je wordt totaal niet serieus genomen als je klachten hebt
Diverse malen terug geweest voor klachten van een schok tijdens rijden, kreeg diverse malen als antwoord dit hoort bij de auto en dat ze niets kunnen vinden.
Een voorstel van mij om samen te gaan proefrijden werd resoluut afgewezen met als excuus corona.
Ook werd me verteld dat ze deze specifieke klacht niet meer opnieuw in behandeling zouden nemen als ik deze weer zou melden.
Toen werkte start/stop systeem niet meer, speciaal een afspraak gemaakt, 3 uur daar gezeten met als conclusie er is niets aan de hand, alles werkt prima.
Ik rij weg en bij de eerste stoplichten (500 meter) hij doet het al weer niet meer, weer terug en ik moest maar weer een nieuwe afspraak maken.
Dit was voor mij de druppel, ik heb inderdaad een nieuwe afspraak gemaakt voor de dag erna maar dit keer bij een andere officiële Mercedes dealer.
Deze constateerde binnen 10 minuten dat de accu defect is (de boordcomputer zat namelijk al enige weken vol met fouten mbt de accu, die had asv ook moeten zien) daarnaast ook bij deze dealer het probleem voorgelegd van de schokjes tijdens het rijden.
Deze dealer stelde zelf voor om samen te gaan proefrijden (hier dus geen corona excuses) en constateerde ook het probleem wat ik ervaar, wat blijkt er was een (bijna half jaar oude) software update beschikbaar om deze klachten te verminderen.
Volgens ASV was er geen probleem en er waren ook geen updates beschikbaar (hier had ik specifiek zelfs om gevraagd) ....
Ook kon me de andere dealer zelfs laten zien dat er nooit een update was aangevraagd voor mijn auto........
Na vervanging van de accu en installeren van de update (dit alles onder de fabrieks garantie) werkte het start/stop systeem weer en het schokken was vrijwel verdwenen.
ASV heeft me zwaar teleur gesteld, zeker als het om service gaat.