Door de inzet van de mensen van Saar is mijn broer die de ziekte van Parkinson had tot zijn overlijden thuis kunnen blijven. Zij waren een grote steun voor de vaste mantelzorger van mijn broer. Voor mijn broer was het fijn zulke enthousiaste en meelevende mensen om zich heen te hebben. We danken de mensen van Saar voor hun liefdevolle zorg.
Grote dank aan Frans. Hij kwam bij mijn demente vader op een moment dat wij het even niet meer wisten. Doordat hij mijn vader een dagdeel per week onder zijn hoede nam, konden wij even ademhalen. Frans wandelde of luisterende muziek, hij wist het vertrouwen van mijn vader meteen te winnen. Hulde!
De drie saren, zeegerine, anneke en miranda, hebben mij enorm geholpen om door een voor mij zware periode heen te komen. Ze waren zeer behulpzaam en gingen op een juiste wijze om met mijn ongemakken.
Geweldige organisatie en uitzonderlijk lieve en verantwoorde mantelzorgers. Ik had op korte tijd 3 mantelzorgers voor mijn demente moedertje en dat heeft perfect uitgepakt. Alle 3 de mantelzorgers even begaan, verantwoordelijk en we zijn echt van ze gaan houden. Mijn moedertje is inmiddels gestorven en we zullen ze intens missen. Ik kan iedereen Saar aan huis aanraden, er is altijd iemand die bij je behoefte past en de Saren zullen alles aan doen om je te helpen.
'Onze' Saar matchte goed met onze moeder, als gevolg van een zorgvuldige intake. Zij heeft heel veel betekend voor mijn moeder en wist de aanvankelijke weerstand bij mijn moeder op een natuurlijke wijze te overbruggen. Naar ons als mantelzorgers was er vanuit Saar sprake van een goede communicatie. Er is een goede band ontstaan en mijn moeder heeft liefdevolle zorg ontvangen. Het was op deze wijze mogelijk dat ze in haar vertrouwde omgeving kon blijven wonen. Wij zijn 'onze' Saar er zeer erkentelijk voor.
Wat een verademing dat de zorg volledig is overgepakt door Saar aan huis! Na ruim 2 jaar ondermaatse thuiszorg door “gerenommeerde organisatie “ krijgt oma nu echt zorg op maat! Zonder Saar aan huis hadden we oma tegen haar wil naar een verzorgingshuis moeten brengen. Dank jullie wel Saars en Monique!!
De zorg van Saar aan huis is warm en toegewijd. De Saar heeft goed voor mijn vader gezorgd en daardoor kilometer hij nog een tijdje thuis blijven wonen.
Als je opeens de mantelzorger wordt van een dementerende moeder, dan komt er zoveel op je af. Soms lukt het niet om naast al het geregel en alle emoties, ook nog constant leuke en lieve quality time met je moeder door te brengen. Zodat je als mantelzorger lucht hebt om door te gaan. Mijn moeder is heel liefdevol begeleid door Antonnette. De vindingrijkheid om mijn moeder een leuke dag te geven, maar ook haar doortastendheid zijn de zaken die ik als mantelzorger nodig had om zelf door te kunnen gaan en uiteindelijk voor mijn moeder te kunnen blijven zorgen.
Tijdens de Corona lockdown via Welzijn Kompas bij Saar aan Huis gekomen. Als dubbele mantelzorger voor moeder en dochter met verstandelijke beperking was best wel een zware periode. Door Saar aan Huis kwam Anita om een paar uurtjes per week met Mitzy leuke dingen te doen. Mede door jarenlange ervaring in de gehandicaptenzorg was er direct een klik tussen die twee. En had ik een moment voor mijzelf, als Anita er was. Bedankt Saar aan Huis en Anita, je hebt er een vriendin bij. Fred en Ineke, ouders van Mitzy
Intake kon heel snel geregeld worden. Backups voor Saar altijd mogelijk. De vaste Saar uitstekend werk verricht.
In zeer korte tijd werd er met ons contact opgenomen en kon een Saar spoedig starten op de gewenste dagdelen, ook was de afstand iets verder maar dan speelde geen rol. Zowel de coordinator als Saar hebben perfecte ondersteuning geboden aan mijn ouders en aan de kinderen.
Er is voor een goede match gezorgd en in de praktijk loopt alles heel soepel. Communicatie is uitstekend!
De afgelopen 3 jaar zijn wij (en vooral mijn schoon moeder) bevoorrecht met de hele lieve en zorgzame aandacht en zorg van een aantal Saren wat betekende dat zij nog 3 jaar langer in haar eigen huis en omgeving kon wonen. De Saren waren allemaal enorm lief en attent, communiceerden goed met de familie (2 kinderen in buitenland) en namen ook inititief met gezellige uitje en bezoekjes bij hun thuis. Voor ons allen was dat een heerlijk en vertrouwd gevoel.
De dame die bij relatie op bezoek kwam heeft het voortreffelijk gedaan. Hier hangt alles van af.
Uitleg was eenduidig en voldoende.
Ik was de laatste jaren mantelzorger voor mijn tante in Lisse terwijl ik in Breda woon, dus mantelzorger op afstand. Mijn Saar was onmisbaar in de wens van mijn tante die thuis wilde blijven wonen, maar ook dementerend was. Met de case manager dementie werd de zorg aangepast en kwam mijn tante ook in aanmerking voor een Saar. Zij kwam 2 x maal per week om voor mijn tante de boodschappen te doen, gezelschap te houden en huishoudelijk werk. Het was superfijn dat zij een klik hadden met elkaar waardoor het leven van mijn tante aangenamer werd en zij de bezoekjes zeer waardeerde.
Een Saar geeft hele belangrijke één op één en maatwerk aandacht. Dat kan zijn samen lunchen en/avondeten om de dagelijkse structuur te waarborgen. En ook (Samen) boodschappen doen, een spelletje doen (voor onze moeder is dat scrabble), gezellig koffie drinken of een terrasje pakken. Fijn dat er deze hulp is als je vader of moeder dit niet meer zelfstandig kan en wij, kinderen, er niet altijd kunnen zijn.
Mijn moeder heeft de laatste maanden voordat ze werd opgenomen in het verzorgingshuis 24/7 zorg gehad van mij, haar dochter. Daarnaast werd ik ondersteund door drie hele lieve dames die overdag maar ook een paar nachten de zorg van mij overnamen. Geweldig! Voor mij maar op de eerste plaats ook voor mijn moeder. Ze genoot van de gesprekjes en aandacht. Spelletjes spelen en samen een boterham eten.S nachts de hulp die ze nodig had om haar bed uit te kunnen komen. Het heeft ons beide erg goed gedaan. Daarvoor nogmaals dank.
Saar aan Huis zorgde voor een ingang in het leven vanonder dementerende moeder. Zij wilde absoluut de regie niet gaan loslaten maar ondertussen liepen er steeds meer zaken vasten werd haar leven steeds onveiliger. Saar aan Huis wist steeds de juiste personen in te zetten op verschillende tijdstippen in dit proces. Flexibel en inleven werd meegedacht over de juiste aanpak. Er waren korte lijntjes en een bijna perfecte communicatie.
Via telefoon een afspraak gemaakt voor de zorg voor mijn schoonmoeder, 09 augustus gesprek, wat voor zorg en hoeveel, 4 dagen na de telefonisch afspraak krijg je bericht dat de afspraak niet doorgaat, want de persoon die dat gedaan heeft mocht dit niet doen, de persoon die het wel mocht was op vakantie. Alles was geregeld dachten we, mijn schoonmoeder was onder de pannen en verzorgd. Nu moeten we zelf iets regelen in een korte periode, want van de Saar hoeven we niets te verwachten. Het is gewoon ongelooflijk, en dat geeft zich op als verzorgende voor oudere en mantelzorger tijdelijk ontlasten. Kan er maar een woord voor bedenken, niet echt sociaal, en zeker ouderen onvriendelijk, op z'n zachtst gezegd. Is het soms geld gerelateerd, dit was een zorg via de ziektekostenverzekering. Nogmaals bedankt, we zitten nu vast en kost ons een hoop geld, vakantie was betaald. Hoera voor Saar, maar kijk uit voor de valkuil van de zogenaamde Saar W.Gvd Berg. (Schoonzoon 91 jarige).
Mijn moeder werd vergeetachtiger en wanneer er een dag geen bezoek was geweest raakte ze meer de draad kwijt. Aangezien de vakantie aanbrak en een paar contactpersonen en mantelzorgers die haar met regelmaat bezochten weg zouden vallen ben ik gaan zoeken naar een oplossing. Via via kwam ik in aanraking met Saar aan Huis in de vorm van respijtzorg. Dit was voor ons de perfecte oplossing voor de vakantieperiode en ter overbrugging naar een andere woonvorm voor mijn moeder. Doordat Saar Anita eerst 2x en later 3x per week kwam hoefde wij zelf alle uitval niet zelf op te lossen. Dit gaf ons wat rust. Wat ik mooi vond om te zien hoe snel er een band ontstond tussen mijn moeder en Saar Anita. Wij zijn heel dankbaar!
Meteen tijdens het intake gesprek, een heel goed gevoel gekregen. Het valt natuurlijk niet mee om de zorg voor je moeder in handen te geven van onbekenden. Maar er werd heel goed geluisterd naar onze zorgvraag. Willeke stelde de juiste vragen, om een goed beeld te krijgen van onze moeder, zodat zij een juiste match kon vinden en Saars kon selecteren die goed bij haar passen. In de praktijk zijn de beide Saars ook heel goed bevallen. Ik kan Saar aan Huis dan ook warm aanbevelen. Zeer discreet en professioneel!
fijne en betrokken saar,
In afwachting tot er een plaats beschikbaar zou komen in een verzorgingshuis is de hulp en ondersteuning van Saar aan Huis ingeschakeld als aanvulling op de thuiszorg. Dit is op een hele prettige manier gegaan. De twee 'saren' hebben met veel aandacht en liefde de ondersteuning en zorg gegeven. Ook het contact met de kinderen was goed. Mijn moeder was heel blij met haar 'saren'.
Denise Swam is fantastisch. Ze begrijpt je, kent situaties en kan snel handelen. Zij neemt de tijd en leeft echt mee. Daarbij heeft ze een geweldig (echt leuk en goed) team dat meteen klaar staat. Voorbeeld: mijn vader kon van de ene op de andere dag niet meer alleen zijn. Binnen 3 dagen (omdat ik 3 dagen nodig had) had zij een team klaar voor 24/7 die voor hem zouden zorgen! Echt lieverds! Hoe bijzonder! Ook nu nog, tijden later, belt Denise hoe het gaat! Echt dierbaar!!
Laan van Langerhuize 3
1186 DS AMSTELVEEN
Wilt u aangenaam blijven wonen en leven in uw eigen vertrouwde omgeving: dan biedt Saar aan Huis uitkomst. Saar aan Huis is gespecialiseerd in particuliere ouderenzorg / aanvullende mantelzorg bij u thuis. Onze Saars ondersteunen inwoners in diverse regio’s met het uitoefenen en begeleiden van hun dagelijkse activiteiten in huis en daarbuiten. Samen met u zorgen wij er voor dat het ouder worden onbezorgd, gezellig en plezierig kan zijn in uw eigen vertrouwde leefomgeving. Onze “Saars” helpen bij lichte huishoudelijke taken zoals het doen van boodschappen, het draaien van een wasje of het voorbereiden van een maaltijd.