen. We hebben op bijzondere plekken geslapen o.a. boot. Ook hebben we ieder vervoersmiddel gebruikt die bestaat bijv: TukTuk, boot en motor. De hike door de rijstvelden was prachtig vooral omdat we daar als enige waren. Het canoyingen was zo'n geweldige ervaring, echt een aanrader. En dan de motortocht, wat een gevoel van vrijheid krijg je dan wauw! De reis zat helemaal vol gepland met activiteiten, dit was best uitputtend. Maar wat was het gaaf. De reis planning op de website komt niet helemaal overeen met de echte reis.
Het was een geweldige, maar pittige reis. We hebben veel gezien en gedaan, wat de reis erg divers maakte.
Erg gave reis die ons verschillende mooie plekjes van Costa Rica heeft laten zien. Veel natuur en met hikes, zip-linen, raften en golfsurfen toch ook nog even wat activiteiten meegepakt. Het door mij verwachtte voordeel van een groepsreis om groepskortingen bij alle optionele activiteiten te krijgen bleek afwezig, maar dit was ook niet toegezegd... Persoonlijk had ik of een vast "inclusief" programma verwacht of ter plekke een goed uitgezochte up-to-date lijst aan optionele activiteiten. De communicatie vanuit de organisatie vooraf was minder. Als voorbeelden naast een backpack een daypack die meegenomen moest worden voor wat bleek een periode van 5 dagen, een "lichte" hike die bijna alleen de berg oplopen was en deelnemers die verschillende paklijsten hebben ontvangen. Tijdens ziekte van deelnemers werd echter wel door de organisatie naar alternatieven gekeken en meegeholpen. Al met al wel een prachtige dierrijke reis waar ik nog lang met plezier naar zal terugkijken. De grootste voorwaarde was wel om niet bang te zijn om erg veel geld kwijt te zijn aan de exclusieve delen van de reis waar toch bijna iedereen aan mee heeft gedaan.
Dit jaar ben ik voor het eerst alleen op reis geweest samen met de groep van Mambo onder leiding van reisbegeleidster Wendy. In augsutes zijn wij met elf jongeren vertrokken naar Portugal. Daar waren een hoop chille dingen te beleven zoals golfsurfen, kajakken, mountainbiken dolfijnen spotten en natuurlijk gaan stappen in de mooie straatjes in Lagos of Lissabon. Dingen ondernemen, ontspannen en feesten waren in een goede harmonie deze reis. De leukste ervaring zijn moeilijk na te vertellen, daar had je simpelweg gewoon bij moeten zijn om te kunnen begrijpen waarom ze zo geweldig mooi, indrukwekkend of vooral vaak hilarisch waren. Daarnaast was de reisleiding erg relaxed. Van alles was mogelijk maar tegelijkertijd was dit wel allemaal helemaal vrijblijvend. De reisleiding was vooral ook een geheel sociabel en gezellig lid van de groep die er keer op keer in slaagde bruggen te slaan tussen een verscheidenheid aan type jongeren die tijdens deze groepreis werden vertegewoordigd. Bij deze verscheidenheid ligt dan ook gelijk het unieke karakter van deze jongeren reis. Het bijzondere aan deze reis is namelijk dat de prachtige omgeving/locatie eigenlijk nog maar de fundering is voor de leuke momenten die je met elkaar meemaakt. De leuke momenten maak je samen! Ik ben er van overtuigd dat dit met deze groep niet alleen in het fenomenale Portugal zou zijn gelukt maar ook op tal van andere locaties die Mambo aanbied voor hun groepsreizen. Al met al een zeer geslaagde reis!
Het was een leuke groep, die goed met elkaar overweg kon. Ook was de reisleiding flexibel ten opzichte van de groep, waardoor we bijvoorbeeld zijn gaan paintballen!
De busreis was rond uit waardeloos, ik zou dat zelf nooit meer doen. Toen ik uit eindelijk op bestemming was kon de vakantie beginnen, heb het ontzettend naar m’n zin gehad met een hele leuke groep en nog leukere reisleiding!
Het was een mooie en afwisselende reis waarbij ik veel van Thailand heb gezien. De laatste drie dagen op Koh Chang had wat mij betreft nog wel een excursie of activiteit bij kunnen zitten.
Ik vond de Braziliëreis geweldig! De begeleiding van Roos was super! Soms was het wel te merken dat we de eerste groep waren die naar Brazilië toegingen. Zo waren er wat verassingen mbt het verschil tussen hoe sommige aspecten van de reis omschreven staat op de site en de realiteit. Zo waren we érg slecht voorbereid op de driedaagse hike. We konden geen slaapzakken huren terwijl dit wel op de site stond. Daarnaast hadden we wel degelijk hele goede wandelschoenen nodig en was de hike vele malen moeilijker dan aangegeven stond. Ook was het niet inclusief ontbijt en lunch terwijl dit wel zo vermeld wordt. Maar de hike was wel écht een geweldige ervaring!! Ik had het voor geen goud willen missen. De overnachting in de homestay was gewoon een overnachting in een hostel; dat was wel jammer. De dagen in het Pantanal waren absoluut geweldig. De accommodatie daar was super, de mensen, het eten, de activiteiten, alles was even geweldig! Al met al heb ik echt genoten van mijn tijd in Brazilië met mambo!
Het was een boeiende reis, waar we veel hebben gezien en op leuke plekken zijn geweest. Wel waren veel dingen niet duidelijk (wel/niet inbegrepen klopte vaak niet) en viel sommige activiteiten erg tegen (dicht, veel te duur, weinig vrijheid)
Ik heb prachtige plaatsen bezocht, hele mooie dingen gezien, geweldige mensen ontmoet en ontzettend veel leuke dingen samen beleefd. Ik zou mijn reis aan iedereen aanraden.
mijn vakantie in Portugal was een super leuke vakantie. Ik heb veel leuke dingen beleeft en we hadden een leuke reisleidster. De hostels waar wij verbleven waren erg goed en netjes. De excursies die geplanned waren waren goed geregeld.
Erg genoten van deze reis. De reis was tot in de puntjes goed georganiseerd. Leuke activiteiten in een mooi land. Ook reisleidster Wendy is een topper! Het enige verbeterpunt is de luchthaven van vertrek en aankomst. In de bevestiging die ik ontvangen heb stond bij beide op Amsterdam. Echter 1 week voor vertrek is de terugreis veranderd in Rotterdam. Dit maakte de reis wat ingewikkelder.
Ik heb een geweldige week gehad waarbij ik ook voor het eerst alleen op vakantie ben geweest. Hierbij is bewezen dat je niet perse met een vriend of vriendin op vakantie moet gaan, maar dat je ook alleen kan gaan. Ik heb hierbij leuke mensen ontmoet en dus ook een super vakantie gehad. We hebben binnenkort een reünie met de groep.
echt mooi land. je moet zeker doorzettingsvermogen hebben. de tenten op de de camping,s waren wat minder. 2 personen per tent max. dan heb je nog ruimte voor je tas (als het een x gaat regenen). dit is nu mijn 3e vakantie met mambo en ze waren alle 3 top
Dit omdat we tussen de activiteiten door ook nog vrije tijd hadden. Ook waren de activiteit mooi verdeeld over de hele week. Ook was de reisleiding erg aardig en enthousiast. Ik zou deze reis aan iedereen aanbevelen!
De vakantie was geweldig! Leuke locatie en activiteiten. Daarnaast had ik geluk dat zowel de groep als reisleidster ook geweldig waren. Veel leuke dingen gedaan en nieuwe mensen ontmoet.
Ik ben in augustus 2019 met Mambo op een rondreis door Portugal gegaan, wat een ontzettend leuke en mooie ervaring! De groep was ontzettend gezellig en we hadden allemaal een goede band met elkaar. Wendy (de reisleider) regelde alles uitstekend en was ook echt onderdeel van de groep. De sfeer in de groep was altijd goed en we hebben ontzettend veel gelachen. De reis zelf was ontzettend mooi en met een uitstekende afwisseling tussen stad en strand. De activiteiten die we konden doen (surfen, dolfijnen spotten, kajakken, etc) waren allemaal ontzettend leuke en mooie ervaringen. Daarnaast hadden we veel vrijheid om te doen wat we zelf wilde (voornamelijk in de steden, hier konden we gewoon op eigen initiatief alleen of met (een deel van) de groep de steden verkennen). Dit maakte de vakantie nog leuker. Al bij al zou ik deze vakantie zeker aanraden bij anderen!